Συντάκτης των NYT παραιτείται μετά το άρθρο γερουσιαστή για στρατό στις διαδηλώσεις

Συντάκτης των NYT παραιτείται μετά το άρθρο γερουσιαστή για στρατό στις διαδηλώσεις

ΗΠΑ

Λήψη σύντομου url

Δημοσιογράφος των «New York Times» παραιτείται κατόπιν τη δημοσίευση άρθρου γνώμης του γερουσιαστή Τομ Κότον, που τάχθηκε υπέρ του στρατού στις εν εξελίξει διαδηλώσεις.

Οι «New York Times» ανακοίνωσαν, την Κυριακή (08/06), ότι ο Τζέιμς Μπένετ παραιτήθηκε από τον μετά τη μεγάλη δυσαρέσκεια που προκλήθηκε στον οργανισμό ύστερα από τη δημοσίευση ενός άρθρου γνώμης του γερουσιαστή Τομ Κότον, που «ζήτησε στρατιωτική δύναμη εναντίον διαδηλωτών στις αμερικανικές πόλεις».

Μετά την παραίτηση του Μπένετ, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτήρισε ως «εξαιρετικό» τον γερουσιαστή, ζητώντας «διαφάνεια» και έκανε λόγο για «fake news» από τους «New York Times».

​Ο εκδότης των «New York Times», A. Γκ. Σουλτσμπέργκερ, έγραψε σε σημείωμα προς τους εργαζομένους ότι υπήρξε συμφωνία για «μια νέα ομάδα να οδηγήσει το τμήμα σε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών» μεταξύ εκείνου και του Μπένετ.

Από την πλευρά του, ο Κότον, σχολιάζοντας τη δήλωση των «New York Times» σχετικά με την παραίτηση του Μπένετ, έγραψε ότι το άρθρο γνώμης του ερμηνεύθηκε λανθασμένα και πρότεινε ότι η εφημερίδα πρέπει να «υποχωρήσει» εάν «έχει απομείνει αξιοπρέπεια».

​Το άρθρο γνώμης του Κότον που δημοσιεύτηκε από το nytimes.com, είχε τον τίτλο «Στείλτε τα στρατεύματα» – ο τίτλος, ωστόσο, γράφτηκε από την ομάδα των «New York Times» και όχι από τον συγγραφέα του κειμένου. 

Στο συγκεκριμένο άρθρο γνώμης, ο Κότον ζήτησε την ανάπτυξη στρατευμάτων των ΗΠΑ για την εξουδετέρωση των διαδηλώσεων που έχουν μετατραπεί, σύμφωνα με εκείνον, σε «όργιο βίας».

Μάλιστα, επικαλέστηκε ιστορικά προηγούμενα με τη χρήση του Νόμου περί Εξέγερσης του 1807, δηλαδή έναν ομοσπονδιακό νόμο που επιτρέπει σε έναν Πρόεδρο των ΗΠΑ να αναπτύξει στρατιώτες στη χώρα.

Γράψτε ένα σχόλιο