Hit enter after type your search item

Τάκης Σούκας βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Τάκης Σούκας Ο Χρήστος (Τάκης) Σούκας (17 Νοεμβρίου 1940) είναι Έλληνας συνθέτης.

Γεννήθηκε στις 17 Νοεμβρίου 1940 στο Κομπότι της Άρτας. Είναι γνωστός κυρίως στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σύγχρονος τραγουδοποιός της νεο-λαϊκής μουσικής, μέλος της ηπειρώτικης μουσικής οικογένειας των Σουκαίων (γιος του Φώτη Σούκα και εξάδελφος των Βαγγέλη, Βασίλη και Κώστα Σούκα). Έχει δύο παιδιά, την Πέρσα και τον Φώτη.

Τάκης Σούκας βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Πρώτα χρόνια
Θήτευσε για πολλά χρόνια στα παραδοσιακά συγκροτήματα (από 13 ετών) και έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους κορυφαίους ερμηνευτές των μουσικών ειδών που υπηρετεί. Παράλληλα με το Γυμνάσιο της Άρτας σπουδάζει και συμμετέχει στην Μπάντα της Φιλαρμονικής του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Ο ΣΚΟΥΦΑΣ μαθαίνοντας μουσική θεωρία και πνευστά. Τα μουσικά όργανα που παίζει, δηλαδή σαντούρι, ακορντεόν, κιθάρα, πιάνο, μπουζούκι, λαούτο, τα μαθαίνει μόνος του με τη φροντίδα του μουσικού και τραγουδιστή πατέρα του, Φώτη Σούκα.

Τάκης Σούκας βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Τα βράδια του χειμώνα εργάστηκε ως μουσικός στα κέντρα διασκέδασης της Άρτας και τα καλοκαίρια ακολούθησε την κομπανία των Σουκαίων. Μετά το γυμνάσιο ακολούθησε τον πατέρα του κοντά σε μεγάλα ονόματα, όπως ο Γιώργος Παπασιδέρης, Βασίλης Σαλέας, Γιάννης Βασιλόπουλος κ.α Σε ηλικία 19 ετών πήγε στην Αθήνα προσκεκλημένος από την Εταιρία δίσκων Κολούμπια (τον βοήθησε ο Θόδωρος Δερβινιώτης) και υπέγραψε δεκαετές συμβόλαιο ως σολίστ στο ακορντεόν και το σαντούρι συμμετέχοντας σε χιλιάδες ηχογραφήσεις δίσκων μεγάλων συνθετών και τραγουδιστών.

Πρωτοεμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1959 με δημοτικά τραγούδια που ερμήνευσε ο Γιώργος Παπασιδέρης. Εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το 1960 και έπαιξε σε διάφορα κέντρα όπου αμέσως συνεργάζεται με μεγάλα ονόματα όπως Γιώργος Λαύκας, Γεράσιμος Κλουβάτος, Απόστολος Καλδάρας, και Βασίλης Τσιτσάνης. Η COLUMBIA σύντομα υπέγραψε συμβόλαιο μαζί του. Με συνεργάτες την σύζυγό του Θεανώ και τον Ηρακλής Παπασιδέρης (στιχουργός, ο άνθρωπος που τον βοήθησε) γράφουν σημαντικά τραγούδια. Παράλληλα εργάζεται σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, σε μπουάτ και σε συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, με τους ίδιους μεγάλους συνθέτες και τραγουδιστές. Η συνθετική του καριέρα αρχίζει το 1968 όταν έγραψε τα πρώτα του τραγούδια.

Τάκης Σούκας βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Τάκης Σούκας βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Συνεργασίες με στιχουργούς
Λάκης Παπαδόπουλος, Άγγελος Αξιώτης, Νίκος Λουκάς, Βασίλης Παπαδόπουλος, Ιφιγένεια Γιαννοπούλου, Κώστας Μπαλαχούτης, Ηρακλής Παπασιδέρης, Νίκος Μπακογιάννης, Τασούλα Θωμαΐδου, Πυθαγόρας, Βάντα Κουτσοκώστα, Σμαρούλα Μαραγκουδάκη, Μάνος Ελευθερίου, Μαρία Μπινάτση, Λευτέρης Χαψιάδης, Σώτια Τσώτου, Κώστας Κοφινιώτης, Νίκος Μωραΐτης, Γιώργος Λεκάκης, Γιάννης Πάριος,Λίτσα Άρχοντα .

Συνεργασίες με τραγουδιστές
Καίτη Γκρέι, Λίτσα Διαμάντη, Πίτσα Παπαδοπούλου, Κώστας Κόλλιας, Δημήτρης Κοντολάζος, Γιώργος Μαργαρίτης, Λεωνίδας Βελής, Μαρινέλλα, Χαρούλα Λαμπράκη, Πάνος Γαβαλάς, Γιώτα Λύδια, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μανώλης Αγγελόπουλος, Στράτος Διονυσίου, Γιώργος Νταλάρας, Ελένη Βιτάλη, Χάρις Αλεξίου, Δημήτρης Μητροπάνος, Ρίτα Σακελλαρίου, Δούκισσα (τραγουδίστρια), Γιώργος Μαργαρίτης, Λιζέττα Νικολάου, Πασχάλης Τερζής, Νότης Σφακιανάκης, Κατερίνα Στανίση, Χριστίνα Μαραγκόζη. Πιο σημαντική η συνεργασία του με τον Στέλιο Καζαντζίδη η οποία διήρκεσε δέκα χρόνια και είχε ως αποτέλεσμα τέσσερις δίσκους.

Τραγούδια – Επιτυχίες
Έρωτα μου αγιάτρευτε, Μια ζωή μέσα στους δρόμους, Υποκρίνεσαι , Τραγουδώ, Ταχεία, Άκου βρε φίλε, Το φινάλε της καρδιάς, Βροχή τα παράπονα, Τελειώσαμε, Στην οδό της τρέλας, Εσύ μιλάς στην καρδιά μου, Ποιος το είπε για τους μάγκες, Ο λαός τραγούδι θέλει, Όλοι οι δρόμοι είσαι εσύ, Ανοίχτε τα τρελάδικα, Τα χάρτινα, Μια ιστορία, Με λες αγάπη, Μάνα μου, Άσε με να λέω, Βάρα μου το ντέφι , Και που θεός, Κλείστε την πόρτα της ζωής, Είμαι τραγούδι, είμαι λαός, Εγώ είμαι πρόσφυγα παιδί, Έι καπετάνιε, Ας ήτανε ο πόνος ένα τσιγάρο δρόμος,Ανήμπορος, Αν μ’ αγαπούσες λίγο,Άγιε μου Σώστη,σώσε με,Τελειώσαμε,Δωσ΄μου να καπνίσω ένα τσιγάρο, Δεν μπορεί .

Μεγάλοι σταθμοί
Υπήρξαν δύο μεγάλοι σταθμοί στην καλλιτεχνική πορεία του Τάκη Σούκα. Στις 25 και 26 Ιουλίου 1986 οργανώθηκαν με μεγάλη επιτυχία δύο συναυλίες στο θέατρο του Λυκαβηττού για την προσφορά του. Ο δεύτερος μεγάλος σταθμός ήταν η συνεργασία με τον Στέλιο Καζαντζίδη. Ο Στέλιος είχε σπάσει τα δεσμά του από την εταιρεία MINOS και ο Σούκας ήταν έτοιμος για την μεγάλη συνεργασία. Ο δίσκος ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ με την συνεργασία του Θανάσης Πολυκανδριώτης είχε πολύ καλά τραγούδια. Η συνέχεια δόθηκε με τον δίσκο ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΕΟΣ με τον Στέλιο Καζαντζίδη να δηλώνει: Η αναγέννηση μου στο τραγούδι οφείλεται στον Τάκη Σούκα που τον θεωρώ ό,τι καλύτερο υπάρχει σήμερα στο Ελληνικό τραγούδι. Ο Σούκας με ξαναανακάλυψε και εγώ θα τον δικαιώσω με την φωνή μου.

Νίκος Μωραΐτης (στιχουργός) βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ελένη Βιτάλη απεξάρτηση απο τα ”ναρκωτικά”! ”Έκοψα μαχαίρι την εξάρτηση”

Κατερίνα Στανίση βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :