Hit enter after type your search item

Θανάσης Κουρλαμπάς βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Γέννηση 13 Ιουλίου 1971
Καλαμάτα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες Νέα ελληνική γλώσσα
Σπουδές Δραματική Σχολή Θεμέλιο
Πάντειο Πανεπιστήμιο
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα Ηθοποιός

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς (13 Ιουλίου 1971, Καλαμάτα) είναι Έλληνας ηθοποιός της τηλεόρασης, του θεάτρου και ηθοποιός φωνής.

Βιογραφία
Ο Θανάσης Κουρλαμπάς είναι πτυχιούχος Κοινωνιολογίας και Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημείου και αριστούχος απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Δραματικής Τέχνης “Θεμέλιο” του Νίκου Βασταρδή.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές αλλά και έχει ασχοληθεί με την μεταγλώττιση τηλεοπτικών σειρών, κινουμένων σχεδίων, κινηματογραφικών ταινιών (κάποιων εκ των οποίων έχει κάνει και την σκηνοθεσία) και ντοκιμαντέρ. Έχει κάνει σπικάζ και διαφημίσεις για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο.

Προσωπική ζωή
Ο Θανάσης Κουρλαμπάς κατοικεί στην Αθήνα. Είναι νυμφευμένος και έχει δύο παιδιά, έναν γιο και μια κόρη.

Θανάσης Κουρλαμπάς: Η αποκάλυψη για τη σύζυγό του Αθηνά

«Εμένα με έσωσαν και οι δικοί μου άνθρωποι αλλά και οι φίλοι μου. Η παρέα της Καλαμάτας έπαιξε καταλυτικό ρόλο… και βρήκα το δρόμο μου» είπε ο Θανάσης Κουρλαμπάς.
Καλεσμένος στην εκπομπή «The 2night show» βρέθηκε το βράδυ της Τρίτης ο Θανάσης

Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στον Γρηγόρη Αρναούτογλου για το πώς πέρασε την περίοδο της καραντίνας μαζί με την οικογένειά του, ενώ γύρισε το χρόνο πίσω και θυμήθηκε τη δύσκολη εφηβεία που είχε, όταν έχασε τον μπαμπά του, και μετά αναφέρθηκε στη σύζυγό του, Αθηνά.

https://www.youtube.com/watch?v=MEPoIl2F_Is

Για την περίοδο της καραντίνας μαζί με την οικογένειά του είπε ότι «αυτό που συνειδητοποίησα είναι ότι ποτέ δεν φτάνει ο χρόνος να ζήσεις πράγματα με τους ανθρώπους σου και τα παιδιά σου.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ | Ο Κλεομένης από τις «Άγριες Μέλισσες» αποκαλύπτεται και μιλάει για τους ρόλους του «κακού» στην τηλεόραση

Ενώ φαινομενικά έχεις ένα χρόνο μπροστά σου που κάνεις τα γυρίσματα, αλλά και τα παιδιά και εσύ και η γυναίκα σου στο τέλος της ημέρας είστε πάλι στο σπίτι, γιατί τα παιδιά δεν έκαναν καθόλου σχολείο και η σύζυγος είναι εκπαιδευτικός, οπότε έκανε μάθημα από το σπίτι, θεωρητικά θα μπορούσες να είχες κάνει πολύ περισσότερα πράγματα.

Σε μια περίοδο καραντίνας σκέφτομαι ότι πολλά θα μπορούσα να τα είχα κάνει αλλά δεν τα έκανα. Λυπάμαι περισσότερο απ’ όλα για τα παιδιά μου. Είναι σε μια ηλικία που πρέπει να είναι έξω, αλλά είναι μέσα».

Για τα παιδιά του υποστήριξε ότι «η μεγάλη μου είναι στην εφηβεία, ο μικρός είναι 11. Είναι δύσκολο γιατί μικρότερα παιδιά, ίσως του δημοτικού, θα δουν τον μπαμπά και τη μαμά πολύ περισσότερο, θα το βιώσουν διαφορετικά.

https://www.youtube.com/watch?v=jTQW0qtx09o

Στην εφηβεία πρέπει να κάνουν λίγο πίσω ο μπαμπάς και η μαμά και να βγουν μπροστά οι φίλοι, να βγει έξω, να γνωρίσει τον κόσμο, να γνωρίσει τον εαυτό της. Δυστυχώς αυτό το περνάει μέσα στο σπίτι”.

Θανάσης Κουρλαμπάς: «Ο γιος μου κάνει κλασικό μπαλέτο και είμαι ευτυχισμένος για αυτό»

Για τον θάνατο του πατέρα του, όταν εκείνος ήταν μόλις 15 δήλωσε «και εγώ είχα μια δύσκολη εφηβεία, επειδή έχασα τον πατέρα μου στα 15. Ένας γιος που χάνει τον πατέρα του είναι μια πολύ ιδιάζουσα κατάσταση.

Είναι μια ηλικία που πρέπει να συγκρουστείς με το πρότυπο του πατέρα, να τα βάλεις κάτω, να μιλήσεις, να διδαχθείς και να δεις μέσα από αυτή τη σύγκρουση ποιος είσαι εσύ. Εγώ αυτό δεν το είχα.

Εμένα με έσωσαν και οι δικοί μου άνθρωποι αλλά και οι φίλοι μου. Η παρέα της Καλαμάτας έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Με αγκάλιασαν και μέσα από τη φιλία και την κοινωνικοποίηση βρήκα το δρόμο μου.

Μετά το θάνατο του πατέρα μου υπήρχε και ένα άγχος για τα οικονομικά. Τα πράγματα στη δική μας τη γενιά ήταν πιο προκαθορισμένα.

Έπρεπε να προσπαθήσεις να περάσεις στις Πανελλήνιες. Εγώ πέρασα και ανέβηκα στην Αθήνα για σπουδές, αλλά παράλληλα είχε μπει μέσα η “σφίγγα” του θεάτρου, το οποίο με κέρδισε.

Όταν ήρθε η ημέρα να αποφασίσω αν θα συνεχίσω στο πανεπιστήμιο ή στο θέατρο ήταν μια δύσκολη απόφαση. Συναντήθηκα με σπουδαίους ανθρώπους, οι οποίοι με καθόρισαν απόλυτα».Ο ταλαντούχος ηθοποιός μιλάει για τη μετάβασή του από το δράμα και τις «Άγριες Μέλισσες» στην κωμωδία και το «Χαιρέτα Μου Τον Πλάτανο» και αποκαλύπτει πώς επιτεύχθηκε αυτό.

Θανάσης Κουρλαμπάς: «Ναι ο γιος μου κάνει μπαλέτο, αλλά δεν περίμενα να γίνει τόσο μεγάλο ζήτημα»

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Μαμά-δες» και αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στα τα δύο παιδιά του και στην ενασχόληση του γιου του με το μπαλέτο.

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς θαυμάζει τα παιδιά του
«Κοιτάω τα παιδιά μου με θαυμασμό, δύο πλάσματα που δημιουργήθηκαν από εσένα και τον άνθρωπό σου. Ήταν συγκλονιστική στιγμή όταν τοποθέτησαν την Ιόλη στα χέρια μου. Μαμά είσαι αλλά μπαμπάς γίνεσαι», υπογράμμισε ο ηθοποιός αναφερόμενος στα παιδιά του.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΟΥΡΛΑΜΠΑΣ | «Ο γιος μου κάνει κλασικό μπαλέτο»

Η ενόχληση του Θανάσης Κουρλαμπά για τη διάσταση που πήρε η ενασχόληση του γιου του με το μπαλέτοΘανάσης Κουρλαμπάς βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Όσον αφορά την ενασχόληση του γιου του με το μπαλέτο, ο Θανάσης Κουρλαμπάς επεσήμανε «από την πρώτη στιγμή που είπα ότι ο γιος μου ασχολείται με το μπαλέτο, δεν περίμενα ότι θα πάρει τέτοια διάσταση. Εγώ το θεώρησα αυτονόητο, ότι ένας πατέρας προτρέπει να στο παιδί του να κάνει αυτό που ζητά το κορμί του, η ψυχή του και το ενδιαφέρον του. Δεν πρέπει να γίνει ηθοποιός ή γιατρός επειδή είναι οι γονείς του. Πρέπει να έχεις το κουράγιο και να το έχεις διαμορφώσει μέσα σου, ακόμα κι αν δεν συμφωνείς σε κάτι, να αφήσεις τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου να κάνει αυτό που θέλει και να τον στηρίξεις όσο γίνεται».

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς μιλάει για τα αρνητικά σχόλια που δέχθηκε ο γιος του για το μπαλέτο

Φιλμογραφία
Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1994-1995 Η οργή των θεών ΣΚΑΪ Αλέξης Χιονάς Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1995 Μαγική νύχτα ΕΤ1 υπεύθυνος καταστήματος Επεισόδιο: “Η εξαφάνιση”
Δρόμοι της πόλης ΑΝΤ1 αστυνομικός Επεισόδιο: “Έξι μήνες μετά”
1997-1998 Η αγάπη άργησε μια μέρα ΕΤ1 Κωνσταντίνος Βασικό Καστ
2003 Φιλί ζωής ΑΝΤ1 Guest Εμφάνιση
2004-2005 Κανείς δε λέει σ’ αγαπώ MEGA Μίλτος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2005 Ο θησαυρός της Αγγελίνας ΝΕΤ δημοσιογράφος 1 επεισόδιο
Το Κόκκινο Δωμάτιο MEGA Πέτρος Επεισόδιο: “Καλή τύχη Γιώργο”
2005-2006 Απαγορευμένη Αγάπη MEGA Θανάσης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Και sera sera ANT1 Χάρης 8 επεισόδια

Λύθηκε το μυστήριο της τελευταίας σκηνής του Κλεομένη στις Άγριες Μέλισσες

2006 Οι Αταίριαστοι MEGA Φίλιππος 2 επεισόδια
Οι Μάγισσες της Σμύρνης MEGA Αβράμογλου 3 επεισόδια
Στον ήλιο του Αιγαίου ΑΝΤ1 Guest Εμφάνιση
Εντιμότατοι κερατάδες ALPHA Χάρης Επεισόδιο: “Ο επιστήμων κερατάς”
2007-2008 Μαρία η άσχημη MEGA Σέργιος Στεφανέλλης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2007 Τυφλόμυγα ALPHA

Εντιμότατοι κερατάδες ALPHA Σπύρος Επεισόδιο: “Ο ζηλιάρης κερατάς”
2008 Αληθινοί Έρωτες ALPHA Δημήτρης Παλαιοκώστας Επεισόδιο: “Η φωτογραφία”
Οι ιστορίες του αστυνόμου Μπέκα ALPHA Άγγελος Οικονόμου Επεισόδιο: “Περιπέτεια”
Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Βαγγέλης Δανδουλάκης Επεισόδιο: “Η Λεριά Πεθερά”
Ο Ψεύτης Παππούς ΕΤ1 καθηγητής σχολής 1 επεισόδιο, 9 επεισόδιο
Αληθινοί Έρωτες ALPHA Άρης Επεισόδιο: “Μεταξύ μας”

https://www.youtube.com/watch?v=-zIhhjkxmNI

2008-2009 Όλα στον αέρα MEGA Άγγελος Βιττώρος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2009-2010 Η Οικογένεια Βλάπτει MEGA Νίκος Ζαρόγιαννης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2011 Κούκλες MEGA Σωκράτης Καρούζος 3 επεισόδια
2014 Το σπίτι της Έμμας MEGA Μάριος Βρανάς 3 επεισόδια
Τρίχες ANT1 Κωνσταντίνος Γιακουμής 2 επεισόδια
2014-2015 Δικαίωση MEGA Νικηφόρος Γαζέπης Πρωταγωνιστικός Ρόλος

2015 Το σόι σου ALPHA Σωτήρης Επεισόδιο: “Εδώ μπαμπάς, εκεί μπαμπάς, που είναι ο μπαμπάς”
2015-2016 Μάλιστα, Σεφ! MEGA Νικήτας 5 επεισόδια
2016 Οι Συμμαθητές ANT1 Κώστας 10 επεισόδια
2017-2018 Κάτι Χωρισμένα Παλικάρια ANT1 Γρηγόρης Σταματέλος 25 επεισόδια
2019 Μην Ψαρώνεις ANT1 Πάρης 1 επεισόδιο
2019-2020 Άγριες Μέλισσες ANT1 Κλεομένης Ψαθάς Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2020-2022 Χαιρέτα μου τον πλάτανο ΕΡΤ1 Ηλίας Μαργαρίτης Πρωταγωνιστικός Ρόλος

Θεατρικές παραστάσεις
Έτος Παράσταση Ρόλος
1992 Γενοβέφα αγάπη μου
1993 Ο Ιμπρεσσάριος της Σμύρνης Πασκουαλίνο
1994 Εκκλησιάζουσες Νέος
1995 Ιφιγένεια εν Κεφαλληνία Αχιλλέας
1995 – 1996 Ο Βυσσινόκηπος Γιάσσα
1996 Ερωφίλη Καρποφόρος – Μαντατοφόρος
1996 – 1997 Τζο ο φονιάς Κρις
1996 – 1997 Βαλπόνε Υπηρέτης Βαλπόνε
1997 Ευγένα
Ιφιγένεια η εν Ταύροις

Πρόλογος, Αρκολέα, Ρηγόπουλο
Ορέστης

1998 Τα Ολύμπια
Εκκλησιάζουσες

Απόψε αυτοσχεδιάζουμε

Μεγακλής
Νέος

Νάρντι

2000 Αντώνιος και Κλεοπάτρα Οκτάβιος Καίσαρας
2001 Μήδεια
Τα πάθη του Χριστού

Τρεις κύβοι ζάχαρη για τον καφέ της Κίρκης

Αγγελιαφόρος
Χριστός

Πιέρ

2001 – 2002 Οι τρελοί της Βαλένθια Φλοριάνο
2002 Υψιπύλη Α’ Αγγελιαφόρος
2003 Χάσης
Eκάβη

Θρήνος στα πάθη του Σωτήρος

Τα τέσσερα πόδια του τραπεζιού

Β’ Θεατρίνος, Παπουτσής, Διαμαντής, Μουσικοδιδάσκαλος
Οδυσσέας

ποιητής

Μάνος

2004 Ανδρομάχη Ορέστης
2005 Ροδάκινο κομπόστα Φεδερίκο
2006 Ολύμπια Ειρήνη
2006 – 2007 Ξενοδοχείο των δύο κόσμων
2006 – 2007 Τα εφτά κουτιά της Πανδώρας Γιώργος
2007 Ο Βυσσινόκηπος Τροφίμωφ
2008 Φοίνισσες Ετεοκλής
2009 Έντα Γκάμπλερ
Ευριπίδου σπαράγματα

Ξαφνικά πέρσυ το καλοκαίρι

Τέσμαν

Δόκτωρ Κάκροβιτς

2010 Οιδίπους Τύραννος
Ψηλά απ’ τη γέφυρα (2ος χρόνος)

Εξάγγελος
Μάρκο

2011 Το πέρασμα
Ο βασιλικός

Η αυλή των θαυμάτων

Μαέστρος
Γερασιμάκης, σπιούνος του Πρεβεδούρου

Μηχανικός, Ταχυδρόμος, Αστυνομικός

2012 Τερέζα Ρακέν Καμίγ Ρακέν
2012 – 2015 Ελάτε σ’ εμάς για έναν καφέ Εμερεντζιάνο Παροντζίνι
2013 Ο επιθεωρητής Ιβάν Κούζμιτς Σπέκιν
2013 – 2014 Ο έμπορος της Βενετίας Γκρατσιάνο
2014 Λυσιστράτη Χορός
2014 – 2015 La Strada Τσαμπανό
2015 Ηλέκτρα Ορέστης
2015-2016 Όλη η Βίβλος (Λέμε Τώρα)
2016 – σήμερα Οι 12 Ένορκοι Ενορκος Νο. 3
2018 – σήμερα Ο Θάνατος του Ιβάν Ιλίτς
Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία

Ιβάν Ιλίτς
Εμπενίζερ Σκρουτζ

Μεταγλωττίσεις
Έτος Τίτλος Σημείωση
The Adventures of TinTin Σειρά Κινουμένων Σχεδίων
A Pup Named Scooby-Doo Σειρά Κινουμένων Σχεδίων (Star)
Joseph: King of Dreams Ταινία κινουμένων σχεδίων
Yu-Gi-Oh! Σειρά Κινουμένων Σχεδίων (Star)
Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος Ταινία (μεταγλωττισμένη)
Φράνκλιν Σειρά Κινουμένων Σχεδίων (Star)

Mucha Lucha Σειρά Κινουμένων Σχεδίων (Star)
Βαλεντίνα: Έρωτας X-Large Τηλενουβέλλα (Star)
Generator Rex Τηλεόραση (Star)
Rebelde Way Νεανική Τηλενουβέλα Αργεντίνικης Παραγωγής (ΕΤ1)
What’s New, Scooby-Doo? Σειρά Κινουμένων Σχεδίων (Star)
200 Years Hans Christian Andersen Σειρά Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων
Φτωχή μου Αναστασία Τηλενουβέλλα Ρώσσικης Παραγωγής (MEGA)
Κορίνα, η Αγριόγατα Τηλενουβέλα (Star)
Η Μαριάννα της νύχτας Τηλενουβέλλα Μεξικάνικης Παραγωγής (Star)
2011 – σήμερα Πέππα το γουρουνάκι Σειρά Κινουμένων Σχεδίων (Star)
Back to Gaya Ταινία κινουμένων σχεδίων
Μαδαγασκάρη Ταινία κινουμένων σχεδίων
Μαρίνα Τηλενουβέλα (Star)


Ο Λάζλο στην Κατασκήνωση Σειρά Κινουμένων Σχεδίων (Star)
Το Κινούμενο Κάστρο Ταινία κινουμένων σχεδίων
Η Εποχή των Παγετώνων 2: Η Απόψυξη Ταινία κινουμένων σχεδίων
2006 Ο Άρθουρ και οι Μίνιμοϊ Ταινία κινουμένων σχεδίων
Το Τερατόσπιτο Ταινία κινουμένων σχεδίων
Open Season Ταινία κινουμένων σχεδίων
Ποντικούπολη Ταινία κινουμένων σχεδίων
Μυρμηγκοϊστορίες Ταινία κινουμένων σχεδίων
Οι καιρικοί λαμπτήρες και το μυστηριώδες νησί Ταινία κινουμένων σχεδίων
Η Σκατενίνι και οι χρυσοί αμμόλοφοι Ταινία κινουμένων σχεδίων
Πέρα από το Φράχτη Ταινία κινουμένων σχεδίων
Η ταινία μιας Μέλισσας Ταινία κινουμένων σχεδίων

Χαμογελάστε και πηγαίνετε! και το μαγκάλι δύο καυστήρων Ταινία κινουμένων σχεδίων
Οι Πιγκουίνοι της Μαδαγασκάρης Σειρά Κινουμένων Σχεδίων (Star, Nickelodeon)
Ρίο Ταινία κινουμένων σχεδίων
Batman: Gotham Knight Ταινία Κινουμένων Σχεδίων
Στρας ένας τρελός κόσμος Ταινία κινουμένων σχεδίων
Μαδαγασκάρη 2 Ταινία κινουμένων σχεδίων
Open Season 2 Ταινία κινουμένων σχεδίων
Tuff Puppy Σειρά Κινουμένων Σχεδίων (Nickelodeon)
Λούκι Λουκ: Τρελές Περιπέτειες στην Άγρια Δύση Ταινία κινουμένων σχεδίων
Μαρία Άγγελε Μου Τηλενουβέλα (Star)
2009 Ο Άρθουρ και η Εκδίκηση του Μάλταζαρ Ταινία (μεταγλωττισμένη)
Τέρατα και Εξωγήινοι Ταινία κινουμένων σχεδίων
Εφιάλτης στην Κουζίνα (αφήγηση) Εκπομπή Μαγειρικής (Alpha)
Kung Fu Panda 2 Ταινία κινουμένων σχεδίων
Ρίο 2 Ταινία κινουμένων σχεδίων
Power Rangers Samurai Τηλεόραση (Nickelodeon)
Ξενοδοχείο για Σκύλους Ταινία (μεταγλωττισμένη)
Στρουμφάκια Ταινία (μεταγλωττισμένη)

Yogi Bear Ταινία κινουμένων σχεδίων
Open Season 3 Ταινία κινουμένων σχεδίων
Rango Ταινία κινουμένων σχεδίων
Πειρατές Ταινία κινουμένων σχεδίων
Hero Factory Σειρά Κινουμένων Σχεδίων (Nickelodeon)
Teen Days Σειρά Κινουμένων Σχεδίων (Star)
2012 Jewelpet Σειρά Κινουμένων Σχεδίων (Star)
Batman: Brave & the Bold Σειρά Κινουμένων Σχεδίων (Star)
League of Legends (ελληνική εκδοχή) Βιντεοπαιχνίδι δράσης RTS

Μαδαγασκάρη 3: Οι Φυγάδες της Ευρώπης Ταινία κινουμένων σχεδίων
MAX Adventuries Σειρά Κινουμένων Σχεδίων (Star)
Kung Fu Panda Σειρά Κινουμένων Σχεδίων (Nickelodeon)
Teenage Mutant Ninja Turtles Σειρά Κινουμένων Σχεδίων (Nickelodeon)
Hotel Transylvania Ταινία κινουμένων σχεδίων
Epic 3D Ταινία Κινουμένων Σχεδίων
2019 Νοσφεράτου (ΝOS4A2) Αμερικάνικη τηλεοπτική σειρά του AMC (Στην Ελλάδα
από το Amazon Prime Video)

2019 Frozen 2 Ταινία Κινουμένων Σχεδίων
2012 – σήμερα Ninjago: Masters of Spinjitzu Σειρά Κινουμένων Σχεδίων – Cole, Ανδρικοί Ρόλοι
2020 Διαγωνισμός Τραγουδιού Eurovision: Η Ιστορία των Fire Saga Ρεαλιστική Ταινία – Βίκτωρ Κάρλοσον, Αστυνόμος Άρναρ (Netflix)
Κινηματογραφικές ταινίες

Έτος Τίτλος Σημείωση
1996 Family Snapshot Μικρού Μήκους (Φεστιβάλ Δράμας)
2010 Charlie Μικρού Μήκους (Φεστιβάλ Δράμας)
2012 Grey Route Μικρού Μήκους (Φεστιβάλ Δράμας)
2019 Μοσχοκάρυδο Μικρού Μήκους (Σχολή Κινηματογράφου, ΑΠΘ)

Slide Up
x
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views :