Συνταγή για χούμους από κολοκύθα

Το πιο δημοφιλές λαχανικό του φθινοπώρου πολτοποιείται πανεύκολα, συνδυάζεται με μυρωδικά και παίρνει τη μορφή ενός γευστικότατου χούμους. 

Συστατικά
1 μικρή κολοκύθα (περίπου 500 γρ.)
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
Χυμός 1/2 λεμονιού
2 κουτ. της σούπας ταχίνι
2 κουτ. της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
400 γρ. ρεβίθια, έτοιμα σε κονσέρβα
1 κόκκινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια
1 κίτρινη πιπεριά, καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κομμάτια

Τρόπος Μαγειρέματος
Αρχικά, καθαρίζεις προσεκτικά την κολοκύθα σου, ξεκινώντας από την κορυφή. Την ανοίγεις, κόβοντας την στα δύο. Στη συνέχεια, αφαιρείς τους σπόρους και μεταφέρεις την ψίχα της σε ένα μπολάκι.
Προθερμαίνεις το φούρνο σου στους 180 βαθμούς C. Τοποθετείς την κολοκύθα σου σε κομμάτια με λίγο σκόρδο και λάδι σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ψήνεις για περίπου 40 λεπτά.
Μόλις περάσει ο χρόνος ψησίματος, πολτοποιείς την κολοκύθα σου σε ένα μπλέντερ. Προσθέτεις τα ρεβίθια, το ταχίνι και το χυμό λεμονιού. Ρίχνεις λίγο αλατάκι και ομογενοποιείς το μείγμα σου.
Μοιράζεις το χούμους σε μικρά μπολάκια, συνοδεύεις με τις πιπεριές και λίγες φρυγανιές και απολαμβάνεις!

Ετικέτες ΚΟΛΟΚΥΘΑ,ΧΟΥΜΟΥΣ

Slide Up
x

Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες: