Hit enter after type your search item

Τιμολέοντας Διαμαντής βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

  • Ο Τιμολέων Διαμαντής είναι 32 ετών

”Γεννήθηκα το 1989 στην πόλη του Βόλου, με καταγωγή από το Πήλιο και συγκεκριμένα την Μακρινίτσα, σε μια πολύτεκνη οικογένεια.

Τιμολέοντας Διαμαντής βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Τα πρώτα χρόνια
Η μαγειρική δεν ήταν από την αρχή στο προσκήνιο, καθώς από τα 13 έως τα 21 μου χρόνια εργαζόμουν ως βαφέας αυτοκινήτων. Η παράλληλη όμως ενασχόλησή μου με τον αθλητισμό και την υγιεινή διατροφή, με οδήγησε στον κόσμο της μαγειρικής. Έτσι, πήρα την απόφαση να σπουδάσω μαγειρική σε μία τοπική σχολή μαγειρικής στο Βόλο και συνειδητοποίησα ότι η κουζίνα για μένα αποτελεί το δεύτερο σπίτι μου, δηλαδή το μέρος όπου οι γεύσεις και οι αισθήσεις γίνονται ένα.

MasterChef: Η Μάγκυ Ταμπακάκη σχολιάζει τη νίκη του Τιμολέοντα Διαμαντή!

Η αφοσίωση και τα πρώτα βραβεία
Η σχολή μου με ανέδειξε ως “καλύτερο μαθητή”, αλλά και την πρακτική μου άσκηση την ολοκλήρωσα ως ‘’εκπαιδευόμενος της χρονιάς’’. Αφού έφτασαν στο τέλος οι σπουδές μου, ξεκίνησα να εργάζομαι δίπλα σε καταξιωμένους σεφ, σε μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, στο Aldemar Olympian Village και στο The Romanos – Costa Navarino.

MasterChef: Tο πρώτο μήνυμα του Τιμολέοντα Διαμαντή μετά τη νίκη του

Τα πρώτα βήματα στο εξωτερικό
Ως λάτρης των ταξιδιών, θέλησα να συνεχίσω την πρακτική μου στην Σουηδία ( Hard Rock Café – Gothenburg ) και στην Γαλλία ( La Guerite – Cannes, France), με σκοπό να διευρυνθούν τόσο οι ορίζοντές μου, όσο και οι μαγειρικές μου ικανότητες.

Τιμολέοντας Διαμαντής βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Η επιστροφή
Έπειτα από την απώλεια του πατέρα μου, επέλεξα να επιστρέψω στην γενέτειρά μου, ώστε να στηρίξω την οικογένεια μου. Εκεί, ήρθε στη ζωή μου το “ΜεΖεν”, το οποίο υπήρξε κομβικό σημείο στη μαγειρική μου πορεία, καθώς “έβαλε” τις γεύσεις στα χέρια μου.

MasterChef – Γλωσσίδης – Διαμαντής: Τους διέλυσε ο Jocky! Τους έστησε στον τοίχο ο Κοντιζάς!

Η εξέλιξη και ο διαγωνισμός
Το Μάιο του 2016 μετακόμισα για λίγο στο κέντρο της Ευρώπης, το Βέλγιο , για να εργαστώ στην κουζίνα του εστιατορίου “L’air du temps” βραβευμένο με δύο αστέρια Michelin. Το φθινόπωρο του ίδιου χρόνου, επέστρεψα πάλι στο Βόλο, όπου εργάστηκα ως επικεφαλής σεφ σε γνωστό εστιατόριο της περιοχής. Το 2017 επέστρεψα στην αγαπημένη μου Σουηδία όπου πήρα ίσως την πιο τρελή αλλά σημαντικότερη απόφαση της ζωής μου και δήλωσα συμμετοχή στο παιχνίδι μαγειρικής Master Chef.

Από την αρχή, ήμουν προσηλωμένος στην νίκη, κάτι το οποίο έπειτα από σκληρή και επίπονη δουλειά το κατάφερα και ανακηρύχθηκα ο Έλληνας Master Chef του 2018. Τότε ανακάλυψα ότι το τέλος του παιχνιδιού ήταν μόνο η αρχή. Ακολούθησαν events τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό και φυσικά μαγειρικά ταξίδια, καθώς η ήδη υπάρχουσα γνώση δεν είναι ποτέ αρκετή για την εξέλιξη.

Το μετά
Την άνοιξη του 2019 έφυγα για σεζόν στην Κρήτη, όπου εργάστηκα σ’ ένα εστιατόριο, το οποίο ξύπνησε μέσα μου την παραδοσιακή μου πλευρά. Έκτοτε, το ενδιαφέρον και η προσπάθεια για την σύζευξη της παραδοσιακής με την μοντέρνα κουζίνα, έγινε ένας από τους κύριους στόχους μου. Σ’ αυτό φυσικά συνέβαλε η γενέτειρά μου το Πήλιο και η ενασχόληση της οικογένειάς μου με τα βότανα και την καλλιέργεια της γης. Μέσα σ’ όλα αυτά το φθινόπωρο του 2019 δέχτηκα πρόταση να λάβω μέρος σ’ ένα διαγωνισμό στο Μαϊάμι δίπλα σ’ έναν καταξιωμένο Έλληνα σεφ, κερδίζοντας και εκεί την πρώτη θέση. Κάνοντας ένα σύντομο πέρασμα από την Φιλανδία , συνέχισα την πορεία μου σε ένα από τα δημοφιλέστερα εστιατόρια της Σουηδίας και του κόσμου, το Daniel Berlin Krog, με 2 αστέρια Michelin, το οποίο αποτελεί όνειρο πολλών μαγείρων. Έπειτα από το πέρας της πρακτικής μου εκεί, δέχτηκα και πρόταση να εργαστώ, όμως ο ερχομός της πανδημίας είχε άλλα σχέδια για μένα.

Μετά από μια περίοδο αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας, το καλοκαίρι του 2020, η αγάπη μου για την παράδοση, οδήγησε τα βήματά μου στο project της Φάρμας. Το όνειρο της σύζευξης της παραδοσιακής και της μοντέρνας κουζίνας έγινε απτό, στην καρδιά του Πηλίου. Φυσικά ο “πειρασμός” του YouTube δεν άργησε να με καταβάλει. Αφού πήρα την απόφαση για την δημιουργία του δικού μου καναλιού, άρχισα να διαμορφώνω το studio μου ή καλύτερα το εργαστήριό μου. Με vintage επιρροές και φτιαγμένο από Ελληνικά υλικά, όπως το τοπικό τούβλο “Τσαλαπάτα”, στήθηκε μια επιχείρηση, η οποία έχει ως στόχο να παρουσιάζει φαγητά απλά, προσιτά και ποιοτικά με αξιόλογα τοπικά και όχι μόνο προϊόντα.”

Slide Up
x
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views :