Hit enter after type your search item

Τριαντάφυλλος (τραγουδιστής) Το πραγματικό ΟΝΟΜΑ, η ΗΛΙΚΙΑ, το ΥΨΟΣ, ο γάμος και το παιδί Ο Τριαντάφυλλος (πλήρες ονοματεπώνυμο Τριαντάφυλλος Χατζηνικολάου, γενν. 20 Ιουνίου 1977, Ρόδος) είναι Έλληνας τραγουδιστής.

Όνομα γεννήσεως Τριαντάφυλλος Χατζηνικολάου
Γέννηση 20 Ιουνίου 1977 (45 ετών)
Ρόδος
Ψευδώνυμο Τριαντάφυλλος και Triantaphyllos

Βιογραφία

Η ενότητα αυτή δεν τεκμηριώνεται επαρκώς με παραπομπές. Παρακαλούμε βοηθήστε προσθέτοντας την κατάλληλη τεκμηρίωση. Ατεκμηρίωτο υλικό μπορεί να αμφισβητηθεί και να αφαιρεθεί.

Τριαντάφυλλος: “Στο Survivor πήρα σχεδόν τα διπλά χρήματα από το έπαθλο”

Τα πρώτα χρόνια
Γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου 1977 στη Ρόδο, όπου μεγάλωσε και ξεκίνησε τη καλλιτεχνική του πορεία στη μουσική. Σε ηλικία μόλις 8 ετών άρχισε μαθήματα πιάνου, το οποίο αποτέλεσε βασική αφορμή για να ασχοληθεί μετέπειτα με το τραγούδι. Στα 18 του χρόνια πραγματοποιεί τις πρώτες του εμφανίσεις σε μουσική σκηνή της Ρόδου, όπου και δεν άργησε να ξεχωρίσει. Λίγο χρονικό διάστημα χρειάστηκε για να τον εντοπίσει ο συνθέτης και στιχουργός Θοδωρής Μακρίδης, ο οποίος αναγνώρισε το ταλέντο του και τον ενθάρρυνε να πάει στην Αθήνα. Έτσι στα 19 του, παίρνει την απόφαση να κυνηγήσει το όνειρό του στην πρωτεύουσα και τον επόμενο κιόλας χρόνο μπαίνει στη δισκογραφία.

Τριαντάφυλλος ”Ο Κωνσταντίνος Αργυρός αντιγράφει τον Ρέμο.”

Καριέρα και συνεργασίες
Το 1997, και σε ηλικία 20 χρονών, κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο «Βλέπω Κάτι Όνειρα», ο οποίος ξεπέρασε σε πωλήσεις τα 48.000 αντίτυπα και έγινε χρυσός. Το 1998, ο Τριαντάφυλλος κυκλοφόρησε το δεύτερο προσωπικό του άλμπουμ, με τίτλο «Γράμματα και αφιερώσεις», που αμέσως ξεχώρισε κι έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα πλατινένιο. Το 1999 κυκλοφορεί το τρίτο του άλμπουμ, «Η αγάπη δεν περνάει», που έγινε κι αυτό χρυσό, όπως και ο δίσκος «Μην αργείς», που κυκλοφόρησε το 2000. Το 2001, κυκλοφορεί το «Αφήστε μήνυμα», στο οποίο ξεχώρισε το ομώνυμο τραγούδι, ενώ τον επόμενο χρόνο κυκλοφόρησε τη δισκογραφική δουλειά «Για Μένα Είσαι Εσύ».

Τριαντάφυλλος (τραγουδιστής) Το πραγματικό ΟΝΟΜΑ, η ΗΛΙΚΙΑ, το ΥΨΟΣ, ο γάμος και το παιδί

Τριαντάφυλλος σύζυγός! ”Είμαι ερωτευμένος μαζί της, εκείνη δεν ξέρω”

Το 2003, ξεκίνησε η καλλιτεχνική του πτώση και χάθηκε από τις μεγάλες πίστες. Συνεχίζει, όμως, μέχρι σήμερα να τραγουδάει σε μικρότερα μαγαζιά. Όταν επέστρεψε στην επικαιρότητα κατήγγειλε ότι παλιοί του συνεργάτες του γύρισαν την πλάτη στα δύσκολα, ονομάζοντας τη Νατάσα Θεοδωρίδου και τον Αντώνη Ρέμο. Ακόμη, αποκάλυψε ότι η δισκογραφική εταιρεία του τότε τον συμβούλευε να υιοθετήσει το στυλ που είχε τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, κάτι που δεν τον έβρισκε σύμφωνο.

Τριαντάφυλλος (τραγουδιστής) Το πραγματικό ΟΝΟΜΑ, η ΗΛΙΚΙΑ, το ΥΨΟΣ, ο γάμος και το παιδί
Τριαντάφυλλος (τραγουδιστής) Το πραγματικό ΟΝΟΜΑ, η ΗΛΙΚΙΑ, το ΥΨΟΣ, ο γάμος και το παιδί

Εκτός από την προσωπική του δισκογραφία, ο Τριαντάφυλλος έχει συνθέσει τα περισσότερα από τα τραγούδια των δύο πρώτων άλμπουμ της Νατάσας Θεοδωρίδου, που ξεχώρισαν και έγιναν πλατινένια. Ακόμα, ο Τριαντάφυλλος έχει τραγουδήσει με καταξιωμένους τραγουδιστές όπως ο Βασίλης Καρράς, ο Λευτέρης Πανταζής, η Καίτη Γαρμπή, ο Λάμπης Λιβιεράτος, ο Διονύσης Σχοινάς, η Ειρήνη Μερκούρη και ο Αντώνης Βαρδής.

Ο Τριαντάφυλλος μέχρι στιγμής έχει στο ενεργητικό του 10 ολοκληρωμένα άλμπουμ, εκ των οποίων τα τέσσερα έγιναν πλατινένια και χρυσά.

Το 2014 συμμετείχε στο Dancing with the Stars Greece στον ANT1 ως διαγωνιζόμενος και κατέκτησε την 14η θέση. Το Φθινόπωρο του 2020 συμμετέχει στο Just the 2 Of Us του OPEN όπου και εκεί καταλαμβάνει την 14η θέση. Τον Δεκέμβριο του 2020, ο Τριαντάφυλλος φεύγει για Άγιο Δομίνικο για να συμμετέχει στο Survivor 2021.

Τριαντάφυλλος (τραγουδιστής) Το πραγματικό ΟΝΟΜΑ, η ΗΛΙΚΙΑ, το ΥΨΟΣ, ο γάμος και το παιδί 3

Προσωπική ζωή
Ο Τριαντάφυλλος παντρεύτηκε στις 23 Αυγούστου 2014, μετά από εφτά χρόνια σχέσης, με την αγαπημένη του Δήμητρα Σιαμπάνη. Μαζί απέκτησαν ένα γιο τον Νικόλα, ο οποίος γεννήθηκε τον Απρίλιο του 2016. Τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, τον βάφτηκαν στη Ρόδο και συγκεκριμένα στην Παναγία Τσαμπίκα. Έχει μεγάλη αδυναμία στον γιο του και αγαπάει πολύ την οικογένειά του. Η σύζυγος του είναι γιατρός.

Δισκογραφία
Άλμπουμς
Έτος Τίτλος Λοιπές πληροφορίες
1996 Βλέπω Κάτι Όνειρα Sony BMG
1998 Γράμματα Κι Αφιερώσεις Columbia Records
1999 Η Αγάπη Δεν Περνάει Columbia Records
2000 Μην Αργείς Columbia Records
2001 Αφήστε Μήνυμα Columbia Records
2002 Για Μένα Είσαι Εσύ Columbia Records
2003 Μαζί Ξανά Columbia Records
2004 Καλύτερα Alpha Records
2006 Live + 5 Studio Alpha Records
2008 Στο Δικό Μου Σταθμό Alpha Records

Συλλογές
Έτος Τίτλος Πληροφορίες
2020 Αδρεναλίνη Icon Music

Singles & EPs
Έτος Τίτλος Πληροφορίες
2009 “Επιτέλους Οι Δυο Μας” 4Music
2011 “Καινούργια Έκανα Αρχή” Final Touch – Universal
2012 “Εδώ Τελειώνει Το Παιχνίδι” Xronis Music
2012 “Φεύγω Πρώτα Εγώ” Xronis Music
2012 “Μα Τι Φαντάστηκες” Xronis Music
2012 “Δεν Παίζει Τίποτα” Xronis Music
2013 “Δεν Αστειεύομαι” Xronis Music
2013 “Τέρμα Σου Λέω” Xronis Music
2014 “Ανανεωμένος Και Τρελλός” Xronis Music

Τριαντάφυλλος για Κωνσταντίνο Εμμανουήλ: «Ντροπή, έλεος»

2015 “Καλά Μας Κάνεις” Xronis Music
2016 “Αδρεναλίνη” Xronis Music
2016 “Το Πιό Γλυκό Κοριτσάκι” Play Records
2017 “Χτύπησε Κόκκινο” Play Records
2018 “Γυάλινη Καρδιά” Play Records
2019 “Τα Σπάω” Digital Ray Records
2020 “Σε Τεντωμένο Σχοινί” Icon Music
2022 “Όλα Ακατάλληλα” Heaven Music
2022 “Σε Παίρνω Για Να Σου Πω” Gold Records – Heaven Music

Εκδόσεις εξωφύλλου
Έτος Τίτλος Πληροφορίες
2021 Σπάω Τα Ρολόγια Heaven Music
2021 Αν Περάσεις Την Πόρτα Heaven Music
2021 Βλέπω Κάτι Όνειρα Heaven Music

Συμμετοχές
Έτος Τίτλος Ντουέτα Λοιπές πληροφορίες
1997 “Μη Γυρίσεις Ξανά” Νατάσα Θεοδωρίδου Columbia Records
1999 “Μ’Αφησε” Διονύσης Σχοινάς Columbia Records
2000 “Οι Φίλοι” Κώστας Δόξας Columbia Records
2002 “Μια ζωή” Ειρήνη Μερκούρη Columbia Records
2014 “Σου Τ’ Όρκίζομαι” Elias Gee Xronis Music
2015 “Απ’το Τηλέφωνο” Tus Y.O.L.Ο
2019 “Τα Σπάω (Official Remix)” Tus GABI Music
2020 “Πάμε” Πέτρος Ίμβριος Icon Music
2021 “Σπάω Τα Ρολόγια (Themis Georgantas Mad VMA Remix)” Alcatrash Panik Records

Φιλμογραφία
Τηλεόραση
Έτος Τίτλος προγράμματος Ρόλος Σημειώσεις Κανάλι
2014 Dancing with the Stars Ο Ίδιος Guest διαγωνιζόμενος ANT1
2020 Just the 2 of Us Ο Ίδιος Διαγωνιζόμενος Open
2021 Survivor Greece Ο Ίδιος Διαγωνιζόμενος ΣΚΑΪ

 

Τριαντάφυλλος σύζυγός! ”Είμαι ερωτευμένος μαζί της, εκείνη δεν ξέρω” Ο Τριαντάφυλλος φιλοξενήθηκε στο πλατό του Πρωινού και, μεταξύ άλλων, μίλησε στον Γιώργο Λιάγκα και τη Φαίη Σκορδά για τη σύζυγό του Δήμητρα. Ο τραγουδιστής, με ιδιαίτερη τρυφερότητα, δήλωσε ερωτευμένος μαζί της.

Τριαντάφυλλος: “Δεν θέλω πολλά μαζί του μετά το Survivor”

«Είμαστε 15 χρόνια μαζί. Είναι ένας υπέροχος άνθρωπος, μεγαλώνει πολύ ωραία τον γιο μας, Νικόλα και είναι ηρωίδα για μένα. Έχει το ιατρείο, ξυπνάει πρωί, την αγαπάει ο κόσμος γιατί τους προσέχει. Βασικά είμαι πολύ χαρούμενος που έχω αυτή τη γυναίκα. Είμαι πολύ καλά» ανέφερε αρχικά ο τραγουδιστής.

Τριαντάφυλλος βιογραφικό: Το Επώνυμο του, η ηλικία, η καταγώγη, το ύψος και τα κιλά

«Δεν πέρασε καθόλου καλά, όσο βρισκόμουν στο Survivor. Έλειπα 6,5 μήνες και κανείς δεν το περίμενε. Ήταν δύσκολο γι’ αυτήν» πρόσθεσε στη συνέχεια

Σε άλλο σημείο της εξομολόγησής του, ο Τριαντάφυλλος σημείωσε πως «μου τη λέει συνέχεια, το γουστάρω που με βάζει στη θέση μου. Ξέρεις τι είναι μετά από 15 χρόνια να ‘σαι ερωτευμένος; Εγώ είμαι ακόμα, εκείνη δεν ξέρω αν είναι».

Τριαντάφυλλος σύζυγός! ''Είμαι ερωτευμένος μαζί της, εκείνη δεν ξέρω''

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :