Hit enter after type your search item

Ζωή Βαρέλη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Υποψ. Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ / Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής

Σελίδα · Δημόσιο πρόσωπο

Παλλήνη, Ελλάδα

693 756 0111

zvareli@yahoo.com

Η λέξη «αγώνας» δείχνει να είναι συνυφασμένη με το DNA της οικογένειας Στεφανίδη. Η Κατερίνα, παγκόσμια πρωταθλήτρια και χρυσή Ολυμπιονίκης στο άλμα επί κοντώ, έχει ήδη ένα πλούσιο βιογραφικό γεμάτο διακρίσεις και μετάλλια. Η μητέρα της, η Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας στίβου στα 400μ και προπονήτρια σε ΠΑΟ και ΕΓΣ Αθηνών, έχοντας καταγράψει τη δική της πορεία στον κλασικό αθλητισμό και στη δημόσια εκπαίδευση (είναι καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, όπως και ο σύζυγός της Γιώργος Στεφανίδης).

Ζωή Βαρέλη (Στεφανίδη) βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ο αγώνας όμως συνεχίζεται για τη μητέρα της «ιπτάμενης» Ελληνίδας πρωταθλήτριας. Αυτήν τη φορά, η δοκιμασία αφορά το στίβο της πολιτικής.

Στις επερχόμενες εθνικές εκλογές κατεβαίνει ως υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Aνατολική Αττική. «Σε όλη μου τη ζωή υπήρξα ενεργός πολίτης», τονίζει μιλώντας  η Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, και εξηγεί: «Συμμετείχα στον α΄ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ήμουν μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Προπονητών Στίβου, μέλος του ΔΣ του Αθλητικού Οργανισμού Παλλήνης. Είχα ενεργό συμμετοχή στους συλλόγους γονέων, υπήρξα γραμματέας του ΔΣ του ΟΑΚΑ και μέλος του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Πανοράματος Παλλήνης. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 εκλέχθηκα στο ΤΣ της Δημοτικής Ενότητας Παλλήνης, ενώ στις περιφερειακές εκλογές του 2019 με εμπιστεύθηκαν πάνω από 5.200 συμπολίτες μας».

Ζωή Βαρέλη – Στεφανίδη στο T-Live: “Έκανα λάθος, έχω ζητήσει συγγνώμη”

Πώς αντιμετώπισε η Κατερίνα Στεφανίδη την απόφαση της μητέρας της να εμπλακεί με την κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας; «Η Κατερίνα από 18 ετών ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες και δεν έζησε άμεσα την κρίση και τη δοκιμασία των χρόνων των μνημονίων. Όμως η σκέψη και η καρδιά της ήταν πίσω στη δοκιμαζόμενη Ελλάδα. Με τις διακρίσεις της προσπάθησε να κάνει υπερήφανους τους Έλληνες, που οι μνημονιακές πολιτικές δεν έπληξαν μόνο την τσέπη αλλά και την υπερηφάνειά τους. Φυσικά υποστηρίζει την υποψηφιότητά μου και την βλέπει σαν μία ακόμα προσπάθεια αντιμετώπισης των συνεπειών της κρίσης που εκείνη πολέμησε με τον δικό της μοναδικό τρόπο», σημειώνει.

Άλλωστε, είναι χαρακτηριστική η δημοσίευση που έκανε η χρυσή Ολυμπιονίκις στη σελίδα της στο Facebook πριν από λίγα 24ωρα, όταν έγραψε ότι είναι περήφανη για τη μητέρα της, που προσπαθεί να πετύχει το όνειρό της ως υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές στην ανατολική Αττική.

Ζωή Βαρέλη (Στεφανίδη) βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

για «μυστικά» της επιτυχίας της Ελληνίδας πρωταθλήτριας, η μητέρα της απαντά: «Είναι η σκληρή δουλειά, η αγωνιστικότητα, η επιμονή, η οργάνωση, η αισιοδοξία και η πίστη στο στόχο. Χαρακτηριστικά που εγώ πιστεύω σχετίζονται άμεσα και με τις ρίζες της στις αλησμόνητες πατρίδες».

Εξάλλου, η Κατερίνα Στεφανίδη είχε αναφερθεί στις ρίζες της, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει πριν από τρία χρόνια στο pontos-news.gr, και είχε υπογραμμίσει ότι έχει στοιχεία ως χαρακτήρας, τα οποία χαρακτηρίζουν τους Έλληνες του Πόντου. Για τις ρίζες της οικογένειας, η Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη δηλώνει: «Όπως πολύ σωστά αναφέρετε στο σχετικό άρθρο σας, έχω μικρασιατική καταγωγή – Βουρλά, Αττάλεια, Φανάρι. Στην οικογένειά μου και στην ανατροφή μου, η καταγωγή αυτή έπαιξε πρωτεύοντα ρόλο, όπως σε όλες νομίζω τις οικογένειες της Καισαριανής όπου μεγάλωσα.

»Από την άλλη, ο σύζυγός μου είναι υπερήφανος για την ποντιακή καταγωγή του και την υπερηφάνεια αυτή την έχει μεταλαμπαδεύσει και στις κόρες μας. Μια υπερηφάνεια και αγάπη που κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει».

