Τρομοδέματα: Αν μυρίζει πικραμύγδαλο μην το ανοίξετε! Όλη η εγκύκλιος

2

Οι δύο αυτές εγκύκλιοι έχουν φτάσει εκτός από όλες τις υπηρεσίες του κοινοβουλίου στο γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή, στις κοινοβουλευτικές ομάδες, στους βουλευτές αλλά και σε υπηρεσίες που στεγάζονται στο κτήριο όπως τα ΕΛΤΑ, τον ΟΤΕ και το υποκατάστημα της εθνικής τράπεζας.

Σύμφωνα με τις οδηγίες και τα νέα μέτρα η πάσης φύσεως αλληλογραφία ή αντικείμενο θα πρέπει να ελέγχεται με αυστηρές διαδικασίες μέσω των μηχανημάτων Χ-RAY. Ο έλεγχος θα γίνεται εις διπλούν. Κάθε ελεγχόμενο αντικείμενο θα σφραγίζεται από όσους ελέχθηκαν και οι αστυνομικοί ή οι ειδικοί φρουροί που θα το ελέγχουν θα γράφουν και το ονοματεπώνυμο τους.

Σε ότι αφορά την αλληλογραφία που έρχεται στη Βουλή μέσω ΕΛΤΑ αυτή θα ελέγχεται από μεικτό συνεργείο της Υπηρεσίας Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και Συνοδών Αστυνομικών Σκύλων καθώς και από μηχάνημα Χ-RAY κατά μόνας ή παρουσίας υπαλλήλων των ΕΛΤΑ δύο φορές την ημέρα. Μια στις 8 το πρωί και η άλλη στη 1.30 το μεσημέρι.

Οδηγίες υπάρχουν και για αλληλογραφία ή δέματα που έρχονται με courier στην Βουλή. Εκτός από τον έλεγχο Χ- RAY εδώ θα πρέπει ο παραλήπτη να πηγαίνει να παραλάβει από το φυλάκιο το γράμμα ή το δέμα σε περίπτωση που ο αρμόδιος υπάλληλος δεν προσέλθει η αλληλογραφία ή το δέμα δεν θα παραλαμβάνεται.

Αναφορικά με τις υπηρεσίες- σύνδεσμοι- εκτός Υπηρεσιών Βουλής- που αιτούνται έλεγχο αλληλογραφίαςης Βουλής από τα μηχανήματα – όπως οι συνοδοί Παπαδήμου- αυτός θα πραγματοποιείται μόνο κατόπιν αδείας από τον Φρούραρχο ή τους υποφρούραρχους της Βουλής. Ο αστυνομικός που έκανε τον έλεγχο θα υποβάλει αναφορά με το αποτέλεσμα του ελέγου, ενώ θα τηρείται και ειδικό σχετικό βιβλίο.

Ύποπτη αλληλογραφία θεωρείται:

– Εάν δεν έχει ευδιάκριτες εγγραφές αποστολέα – παραλήπτη.
– Εάν δεν φέρει ταχυδρομικές σφραγίδες
– Εάν υπάρχουν λάθη στην διεύθυνση ή ο αποστολέας είναι άγνωστος
– Εάν έχει δυσανάλογα επικολλημένα γραμματόσημα.
– Εάν ο αποστολέας είναι άγνωστος
– Υπάρχουν τσαλακώματα στον φάκελο ή στο χαρτί περιτυλίγματος.
– Λανθασμένη γραφή ή ανορθογραφία
– Τρεμάμενη ή διαστρεβλωμένη γραφή
– Μυρωδιά πικραμύγδαλου ή απλώς αμυγδάλου (τύπος εκρηκτικού)
– Υπερβολική χρήση κολλητικής ταινίας
– Πακέτα με ουσίες
– Πακέτα ή γράμματα με ορατές καλωδιώσεις ή αλουμινόχαρτο, ειδικά ένα ο φάκελος είναι φθαρμένος
– Οι φάκελοι ή τα πακέτα που φέρουν ενδείξεις: εύθραυστο- προσεκτική μετακίνηση- προσωπικό- εξπρές- εμπιστευτικό ή είναι ιδιαίτερα βαρύ για το μέγεθός τους
– Εάν έχουν άνιση κατανομή βάρους ή πάχους
– Εάν ακούγεται κάποιος θόρυβος
– Εάν έχει πολλά χαρτιά περιτυλίγματος

Μοιραστείτε το!

Σχολιάστε το άρθρο Η άποψη του καθενός είναι ελεύθερη. ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα σχόλια σας, ΔΕΝ υιοθετούνται! Η ηλεκτρονική σας διεύθυνση, θα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, παρουσιάσει έννομο συμφέρον!

2 Σχόλια

  1. φισφιρικα στο άρθρο

    ξέρεις τι μου ρχεται να κάνω τώρα; να βαλω σε φακελους χαρτακια εμποτισμενα με αιθέριο ελαιο πικραμυγδαλου και να το στείλω σε οσους μισω.