Hit enter after type your search item

Survivor – Τανιμανίδης: Μιά εκπομή που δεν ήθελαν, ένας παρουσιαστής που δεν θα διάλεγαν ποτέ!

Αυτός ήταν ο συνδυασμός για το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ των τελευταίων 30 ετών που άλλαξε 100% την τηλεόραση και μάλιστα μέσα στην κρίση!

Μέχρι τώρα, εμείς προσωπικά – αλλά και το κοινό σύσσωμο πιστεύουμε – δεν μπορούσαμε να εξηγήσουμε πως τρώμε στη μάπα, τους ίδιους και τους ίδιους επί δεκαετίες. Μη μου πεις πως βλέποντας τον Φερεντίνο (και σου αναφέρω και τον λιγότερο αντιπαθή) για παράδειγμα, δεν ένιωθες απορία αλλά και αποστροφή;

Στην Ελλάδα, δεν θεωρείται αυτονόητο να έχεις κάποια συγκεκριμένα προσόντα, για να κάνεις τηλεόραση! ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ, οι παρουσιαστές που έχουν δουλειά στο γυαλί όχι περιστασιακά , αλλά μόνιμα, διακρίνονται για εκείνα τα προσόντα που ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ! Απίστευτο; Γιατί απίστευτο; Συμβαίνει απ ‘αρχής της ιδιωτικής τηλεόρασης! Για να κάνεις καριέρα, πρέπει να φαίνεσαι λίγος στον καναλάρχη! Όσο πιο “στραπατσαρισμένος” τόσο το καλύτερο!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΊΝΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙΣ:

1. Υγιή όψη
2. Γυμνασμένο κορμί
3. Γκελ…….

Ποιοι είναι οι παρουσιαστές που επί δεκαετίες αναλάμβάνουν όλα τα καινούργια πρότζεκτ; Άλλο πάλι κι αυτό! Νεοεισαγωμένες ιδέες, πετυχημένες στο εξωτερικό, που υλοποιούνται από τους ίδιους έμπειρους στο να τα “σκατώνουν” παρουσιαστές.

Οι διευθυντές που τους επιλέγουν λες και ψάχνουν, ότι χειρότερο για να το επιβραβεύσουν, με …καριέρα, συνεντεύξεις, αναγνωρισιμότητα.

Είμαστε εδώ όχι για να σας λέμε κάτι καινούργιο, αλλά για να υπογραμμίζουμε εκείνα που σκέφτεστε κάθε φορά που ανοίγετε την τηλεόραση σας! Γι αυτό πιστεύουμε μας διαβάζετε!

Είναι σκιαχτικό, το ν’ αρχίσουμε να απαριθμούμε τα λιγοστά ονόματα σύγχρονων τηλεστάρ! Είναι σκιαχτικό, που όλοι εσείς αναρωτιέστε τι τους βρήκαν και τους έδωσαν τον ρόλο του παρουσιαστή.

Πάμε λοιπόν,  στην εξαίρεση της 30ετίας: Σάκης Τανιμανίδης! Τα παιδιά τον βλέπουν και δεν σκέφτονται τι γυρεύει αυτός, εκεί πέρα. Τον βλέπουν και σκέφτονται με πόση γυμναστική και τι είδους διατροφή, θα κάνουν τους κοιλιακούς του.

Μη βιαστείτε με κακή πρόθεση να μιλήσετε για καλλιστεία, ξέρετε πολύ καλά τι λέμε: Καλύτερα να βλέπεις κάποιον που προσέχει την εικόνα του και βάζει συγκεκριμένα στάνταρς στον εαυτό του για να κερδίσει την εκτίμηση του κοινού.
Ένας νέος άνθρωπος που θέλει να είναι παρουσιαστής, ΠΡΩΤΑ, φρόντισε για την εικόνα του! Εικόνα στο φινάλε είναι η τηλεόραση.

Οι άλλοι, εκείνοι που τρώμε στη μαπα τόσα χρόνια, δεν έχουν ούτε την εικόνα, ούτε τον λόγο. Τι παραπάνω μπορούν να πουν από τον Τανιμανίδη;

Δεν μιλάμε για τον Μικρούτσικο. Εκείνος, γ αυτό κατέληξε χωρίς δουλειά. Επειδή ήταν πολύ καλός χειριστής καταστάσεων και του λόγου φυσικά. Κανείς καναλάρχης δεν θέλει τον παρουσιαστή του πιο φίρμα από τον ίδιο!

Η περίπτωση του Τανιμανίδη, επιλέχτηκε από γυναίκα! Τυχαίο;

Από τον Καλημέρη για παράδειγμα, δεν θα επιλεγόταν ΠΟΤΕ! …Αν και επιλέχθηκε στον Alpha λόγω σπόνσορα που ήταν η HALLS  και μπήκε και στο prime time! Τόσα χρόνια όμως, δεν επιλέχτηκε κανείς τέτοιου τύπου. Τώρα θα συνέβαινε; Τόσα χρόνια άνθρωποι σαν τον Καλημέρη, βρίσκονταν μέσα στα πράγματα της τηλεόρασης – όπως και οι παρουσιαστές που επέλεγαν, εκ του ασφαλούς. Πως μπορεί κάποιος να το παίζει διευθυντής, όταν επί δεκαετίες δεν χρειάστηκε να πάρει καμιά καθοριστική απόφαση; Την μοναδική φορά, που ένα πρόγραμμα, στα τριάντα χρόνια, άλλαξε τα πάντα και πήρε όλη την τηλεθέαση, δεν ήταν σε θέση να το εκτιμήσει! Το ΑΠΕΡΡΙΨΕ! Δεν ήταν εποχή για ακριβές παραγωγές είπε ο ίδιος!

Το τι εποχή είναι, φάνηκε στην πράξη!

Ξεκινήσαμε από αλλού αλλά καταλήγουμε ΞΑΝΑ, σε κείνους που επιλέγουν, επειδή εκείνοι ευθύνονται για το επίπεδο της τηλεόρασης. 

Η διευθύντρια προγράμματος του Σκάι, η Άλκηστις Μαραγκουδάκη, ως γυναίκα, δεν είδε ανταγωνιστικά τον Τανιμανίδη. Ήταν σε θέση να δει λοιπόν αμέσως τον καινούργιο που έσκασε μύτη και να τον τσιμπήσει. Τι θα συμβεί από δω και πέρα με την καριέρα του Τανιμανίδη; Όσο συνεργάζεται με…γυναίκα, θα πηγαίνει έτσι όπως είναι τώρα. Αν κάνει μεταγραφή και πέσει στην παγίδα να τον κάνουν “Θεό” για να τον πάρουν από τον Σκάι, ΤΕΛΟΣ! Θα τον πάρουν για να τον ΘΑΨΟΥΝ! Στόχος θα είναι ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ, όχι να δυναμώσουν εκείνοι, αλλά να αποδυναμωθεί ο Σκάι….ΚΑΙ Ο Τανιμανίδης φυσικά που τόλμησε να σηκώσει κεφάλι στην πιάτσα των ΑΤΑΛΑΝΤΩΝ! 

 

Slide Up
x
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views :