Κοινωνικά

Θερινές εκπτώσεις: Πότε ξεκινούν και πόσο θα διαρκέσουν

Προ των πυλών βρίσκονται οι θερινές εκπτώσεις, οι οποίες αναμένεται να κάνουν πρεμιέρα την Δευτέρα 8 Ιουλίου, μία ημέρα μετά τις εθνικές εκλογές.

Η «αυλαία» των εκπτώσεων θα πέσει την Παρασκευή 31 Αυγούστου.

Όλο αυτό το διάστημα οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να αγοράσουν προϊόντα αλλά και υπηρεσίες σε χαμηλότερες τιμές.

Προσοχή όμως: Όπως και σε κάθε άλλη περίοδο εκπτώσεων, είναι υποχρεωτική η αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση ενώ επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Για την εξυπηρέτησή τους, οι καταναλωτές μπορούν να πικοινωνούν με την Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή στο 1520.

Στόχοι της Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτή είναι:

-Η προστασία του καταναλωτικού κοινού στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 2251/1994 και ειδικότερα η προστασία των οικονομικών συμφερόντων των καταναλωτών όσον αφορά συναλλαγές τους σε σχέση με την αγορά καταναλωτικών αγαθών, αλλά και την παροχή υπηρεσιών.

-Η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και η καταστολή των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών προς όφελος τόσο των καταναλωτών όσο και του υγιούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων.

-H παρακολούθηση και εποπτεία εφαρμογής της νομοθεσίας για τη λειτουργία των Εταιρειών Ενημέρωσης Οφειλετών και την προστασία της προσωπικής σφαίρας και προσωπικότητας των οφειλετών από αθέμιτες πρακτικές είσπραξης των απαιτήσεων. Με την Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή μπορείτε να επικοινωνήσετε επίσης: -Ταχυδρομικά: Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή – Πλ. Κάνιγγος, 101 81, ΑΘΗΝΑ -Μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο 1520@efpolis.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button
Close