Βιτόριο Γκάσμαν: Σπάνια φωτογραφία από την επίσκεψή του στην Ελλάδα – Μαζί του όλοι οι σταρ της εποχής | life

Βιτόριο Γκάσμαν: Σπάνια φωτογραφία από την επίσκεψή του στην Ελλάδα - Μαζί του όλοι οι σταρ της εποχής | ΖΩΗ

Ποιος δεν έχει γελάσει μέχρι δακρύων στον «Φανφαρόνο» του Ντίνο Ρίζι με τις περιπέτειες του ηθοποιού Βιτόριο Γκάσμαν και τον Ζαν Λουί Τρεντινιάν;

H χρυσή εικοσαετία της ιταλικής κωμωδίας υπήρξε ανέκαθεν αγαπητή στο ελληνικό κοινό, ίσως γιατί τα θέματα με τα οποία καταπιάστηκε γίνονταν εύκολα αντιληπτά καθώς απηχούσαν κοινές ελπίδες και ματαιώσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο κορυφαίος Ιταλός ηθοποιός είχε επισκεφτεί τη χώρα μας τον Οκτώβριο του 1963 ακριβώς για την πρεμιέρα της ταινίας «Φανφαρόνο», που θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του ιταλικού σινεμά. Τότε συνεργαζόταν μαζί του στην Ιταλία η ηθοποιός Ρίκα Διαλυνά στις ταινίες «Τα Τέρατα» και «Τα τρία πρόσωπα του σατανά» στο πλαίσιο της νέας καριέρας της στον ευρωπαϊκό κινηματογράφο.

Το βράδυ της πρεμιέρας δόθηκε προς τιμήν του μεγάλη δεξίωση στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία με καλεσμένη όλη την κοσμική και καλλιτεχνική Αθήνα και πολλά αστέρια του θεάτρου και κινηματογράφου να επιθυμούν να τον συναντήσουν. Από εκείνη τη βραδιά, όπου ο διάσημος Ιταλός ηθοποιός έχει στο πλευρό του όλους τους Έλληνες αστέρες της εποχής, ανέβασε φωτογραφία στο προφίλ του στο Instagram ο συλλέκτης και λάτρης του κινηματογράφου Άρης Λουπάσης.

Συγκεκριμένα ο Άρης Λουπάσης γράφει στην ανάρτησή του για τον ηθοποιό Βιτόριο Γκάσμαν :

Στις 9 Οκτωβρίου του 1963 καταφθάνει στο αεροδρόμιο του Ελληνικού ο διάσημος Ιταλός ηθοποιός Βιτόριο Γκάσμαν όπου του επιφυλάσσεται θερμή υποδοχή από θαυμαστές και δημ/φους. Ανάμεσα τους και η γνωστή ηθοποιός Ρίκα Διαλυνά με την οποία εκείνη την χρονιά συνεργάζεται στην Ιταλία στις ταινίες “Τα τέρατα” και “Τα τρία πρόσωπα του σατανά” στα πλαίσια της νέας καριέρας της στον Ευρωπαϊκό κιν/φο. Σκοπός της επίσκεψης του στην Ελλάδα είναι να παρευρεθεί στην πρεμιέρα της ταινίας του “Ο Φανφαρόνος” που θεωρείται ένα από τα αριστουργήματα του ιταλικού σινεμά και κάνει μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ευρώπη. Στο πρόγραμμα της παραμονής του είναι να επισκεφθεί για λίγες μέρες την Αρχαία Ολυμπία και κοντινά ελληνικά νησιά ώστε να επιστρέψει στις 14 του μήνα για την προβολή της ταινίας.Το βράδυ της πρεμιέρας θα δοθεί προς τιμήν του μεγάλη δεξίωση στο ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρεταννία” όπου και διαμένει, με καλεσμένη όλη την κοσμική και καλλιτεχνική Αθήνα και πολλά αστέρια του θεάτρου και κιν/φου να επιθυμούν να τον συναντήσουν. Στην φωτό (πάνω αριστερά), Άλκης Γιαννακάς, Γιώργος Φούντας,Τζίμης Μακούλης, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Κατερίνα Χέλμη και (κάτω αριστερά) Βέτα Προέδρου, Ρίκα Διαλυνά, Βιτόριο Γκάσμαν, Φλωρέττα Ζάννα και Ξένια Καλογεροπούλου. Εντυπωσιασμένος από τον πολιτισμό την ιστορία και τις ομορφιές του τόπου, εκφράζει την επιθυμία για την δημιουργία μιας νέας ταινίας στην Ελλάδα. Υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Ιταλούς ηθοποιούς ο οποίος πρωταγωνίστησε σε περισσότερα από εκατό θεατρικά και κινηματογραφικά έργα και έγινε ιδιαίτερα αγαπητός και δημοφιλής σε όλη την Ευρώπη και την Αμερική. Δημιουργός του Ιταλικού Λαϊκού Θεάτρου, θα ερμηνεύσει συγκλονιστικά στην σκηνή έργα μεγάλων κλασικών συγγραφέων και θα αφήσει εποχή στην μεγάλη οθόνη με την ερμηνεία του στο “Άρωμα γυναίκας” όπου κερδίζει βραβείο ερμηνείας στις Κάννες το ’75, ένας ρόλος ο οποίος δέκα επτά χρόνια μετά θα χαρίσει Όσκαρ ερμηνείας στον Άλ Πατσίνο. Στην χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου πολλές ιταλικές ταινίες κατάφεραν να γεμίσουν τις αίθουσες στην Ελλάδα ταξιδεύοντας τους σινεφίλ στον υπέροχο και μαγικό κόσμο του καλού ιταλικού σινεμά”.

Γράψτε ένα σχόλιο