Στα περισσότερα νησιά της Ελλάδας οι υδατικοί πόροι είναι περιορισμένοι και η ζήτηση για νερό, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και κατά τη διάρκεια της του" />

Hit enter after type your search item

«Το Νερό Είναι στα Χέρια μας»: Το πρόγραμμα ξεκινά με πρώτο σταθμό τον Άη-Στρατή

/
/
img

Στα περισσότερα νησιά της Ελλάδας οι υδατικοί πόροι είναι περιορισμένοι και η ζήτηση για νερό, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες και κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, είναι μεγάλη. Η σωστή διαχείριση των υδατικών πόρων και η εξοικονόμηση του νερού είναι ακόμα πιο σημαντική για τα νησιά. Ο Άη Στράτης, το ακριτικό νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου, αποτελεί τον πρώτο σταθμό της παγκόσμιας πρωτοβουλίας του FINISH, «Το Νερό Είναι στα Χέρια Μας». 

 

Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας που εκτείνεται σε εύρος τουλάχιστον 3 ετών, εκπρόσωποι του FINISH και του Global Water Partnership – Mediterranean (GWP-Med) επισκέφθηκαν το νησί με στόχο να εξοπλίσουν κάθε νοικοκυριό και κάθε τουριστικό κατάλυμα με συσκευές εξοικονόμησης νερού. Η ομάδα της δράσης, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας, επισκέφθηκε και παρέδωσε ένα πλήρες σετ με συσκευές εξοικονόμησης νερού για τις βρύσες της κουζίνας και του μπάνιου, το ντους και το καζανάκι της τουαλέτας, σε κάθε σπίτι του νησιού. Παράλληλα, ενημέρωσε τους κατοίκους για τη σημασία της εξοικονόμησης νερού, τον τρόπο χρήσης των συσκευών και βοήθησε στη σωστή τοποθέτησή τους.

«Το Νερό Είναι στα Χέρια μας»: Το πρόγραμμα ξεκινά με πρώτο σταθμό τον Άη-Στρατή

To FINISH σε συνεργασία με το GWP-Med σχεδίασαν αυτό το πρόγραμμα για την προώθηση της εξοικονόμησης νερού σε κοινότητες με περιορισμένους υδατικούς πόρους. Επέλεξαν το νησί του Άη Στράτη με τη μεγάλη και σπουδαία ιστορία του ως αφετηρία του προγράμματος «Το Νερό Είναι στα Χέρια Μας», το οποίο σηματοδοτεί παράλληλα μια ευρύτερη προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την εξοικονόμηση νερού και τη μείωση της αλόγιστης κατανάλωσής του. Μέσα από τη δράση οι κάτοικοι του νησιού έχουν την ευκαιρία να υιοθετήσουν νέες συνήθειες και να ακολουθήσουν καλές πρακτικές που θα τους βοηθήσουν να εξοικονομήσουν πολύτιμο νερό για τον τόπο τους και να αποτελέσουν οδηγό για όλους.

«Το Νερό Είναι στα Χέρια μας»: Το πρόγραμμα ξεκινά με πρώτο σταθμό τον Άη-Στρατή

Η Δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Μαρία Κακαλή, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν στο να είμαστε μέρος της δράσης «Το Νερό Είναι στα Χέρια Μας». Μια πολύ ιδιαίτερη και σημαντική πρωτοβουλία ξεκινάει από το νησί μας και μας χαροποιεί ιδιαίτερα αυτό, καθώς έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω και να συνδυαστεί με μια μεγαλύτερη προσπάθεια που στοχεύει στη βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας. Είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες αντιλήφθηκαν και πήραν πολύ σοβαρά τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. Άνοιξαν αμέσως τα σπίτια τους, θέλησαν να μάθουν, θέλησαν να ενημερωθούν και εγκατέστησαν τις συσκευές εξοικονόμησης νερού». 

Οι φιλόξενοι κάτοικοι του Άη Στράτη όχι μόνο «αγκάλιασαν» την πρωτοβουλία και άνοιξαν τα σπίτια τους στην ομάδα των εκπροσώπων του FINISH και του GWP-Med, αλλά και συμμετείχαν με ενθουσιασμό, χαμόγελο και προθυμία στην υλοποίηση της δράσης, που θα βοηθήσει να εξοικονομήσουν πολύτιμο νερό για τον τόπο τους. 

Η πρωτοβουλία του FINISH «Το Νερό Είναι στα Χέρια Μας» ξεκίνησε από τον Άη Στράτη έχοντας ως στόχο να εξοικονομηθούν έως και 500.000 λίτρα νερού σε χρονικό διάστημα ενός έτους, σηματοδοτώντας την αρχή για μια μεγάλη εκστρατεία προστασίας του νερού στα ελληνικά νησιά και όχι μόνο

Ακολουθήστε τη δράση και γίνετε μέρος της αλυσίδας προστασίας νερού, αλλάζοντας απλές καθημερινές συνήθειες. Είναι αυτές οι καθημερινές αλλαγές που μπορεί να φαντάζουν μικρές, αλλά σίγουρα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. 

«Το Νερό Είναι στα Χέρια μας»: Το πρόγραμμα ξεκινά με πρώτο σταθμό τον Άη-Στρατή

Το Νερό Είναι στα Χέρια μας, ας το προστατεύσουμε μαζί.

Επισκεφθείτε το www.toneroeinaistaxeriamas.gr και μάθετε περισσότερα για τη δράση. 

Leave a Comment

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :