Hit enter after type your search item

Τζένη Μπαλατσινού: Μαγειρεύει κλασικά ελληνικά, καθημερινά, καλοκαιρινά φαγητά – Δείτε ποια;

/
/
img

Τις καλοκαιρινές της διακοπές απολαμβάνει η Τζένη Μπαλατσινού στο αγαπημένο της νησί, την Πάτμο. Τζένη Μπαλατσινού: Έφτιαξε κλασικά ελληνικά φαγάκια

Μάλιστα, τώρα που έχει χρόνο και διάθεση μπαίνει στην κουζίνα και μεγαλουργεί!

Πριν μερικές ώρες, έφτιαξε όχι ένα, όχι δύο αλλά τρία διαφορετικά φαγητά, όπως είδαμε σε μία άκρως… γευστική ανάρτησή της στο Instagram Τζένη Μπαλατσινού: Έφτιαξε κλασικά ελληνικά φαγάκια

Με τα γεμιστά, το ογκρατέν λαχανικών και τα πιτάκια μας άνοιξε την όρεξη!

Το γαλακτομπούρεκο της Τζένης

Αν είσαστε αυτό που λέμε sweettooth και δεν έχετε κάτι καλύτερο από τα παραδοσιακά γλυκά ταψιού, τότε αυτό το γαλακτομπούρεκο που μου αρέσει να φτιάχνω δεν θα σας απογοητεύσει. Το πόσο μου αρέσει να το φτιάχνω το καταλάβατε ήδη, αφού σας το έφτιαξα και στην πρεμιέρα του Jenny Jenny. Λοιπόν:

Υλικά για την Κρέμα

1 κιλό φρέσκο γάλα

300 γρ. ζάχαρη

12 κρόκοι αυγών

80 γρ. κορν φλάουερ

1 λωβός βανίλιας

Υλικά για το φύλλο

1/2 κιλό φύλλο κρούστα 30 x 30 εκατ.

250 γρ. βούτυρο φρέσκο

Υλικά για το Σιρόπι

1 κιλό ζάχαρη

700 γρ. νερό

30 γρ. γλυκόζη

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το γάλα και το βάζουμε στη φωτιά μαζί με το λωβό βανίλιας κομμένο κάθετα στα 2. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουερ και τους κρόκους. Πριν πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το 1/3 στο μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε και το αδειάζουμε ξανά μέσα στο υπόλοιπο γάλα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις δέσει η κρέμα και αρχίσει να κοχλάζει, την κατεβάζουμε από τη φωτιά. Την αδειάζουμε σ’ ένα καθαρό σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη. Όταν η κρέμα κρυώσει, αφαιρούμε τη βανίλια και τη μαλακώνουμε χτυπώντας τη μ’ ένα σύρμα ή στο μίξερ.

Συναρμολόγηση

Σε ένα ταψί τοποθετούμε ένα-ένα τα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα, έτσι ώστε οι άκρες τους να εξέχουν από το ταψί. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε χρησιμοποιώντας τα μισά από τα φύλλα. Αδειάζουμε την κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία θα καλύπτουν μόνο το εσωτερικό του ταψιού (να μην εξέχουν οι άκρες τους). Κόβουμε τα κομμάτια που θέλουμε με προσοχή και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 1 ώρα τουλάχιστον έως ότου ροδίσουν τα φύλλα. Βγάζουμε από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι που έχουμε φτιάξει προηγουμένως, βράζοντας τη ζάχαρη, το νερό και τη γλυκόζη για 4 λεπτά.

Καλή σας απόλαυση

 

  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest

4 Comments

  1. 12 αυγα σε ενα λιτρο γαλα???Απο που ξεσηκωσε αυτην τη συνταγη. Μην κανετε το λαθος και την φτιαξετε θα πανε χαμενα τα υλικα

  2. ΑΣΕ ΜΑΣ Μαρί ψεύτρα. Σε σιχάθηκα με με την υποκρισία σου. Δεν κοιτάς που το στόμα σου φτάνει στα αυτιά σου. Κοκαλιάρα, Τζόκερ που παριστάνει και την μαγείρισσα. Όλα για το θεαθήναι σιχαμα

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :