Τζορτζ Φλόιντ: Το τελευταίο «αντίο» είπαν οικογένεια και φίλοι σε ιδιωτική τελετή στο Χιούστον

Τζορτζ Φλόιντ: Το τελευταίο «αντίο» είπαν οικογένεια και φίλοι σε ιδιωτική τελετή στο Χιούστον

ΗΠΑ

Λήψη σύντομου url

Ο θάνατος του Τζόρτζ Φλόιντ έχει πυροδοτήσει διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις σημειώθηκαν και επεισόδια.

Συγγενείς και φίλοι του Τζορτζ Φλόιντ, του Αφροαμερικανού ο θάνατος του οποίου κατά τη διάρκεια της σύλληψής του πυροδότησε διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και παγκοσμίως, τον αποχαιρετούν σε μία ιδιωτική τελετή στο Χιούστον, πριν οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία.

Ο Φλόιντ, που ζούσε στη Μινεάπολη της Μινεσότα και σε άλλα μέρη των ΗΠΑ, αποκαλούσε το Χιούστον σπίτι του. 

Στην τελετή παραβρέθηκαν αξιωματούχοι που στηρίζουν την κίνηση κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Μετά την τελετή, αυτοκινητοπομπή θα μεταφέρει το φέρετρο κοντά στην πόλη του Πέρλαντ, όπου ο Φλόιντ θα κηδευτεί δίπλα στον τάφο της μητέρας του.

Η κηδεία είναι κλειστή για το κοινό, ωστόσο, πλήθη αναμένεται να συρρεύσουν κατά μήκος της πομπής.

Τοπικά Μέσα έχουν μεταδώσει ότι το φέρετρο θα μεταφερθεί με άμαξα που θα σέρνει άλογο έως την τελευταία κατοικία. 

Ο Φλόιντ έχασε τη ζωή του την ώρα που αστυνομικοί στη Μινεάπολη προχωρούσαν στη σύλληψή του. Βίντεο από τη σύλληψη δείχνει λευκό αστυνομικό να πατάει τον λαιμό του Φλόιντ για οκτώ λεπτά ενώ του έχουν περάσει χειροπέδες και ενώ ο άτυχος άνδρας λέει συνέχεια ότι δεν μπορεί να αναπνεύσει.

Ο θάνατος του Φλόιντ προκάλεσε διαδηλώσεις κατά της αστυνομικής βίας σε όλες τις ΗΠΑ και παγκοσμίως, κάποιες από αυτές συνοδεύτηκαν από βίαια επεισόδια και έγιναν η αφορμή για το κίνημα υπέρ της αναδιάρθρωσης της αστυνομίας και κατά του ρατσισμού.

Γράψτε ένα σχόλιο