Τι είναι το σύνδρομο Wolff – Parkinson – White (WPWS) που πασχει η Γωγώ Φαρμάκη

Τι είναι το σύνδρομο Wolff – Parkinson – White (WPWS) που πασχει η Γωγώ Φαρμάκη Το σύνδρομο Wolff – Parkinson – White (WPWS) είναι διαταραχή που οφείλεται σε συγκεκριμένο τύπο προβλήματος με το ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς που οδηγεί σε συμπτώματα. Περίπου το 40% των ατόμων με ηλεκτρικό πρόβλημα δεν εμφανίζουν ποτέ συμπτώματα. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ασυνήθιστα γρήγορο καρδιακό παλμό, αίσθημα παλμών, δύσπνοια, ζάλη ή συγκοπή. Σπανιότερα μπορεί να εμφανιστεί καρδιακή ανακοπή. Ο πιο κοινός τύπος ακανόνιστου καρδιακού παλμού που εμφανίζεται είναι γνωστός ως παροξυσμική υπερκοιλιακή ταχυκαρδία .

Η αιτία του WPW είναι συνήθως άγνωστη και πιθανότατα οφείλεται σε συνδυασμό τυχαίων και γενετικών παραγόντων. Μικρός αριθμός περιπτώσεων οφείλεται σε μετάλλαξη του γονιδίου PRKAG2 που μπορεί να κληρονομηθεί από τους γονείς ενός ατόμου με αυτοσωμικό επικρατή τρόπο. Ο υποκείμενος μηχανισμός περιλαμβάνει βοηθητικό “μονοπάτι” ηλεκτρικής αγωγιμότητας μεταξύ των κόλπων και των κοιλιών.

Συνδέεται με άλλες καταστάσεις όπως η ανωμαλία του Ebstein και η υποκαλιαιμική περιοδική παράλυση. Η διάγνωση του WPW πραγματοποιείται με συνδυασμό αισθήματος παλμών και όταν το ηλεκτροκαρδιογράφημα (ΗΚΓ) εμφανίζει ένα μικρό διάστημα PR και ένα κύμα δέλτα.Μια ανάρτηση από το νοσοκομείο έκανε το μεσημέρι της Κυριακής, η Γωγώ Φαρμάκη, η οποία ανησύχησε αρκετά τους διαδικτυακούς της φίλους.

Όλγα-Γωγώ Φαρμάκη: Παραδίδουν μαθήματα μόδας στους δρόμους του Παρισιού

Η γνωστή επιχειρηματίας και σχεδιάστρια μόδας αποκάλυψε ότι πριν μερικούς μήνες διαγνώστηκε με το σύνδρομο Wolf Parkinson White και μάλιστα αναγκάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργείο. Πλέον η Γωγώ Φαρμάκη αναρρώνει και φυσικά από την πρώτη στιγμή στάθηκε ως βράχος στο πλευρό της, η αδερφή της Όλγα.

Παντρεύτηκε ο γιος του Νικολά Σαρκοζί, Λουί – Καλεσμένη στο γάμο του η Γωγώ Φαρμάκη

Η μακροσκελής ανάρτηση που έκανε η Γωγώ Φαρμάκη για το σοβαρό πρόβλημα υγείας της

«Πριν λίγους μήνες διαγνώστηκα με Wolf Parkinson White, που σίγουρα πολλοί δεν γνωρίζετε τι είναι, όπως κι εγώ όταν μου το ανακοίνωσαν.

Έπειτα λοιπόν από φαρμακευτική αγωγή, αρκετά Holder και αφού σε ηρεμία έφτανα 212 παλμούς (χτυπούσε τόσο έντονα η καρδιά μου που κάποιες στιγμές νομιζα ότι κάνει σεισμό), είπαμε να μπούμε χειρουργείο.

Γωγώ Φαρμάκη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Όπως έχω ξανά πει, είμαι κάτι παραπάνω από τυχερή! Είχα δυο εξαιρετικούς γιατρούς τον κ. Χατζηγεωργίου (που είμαστε μαζί από την πρώτη μέρα) και τον κ. Πούλο που έκανε τα αδύνατα δυνατά για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα κατά τη διάρκεια του χειρουργείου!

Αυτή τη στιγμή, που κάνω αυτό το post, είναι όλα τέλεια! Ανυπομονώ να ξεκινήσω τις προπονήσεις μου και θέλω να πω σε όλους σας να κάνετε εξετάσεις με το παραμικρό και να μην το αμελείτε (κάτι που έκανα εγώ)! Αν σκεφτείτε να το κάνετε Google, να θυμάστε πως κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας».

Τι είναι το σύνδρομο Wolff – Parkinson – White (WPWS) που πασχει η Γωγώ Φαρμάκη
Τι είναι το σύνδρομο Wolff – Parkinson – White (WPWS) που πασχει η Γωγώ Φαρμάκη
x

Πηγή cover photo – video: Instagram , facebook , tik-tok , X, google

Ακολούθησε το freegossip.gr στο Google News για να μαθαίνεις πρώτος τις ειδήσεις!