Hit enter after type your search item

Ο Βασίλης Καλλίδης ετοίμασε σήμερα στο Πρω1νό Μους γιαούρτι με φράουλες! Δείτε τα υλικά και την εκτέλεση.

Υλικά:

500 γρ γιαούρτι στραγγιστό
500 ml κρύα κρέμα γάλακτος
χυμός από 1 λεμόνι
6 φύλλα ζελατίνας

για τη σως:

1 κουπάκι φράουλες
Χυμός από 1 λεμόνι
3 κ.σ. μέλι

Εκτέλεση:

Αλέθουμε τις μισές φράουλες μαζί με τον χυμό και το μέλι στο πολυμιξεράκι. Κρατάμε τη σως κρύα στο ψυγείο. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ να γίνει σφιχτή σαντιγί. Την κρατάμε δροσερή στο ψυγείο.

Βάζουμε σ’ ένα κατσαρολάκι 8 κ.σ. νερό. Μόλις βράσει βάζουμε μέσα τα φύλλα της ζελατίνης, καλά στυμμένα. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε στη σαντιγί το γιαούρτι, τον χυμό και το μείγμα της ζελατίνης.

Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα η μια κουτάλα. Βάζουμε τη μους σε φόρμα και την αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με τις φράουλες και τη σως.

 

Slide Up
x
  • Facebook
  • Twitter
  • Linkedin
  • Pinterest
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :