freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Βασίλης Τερλέγκας βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Γέννηση 29 Ιουνίου 1961 Καλάβρυτα Εθνικότητα Ελληνική Χώρα πολιτογράφησης Ελληνική Ιδιότητα τραγουδιστής η και ηθοποιός Εν ενεργεία 1974-σήμερα
Όργανα φωνή Είδος τέχνης Τραγούδι Καλλιτεχνικά ρεύματα Λαϊκό, Δημοτικό, Έντεχνο
Ιστοσελίδα http://www.vasilisterlegkas.gr Ο Βασίλης Τερλέγκας (Καλάβρυτα, 29 Ιουνίου[1] 1961) είναι Έλληνας λαϊκός τραγουδιστής

Μαζί σου: Δικαίωση για τον Βασίλη Τερλέγκα στη δικαστική διαμάχη με πρώην φίλη του

.

Βιογραφία
Γεννήθηκε στα Καλάβρυτα και ήταν το τελευταίο τέκνο οικογένειας αγροτών, ενώ πέρασε τα παιδικά του χρόνια στο Πεύκο Αχαΐας[2]. Σε ηλικία 16 ετών εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου ζούσε ένα από τα αδέλφια του[1] και από τότε ακολούθησε καριέρα στο τραγούδι.

Στην καλλιτεχνική πορεία του συνεργάστηκε με τους: Μάνο Ελευθερίου[2], Χρήστο Νικολόπουλο, Ιφιγένεια Γιαννοπούλου, Ρίτα Σακελλαρίου, Τζένη Βάνου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Ζαφείρη Μελά, Κώστα Μπίγαλη, Σταμάτη Γονίδη, Καίτη Λιβανού κ.ά.

«Επειδή δεν θέλω τα παιδιά μου να βγούνε ομοφυλόφιλοι πρέπει να κρίνομαι ως ομοφοβικός;»

Τα περισσότερα τραγούδια που έχει τραγουδήσει έχουν και την υπογραφή του. Μπορεί και παίζει όλα τα έγχορδα όργανα, ενώ έχει την εξ ολοκλήρου επιμέλεια της παραγωγής.

Ζει στην Παιανία με τους 2 γιους και τη μητέρα του.

Δισκογραφία
Προσωπικοί Δίσκοι
1984 – Φεύγω Γιατί Κάτι Γεννιέται
1985 – Όταν Νυχτώνει
1989 – Μια Βραδιά Στο Κέντρο Ξημερώματα
1990 – Μοναξιά Παντού
1991 – Γονίδης η και Τερλέγκας LIVE

1992 – Ένα Ημερολόγιο
1992 – Πρόβα Τζενεράλε
1992 – Διαβατήριο
1993 – Αρραβώνες
1994 – Η Φωτογραφία
1995 – Τα 15 Καλύτερα Τραγούδια Από Χρυσάφη
1995 – Χθες Βράδυ
1996 – Εικόνα
1997 – Ενός Λεπτού Σιγή
1998 – Βάπτισμα Πυρός
1999 – Δυνατά
1999 – Ο Καλύτερος
2000 – Ένα Ημερολόγιο Μοναξιά Παντού

Τερλέγκας: «Δεν είχα τι να κάνω τα λεφτά μου και είπα να αγοράσω ένα νησί»!

2000 – Τα Φώτα Της Νύχτας
2000 – Δημοτική Ανθολογία
2000 – Κόκκινη γραμμή
2001 – Υπογραφή
2001 – Επιτυχίες
2003 – Οι Συνθήκες
2004 – Τα Ζεϊμπέκικα
2005 – Θερμή Υποδοχή
2006 – Πανηγύρι Live
2007 – “Οι Μεγάλες Επιτυχίες Live (2 Cd)”
2007 – “Χρυσή Δισκοθήκη”
2008 – Νικητής
2008 – 30 Μεγάλες Επιτυχίες
2009 – “Σε Δημοτικά Τραγούδια”
2011 – Ματωμένα Φεγγάρια
2015 – Με Δύο Αποτυπώματα (LIVE)

Single&EPs
2012 – Κόβω Φλέβες
2013 – Από Νύχτα Σε Νύχτα Με Πας
2014 – Αετός Να Γίνεις Να Πέτας
2015 – Θα Τα Κάψω Τα Ηχεία
2015 – Του Πόνου Ανήμερα
2015 – Γκρίζα Πόλη
2016 – Μοναδικός Και Ανεξάρτητος
2017 – Θα Το Δεις
2017 – Άντρας Δύσκολος
2018 – Κι ο καθρέφτης μου δάκρυσε
2020 – Ο Κόσμος
2020 – Να σουνα τσιγάρο μοναξιά
2020 – Να τον φοβάσαι τον αετό
2021 – Δε Φοβάμαι Το Φόβο
2021 – Εγώ Για Σένα
2021 – Πάμε Να Φύγουμε Καρδιά Μου

Ντουέτο
2013 – Αγάπη Μου Γύρισα (με την Δήμητρα Γεωργίου)
2014 – Να Την Αγαπάς (με τον Αναστάση Κουλούρη)
2021 – Τα σπάω (με τον Νίκο Γκιόλια)

Βασίλης Τερλέγκας: «Ο Σάκης Ρουβάς ήταν βαλτός»

“Σ’ αγαπάω ρε φίλε Σάκη αλλά δεν μου τα είπες καλά αυτή τη φορά τα λεφτά φαίνεται είναι πολλά”, λέει ο Βασίλης Τερλέγκας.

Βασίλης Τερλέγκας βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ο Βασίλης Τερλέγκας μίλησε στο Mega Καλημέρα και την Ελένη Μουστάκη και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στις πρόσφατες δηλώσεις που έκανε ο Σάκης Ρουβάς για τον Δημήτρη Λιγνάδη, στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου.

«Η δήλωση του Ρουβά… βαλτός ήταν. Δεν νομίζω ότι ο Σάκης Ρουβάς πήγε σε πρωινάδικο τυχαία. Τον Ρουβά τον αγαπάω σαν καλλιτέχνη, αλλά ρε φίλε εσύ δεν είσαι καλλιτέχνης, είσαι επιχειρηματίας. Εγώ ήρθα από τα Καλάβρυτα, το πάλεψα μόνος μου, με τη φωνή μου…

Ρουβά τι κάνεις; Τι λες τώρα; Τι είναι αυτά που λες; Τον αγαπάς; Ποιον αγαπάς; Ποιον αγαπάς; Επειδή σου έδωσε το βραβείο της ανοιχτής παλάμης; Ε όχι κύριε Ρουβά! Σ’ αγαπάω ρε φίλε Σάκη αλλά δεν μου τα είπες καλά αυτή τη φορά τα λεφτά φαίνεται είναι πολλά», είπε ο Βασίλης Τερλέγκας.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner