Σταύρος Θοεδωράκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Σταύρος Θοεδωράκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Ο Σταύρος Θεοδωράκης (Δραπανιάς Χανίων, 21 Φεβρουαρίου 1963) είναι Έλληνας δημοσιογράφος, παρουσιαστής και πολιτικός, ιδρυτής του κόμματος «Το Ποτάμι». Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη βουλευτής με το κόμμα του, το οποίο κατέλαβε συνολικά 17 έδρες επί συνόλου 300. Τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς το κόμμα του κατέλαβε 11 έδρες.Ο Σταύρος Θεοδωράκης γεννήθηκε τον Φεβρουάριο του 1963 σε ένα χωριό των Χανίων, τον Δραπανιά της Κισάμου και μεγάλωσε στην Άνω Αγία Βαρβάρα της δυτικής Αθήνας. Ξεκίνησε τη δημοσιογραφία το 1984 από το ραδιόφωνο, συνέχισε με την αριστερή Πρώτη και όταν αυτή έκλεισε πήγε στη συντηρητική Μεσημβρινή.Σταύρος Θοεδωράκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ακολουθώντας τους συνταγματικούς κανόνες (!) κάθε τέσσερα χρόνια τα αλλάζει όλα στη ζωή του, έχει δουλέψει σε εννιά ραδιοφωνικούς σταθμούς (ανάμεσά τους ο ΣΚΑΪ αλλά και ο 902 αριστερά στα FM), σε έξι περιοδικά, τέσσερις τηλεοπτικούς σταθμούς και έχει κάνει πολιτικές συνεντεύξεις για την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και το Βήμα της Κυριακής.

Για δύο χρόνια επέστρεψε στη γειτονιά που μεγάλωσε και ασχολήθηκε παράλληλα με τη δημοσιογραφία και με την επιμόρφωση των Ρομ.

Το 1999 ξεκίνησε να παρουσιάζει στην τηλεόραση τους «Πρωταγωνιστές» μια ενημερωτική εκπομπή που ήταν πρώτη σε θεαματικότητα τα τελευταία χρόνια στο MEGA, δίνοντας παράλληλα λόγο στους «άλλους Πρωταγωνιστές» στα Νέα του Σαββατοκύριακου.

Βιογραφία
Τα πρώτα χρόνια και η δημοσιογραφία
Γεννήθηκε στον Δραπανιά το 1963 και μεγάλωσε στην Αγία Βαρβάρα. Σύμφωνα με τον ίδιο ήταν «ένας μέτριος μαθητής που έκρυβε την εφημερίδα μέσα στα σχολικά τετράδια» και είχε κακούς δασκάλους, ενώ δούλευε και έκανε μεροκάματα σε χειρωνακτικές μικροδουλειές, όπως σε φορτηγά.

https://www.youtube.com/watch?v=G-oWKrE3c9E

Ξεκίνησε να δημοσιογραφεί το 1984. Την περίοδο 1985-87 ασχολήθηκε με την εκπαίδευση των Ρομά.[2] Έχει δουλέψει σε διάφορους ραδιοφωνικούς σταθμούς (902 Αριστερά, ΣΚΑΪ κ.ά.) και εφημερίδες (Η Πρώτη, Μεσημβρινή, Ελευθεροτυπία, Το Βήμα, Τα Νέα κ.ά.). Το 2000 ξεκίνησε την παρουσίαση της εκπομπής «Πρωταγωνιστές» στη ΝΕΤ.[3] Από το 2005 η εκπομπή συνεχιζόταν στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. Είναι μέλος της ομάδας δημοσιογράφων που ίδρυσε τον ιστότοπο protagon.gr το 2009.

Πολιτική
Τον Φεβρουάριο του 2014, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανακοίνωσε ότι εγκαταλείπει τη δημοσιογραφία για να ιδρύσει το φιλοευρωπαϊκό κόμμα «Το Ποτάμι»,[5][6] το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως παράταξη με ασαφές πολιτικό στίγμα.[7] Σε προτάσεις που δημοσιεύτηκαν το 2015 από τον ίδιο συμπεριλαμβάνονταν η αντίθεση σε επιβολή νέων φόρων και οι αποκρατικοποιήσεις.[8] Οι πρώτες εκλογές στις οποίες συμμετείχε το νέο κόμμα ήταν οι ευρωεκλογές του 2014, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να θέτει υποψηφιότητα.[3] Το Ποτάμι ήρθε πέμπτο σε ψήφους με ποσοστό 6,6%, εκλέγοντας έτσι 2 ευρωβουλευτές, κάτι που χαρακτηρίστηκε ως «πολιτικός άθλος» από τον αρχηγό του.[9]

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 το Ποτάμι ήρθε τέταρτο σε ψήφους με ποσοστό 6,1% και κατέλαβε 17 έδρες στο Κοινοβούλιο, ενώ ο αρχηγός του επέλεξε την έδρα των Χανίων.[10] Το Ποτάμι δεν συμμετείχε στην Κυβέρνηση Τσίπρα, λόγω της συμμετοχής των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε αυτήν, καθώς θεωρεί τους ΑΝΕΛ ως «αντιευρωπαϊστές».[11][12][13] Στο δημοψήφισμα τάχθηκε υπέρ του «Ναι». Στις επόμενες εκλογές, ο Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε την έδρα της Α΄ Θεσσαλονίκης, ενώ το κόμμα του ήρθε έκτο σε ψήφους με ποσοστό 4,09% και εξέλεξε 11 βουλευτές.

Έχει ασκήσει έντονη κριτική στην Κυβέρνηση Τσίπρα όσο αφορά τις προεκλογικές δεσμεύσεις και τους μετέπειτα χειρισμούς της.

Συγγραφικό έργο
«Εξομολογήσεις Πρωταγωνιστών»
«Οι άνθρωποί μου»
«Αυτό που ζούμε» Ιωάννα Παλιοσπύρου Θα παραχωρήσει συνέντευξη σε τηλεοπτική εκπομπή.

Στην εκπομπή του Σταύρου Θοεδωράκη «Πρωταγωνιστές» θα δώσει συνέντευξη η Ιωάννα Παλιοσπύρου και θα είναι η πρώτη φορά χωρίς τη μάσκα.

Μετά από σειρά επεμβάσεων και χειρουργείων λόγω της επίθεσης που δέχθηκε με βιτριόλι, η Ιωάννα Παλιοσπύρου θα αποκαλύψει το πρόσωπό της. Η εκπομπή θα μεταδοθεί την επόμενη εβδομάδα κι η ίδια θα περιγράψει την περιπέτειά της και πως είναι σήμερα η κατάσταση της υγείας της.

«Είναι το σημείο μηδέν. Πλέον τη ζωή μου τη σκέφτομαι, πριν από αυτό και μετά από αυτό. Πήγαινε στο σημείο που έχεις κλάψει, χαμογέλασε και άλλαξε την ιστορία» ανέφέρει η Ιωάννα Παλιοσπύρου στο τρέιλερ δίπλα από το ασανσέρ.

Σταύρος Θεοδωράκης: ποια είναι η άγνωστη σύζυγός του, Νίκη

Ποια είναι η σύζυγος του Σταύρου Θεοδωράκη, Νίκη Θεοδωράκη; Δείτε τις φωτογραφίες τους.

Η Νίκη Θεοδωράκη σύζυγος του Σταύρου Θεοδωράκη, είναι μια χαμηλών τόνων γυναίκα, η οποία προτιμά να μένει πίσω από τις κάμερες. Ήταν υπάλληλος σε εφορία και έχει συνταξιοδοτηθεί πλέον.


Η Νίκη Θεοδωράκη, λατρεύει την πεζοπορία και όποτε υπάρχει χρόνος επιδίδεται στο αγαπημένο της χόμπι, πράγμα που έκανε και στο νησί. Ο ιδρυτής του «Ποταμίου» και η σύζυγος του έφυγαν αεροπορικώς από τη Σκιάθο την Κυριακή.

Ρέα Βιτάλη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ελένη Γερασιμίδου σειρές ” Ο Γιώργος Καπουτζίδης με έδιωξε από δουλειά”