Hit enter after type your search item

Θοδωρής Ρουσόπουλος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου
Εν ενεργεία
Ανέλαβε καθήκοντα
7 Ιουλίου 2019
Περίοδος
7 Μαρτίου 2004 – 7 Σεπτεμβρίου 2009
Υπουργός Επικρατείας
Περίοδος

9 Μαρτίου 2004 – 24 Οκτωβρίου 2008
Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής
Προσωπικά στοιχεία
Γέννηση 13 Σεπτεμβρίου 1963 (59 ετών), Κυπαρισσία, Ελλάδα
Εθνότητα Έλληνας
Υπηκοότητα Ελλάδα
Πολιτικό κόμμα Νέα Δημοκρατία
Σύζυγος Μάρα Ζαχαρέα
Παιδιά 2
Σπουδές Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

Ο Θεόδωρος Μηνάς (Αντιμάχεια Κως) είναι Έλληνας μπασκεμπολίστας

Σπουδές
Σπούδασε στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας. Συμπλήρωσε της σπουδές του με την παρακολούθηση σεμιναρίων δημοσιογραφίας στην Oxford Academy. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Σπουδών στον Ελληνικό Πολιτισμό, της Σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Το 2014 του απονεμήθηκε ο τίτλος του διδάκτορα Ιστορίας από το Τμήμα Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου.[1]

Η σταδιοδρομία του ως δημοσιογράφος
Ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία (1981-1995), ενώ επίσης αρθρογραφούσε για πολλά χρόνια στο μηνιαίο περιοδικό Elle. Από το 1989 έως το 1999, παρουσίαζε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega την ενημερωτική εκπομπή 7 + 7. Έχει συνεργαστεί επίσης με τον ραδιοσταθμό Αθήνα 9.84 (1987-1989) και τον τηλεοπτικό σταθμό Star Channel, στην εκπομπή Επι-θέσεις (1999). Έχει βραβευθεί από το Ίδρυμα Μπότση καθώς και από την Τουρκική Ένωση Δημοσιογράφων Ραδιοτηλεόρασης, με το Βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Τηλεοπτικής Εκπομπής.

Η σταδιοδρομία του στην πολιτική
Η πολιτική του διαδρομή ξεκίνησε από τη θέση του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας το 2000. Μετά τις εκλογές του 2004, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής τον όρισε υπουργό Επικρατείας και κυβερνητικό εκπρόσωπο. Στην κυβέρνηση που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές του 2007, ανέλαβε και πάλι την θέση του υπουργού Επικρατείας και εκπροσώπου Τύπου της κυβέρνησης. Στις 24 Οκτωβρίου του 2008, παραιτήθηκε από την θέση του υπουργού Επικρατείας, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο ζήτημα της υπόθεσης της Μονής Βατοπεδίου[2], ενώ για τους ίδιους λόγους αποφάσισε να μην είναι εκ νέου υποψήφιος στις εκλογές του 2009[3]. Στις 17 Νοεμβρίου 2010 η ολομέλεια της Βουλής απέρριψε την πρόταση παραπομπής του Ρουσόπουλου στο Δικαστικό Συμβούλιο[4], ενώ η υπόθεση έκλεισε οριστικά με αθωωτική απόφαση τον Μάρτιο του 2017[5][6].

Στις 20 Ιουνίου 2011, εκδόθηκε η απόφαση αγωγή του Ρουσόπουλου εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Alpha TV και των δημοσιογράφων Γ. Αυτιά, Γ. Βλάχου και Γ. Ντάσκα για συκοφαντική δυσφήμιση, σχετικά με την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Το δικαστήριο δικαίωσε τον πρώην υπουργό και επιδίκασε αποζημίωση 15.000 ευρώ συν δικαστικά έξοδα στον Ρουσόπουλο.[7]

Ακαδημαϊκή σταδιοδρομία
Από το 2015 είναι επισκέπτης καθηγητής της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών του Τμήματος Κοινωνικών Επιστημών και Επιστημών Συμπεριφοράς του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.[8] Έχει επίσης διδάξει ως βοηθός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξ αποστάσως του Πανεπιστημίου Πέπερνταϊν (Pepperdine University) της Καλιφόρνιας.[

Θοδωρής Ρουσόπουλος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Οικογένεια
Είναι νυμφευμένος με την δημοσιογράφο Μάρα Ζαχαρέα, με την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο και μια κόρη.

Θοδωρής Ρουσόπουλος: Το μυστικό του γάμου του με την Μάρα Ζαχαρέα – «Με εκνευρίζει συνέχεια»

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος στην εκπομπή «Breakfast@Star» και τη Λίλη Πυρράκη.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θοδωρής Ρουσόπουλος μίλησε για την αγάπη για την πολιτική, το μυστικό ενός επιτυχημένου γάμου, ενώ αποκάλυψε και τις συμβουλές που του δίνει η Μάρα Ζαχαρέα.

Μάρα Ζαχαρέα! Στην ΗΛΙΚΙΑ των 60 της χρόνων με ΜΠΙΚΙΝΙ

«Με την Μάρα Ζαχαρέα είμαστε μαζί από το καλοκαίρι του 1989, πάνω από 30 χρόνια. Μείναμε μαζί από το φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς και παντρευτήκαμε το 1992. Έχουμε κλείσει 31 χρόνια γάμου. Το μυστικό μας είναι… ότι δουλεύουμε και οι δύο πάρα πολύ και λείπουμε πολύ από το σπίτι. Μαθαίνεις τις πλευρές ενός ανθρώπου μέσα από τις αντιξοότητες και τις σιωπές της ζωής. Η Μάρα είναι αυστηρός κριτής μου στην πολιτική και με εκνευρίζει συνέχεια. Η κόρη μου είναι πάντα μαζί μου» εξομολογήθηκε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

«Όταν το 2009 έφυγα από την πολιτική, η Μάρα με συμβούλεψε να μην ασχοληθώ με πολλά και διάφορα, αλλά αυτό που ξέρω να κάνω καλά. Πιο πολύ συμφωνούμε παρά διαφωνούμε» πρόσθεσε ο πολιτικός.

«Υπήρχαν άνθρωποι που ευεργετήθηκαν από μένα και μου πέταξαν πρώτοι τη λίθο όταν μπήκα στην πολιτική» τόνισε ο Θοδωρής Ρουσόπουλος.

Μάρα Ζαχαρέα! ΥΨΟΣ, κιλά με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ την… ΖΥΓΑΡΙΑ

Θοδωρής Ρουσόπουλος βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views :