Hit enter after type your search item

Σοφία Αλεξανιάν βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Η Σοφία Αλεξανιάν γεννήθηκε στο Σουχούμι της Αμπχαζίας από μητέρα Αρμένισσα και πατέρα Έλληνα. Το 1995 αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη γενέτειρά της και να καταφύγει στην Ελλάδα, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα.

Είναι απόφοιτη της Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης Μαίρης Βογιατζή Τράγκα και του Τμήματος Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας. Αρχικά εργάστηκε με αντικείμενο την ένδυση στην τηλεόραση και στο θέατρο (2008-2010). Το 2011 ολοκλήρωσε τα μαθήματα ανώτερης υποκριτικής τέχνης στο Θέατρο Τέχνης της Μόσχας. Έχει εμφανιστεί σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, δίπλα σε μεγάλα ονόματα, σε τηλεοπτικές σειρές, όπως “Η πολυκατοικία” και το “Μάλιστα, Σεφ!”, και σε κινηματογραφικές ταινίες.

Βασικά στοιχεία
Ημερομηνία γέννησης
26 Δεκεμβρίου
Τόπος γέννησης
Ρωσία
Τόπος διαμονής
Μέγαρο Μουσικής
Ερμηνευτική ηλικία
25 – 85
Χαρακτηριστικά
Ύψος
1,60 m
Βάρος
53 kg


Σωματότυπος
Κανονικός
Χρώμα δέρματος
Μελαχρινό
Χρώμα ματιών
Καστανά
Χρώμα μαλλιών
Μαύρα
Τύπος μαλλιών
Μακριά
Τύπος φωνής
Κοντράλτο
Δεξιότητες
Γλώσσες


Ελληνικά (Μητρική), Αγγλικά (Μέτρια), Ρώσικα (Μητρική)
Τραγούδι
Μοντέρνο (Πολύ καλά), Σύγχρονο (Πολύ καλά), Musical (Πολύ καλά)
Οδήγηση
Βέσπα, Ποδήλατο
Σπορ – Αθλητισμός
Πεζοπορία (Πολύ καλά), Κολύμβηση (Πολύ καλά), Θεατρική Ξιφασκία (Επαγγελματικά)
Χορός
Σύγχρονος (Πολύ καλά)
Τηλεοραση
Ηθοποιός
2007-2015


ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΣΠΟΥΔΕΣ 2011 Moscow art theater school, Σχολή Θεατρικών σπουδών – Ρωσία. 2007-2010 Απόφοιτος Ανώτερη δραματική σχολή Μ. Βογιατζή Τράγκα 2003-2007Απόφοιτος Τ.Ε.Ι. Τμήμα ”Σχέδιο μόδας & παραγωγή ενδυμάτων” (Κιλκίς). ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ 2014’Συμμετοχή σε δύο μικρού μήκους ταινίες 2010”Η Πολυκατοικία”Β.Θωμόπουλος – Π. Μιχαλόπουλος guest MEGA 2008 ”Μαρία η άσχημη” Θ. Κωνσταντόπουλος guest MEGΑ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2014 Σκηνοθεσία του έργου «Όταν ξυπνήσουμε εμείς οι νεκροί» Χ. Ίψεν μτφρ. Ερρίκος Μπελιέ στο Beton7 2012-2016: Scary actor στο House of Fear του allou fun park and Escape rooms. 2018 Βιβλίο “Η ζωή αύριο, η ζωή χτες” Εκδόσεις Κέδρος

Το κόκκινο ποτάμι, Έλα στη θέση μου, Μάλιστα Σεφ!
2015-2020
Ρόλοι: “Δόμνα” (Κόκκινο ποτάμι), Μπεάτα Σβήγκου (Έλα, στη θέση μου) και Ιβάνκα (Μάλιστα, Σεφ!)

Θεατρο
Ηθοποιός
2015
ΣΠΟΥΔΕΣ 2011 Moscow art theater school, Σχολή Θεατρικών σπουδών – Ρωσία. 2007-2010 Απόφοιτος Ανώτερη δραματική σχολή Μ. Βογιατζή Τράγκα 2003-2007Απόφοιτος Τ.Ε.Ι. Τμήμα ”Σχέδιο μόδας & παραγωγή ενδυμάτων” (Κιλκίς). ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ – θέατρο 2012-2013 ”Όσα παίρνει ο άνεργος” σκην. Άννα Βαγενά, θέατρο Μεταξουργείο. 2011 ”Άμλετ” Ου. Σαίξπηρ, Σκην.

Gregori Detiakovski στο θέατρο ΜΧΑΤ (Μόσχα) ”Η Στέψη”(karanatsia), Marek Modzelewski, Σκην. Ίγκορ Λισόβ Σχολή Α.Βασίλιεβ και στο θέατρο Τσέχωφ. 2010 ”At Down It’s Quiet Herre” ( azori zdes tikhie) Σκην. Γ. Πάτσης στο Αμφιθέατρο του Ρώσικου Προξενείου. ”Αρκούδα” του Α.Τσέχωφ, σκην. Γ. Πάτσης, Ποποβα, Αμφιθέατρο του Ρώσικου Προξενείου. 2009 ”Ευμενίδες” του Αισχύλου, σκην. Γ.Παντελεάκης θέατρο Ρεματιάς 2008 ”Η βελόνα και τα παράσιτα”σκην.Θ. Κυριακός στο θέατρο Έναστρον.

Σοφία Αλεξανιάν: Είχα σκύψει με την τσάπα και αισθάνομαι να με χαϊδεύει στα οπίσθια

Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η Σοφία Αλεξανιάν, το μεσημέρι της Κυριακής, στην Μαρία Περδικέα και την κάμερα της εκπομπής «Επί τόπου» στο OPEN. Μέσα σε όλα, η γοητευτική ηθοποιός γύρισε πίσω στον χρόνο και μίλησε από καρδιάς για την σεξουαλική παρενόχληση που δέχθηκε σε ηλικία μόλις 13 ετών.

Ειδικότερα, η Σοφία Αλεξανιάν σημείωσε χαρακτηριστικά πως «πιστεύω ότι έχω βιώσει ρατσισμό κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Από την άλλη, όμως, προσπαθώ να μην το σκέφτομαι. Αναρωτιέμαι μήπως είναι σκέψεις του μυαλού μου και δεν είναι έτσι η πραγματικότητα. Γιατί είχα γνωρίσει πολύ φιλόξενους Έλληνες, δηλαδή σαν λαός πιστεύω ότι ο ελληνικός είναι φιλόξενος και αλληλέγγυος».

«Ήμουν περίπου 13 ετών και αυτός που ήταν στα χωράφια που βρισκόμουν, μονίμως ήταν μες στα χάδια και έλεγε «τι κάνεις κοριτσάκι μου γλυκό;» και «πως είσαι;» και χραπ έπιανε το στήθος μου. Ή «τι κάνεις εδώ;» και πήγαινε το χέρι λίγο πιο κάτω στους γοφούς.

Έλεγα πως δεν ήθελα να πάω για δουλειά σε αυτόν και μου έλεγαν «μα δεν γίνεται να μην πας για δουλειά, είσαι τεμπέλα». Δεν ήμουν τεμπέλα, απλά δεν ήθελα να πάω αλλά δεν έλεγα και τον λόγο. Κάποια στιγμή μέσα στο χωράφι, καθώς τσάπιζα και είχα σκύψει με την τσάπα, αισθάνομαι να με χαϊδεύει στα οπίσθια και να μου λέει «μπράβο, μια χαρά τα πας». Εκείνη τη στιγμή γυρίζω απότομα με την τσάπα και τον κοπανάω τον άνθρωπο στο κεφάλι, δεν το περίμενε».

«Πάνω εκεί σκεφτόμουν «χτύπα τον κι άλλο» αλλά είπα μέσα μου «όχι, Σοφία, δεν θα τον χτυπήσεις άλλο! Όχι, ένας σπουδαίος άνθρωπος δεν θα το έκανε αυτό». Όχι ότι ήμουν ένας σπουδαίος άνθρωπος αλλά ήταν η επιθυμία μου να είμαι» πρόσθεσε, ακόμα, η Σοφία Αλεξανιάν το μεσημέρι της Κυριακής στην εκπομπή του OPEN.

Απόστολος Φουρνατζόπουλος (δημοσιογράφος) βιογραφικό! Η ηλικία, ο ΘΑΝΑΤΟΣ, η καταγωγή, οι σπουδές

Slide Up
x
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views :