Συγκλονιστικό βίντεο από την κατάρρευση φράγματος – 121 οι νεκροί

Συγκλονιστικές είναι οι  εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας  στη Βραζιλία, οι οποίες κατέγραψαν τη στιγμή της κατάρρευσης του φράγματος στο Μπρουματζίνιου. 
5c56920420e7e

(H στιγμή που o χείμαρρος λάσπης από την κατάρρευση του φράγματος «ορμά» στην κοιλάδα του ποταμού Paraobeba)

Η αστυνομία και η πυροσβεστική είχαν αυτά τα βίντεο στα χέρια τους από την ημέρα της τραγωδίας, αποφάσισαν, ωστόσο, να μην τα δώσουν στη δημοσιότητα προκειμένου «να μην προκαλέσουν πανικό στους πολίτες» τις επόμενες ώρες, επιβεβαίωσε χθες ο Πέδρο Αϊχάρα, ο εκπρόσωπος τύπου των πυροσβεστικών δυνάμεων του Μινάς Γκερές.
5c5692644dc68

(Eλικόπτερα πετούν πάνω από το σημείο της κατάρρευσης του φράγματος)

Ο απολογισμός της τραγωδίας ανήλθε σε 121 νεκρούς και περισσότερους από 200 αγνοούμενους, μετά την κατάρρευση του φράγματος στη νοτιοανατολική Βραζιλία την 25η Ιανουαρίου, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Κατά τη χθεσινή ενατη ημέρα των ερευνών, οι πυροσβέστες της πολιτείας Μινάς Γκερές διευκρίνισαν ότι υπάρχουν ακόμη 226 αγνοούμενοι κι ότι 93 σοροί έχουν ταυτοποιηθεί. Ο τελευταίος απολογισμός έκανε λόγο για 115 νεκρούς.
5c569295cd209

(Γυναίκα κοιτάζει στον ποταμό Paraobeba  που κατακλύσθηκε από τις λάσπες του φράγματος που κατέρρευσε)

Την ώρα της καταστροφής, ο χείμαρρος λάσπης ενδέχεται να κινείτο με ταχύτητες 70-80χλμ/ώρα, εξήγησε ο ίδιος.

Slide Up
x

Related Articles

Close

Συνεχίστε την ανάγνωση

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος λειτουργεί με διαφημίσεις. Ευχαριστούμε για την επιλογή σας. Μπορείτε να κάνετε κλικ και να επιλέξετε την εμφάνιση τους.