θοδωρής μαραντίνης φεισμπουκ

Θοδωρής Μαραντίνης βιογραφικό! Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και η ΝΕΑ σχέση του με την πρώην συζυγό του

Θοδωρής Μαραντίνης βιογραφικό! Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και η ΝΕΑ σχέση του με την πρώην συζυγό του

16 Ιουνίου 1978 (46 ετών)
Θεσσαλονίκη
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Θρησκεία Χριστιανός Ορθόδοξος
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες Ελληνικά
Σπουδές ICBS
Πληροφορίες ασχολίας


Ιδιότητα τραγουδιστής
συνθέτης
στιχουργός
Οικογένεια
Σύζυγος Σίσσυ Χρηστίδου (ν. 2009; δ. 2019)
Τέκνα Φίλιππος-Ραφαήλ Μαραντίνης
Μιχαήλ-Άγγελος Μαραντίνης
Αδέλφια Μαρία Μαραντίνη
Εν ενεργεία 2001–σήμερα

Ο Θοδωρής Μαραντίνης (Θεσσαλονίκη, 16 Ιουνίου 1978) είναι Έλληνας τραγουδιστής, συνθέτης και στιχουργός. Ως μουσικός, είναι αυτοδίδακτος και οι πρώτες του εμφανίσεις ήταν σε μικρές μπουάτ και μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης σε unplugged μορφή. Αν και σπούδασε Management στο ICBS τον κέρδισε η μεγάλη του αγάπη, που ήταν πάντοτε η μουσική. Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας, γνώρισε τους φίλους του, που αργότερα έγιναν οι άνθρωποι που θα σχημάτιζαν μαζί ένα μουσικό γκρουπ (τους Onirama).

Βιογραφικό
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1978 όπου και μεγάλωσε. Το 2000, τελειώνοντας τις σπουδές του, στο management, αποφάσισε να δημιουργήσει με άλλους 4 φίλους του, ένα σχήμα που αρχικά Mixing up the Medicine. Τελικά εμπνεύστηκαν το όνομα Onirama, που στην ουσία σημαίνει «Τα όνειρά μας» και έτσι έμεινε ως τελική ονομασία του συγκροτήματος.

Με τους «Onirama» κυκλοφορούν το 2005 τον πρώτο δίσκο τους με τίτλο «δύσκολος καιρός για πρίγκιπες», που σημειώνει μεγάλη επιτυχία και μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει 4 studio albums και 1 best of συλλογή με χρυσές και πλατινένιες πωλήσεις. Τα περισσότερα τους singles έχουν φτάσει στις πρώτες θέσεις των επίσημων charts και 5 από αυτά έφτασαν στο Νο1. Τον Ιούνιο του 2008 κυκλοφόρησαν το δεύτερό τους άλμπουμ, με τίτλο «Κλεψύδρα» το οποίο και έγινε χρυσό.

Έχει γράψει πάνω από 100 τραγούδια, ανάμεσα σε αυτά κάποια για ταινίες ,για τηλεοπτικές εκπομπές καθώς και το επίσημο τραγούδι της ελληνικής αποστολής special Olympics. Έγινε διάσημος αυτός και όλη η υπόλοιπη ομάδα του μέσα σε λίγα χρόνια.

Το 2016, υπήρξε μέλος της κριτικής επιτροπής του talent show “The X-Factor” στον ΣΚΑΪ και το 2022 στην κριτική επιτροπή του “The Masked Singer” στον ΣΚΑΪ. Οι Οnirama έχουν πραγματοποιήσει διάφορες συναυλίες σε όλη την Ελλάδα, όπως σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξάνδρεια Ημαθίας και σε άλλες πόλεις.

Προσωπική ζωή
Στις 16 Αυγούστου 2009 παντρεύτηκε έπειτα από τέσσερα χρόνια σχέσης την Σίσσυ Χρηστίδου, με την οποία έχει αποκτήσει δύο γιους: τον Φίλιππο-Ραφαήλ και τον Μιχαήλ-Άγγελο. Στις 23 Απριλίου 2019, ανακοίνωσαν τον χωρισμό τους.

Φιλμογραφία
Τηλεόραση / Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
2007 Mad Video Music Awards ALPHA Ο Ίδιος Ερμηνεία (μαζί με τους Onirama)


2008 Mad Video Music Awards ALPHA Ερμηνεία (μαζί με τους Onirama)
2009 Mad Video Music Awards ALPHA Ερμηνεία (μαζί με τους Onirama)
Η Οικογένεια Βλάπτει MEGA Guest Εμφάνιση – Επεισόδιο 8
2010 Mad Video Music Awards ALPHA Ερμηνεία (μαζί με τους Onirama)
2011 Mad Video Music Awards ALPHA Ερμηνεία (μαζί με τους Onirama)
Νήsos 2 Guest Εμφάνιση
Ερμηνεία τραγουδιού τίτλων ταινίας

2012 Mad Video Music Awards ANT1 Ερμηνεία (μαζί με τους Onirama)
2014 Dancing with the stars ANT1 Guest Εμφάνιση – Live 13
Mad Video Music Awards ANT1 Ερμηνεία (μαζί με τους Onirama)
2015 MadWalk – The Fashion Music Project ALPHA Ερμηνεία (μαζί με τους Onirama)
2016 The X-Factor Greece ΣΚΑΪ Κριτής
MadWalk – The Fashion Music Project ALPHA Ερμηνεία (μαζί με τους Onirama)


2017 MadWalk – The Fashion Music Project ALPHA Ερμηνεία (μαζί με τους Onirama)
MadWalk Cyprus MAD TV Κύπρου Παρουσιαστής
2018 MadWalk – The Fashion Music Project ALPHA Ερμηνεία (μαζί με τους Onirama)
Mad Video Music Awards ALPHA Ερμηνεία (μαζί με τους Onirama)
2019 Mad Video Music Awards ALPHA Ερμηνεία (μαζί με τους Onirama)
2022 The Masked Singer ΣΚΑΪ Κριτής/Ντετέκτιβ

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έκανε το μεγαλύτερο πάρτι γενεθλίων στον κατάμεστο Κήπο του Μεγάρου

Σε μια αξέχαστη βραδιά, στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής, ο Θοδωρής Μαραντίνης γιόρτασε την Κυριακή 16 Ιουνίου, τα γενέθλιά του, παρέα με φίλους και εκατοντάδες κόσμου που βρέθηκαν στη μεγάλη συναυλία.

Back in time! Σίσσυ Χρηστίδου, Θοδωρής Μαραντίνης, Ρούλα Σταματοπούλου, Παύλος Σταματόπουλος

Όλοι ήταν εκεί, για να γιορτάσουν, μαζί με τον εκρηκτικό frontman: οι ONIRAMA, ο Πασχάλης, ο Rous, οι Professional Sinnerz αλλά και η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς, ο Πάνος Μουζουράκης, που ανέβηκε στη σκηνή για την τούρτα γενεθλίων και με τον δικό του μοναδικό τρόπο ευχήθηκε στον Θοδωρή Μαραντίνη, «πειράζοντας» τους στίχους του «Το ‘ξερω θα ρθεις»!

Τη βραδιά άνοιξε η Έλενα Λεώνη με την άρπα της, παίζοντας το αγαπημένο τραγούδι του Θοδωρή, «Μετάξι», ενώ στις ξεχωριστές στιγμές της βραδιάς ήταν και όταν ανέβηκε στη σκηνή η τουρκάλα τραγουδίστρια Fide Köksal και μαζί με τον Θοδωρή Μαραντίνη τραγούδησαν το «Αχ να σε ξέχναγα» με ελληνικούς και τούρκικους στίχους που έχει γράψει η ίδια.

Δυναμικό παρόν έδωσε και η ομάδα του Humanity Greece, δίνοντας το δικό τους μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης. Μέρος των εσόδων από τη συναυλία, διατέθηκε για την ενίσχυση του έργου του Ηumanity Greece ώστε να συνεχίσει να στηρίζει τους πληγέντες της Θεσσαλίας που εξακολουθούν να έχουν πολύ σημαντικά προβλήματα.

Ο Κήπος του Μεγάρου μετατράπηκε γρήγορα σε ένα μοναδικό πάρτι που τα είχε όλα: αγαπημένα τραγούδια, πολύ χορό, τούρτες, κομφετί, εκπλήξεις, αγκαλιές και μεγάλα χαμόγελα.

Σίσσυ Χρηστίδου-Ρούλα Σταματοπούλου! 11 χρονια πρίν στον Θοδωρή Μαραντίνη

Μετά το μεγάλο πάρτι στον Κήπο, ο Θοδωρής Μαραντίνης και οι ONIRAMA, ετοιμάζουν τις αποσκευές τους για να ταξιδέψουν σε όλη την Ελλάδα και Κύπρο, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας, με soundtrack το νέο τραγούδι του Θοδωρή Μαραντίνη, «Τρελαίνομαι», σε νησιώτικο ρυθμό, που κυκλοφόρησε πρόσφατα και θα συνοδεύσει το φετινό καλοκαίρι όλων!

x

Πηγή cover photo – video: Instagram , facebook , tik-tok , X, google

Ακολούθησε το freegossip.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!