Επισημαίνει παράλληλα ότι «για όλους εμάς που έχουμε τις ρίζες μας στις χαμένες, αλλά όχι ξεχασμένες πατρίδες, η αίσθηση του καθήκοντος είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένη». Και συμπληρώνει: «Σε όλη μου τη ζωή υπήρξα ενεργός πολίτης με επιθυμία προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο. Τώρα λοιπόν που έχω χρόνο να αφιερώσω, αλλά και διακατέχομαι από την επιθυμία να προστατεύσω τις αρχές και τις αξίες του κοινωνικού κράτους, που μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να εξασφαλίσει και να προστατεύσει, αποφάσισα να δεχθώ την πρόταση που μου έγινε».

Ζωή Βαρέλη (Στεφανίδη) βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Αναφορικά με το μήνυμα που θέλει να στείλει στους ψηφοφόρους της ανατολικής Αττικής, αναφέρει: «Θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες να μην επιτρέψουν να αναλάβουν τα ηνία της χώρας οι πολιτικές δυνάμεις του παρελθόντος που την οδήγησαν στη χρεοκοπία. Να πουν με την ψήφο τους “όχι” στην οικογενειοκρατία, “όχι” στην εμπορευματοποίηση του αγαθού της υγείας, “όχι” στην υποχώρηση ή και εξαφάνιση των εργασιακών δικαιωμάτων στο όνομα της επιχειρηματικότητας και των δήθεν επενδύσεων των κρατικοδίαιτων διαπλεκόμενων επενδυτών, “όχι” στην επιστροφή των φαντασμάτων του παρελθόντος. Ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται μια νέα εντολή για να ολοκληρώσει το έργο του, και οι πολίτες δεν έχουν τη πολυτέλεια να διακινδυνεύσουν την επιστροφή στα χρόνια της υποτέλειας και της επιτροπείας».

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες και οι στόχοι εάν εκλεγεί; «Πρώτιστη προτεραιότητα κάθε βουλευτή αποτελεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιφέρειας στην οποία εκλέγεται. Και η ανατολική Αττική έχει πολλά και χρονίζοντα προβλήματα, με το πρόβλημα της αποχέτευσης στην κορυφή. Η πύκνωση του συγκοινωνιακού δικτύου, η επέκταση του προαστιακού, αλλά και οδικού δικτύου προς τα δύο λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, η τελική μορφή του λιμένα του Λαυρίου είναι από τα πρώτα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, μαζί με τον τρόπο ανάπτυξης της περιοχής, που πρέπει όμως να γίνει μετά από διάλογο με τους

πολίτες».

Ζωή Βαρέλη – Στεφανίδη στο T-Live: «Έκανα λάθος, έχω ζητήσει συγγνώμη»

“Εμείς είμαστε πάντα με τα θύματα”, σημειώνει η μητέρα της Κατερίνας Στεφανίδη για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη.

Τη δική της απάντηση στο κύμα αντιδράσεων που προκάλεσε η ανάρτησή της στο Twitter έδωσε η Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη. Η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μητέρα της χρυσής Ολυμπιονίκη, Κατερίνας Στεφανίδη, μίλησε στον δημοσιογράφο Ιάσονα Τσόλη και την εκπομπή T-Live.

Η κυρία Βαρέλη, με αφορμή την καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη, δημοσίευσε ένα αιχμηρό tweet κατά της καταγγέλλουσας, Ελένης Χρονοπούλου, το οποίο στη συνέχεια διέγραψε.

«Έκανα λάθος, το έχω πάρει πίσω, το έχω κατεβάσει και έχω ζητήσει συγγνώμη», δηλώνει στο T-Live η Ζωή Βαρέλη. «Η ανάρτηση αυτή έγινε για πολύ λίγη ώρα, παρασυρμένη, όχι από τον κεντρικό του τίτλο αλλά τώρα… μην αναλύσω. Παρασύρθηκα, όχι από αυτό που έλεγε μπροστά, τι έλεγε ούτε το πρόσεξα. Εκεί πέρα που αναφερόταν στο “εκβιαζόμενο δουλάκι”. Με αυτήν την έννοια, αλλά λάθος μου, τελείωσε», προσθέτει.

«Δείτε εκείνο το πρωτοσέλιδο τι γράφει και γι’ αυτό εγώ παρασύρθηκα από την πολιτική μεριά του. Μιλάει για χοντρή συνωμοσία εκεί, δείτε το λοιπόν», σημειώνει η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς είμαστε πάντα με τα θύματα. Η απλή σκέψη λέει ότι έναν μήνα πριν από τις εκλογές, αυτό κάτι υπονοεί όταν παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη. Όμως πάντα με τα θύματα, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Εγώ σε αυτήν την ανάρτηση, με παρανόησαν. Τι να κάνω τώρα, δε μπορώ να κάνω κάτι άλλο», καταλήγει η Ζωή Βαρέλη στο T-Live.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
%d bloggers like this: