Στέφανος Τσιτσιπάς: Το αντιρατσιστικό μήνυμα – Βίντεο

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έστειλε ένα ισχυρό αντιρατσιστικό μήνυμα – Βίντεο

Ο νεαρός Έλληνας τενίστας σε δηλώσεις του, με αφορμή τα όσα γίνονται στις ΗΠΑ, εξέφρασε τις απόψεις του για τις διακρίσεις και τον ρατσισμό.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN και μεταξύ άλλων έστειλε ένα ισχυρό αντιρατσιστικό μήνυμα με αφορμή τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στα όνειρά του, την ταινία που θα ήθελε να αναπαριστά τη ζωή του και αποκάλυψε το ποιος υπερήρωας θα ήθελε να είναι.

Ο 21χρονος τενίστας αρχικά ξεκαθάρισε πως για τον ίδιο η ισότητα είναι θρησκεία και «κάθε άνθρωπος πρέπει να αντιμετωπίζεται το ίδιο, ανεξαρτήτως από το χρώμα του, τη θρησκεία του ή την εθνικότητά του» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το αν μπορούσες να παίξει ξανά έναν αγώνα τένις και ποιος θα ήταν αυτός, απάντησε ότι υπάρχουν πολλά τέτοια ματς, όμως ένα από αυτά είναι ο τελικός με τον Ράφα Ναδάλ στο Τορόντο. Για το συγκεκριμένο ματς είπε πως είχε χάσει δύο σετ, αλλά αν έκανε κάποια πράγματα αλλιώς, θα ήταν κοντά στη νίκη, προσθέτοντας πως ήταν ένα ματς που έμαθε πολλά.  «Θα ήθελα πάρα πολύ να γυρίσω σ’ αυτή τη στιγμή και να κάνω κάποια πράγματα με πιο πολλή σοφία και με μεγαλύτερη απλότητα» είπε.

Επιπλέον, είπε πως τα πιο τρελά του όνειρα έχουν να κάνουν με το τένις και ότι θα ήθελε να τον θυμούνται σαν κάποιον που κατάφερε να εμπνεύσει τον κόσμο να ασχοληθεί με το άθλημα. Να μπορέσει να κάνει τα παιδιά, ανεξαρτήτως καταγωγής και του πού βρίσκονται να παίξουν τένις. «Να δώσω κουράγιο στον κόσμο, να προσφέρω ένα θέαμα, να είμαι ένα παράδειγμα προς μίμηση και να κατακτήσω τον κόσμο με λίγα λόγια, όσο πιο ευρέως γίνεται», κατέληξε.

Για το ποια δύναμη υπερήρωα θα επέλεγε, είπε το χιούμορ του Deadpool, τονίζοντας ότι θα κατάφερνε πολλά με την αυτοπεποίθηση του.