Hit enter after type your search item
img

Του ΔΙΑΒΟΛΟΥ! ΔΙΩΞΤΕ τον από την ΚΟΛΑΣΗ! Η συμμετοχή της Κύπρου στην Eurovision μας “καίει” στην ΠΥΡΑ!

/
/

Του ΔΙΑΒΟΛΟΥ! ΔΙΩΞΤΕ τον από την ΚΟΛΑΣΗ! Η συμμετοχή της Κύπρου στην Eurovision μας “καίει” στην ΠΥΡΑ! Το πρώτο που σκεφτήκαμε, είναι ποια αντιγράφει και ποιο τραγούδι” το δέυετρο είναι πως δεν βρίσκαμε την αρχή την μέση και το τέλος. Το τρίτο, πως δεν το θυμόμαστε. Επειδή όμως η επιτυχία στην eurovision, έχει να κάνει με πολλά και όχι μόνο με το τραγουδι αλλά κυρίως πως ερμηνεύεται και πως παρουσιάζεται επί σκηνής, κρατάμε επιφυλάξεις.

Το άλλο είναι, ότι στον διαγωνισμό αυτό, δεν βρίσκεις καθόλου εύκολα τραγούδι που να μετράει.

Πάμε όμως σ΄αυτό που σημειώθηκε άμεσσα με την ανακοίνωση του και που μοιάζει με διαφήμιση περισσότερο παρά με …καταγγελία! Δύο εικοσιτετράωρα μετά την δημοσιοποίηση του τραγουδιού που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 65ο Διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας με τίτλο «El Diablo» μτφ. (Ο Διάβολος) και ερμηνεύτρια την Ελληνίδα τραγουδίστρια Έλενα Τσαγκρινού, έχουν ξεσπάσει έντονες αντιδράσεις σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

EUROVISION 2021: ΧΑΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΓΙΑ ΤΟ EL DIABLO – ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΙΚ

Η αρχή έγινε από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου σχηματίστηκε ομάδα με την επωνυμία «Κύπριοι Χριστιανοί» που εξήγγειλαν την ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών διαμαρτυρίας για απόσυρση του τραγουδιού με το εξής μήνυμα:

«Αγαπητοί συμπολίτες, Η συμμετοχή της Κύπρου στο Διαγωνισμό της Eurovision με το τραγούδι EL DIABLO είναι σκανδαλώδης για εμάς τους Χριστιανούς. Ενώστε μαζί μας τη φωνή διαμαρτυρίας»

Σήμερα το τηλεφωνικό κέντρο του ΡΙΚ πήρε «φωτιά» από δεκάδες τηλεφωνήματα πολιτών που αντιδρούν στον τίτλο και το περιεχόμενο του τραγουδιού.

Ορισμένα από αυτά μάλιστα ήταν απειλητικά κατά της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, αφού ανέφεραν «θα έρθουμε να κάψουμε το ΡΙΚ»

Σύμφωνα με πληροφορίες σε μια περίπτωση το πρόσωπο που ήταν στην τηλεφωνική γραμμή ανέφερε και το όνομα του, γεγονός που καταγγέλθηκε αμέσως στην Αστυνομία.

Οι Αρχές τέθηκαν σε συναγερμό και διερευνούν εντατικά την υπόθεση, ενώ μέλη της Δύναμης εκτελούν περιπολίες περιμετρικά των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΡΙΚ, προκειμένουν να προληφθούν οποιεσδήποτε ενέργειες ή επεισόδια.

Έλενα Τσαγκρινού – «El Diablo»: Κυκλοφόρησε το video της Κύπρου για την Eurovision

Έντονη αντίδραση για την επιλογή του τραγουδιού εκφράζει και το ΕΛΑΜ το οποίο σε ανακοίνωση αναφέρει ότι «είναι αδιανόητο η Κύπρος να επιλέγει να εκπροσωπηθεί με ένα τραγούδι που φέρει τον τίτλο «ο Διάβολος.»

«Ακόμη και αν ο στίχος «έδωσα την καρδιά μου στο διάβολο…αγαπώ τον διάβολο» είναι σε μεταφορικό επίπεδο, δεν παύει από το να στέλνει λανθασμένα μηνύματα.

 

Σε μία περίοδο που ο Λαός μας δοκιμάζεται σκληρά, τέτοιες κινήσεις πλήττουν και προσβάλλουν κατά σκαιό τρόπο την Πίστη μας, το έσχατο καταφύγιο του ανθρώπου, το αποκούμπι και η ελπίδα του.

Καλούμε το ΔΣ του ΡΙΚ να αναιρέσει την απόφασή του και να επιλέξει ένα τραγούδι που θα προβάλει την ομορφιά, την παράδοση και την ιστορία του τόπου μας.

 

Θέλουμε οι Ευρωπαίοι να γνωρίζουν αυτό το όμορφο νησί της Μεσογείου για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και όχι…για την αγάπη του προς το διάβολο»

Εξηγήσεις αναφορικά με τα αλληγορικά μηνύματα που «κρύβει» το τραγούδι «El Diablo» δίνει με ανακοίνωση η Διεύθυνση του ΡΙΚ.

Όπως αναφέρει το τραγούδι εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ ‘ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί ‘el diablo’.»

«Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό.

Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητεί βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία.

Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :