Βλαδίμηρος Κυριακίδης βιογραφικό! Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές

Βλαδίμηρος Κυριακίδης βιογραφικό! Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές

Βλαδίμηρος Κυριακίδης βιογραφικό! Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές

Σύζυγος Έφη Μουρίκη (από 1997)
Σημαντικά έργα Κωνσταντίνου και Ελένης, Μην αρχίζεις τη μουρμούρα

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης (Θεσσαλονίκη, 26 Ιουνίου 1962) είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και του θεάτρου και επιχειρηματίας από το 2016 στη Ζάκυνθο.

Βιογραφία
Έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο το 1982 με την ταινία Οι εραστές του καλοκαιριού,[2] ενώ την πρώτη του σκηνοθετική απόπειρα την έκανε το 2006, σε συνεργασία με την Έφη Μουρίκη, στην ταινία Straight Story, στην οποία συνέγραψε και το σενάριο.

Έχει συμμετάσχει σε μερικές από τις πιο γνωστές ελληνικές παραγωγές στον κινηματογράφο όπως οι Safe Sex, Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο, Λουκουμάδες με μέλι, Νήsos και Νήsos 2: Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού.

Στο θέατρο ξεκίνησε από τις αρχές τις δεκαετίας του 1980 συνεργαζόμενος με γνωστούς σκηνοθέτες και ερμηνεύοντας σε δημοφιλείς θιάσους. Αργότερα, ξεκίνησε να σκηνοθετεί και να πρωταγωνιστεί, παράλληλα.

Στην τηλεόραση ξεκίνησε στις αρχές του 1990, με συμμετοχές στις δημοφιλείς σειρές Οι τρεις Χάριτες , Οι φρουροί της Αχαιας,και στην επίσης γνωστή σειρά Το δις εξαμαρτείν.

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε και στις σειρές του ΑΝΤ1 Δρόμοι της πόλης και Βαρβαρότητες, αλλά και το 1996 στην Ασυνήθεις ύποπτοι.[6] Κατόπιν συνέχισε τις εμφανίσεις του σε διάφορες γνωστές σειρές όπως στις Ο κακός βεζύρης, Λάκης ο γλυκούλης αλλά και στο Κωνσταντίνου και Ελένης, ερμηνεύοντας έναν βιολιστή.

Η πιο πρόσφατη τηλεοπτική του δουλειά είναι η επιτυχημένη σειρά Μην αρχίζεις τη μουρμούρα, στην οποία είναι στο βασικό κάστινγκ και βρίσκεται στην έντεκατη σεζόν της προβολής της.

Βλαδίμηρος Κυριακίδης: Αποκάλυψε τον λόγο που ολοκληρώνεται η σειρά «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα»

Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης και ο Γιάννης Μπέζος τη Δευτέρα 17/6 βρέθηκαν καλεσμένοι στην εκπομπή «Στούντιο 4».

Οι δύο ηθοποιοί μίλησαν για την περιοδεία που θα κάνουν με την παράσταση του «Δον Κιχώτη», ενώ ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης αποκάλυψε τον λόγο που ήρθε το τέλος της σειράς, «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα».


«Ολοκληρώνεται πρόωρα και απότομα. Είχαμε αποφασίσει να πάμε και 12η χρονιά αλλά τελικά δεν μπορεί το κανάλι να το συνεχίσει για οικονομικούς λόγους, οπότε τελείωσε. Καμία φορά οι συνήθειες πρέπει να κόβονται. Θα ψαχτώ για κάτι άλλο στην τηλεόραση αλλά δεν βιάζομαι.

Μου αρέσει πάρα πολύ που πλέον ξυπνάω το πρωί και έχω ώρα να μελετήσω, να γυμναστώ, να μιλήσω με τη γυναίκα μου και μετά έχω αρκετές ώρες κενό μέχρι να πάω στην πρόβα μου», εξήγησε ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης.

MV5BNTM0NDM2MjUtMzllOC00MTRjLWEyYTAtODdiNmM0MGI0NTBiXkEyXkFqcGdeQXVyNzg5OTk2OA@@. V1
Βλαδίμηρος Κυριακίδης βιογραφικό! Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές 5
Vladimiros Kyriakidis
Βλαδίμηρος Κυριακίδης βιογραφικό! Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές 6
vladimiros 3 1
Βλαδίμηρος Κυριακίδης βιογραφικό! Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές 7

Ποιος ειναι ο Γιώργος Θαναηλάκης; βιογραφικό! Η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές

x