freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Στέφανος Κορκολής βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Γέννηση 12 Σεπτεμβρίου 1960 ή 12 Σεπτεμβρίου 1961[1]
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες Νέα ελληνική γλώσσα
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα συνθέτης
πιανίστας
τραγουδοποιός
τραγουδιστής
παραγωγός
Συγγενείς Διονύσιος Κορκολής (παππούς)
δεδομένα
Ο Στέφανος Κορκολής (12 Σεπτεμβρίου 1960) είναι Έλληνας συνθέτης, πιανίστας και ερμηνευτής.

Αρχικα χρόνια
Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Σεπτεμβρίου 1960 και μεγάλωσε στα Πατήσια. Θείος του είναι ο μεγάλος Έλληνας μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας ενώ παππούς του ο Διονύσιος Κορκολής. Ο Στέφανος δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο, για να αποκαλύψει το μουσικό του ταλέντο, αφού από την ηλικία των τεσσάρων χρονών είχε την ικανότητα να απομνημονεύει με μεγάλη ευκολία κομμάτια κλασικής μουσικής και να τα αναπαράγει στο πιάνο σχεδόν αυτούσια.[εκκρεμεί παραπομπή]

Σπουδές
Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών υπό την καθοδήγηση της αείμνηστης Μαρίκας Παπαϊωάννου και υπό τη διδασκαλία της Φοίβης Βάλληνδα, απ’ όπου απέκτησε το δίπλωμα πιάνου και αμέσως μετά ταξίδεψε στο Παρίσι για να συνεχίσει τις σπουδές του –με υποτροφία του Γαλλικού κράτους– δίπλα στην διεθνούς φήμης πιανίστρια Υβόν Λεφεμπούγ (Yvonne Lefébure). Εκεί παρακολούθησε ταυτόχρονα μαθήματα σύνθεσης, ενορχήστρωσης, διεύθυνσης ορχήστρας και μουσικής κινηματογράφου, ενώ είχε τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσει σεμινάρια με

τους σπουδαίους συνθέτες Πιερ Μπουλέζ και Άστορ Πιατσόλα αλλά και με άλλους φημισμένους δασκάλους της μουσικής. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι γνώρισε τη διάσημη Αργεντίνα πιανίστρια Μάρτα Άρχεριτς (Martha Argerich), με την οποία τον ένωσαν δεσμοί φιλίας και αμοιβαίας καλλιτεχνικής εκτίμησης. Χάρη στη Μάρθα γνώρισε τον Βλαντίμιρ Χόροβιτς και κατά τη διάρκεια της σύντομης μαθητείας του δίπλα του ο Στέφανος έμαθε για την πραγματική αξία της μουσικής, διδάχτηκε τεχνικές που μόνο ένας μουσικός αυτού του επιπέδου θα μπορούσε να του μεταγγίσει.

Στο μεταξύ ο Στέφανος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο των Παρισίων (Conservatoire de Paris) και στην École Normale de Μusique και επιπλέον κέρδισε το πρώτο βραβείο καλύτερης μουσικής σύνθεσης για σύγχρονο μπαλέτο στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βαλ-ντε-Μαρν (Val-de-Marne).

Επαγγελματική καριέρα
Ανήκει στο δυναμικό της Panik Entertainment Group, στο label της Panik Oxygen, από την οποία, το 2018, κυκλοφόρησε το δίσκο «Θαθελα αυτήν την μνήμη να την πω», με 21 συνθέσεις σε ποιήματα του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη[2]. Ο δίσκος, που απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από κριτικούς και μελετητές του σπουδαίου Αλεξανδρινού ποιητή, έγινε χρυσός[3].

Ο Στέφανος δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο, για να αποκαλύψει το μουσικό του ταλέντο, αφού από την ηλικία των τεσσάρων χρονών είχε την ικανότητα να απομνημονεύει με μεγάλη ευκολία κομμάτια κλασικής μουσικής και να τα αναπαράγει στο πιάνο σχεδόν αυτούσια.

Στέφανος Κορκολής: Εξομολογείται ποια είναι η κατάσταση της υγείας του σήμερα!

Οι σπουδές και η επαγγελματική καριέρα
Ο Στέφανος Κορκολής ξεκίνησε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών υπό την καθοδήγηση της αείμνηστης Μαρίκας Παπαϊωάννου και υπό τη διδασκαλία της Φοίβης Βάλληνδα, απ’ όπου απέκτησε το δίπλωμα πιάνου και αμέσως μετά ταξίδεψε στο Παρίσι για να συνεχίσει τις σπουδές του –με υποτροφία του Γαλλικού κράτους– δίπλα στην διεθνούς φήμης πιανίστρια Υβόν Λεφεμπούγ (Yvonne Lefébure).

Στέφανος Κορκολής: Μιλά για την κατάσταση της υγείας του σήμερα

Εκεί παρακολούθησε ταυτόχρονα μαθήματα σύνθεσης, ενορχήστρωσης, διεύθυνσης ορχήστρας και μουσικής κινηματογράφου, ενώ είχε τη χαρά και την τιμή να παρακολουθήσει σεμινάρια με τους σπουδαίους συνθέτες Πιερ Μπουλέζ και Άστορ Πιατσόλα αλλά και με άλλους φημισμένους δασκάλους της μουσικής. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Παρίσι γνώρισε τη διάσημη Αργεντίνα πιανίστρια Μάρτα Άρχεριτς (Martha Argerich), με την οποία τον ένωσαν δεσμοί φιλίας και αμοιβαίας καλλιτεχνικής εκτίμησης. Χάρη στη Μάρθα γνώρισε τον Βλαντίμιρ Χόροβιτς και κατά τη διάρκεια της σύντομης μαθητείας του δίπλα του ο Στέφανος έμαθε για την πραγματική αξία της μουσικής, διδάχτηκε τεχνικές που μόνο ένας μουσικός αυτού του επιπέδου θα μπορούσε να του μεταγγίσει.

Στο μεταξύ ο Στέφανος ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο των Παρισίων (Conservatoire de Paris) και στην École Normale de Μusique και επιπλέον κέρδισε το πρώτο βραβείο καλύτερης μουσικής σύνθεσης για σύγχρονο μπαλέτο στο Διεθνές Φεστιβάλ της Βαλ-ντε-Μαρν (Val-de-Marne).

Στέφανος Κορκολής: Ανατριχιάζει η εξομολόγηση του για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει! «Περνάω ένα ζόρι που…»!

Ανήκει στο δυναμικό της Panik Entertainment Group, στο label της Panik Oxygen, από την οποία, το 2018, κυκλοφόρησε το δίσκο «Θαθελα αυτήν την μνήμη να την πω», με 21 συνθέσεις σε ποιήματα του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη. Ο δίσκος, που απέσπασε εξαιρετικά σχόλια από κριτικούς και μελετητές του σπουδαίου Αλεξανδρινού ποιητή, έγινε χρυσός.

Έπαθα σοκ όταν έμαθα ότι έχω καρκίνο
Ο Στέφανος Κορκολής είχε αποκαλύψει ότι είχε αυτή τη μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του. «Ήταν ένας καρκίνος που βγαίνει σε πιο μεγάλες ηλικίες, είναι ένα είδος καρκίνου 100% ιάσιμος, έκανα τις θεραπείες μου -λίγο επώδυνες- αλλά το κυριότερο είναι ότι έκοψα το τσιγάρο γιατί το τσιγάρο μου δημιούργησε τον καρκίνο που είχα», είπε.

O Στέφανος Κορκολής μιλάει για τη μάχη του με τον καρκίνο και συγκλονίζει..

Ωστόσο, ο μουσικοσυνθέτης είχε αποκαλύψει ότι η ανακοίνωση της διάγνωσης ήταν ένα ισχυρό σοκ. «Τις πρώτες δύο μέρες έκλαψα, έκανα και εμετούς από τη σύσπαση των νεύρων, είναι σοκ», είπε και πρόσθεσε: «Όταν το έμαθα μου πέρασαν πάρα πολύ άσχημες σκέψεις. Αναθεωρείς πάρα πολλά πράγματα, γίνεσαι λίγο του εαυτού σου. Επικεντρώθηκα πάρα πολύ στην οικογένειά μου, γιατί το μεγαλύτερο σοκ το έπαθαν ο πατέρας μου και η μάνα μου».

https://www.youtube.com/watch?v=V6mAvN6UII8

Όταν έβγαζα χρήματα έκανα κάκιστη διαχείριση, καθώς σε αυτόν τον τομέα είμαι τραγικός
Μου φάγανε λεφτά και, εύπιστος καθώς είμαι, έδωσα χρήματα σε ανθρώπους που έκαναν ότι δεν είχαν. Ένας ακόμη παράγοντας που επιβάρυνε τα οικονομικά μου ήταν ότι από το 2000 έως το 2010, κάνοντας σε χώρες του εξωτερικού promo tour, η BMG μου παρείχε όλες τις καλές συνθήκες ταξιδιού για να προμοτάρω τον δίσκο μου, αλλά όλα τα άλλα έξοδα ήταν δικά μου. Συμπερασματικά για το σήμερα: χρωστάω σε τράπεζες, στην Εφορία, όπου κάνω διακανονισμούς, δεν οδηγώ αυτοκίνητο, αλλά θεωρώ τυχερό τον εαυτό μου που κυκλοφορώ με ταξί είχε αποκαλύψει ο Στέφανος Κορκολής.

Τρίτο στεφάνι για τον καλλιτέχνη
Ο συνθέτης-τραγουδιστής, ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίαςτο 2018 με την εκλεκτή της καρδιάς του, Λίντα Γκέϊμαν.

Ο γάμος τους είχε λάβει χώρα στο Χαλάνδρι, σε πολύ κλειστό κύκλο και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το ζευγάρι είναι μαζί από το 2005. Οι δυο τους, γνωρίστηκαν όταν ο Στέφανος Κορκολής αποφάσισε ν΄αναλάβει την ενορχήστρωση ενός δίσκου της Λίντα Γκέϊμαν. Από τότε, είναι αχώριστοι και προσωπικά και επαγγελματικά!

Στέφανος Κορκολής: «Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο στη ζωή μου»

Ο Στέφανος Κορκολής σε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο «MEGA Καλημέρα» μίλησε για τα τραγούδια που του απέρριψαν, για εκείνους που «τσίνησαν» όταν έκανε ποπ τραγούδια, καθώς και τα παιδικά του χρόνια.

«Το παιχνίδι μου ως παιδί ήταν το πιάνο, δεν είχα συνειδητοποιήσει ότι έπαιζα από 4 ετών. Στην ζωή μου δεν έχω κάνει «ορειβασία». Δεν μπορώ να δω την τέχνη ως κορυφή, νιώθω πάντα πρωτάρης. Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο στη ζωή μου. Ήρθα στην Ελλάδα από το Παρίσι και μου λένε γράψε για την Μούσχουρη. Δεν μου έλεγαν καλύτερα να πάω πίσω στο Παρίσι;», δήλωσε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Έστειλα κασέτες με τραγούδια για την Νανά Μούσχουρη, της τις έστειλαν και δεν της αρέσαν. Ήταν οι «Πέντε Άνεμοι». Το 2006 ήρθε η Νάνα Μούσχουρη να της γράψω τραγούδια, της είπα ότι είχα στείλει τραγούδια και τα είχε απορρίψει. Όταν είχα κάνει το «Θες» δεν πέρασε ποτέ, πάρα το ότι ήταν τα αγαπημένα του Μητροπάνου. Έντεκα χρόνια μετά το πήρε η ίδια εταιρεία. Ο Δημήτρης Μητροπάνος ήταν ψυχάρα. Τον είχα ακούσει στα 5 μου και λέω στη μαμά μου, τι είναι αυτό που ακούω;».

Για τις συνεργασίες του με καλλιτέχνες ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Πιο ανοιχτόμυαλος άνθρωπος από την Δήμητρα Γαλάνη δεν γίνεται. Κάποιοι τσινάνε που έκανα ποπ, αλλά μπορεί και να το κάνουν καλοπροαίρετα».

«Η Άλκηστις Πρωτοψάλτη είναι οικογένεια, είναι η καλύτερη μου φίλη. Θα ήθελα πολύ να είχα γράψει για τον Πασχάλη Τερζή, η φωνή του με συγκινεί βαθύτατα», πρόσθεσε. 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner