Τροχαίο Mad Clip: Λάστιχα και αναρτήσεις φωτίζουν την αλήθεια

Το κάθε στοιχείο βάζει σε σκέψεις και δίνει τροφή για σενάρια και συζητήσεις.Λίγο πριν την αυτοψία και τον διαγνωστικό έλεγχο στη Porsche που οδηγούσε ο Mad Clip τη μοιραία νύχτας της περασμένης Πέμπτης, ο ειδικός πραγματογνώμονας που όρισε η οικογένεια του αδικοχαμένου μουσικού, Παναγιώτης Μαδιάς, προσπαθεί να εστιάσει στα λάστιχα, τις αναρτήσεις και τον εξοπλισμό του σπορ αυτοκινήτου για να πέσει άπλετο φως στις συνθήκες της τραγωδίας.
Τα σημεία στον δρόμο, λίγα μόνο μέτρα από την κατάληξη της Porsche, είναι πολύ πιθανό να έπαιξαν σημαντικό ρόλο στην τραγική κατάληξη. Ο Παναγιώτης Μαδιάς και οι συνεργάτες του έχουν καταγράψει αναλυτικά τις ανωμαλίες στην άσφαλτο και θέλουν να διαπιστώσουν αν και πόσο επηρέασαν.
Σε αυτήν την περίπτωση την απάντηση θα δώσουν οι αναρτήσεις. Αν ο Mad Clip είχε αλλάξει τις εργοστασιακές με πιο σπορ, είναι πιθανό λόγω της ταχύτητας, το αυτοκίνητο να πήρε ακόμα μεγαλύτερη κλίση, χωρίς ο μουσικός να έχει περιθώρια αντίδρασης.
Όταν πέρασε το αυτοκίνητο από την στροφή είχε ήδη αρχίσει να γλιστράει και άρα η ανωμαλία της ασφάλτου, σε κάθε περίπτωση δεν είναι η αιτία αλλά η χαριστική βολή την στιγμή που έκανε προσπάθεια να το μαζέψει.
To όχημα, όπως δείχνουν οι μετρήσεις του κ. Μαδιά, έτρεχε με 134 χιλιόμετρα την ώρα, μια ταχύτητα που σύμφωνα με εκτιμήσεις είναι από μόνη της ικανή να δημιουργήσει προβλήματα στο συγκεκριμένο σημείο του δρόμου.
Όμως υπάρχει και κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό.
Ο ειδικός πραγματογνώμονας θα εστιάσει στα λάστιχα της Porsche για να φανεί αν ο 34χρονος τα είχε αλλάξει όπως ισχυρίζεται ο πατέρας του. Σύμφωνα με τα όσα έχει ήδη καταθέσει, ο αδικοχαμένος τράπερ είχε βάλει τα λεγόμενα Semι-Slik που είναι σχεδιασμένα για αγωνιστικές πίστες.
Είναι λάστιχα που αν βρουν νερά κρυώνουν και για λίγα δευτερόλεπτα δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα.
Σύμφωνα με την ανάλυση και τις μαρτυρίες εκείνη τη νύχτα, υπήρχαν νερά στον δρόμο αλλά όχι στο σημείο της πρόσκρουσης. Στα τελευταία μέτρα η άσφαλτος ήταν στεγνή αλλά το μοιραίο, από ένα σημείο και μετά, ήταν αδύνατον να αποτραπεί.
Ένα ακόμα σημείο που αναμένεται να ξεκαθαρίσει με τον διαγνωστικό έλεγχο, είναι το ζήτημα του πρόσθετου εξοπλισμού. Στόχος, να διαπιστωθεί αν είχε τοποθετηθεί ένας πρόσθετος εγκέφαλος στη μαύρη Porsche ή αν είχε γίνει τροποποίηση στα ηλεκτρονικά της συστήματα, που μπορεί να επηρέασαν τη γενικότερη συμπεριφορά της στον δρόμο.
Ο κ. Μαδιάς περιμένει το πράσινο φως για την αυτοψία που θα κάνει με τους συνεργάτες του στην Porsche του τράπερ, τον διαγνωστικό έλεγχο που αναμένεται να δώσει απαντήσεις στα περισσότερα ερωτήματα της τραγωδίας.
«Σκαρφάλωναν σε τάφους, έδειξαν ασέβεια»Την ίδια στιγμή, αίσθηση έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες ότι κατά τη διάρκεια της κηδείας του τράπερ, οι θαυμαστές του, που είχαν συγκεντρωθεί στο κοιμητήριο του Παλαιού Φαλήρου, βεβήλωσαν διπλανούς τάφους.
Οι νεαροί, έχοντας μηδενική συναίσθηση και με απουσία κάθε λογικής, σκαρφάλωναν σε τάφους, για να έχουν καλύτερη θέα, καταστρέφοντάς τους.
Μάλιστα, εντελώς έχει καταστραφεί τάφος 20χρονου κοριτσιού, με τα μάρμαρα να έχουν σπάσει και να φαίνεται το φέρετρο από μέσα.

https://freegossip.gr/