Στέφανος Κασσελάκης βιογραφικό ηλικία το δάνειο από τον θείο του, ύψος κιλά σπουδές…

Με γνώμονα την επιθυμία να έχει θετικό αντίκτυπο, ο Στέφανος ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα «CVfromGreece» κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Μέσω αυτής της καινοτόμου πρωτοβουλίας, προσπάθησε να υποστηρίξει τους νέους στην ενίσχυση του βιογραφικού τους για ευκαιρίες εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό. Άνθρωπος με πολλά ταλέντα, ο Στέφανος βρήκε διέξοδο στις συγγραφικές του ικανότητες. Άρχισε να συνεισφέρει άρθρα στον αξιότιμο «National Herald» της Νέας Υόρκης.

 

Αρχικά, το έργο του εμφανίστηκε στη “Στήλη των Σπουδαστών”, όπου μοιράστηκε τις ιδέες και τις εμπειρίες του ως νέος μελετητής. Αργότερα, μεταπήδησε στην ενότητα «Χρώμα της Αγοράς», παρέχοντας πολύτιμες αναλύσεις και σχόλια σε οικονομικά θέματα. Συνοψίζοντας, ο Στέφανος Κασελάκης είναι ένα αξιόλογο άτομο με ποικίλες εμπειρίες και επιτεύγματα. Από τις πρώτες του επιτυχίες στα μαθηματικά, μέχρι τα ακαδημαϊκά του επιτεύγματα, την πολιτική συμμετοχή, τη συγγραφή συνεισφορών και τη δέσμευσή του σε κοινωνικούς σκοπούς, ο Στέφανος ενσαρκώνει ένα καλά στρογγυλεμένο και δυναμικό άτομο που συνεχίζει να έχει θετικό αντίκτυπο σε διάφορους τομείς της ζωής.

 

Συνεχίζοντας την αναζήτηση της γνώσης, ο Στέφανος γράφτηκε στο πρόγραμμα Huntsman στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Η αφοσίωση και η ακαδημαϊκή του αριστεία ανταμείφθηκαν με δύο πτυχία: B.Sc. στα οικονομικά από το διάσημο Wharton School of Business και πτυχίο B.A. σε διεθνείς σπουδές από το αξιότιμο College of Arts & Sciences.

Οι εξαιρετικές του μαθηματικές ικανότητες του χάρισε το ασημένιο μετάλλιο στον περίφημο διαγωνισμό «Αρχιμήδης» που διοργάνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Αυτό το επίτευγμα τον ώθησε να εκπροσωπήσει τη χώρα του στη Βαλκανιάδα των μαθηματικών νέων. Η αναγνώριση και η διάκριση που έλαβε κατά τη διάρκεια αυτής της εκδήλωσης του άνοιξε τις πόρτες, δίνοντάς του μια πλήρη υποτροφία από το Λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ. Μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 14 ετών, ο Στέφανος ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή του. Επί του παρόντος, ο Στέφανος, που κατοικεί στη ζωντανή πόλη του Μαϊάμι των ΗΠΑ, δεν είναι μόνο πολύγλωσσος αλλά και βαθιά αφοσιωμένος σε διάφορους σκοπούς.

 

Στέφανος Κασσελάκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Μιλώντας άπταιστα αγγλικά, γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά, κατανοεί τη σημασία της αποτελεσματικής επικοινωνίας μεταξύ των πολιτισμών. Επιπλέον, είναι ένθερμος υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων και πιστεύει σθεναρά στην ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Το πάθος του Στέφανου για την πολιτική και τις διεθνείς σχέσεις τον οδήγησε να ξεκινήσει διάφορες συναρπαστικές ευκαιρίες. Κατά τη διάρκεια των Προεδρικών Εκλογών του 2008, προσφέρθηκε ανιδιοτελώς στο επιτελείο του τότε γερουσιαστή Τζο Μπάιντεν, αποκτώντας εμπειρία από πρώτο χέρι στο πολιτικό τοπίο. Επιπρόσθετα, είχε το προνόμιο να εργάζεται στην αξιότιμη δεξαμενή σκέψης εξωτερικής πολιτικής, το «Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών», που βρίσκεται στην Ουάσιγκτον, DC. Ο Στέφανος Κασελάκης, με καταγωγή από το Μαρούσι, γεννήθηκε το έτος 1988.

 

Στέφανος Κασσελάκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και οι γονείς

Το ταξίδι του στον χώρο της Ναυτιλίας ξεκίνησε το 2015, σηματοδοτώντας την έναρξη της ενεργού ενασχόλησής του με τον χώρο.

Το τελευταίο διάστημα έχει ανεβάσει μία ανοιχτή πλατφόρμα ιδεών στο διαδίκτυο, στην οποία καταθέτει τις προτάσεις του για μία σειρά από ζητήματα από τα εργασιακά και το φορολογικό, έως τα εθνικά θέματα, τα κοινωνικά ζητήματα και τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους.

Στέφανος Κασσελάκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και οι γονείς 2

Στα social media έχει χιλιάδες ακολούθους. Το ευρύ κοινό ωστόσο ελάχιστα γνωρίζει για αυτόν. Ποιος είναι λοιπόν ο Στέφανος Κασσελάκης;

Το βιογραφικό

syriza.gr
Ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και στο βιογραφικό του, που έχει αναρτηθεί στη σελίδα του κόμματος, διαβάζουμε:

«Ο Στέφανος Κασσελάκης γεννηθήκε το 1988 στο Μαρούσι. Από το 2015 δραστηριοποιείται στον χώρο της Ναυτιλίας.

Έχοντας κερδίσει το ασημένιο μετάλλιο στον διαγωνισμό «Αρχιμήδη» της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, ο Στέφανος εκπροσώπησε τη χώρα μας στην μαθηματική Βαλκανιάδα νέων και, χάρη στη διάκρισή του, έλαβε πλήρη υποτροφία από το λύκειο Phillips Academy στο Andover της Μασαχουσέτης των ΗΠΑ, όπου και μετανάστευσε από την ηλικία των 14 ετών.

Φοίτησε στο πρόγραμμα Huntsman του University of Pennsylvania με υποτροφία του Ανδρέα Δρακόπουλου και έλαβε δύο πτυχία: B.Sc. στα χρηματοοικονομικά από το Wharton School of Business και Β.Α. στις διεθνείς επιστήμες από το College of Arts & Sciences.

Παράλληλα με τις σπουδές του, ο Στέφανος εργάστηκε εθελοντικά στο επιτελείο του τότε Γερουσιαστή Joe Biden για τις Προεδρικές Εκλογές του 2008. Εργάστηκε επίσης και στο think tank εξωτερικής πολιτικής `Center for Strategic and International Studies` στη Washington, DC.
Επί σειρά ετών αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης, αρχικά με τη ‘Στήλη του Φοιτητή’ και αργότερα με το ‘Χρώμα της Αγοράς’.

Κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, ίδρυσε τη μη κερδοσκοπική διαδικτυακή πλατφόρμα ‘CVfromGreece’, μέσω της οποίας βοήθησε νέους να βελτιώσουν τα βιογραφικά τους για αιτήσεις εργασίας ή σπουδών στο εξωτερικό.

Ο Στέφανος ζει στο Miami των ΗΠΑ. Μιλά άπταιστα Αγγλικά, Γερμανικά, Γαλλικά και Ισπανικά. Είναι ιδιαίτερα φιλόζωος και ευαισθητοποιημένος σε θέματα ισότητας και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Στέφανος Κασσελάκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και οι γονείς 3

Οι θέσεις του
Εργασιακά:

 

Επιστροφή από τον εργασιακό Μεσαίωνα στο σήμερα. Εργασία με κανόνες και αυστηρούς ελέγχους για την τήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων (επαναφορά ΣΣΕ και βάσιμου λόγου απόλυσης, θέσπιση υποχρέωσης αιτιολόγησης μη πρόσληψης, σύνδεση σε πραγματικό χρόνο του συστήματος ψηφιακής κάρτας με ΣΕΠΕ κ.α).
Τέλος στην καταστρατήγηση του χαρακτήρα των δελτίων παροχής υπηρεσιών από τους εργοδότες. Πλήρης εξομοίωση όσων εργάζονται με «μπλοκάκι» σε σχέση εξαρτημένης εργασίας με τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου (σε αποζημιώσεις, επιδόματα, δώρα, άδεια μητρότητας κλπ).

Φορολογία:

Καθιέρωση προοδευτικής φορολογίας με γενναία ελάφρυνση για τους υπαλλήλους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υπό νέα φορολογική κλίμακα.
Ισχυρά κίνητρα σε επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς που μεταφέρουν τη βάση τους εκτός Αθηνών, καθώς και σε επιχειρήσεις που διανέμουν μετοχές (stock options) στους υπαλλήλους τους.

«Γινόμαστε Ευρώπη»:

 

Ανάληψη από την Εκκλησία της αποκλειστικής ευθύνης για τη μισθοδοσία, ασφάλιση και συνταξιοδότηση του κλήρου. Κρατική ενίσχυση για τη συντήρηση ναών, μονών και για τη διατήρηση της πολιτιστικής /θρησκευτικής κληρονομιάς.
Ριζικός εκσυγχρονισμός στρατού – θητείας:
-Επαγγελματικός Στρατός.

-Κατάργηση της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας και αντικατάστασή της από εξάμηνη εθνική «κοινωνική θητεία» για τους νέους και τις νέες, στην οποία θα συμπεριλαμβάνεται πλήρης κατάρτιση σε θέματα εθνικής άμυνας.
Δικαιώματα

Στέφανος Κασσελάκης βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και οι γονείς

– Άμεση εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τις πιο προοδευτικές νομοθεσίες των ευρωπαϊκών κρατών, σε όλα τα ζητήματα ισότητας και κοινωνικής προστασίας που αφορούν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (από τις γυναίκες και τα άτομα με αναπηρία μέχρι τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα και τις μονογονεϊκές οικογένειες, χωρίς καμία εξαίρεση). Κόντρα στη συντηρητικοποίηση και «δεξιοποίηση», η Ελλάδα να γίνει πρότυπο συμπερίληψης και ισότητας σε όλη την Ευρώπη.
– Απόδοση της ελληνικής ιθαγένειας σε όσους αλλοδαπούς συμπληρώνουν 10ετή νόμιμη και συνεχή παραμονή στην Ελλάδα, χωρίς τεστ ιθαγένειας.

x

Πηγή cover photo – video: Instagram , facebook , tik-tok , X, google

Ακολούθησε το freegossip.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!