Τηλεδιάσκεψη με τον υπ. Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είχε ο Νίκος Δένδιας

Τηλεδιάσκεψη με τον υπ. Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είχε ο Νίκος Δένδιας

Επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είχε ο Νίκος Δένδιας, συζητώντας θέματα της ανατολικής Μεσογείου.

Συζήτηση μέσω τηλεδιάσκεψης είχε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με τον Σεΐχη Αμπντουλάχ μπιν Σαΐντ, υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο ανδρών, βρέθηκαν οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και συγκεκριμένα η κατάσταση στη Λιβύη, ενώ συζητήθηκαν και μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Οι δύο υπουργοί δεν παρέλειψαν να αναλύσουν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας και Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με το πλαίσιο της συζήτησης να περιλαμβάνει ενδεχόμενες επενδύσεις και περιφερειακή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών, ενώ συμφωνήθηκε η τήρηση συχνής επαφής.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός της αραβικής χώρας έδωσε τα συγχαρητήριά του για τη συμφωνία οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών με την Ιταλία, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει για την ευημερία και την προώθηση της συνεργασίας των χωρών στην ευρύτερη περιοχή.