Συγκινεί ο Ράσελ Κρόου: Θα φιλοξενήσει έξι πρόσφυγες που ζητούν άσυλο

1

Οι 600 αιτούντες άσυλο που έχουν οχυρωθεί μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο κέντρο κράτησης στην Παπούα Νέα Γουινέα χωρίς φαγητό ή τρεχούμενο νερό είναι η «ντροπή» της Αυστραλίας, δήλωσε χθες ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός Ράσελ Κρόου, ο οποίος μάλιστα προσφέρθηκε να φιλοξενήσει έξι από αυτούς.

Russell Crowe

@russellcrowe

Manus. A Nations shame. Lives held in limbo . Lives lived in fear & despair . It’s fucking disgraceful

Για δύο μέρες, οι άνθρωποι αυτοί που βρίσκονται στο κέντρο κράτησης προσφύγων της νήσου Μάνους στην Παπούα Νέα Γουινέα αντιστέκονται στις προσπάθειες της Αυστραλίας και της Παπούα Νέας Γουινέας να κλείσουν τον καταυλισμό, εκφράζοντας φόβους ότι θα πέσουν θύματα βίας από μέλη της τοπικής κοινότητας, αν μεταφερθούν αλλού.

Splash

Η αντιπαράθεση είναι ένα «όνειδος», έγραψε ο ηθοποιός στο Twitter, όπου διαθέτει 2,7 εκατομμύρια ακόλουθους.

«Θεωρώ ότι μπορώ να φιλοξενήσω και να βρω δουλειά σε έξι (από αυτούς). Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρχουν και άλλοι Αυστραλοί που θα έκαναν το ίδιο», έγραψε.

Paul Rosi @pfr71
Απάντηση στον χρήστη @russellcrowe

The over-hyped leftist out cry is the only disgraceful part Russ! Maybe you could put them up somewhere if you’re so ashamed?

Russell Crowe

@russellcrowe

I’ve thought about this . I believe I could house and find jobs for 6. I’m sure there’d be other Australians who would do the same

Η αντιπαράθεση έχει προκαλέσει την καταδίκη πολλών οργανισμών, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, παρότι η παρέμβαση του Κρόου αναμένεται να στρέψει τα φώτα της δημοσιότητας στο ζήτημα τη στιγμή μάλιστα που έχουν αρχίσει να εμφανίζονται τα πρώτα συμπτώματα από την στέρηση φαγητού των αιτούντων άσυλο.

Splash

Μια εκπρόσωπος του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας, του Πίτερ Ντάτον, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Δήλωσε ότι δεν έχει υπάρξει κάποια αλλαγή στην κυβερνητική πολιτική που δεν επιτρέπει σε αιτούντες άσυλο να καταπλέουν στις αυστραλιανές ακτές. Αντίθετα, η κυβέρνηση τους μεταφέρει σε κέντρα κράτησης στην Παπούα Νέα Γουινέα και στη νήσο Ναούρου στον Νότιο Ατλαντικό.

Το ζήτημα θα κυριαρχήσει στην ατζέντα των συνομιλιών ανάμεσα στον αυστραλό πρωθυπουργό Μάλκολμ Τέρνμπουλ και την νεοζηλανδή ομόλογό του Τζασίντα Άρντερν την Κυριακή στο Σίδνεϊ.

Splash

Η Άρντερν έχει δηλώσει ότι η πρόταση που είχε κάνει το 2013 ο πρώην πρωθυπουργός Τζον Κι για μετεγκατάσταση 150 προσφύγων που κρατούνται σε κέντρα φιλοξενίας της Αυστραλίας παραμένει στο τραπέζι.

Ο Κρόου, ο οποίος είναι Νεοζηλανδός αλλά εδώ και πολλά χρόνια κάτοικος Αυστραλίας, βραβεύτηκε με Όσκαρ Ά Ανδρικού Ρόλου το 2001 για την ερμηνεία του στην ταινία «Ο Μονομάχος».

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!

1 σχόλιο

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com