Hit enter after type your search item
freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Θεόδωρος Μαντάς βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Ο Θεόδωρος Π. Μαντάς γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στην Αθήνα.

Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Kαθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του, εργάστηκε στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, από όπου του χορηγήθηκε εκπαιδευτική άδεια, προκειμένου να πραγματοποιήσει μεταπτυχιακές σπουδές στο Queen Mary (Λονδίνο).

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικός στο στρατό ξηράς (τεθωρακισμένα), ενώ συμμετείχε ενεργά στην Κ.Ε.Ε.Δ. (Κίνηση για τον Εκδημοκρατισμό των Ενόπλων Δυνάμεων).

Θεόδωρος Μαντάς βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Θεόδωρος Μαντάς βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Tη χρονική περίοδο 1994-1998 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων, και ασχολείται ειδικότερα με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Αυτές είναι οι βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει η Μαρία Καρρά

Από το έτος 1986 ασκεί μαχόμενη ποινική Δικηγορία στην Αθήνα, διευθύνοντας σήμερα τη δικηγορική εταιρεία Θεόδωρος Μαντάς & Συνεργάτες, μία από τις πλέον εξειδικευμένες στο ποινικό δίκαιο δικηγορικές εταιρείες, συνεπικουρούμενος από έμπειρους και ικανότατους συνεργάτες.

Εκπροσώπησε το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για τις παραβιάσεις των διεθνών κανόνων δικαίου και των ανθρώπινων δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ.

Θεόδωρος Μαντάς βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Θεόδωρος Μαντάς βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Έχει παρασταθεί ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου του Saarbrücken (Γερμανία) και ενώπιον της Εισαγγελίας της Νέας Υόρκης (Η.Π.Α.), καθώς και ενώπιον του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Rons (Βέλγιο), του Συμβουλίου Εφετών της Gand (Βέλγιο) και του Πρωτοδικείου του Δουβλίνου (Ιρλανδία), σε υποθέσεις οικονομικών αδικημάτων.

Διετέλεσε σύνδικος πτωχεύσεως κατασκευαστικής εταιρείας για τις ανάγκες της οποίας και τη διεκπεραίωση των αναγκαίων δικαστικών ενεργειών, παρέμεινε για μεγάλο χρονικό διάστημα στη Νιγηρία (Lagos) και στη Σαουδική Αραβία (Riyadh, Jeddah).

Γιώργος Τράγκας: Προσφυγή κατά της δήμευσης της περιουσίας κάνει η Μαρία Καρρά

Η δικηγορική εταιρεία Θεόδωρος Μαντάς & Συνεργάτες είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη της Roxin Alliance, της διεθνής ένωσης, που στελεχώνεται αποκλειστικά από άκρως εξειδικευμένους στα οικονομικά αδικήματα νομικούς.

Θεόδωρος Μαντάς βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Επίσης, είναι μέλος της Fair Trials International, της διεθνούς οργάνωσης με γνώμονα το σεβασμό του θεμελιώδους δικαιώματος του κατηγορουμένου στη «Δίκαιη Δίκη», η οποία μέσα από τη συνεργασία των μελών και με αφετηρία το σεβασμό του τεκμηρίου της αθωότητας, έχει ως στόχο να προάγει την εμπιστοσύνη στην απονομή της δικαιοσύνης, από το εκάστοτε κράτος.

Προσφυγή κατά της δήμευσης της περιουσίας κάνει η Μαρία Καρρά

Ο Θεόδωρος Μαντάς λαμβάνει ενεργό θέση σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μάχιμη ποινική δικηγορία διακρινόμενος για τη συμβολή του στην προαγωγή της ποινικής επιστήμης και πρακτικής. Συμμετέχει σε νομικά συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, ενώ παράλληλα δημοσιεύει άρθρα και παρατηρήσεις σε νομικά περιοδικά.

Συμμετέχει ως μέλος Νομοπαρασκευαστικών Επιτροπών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων με αντικείμενο θέματα ποινικού ενδιαφέροντος.

Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω
Μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων
Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων Μαχομένων Δικηγόρων
Eπικεφαλής της δικηγορικής παράταξης “Παρίσταμαι Υπέρ“
Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Ποινικού Δικαίου
Μέλος του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου
Μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Συνταγματικών και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του ΔΣΑ
Μέλος του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Ποινικού Δικαίου (EPLO)
Μέλος της Fair Trials International
Ιδρυτικό μέλος της Roxin Alliance

Σταύρος Μπαλάσκας βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Θεόδωρος Μαντάς
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, Αντιπρόεδρος της Ένωσης Ποινικολόγων Μαχόμενων Δικηγόρων, μέλους της Ελληνικής Εταιρίας Ποινικού Δικαίου, μέλος του Ινστιτούτου Ευρωπαϊκού και Διεθνούς Ποινικού Δικαίου και μέλος της Μόνιμης Επιτροπής Συνταγματικών και Θεμελιωδών Δικαιωμάτων του ΔΣΑ, επικεφαλής της συνδικαλιστικής παράταξης του ΔΣΑ «Παρίσταμαι Υπέρ».

Θεόδωρος Μαντάς βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Θεόδωρος Μαντάς βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ο Θεόδωρος Π. Μαντάς γεννήθηκε, μεγάλωσε και κατοικεί στην Αθήνα στα Πετράλωνα. Είναι παντρεμένος και έχει έναν γιο, ο οποίος σήμερα είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής. Τελείωσε το 12ο Λύκειο στα Πετράλωνα.
Το έτος 1984 αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έχοντας αναπτύξει έντονη συνδικαλιστική δραστηριότητα, τόσο στον φοιτητικό σύλλογο της Νομικής όσο και στην Εθνική Φοιτητική Ένωση Ελλάδος (Ε.Φ.Ε.Ε.).

Το έτος 1980 προσελήφθη, κατόπιν δημόσιου διαγωνισμού, στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, όπου εργάστηκε παράλληλα με τις σπουδές του.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως έφεδρος αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς, συμμετέχοντας ενεργά στην Κ.Ε.Ε.Δ (Κίνηση για τον Εκδημοκρατισμό των Ενόπλων Δυνάμεων) και αρθρογραφώντας στο περιοδικό «ΘΗΤΕΙΑ».

Στα επόμενα χρόνια αναπτύσσει έντονη πολιτική δραστηριότητα και τη χρονική περίοδο 1994-1998 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων και ασχολείται ειδικότερα με θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Το 2017 ιδρύει τη συνδικαλιστική παράταξη «Παρίσταμαι Υπέρ» και ως υποψήφιος Πρόεδρος συμμετείχε στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Από το έτος 1987 ασκεί μαχόμενη Δικηγορία στην Αθήνα, διευθύνοντας σήμερα τη Δικηγορική Εταιρία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΝΤΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», μια από τις πλέον εξειδικευμένες στο ποινικό δίκαιο Δικηγορικές εταιρίες, συνεπικουρούμενος από έμπειρους και ικανότατους συνεργάτες.

Έχει παρασταθεί σε σημαντικές ποινικές Δίκες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Υπήρξε εκπρόσωπος του Δ.Σ.Α στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για τις παραβιάσεις των διεθνών κανόνων δικαίου κατά τη διάρκεια του πολέμου του Ιράκ.

Η Δικηγορική εταιρία «ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΜΑΝΤΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ» είναι από τα ιδρυτικά μέλη της «ROXIN ALLIANCE», την πρώτη διεθνή ένωση, που στελεχώνεται αποκλειστικά από εξειδικευμένους στα οικονομικά εγκλήματα νομικούς. Παράλληλα, εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Διεθνή Οργανισμό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Δίκαιης Δίκης «Fair Trials International».

Ο Θεόδωρος Μαντάς λαμβάνει ενεργό θέση σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μάχιμη Δικηγορία, συμβάλλοντας στην προαγωγή του ποινικού δικαίου και της πρακτικής εφαρμογής του.

Συμμετέχει ενεργά σε νομικά συνέδρια και επιστημονικές ημερίδες, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, προάγοντας τον προβληματισμό και το διάλογο της επιστήμης του Ποινικού Δικαίου.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner