Στο σφυρί η Rolls Royce που είχε στην κατοχή της για 22 χρόνια η πριγκίπισσα Μαργαρίτα

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021, 20:00

 

Στο σφυρί αναμένεται να βγει η αγαπημένη Rolls Royce της πριγκίπισσας Μαργαρίτας από τα 80s που έχει στην κατοχή της για 22 ολόκληρα χρόνια.

Το ιστορικό αυτό μοντέλο, «Silver Wraith II», ήταν ειδική παραγγελία με μόνο 2.135 μοντέλα να έχουν κατασκευαστεί κατά την περίοδο 1977-1980 και χρησιμοποιούνταν ως το κύριο μεταφορικό της, , θα είναι μέρος μιας μεγάλης συλλογής κλασσικών αυτοκινήτων προς πώληση από την εταιρεία H&H Classics στο Πολεμικό Μουσείο IWM Duxford στο Cambridge.

Πέρα, όμως, από την πριγκίπισσα Ελισάβετ, το θρυλικό αυτοκίνητο είχε φιλοξενήσει κι άλλους επώνυμους επιβάτες όπως τη Βασίλισσα Ελισάβετ, την πριγκίπισσα Diana, τη Βασιλομήτωρ, τους Ronald και Nancy Reagan και τη Βασίλισσα Mary, οι οποίοι είχαν συνοδεύσει την Κόμισσα του Snowdon σε επίσημες εκδηλώσεις.

Το μοντέλο αναμένεται να πουληθεί ανάμεσα στις 45.000 με 55.000 χιλιάδες λίρες αν αναλογιστούμε τον προκάτοχό του, έχοντας διανύσει 48.000 μίλια, κυρίως χάρη στα ταξίδια της πριγκίπισσας Μαργαρίτας. Η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε από τη βασιλική οικογένεια ήταν όταν μετέφερε τους κοντινούς συγγενείς στην κηδεία της πριγκίπισσας στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου το 2002.

Ο γιος της πριγκίπισσας, David Linley, ήταν εκείνος που κληρονόμησε το θρυλικό αυτοκίνητο, το οποίο και πούλησε σχεδόν αμέσως μετά τον θάνατό της, στον βασιλικό Ronald Allwright, ο οποίος είχε δυσκολευθεί να το συντηρήσει και να το ανακαινίσει. Το αυτοκίνητο διαθέτει ανανεωμένη οροφή και κάποιες ακόμη μικροαλλαγές που είχε πραγματοποιήσει ο Allwright.

Φυσικά, κάποια πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά που είχε ζητήσει η πριγκίπισσα Μαργαρίτα, παραμένουν ανέπαφα όπως για παράδειγμα οι μεγάλοι καθρέφτες και το ειδικά προσαρμοσμένο πίσω κάθισμα για να κάθεται άνετα η μικροκαμωμένη πριγκίπισσα. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το freegossip.gr σας πηγαίνει παντού!

freegossip.gr

Γράψτε ένα σχόλιο