Θεοχάρης: Fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ – Πώς εξήγησε την απουσία της Γκερέκου

Θεοχάρης: Fake news από τον ΣΥΡΙΖΑ - Πώς εξήγησε την απουσία της Γκερέκου

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Λήψη σύντομου url

Ο υπουργός Τουρισμός, Χάρης Θεοχάρης, απάντησε στις επικρίσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το τουριστικό σποτ της Ελλάδας. Πώς εξήγησε την απουσία της κα Γκερέκου.

Του ανοίγματος του τουρισμού υπεραμύνθηκε ο υπουργός Τουρισμός, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο τουριστικό σποτ της Ελλάδας.

«Είμαστε από τις πρώτες χώρες που παρουσίασαν ένα πλαίσιο για άνοιγμα του τουρισμού και τώρα έχουμε περάσει στο επόμενο στάδιο των επαφών με τους tour operator για να υπάρξει προσέλκυση τουριστών στην χώρα» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πτήσεις εξωτερικού θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου -από 29 χώρες προς τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Την 1η Ιουλίου θα ακολουθήσει η περαιτέρω διεύρυνση των χωρών προέλευσης των τουριστών, όπως και η λειτουργία των περιφερειακών αεροδρομίων.

Τι απαντά για το τουριστικό σποτ

Ο κ. Θεοχάρης έκανε ειδική μνεία και στο νέο σποτ για την τουριστική προβολή της Ελλάδας, καταγγέλλοντας ότι «η αντιπολίτευση στηρίζεται σε αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων».

«Τα 32 εκατομμύρια ευρώ που αναφέρει η αντιπολίτευση ως κόστος για την καμπάνια είναι εκτός πραγματικότητας, καθώς υπερβαίνουν τον ετήσιο προϋπολογισμό του ΕΟΤ. Υπάρχει μόνο δαπάνη 99.000 ευρώ, για να καλυφθεί το κόστος διαφήμισης της χώρας στο Facebook, καθώς αυτό νομικά δεν μπορεί να γίνει μέσω του ΕΟΤ».

Επανέλαβε μάλιστα, ότι το σποτ, ως ιδέα και υλοποίηση, αποτέλεσε δωρεά του «Marketing Greece» στον ΕΟΤ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, η συγκεκριμένη καμπάνια ανατέθηκε απευθείας και χωρίς διαγωνισμό σε ιδιωτική εταιρεία έναντι του ποσού των 32 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστήριξε ότι η συγκεκριμένη καμπάνια είναι «αντιγραφή» διαφήμισης, την οποία είχε χρησιμοποιήσει πριν από δύο μήνες γνωστή εταιρεία καλλυντικών.

Εξηγήσεις για την απουσία της Γκερέκου

Ο κ. Θεοχάρης αναφέρθηκε και στην απουσία της προέδρου του ΕΟΤ, Άντελα Γκερέκου, από την πρόσφατη εκδήλωση για τον τουρισμό, στην οποία παραβρέθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξήγησε, χαρακτηριστικά, ότι η απουσία της κα Γκερέκου δεν ήταν σκόπιμη και ούτε έγινε εις ένδειξη διαφωνίας, παρότι παραδέχθηκε ότι υπήρξε παραίτηση τεσσάρων μελών του ΕΟΤ λόγω ενστάσεων και διαφωνιών.