Υπουργός Εξωτερικών Βενεζουέλας: Εγκληματική επιθετικότητα εκ μέρους των ΗΠΑ

Υπουργός Εξωτερικών Βενεζουέλας: Εγκληματική επιθετικότητα εκ μέρους των ΗΠΑ

Για «επίθεση» προς τον λαό της Βενεζουέλας κάνει λόγο ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας όσον αφορά τις ΗΠΑ που εμποδίζουν το εμπόριο πετρελαίου.

Στην καταδίκη των ενεργειών εκ μέρους των ΗΠΑ, που εμποδίζουν τάνκερ από το να φτάσουν στη Βενεζουέλα, προχώρησε μέσω ανάρτησής του στο διαδίκτυο, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χόρχε Αρεάθα, κάνοντας λόγο για επίθεση εναντίον του λαού της Βενεζουέλας.

«Και άλλες συγκεκριμένες αποδείξεις της εγκληματικής επιθετικότητας της Ουάσινγκτον. Επιτίθενται στην καρδιά της οικονομίας της Βενεζουέλας, για να σταματήσουν τη χώρα να αποκτά εισοδήματα ώστε να εισάγει τρόφιμα, φάρμακα και προμήθειες. Και το κάνουν εν μέσω της πανδημίας. Αυτό είναι επίθεση προς όλους τους πολίτες της Βενεζουέλας» έγραψε στην ανάρτησή του ο υπουργός της Βενεζουέλας.

​Νωρίτερα, το πρακτορείο Reuters ανέφερε πως, τουλάχιστον δύο τάνκερ με κατεύθυνση τη Βενεζουέλα για να φορτώσουν πετρέλαιο, επέστρεψαν, ενώ τρία ακόμα πλοία απομακρύνθηκαν από τα νερά της Βενεζουέλας, ύστερα από προειδοποιήσεις των ΗΠΑ πως εξετάζουν την πιθανότητα κυρώσεων σε διάφορα πλοία.

Την περασμένη εβδομάδα, οι ΗΠΑ άσκησαν κυρώσεις κατά τεσσάρων επιχειρηματικών οντοτήτων και τεσσάρων τάνκερ που έπλεαν με σημαία Παναμά, με σημαία από τις Μπαχάμες καθώς και με σημαία των Νήσων Μάρσαλ, για υποτιθέμενη ανάμειξη στο εμπόριο πετρελαίου με τη Βενεζουέλα.

Πρόσφατα η Βενεζουέλα έλαβε ένα τεράστιο φορτίο βενζίνης και εξαρτημάτων για την παραγωγή της από το Ιράν, με όλα τα πλοία να έχουν στρατιωτική συνοδεία, μετά από προειδοποιήσεις των ΗΠΑ πως εξετάζουν τις δικές τους ενδεχόμενες αντιδράσεις.

Γράψτε ένα σχόλιο