Hit enter after type your search item

Σοφία Ανδρεοπούλου ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος! Η ηλικία, το βιογραφικό, οι σπουδές και η καταγωγή H Σοφία Ανδρεοπούλου είναι ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964 και σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.  Τα τελευταία χρόνια διατηρεί γραφείο στη Γλυφάδα, όπου δουλεύει με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες που θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους. Είναι παντρεμένη και έχει ένα γιο. Εκπαιδεύτηκε επί τέσσερα χρόνια ως Συστημική Οικογενειακή Θεραπεύτρια στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας μιλήσω λίγο για μένα. Γεννήθηκα το 1964 στην Αθήνα. Μετά από δεκαοκτώ, εν πολλοίς όμορφα χρόνια, βρέθηκα στο Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου σπούδασα αγγλική φιλολογία, ενώ παράλληλα δίδασκα αγγλικά και έκανα μεταφράσεις βιβλίων.

 Στη συνέχεια, και, επειδή η ψυχολογία ήταν ανέκαθεν το όνειρό μου, σπούδασα ψυχολογία στο Αμερικάνικο Κολλέγιο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ συνέχισα να κάνω μεταφράσεις βιβλίων ψυχολογίας και λογοτεχνίας (συνολικά, έχω μεταφράσει πάνω από πενήντα βιβλία).

 Με το πτυχίο ανά χείρας, εκπαιδεύτηκα, για τέσσερα χρόνια, στη Συστημική Ψυχοθεραπεία στο Εργαστήριο Διερεύνησης Ανθρώπινων Σχέσεων όπου έμαθα, σκέφτηκα, και ένιωσα όλα όσα δεν είχα βιώσει στα εννέα χρόνια των ακαδημαϊκών σπουδών μου.

Παράλληλα, έκανα, με υποτροφία από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών διδακτορικό με θέμα την εθνική ταυτότητα στον Τομέα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και συμμετείχα σε πολλά ερευνητικά προγράμματα του Πανεπιστημίου. Η φάση αυτή δεν ολοκληρώθηκε, ωστόσο, γιατί γέννησα και αποφάσισα να δώσω όλη μου την ενέργεια στο παιδί και στο γραφείο μου.

Η αγάπη μου για τα παιδιά, σύντομα με οδήγησε σε ένα μεταπτυχιακό (M.Sc) στην παιδοψυχολογία στο Πανεπιστήμιο του Central Lancashire.

Ζω στη Βάρη και διατηρώ γραφείο ως ψυχολόγος – παιδοψυχολόγος στη Γλυφάδα δουλεύοντας με παιδιά, εφήβους και ενήλικες που θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους. Επίσης, οργανώνω σεμινάρια, διαλέξεις,  βιωματικές δραστηριότητες και ομάδες πάνω σε θέματα που μσς απασχολούν όλους.

Παράλληλα, ασχολούμαι με το γράψιμο. ‘Εχω γράψει σενάρια για μια εκπομπή ψυχολογίας στην τηλεόραση, άρθρα ψυχολογίας για το τοπικό τύπο και για sites, ένα θεατρικό έργο που ανέβηκε στο Art Gallery Cafe, και τρια βιβλία. Το 2012 εξέδωσα σε συνεργασία με τις εκδόσεις Διόπτρα ένα βιβλίο για τους φόβους των παιδιών με τίτλο «Μαμά φοβάμαι – κι εγώ παιδί μου», το 2014 εξέδωσα σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός ένα μυθιστόρημα για εφήβους με τίτλο “Πέτρος και Ράνια”, και το 2017, πάλι με τις εκδόσεις Διόπτρα, εξέδωσα το βιβλίο «Γονείς, ακούστε μας».

Είμαι κάτοχος του Ευρωπαϊκού Πιστοποιητικού Ψυχολογίας (Registered EuroPsy Psychologist), μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων, και μέλος της Ελληνικής Εταιρείας για το Οικογενειακό Δίκαιο.  

Αγαπώ πολλά πράγματα, όπως τον γιό και τον άντρα μου, τους φίλους μου, την Ελλάδα, τη δουλειά μου, τη φύση, τα βιβλία, το γράψιμο, την τέχνη, το χορό, το θέατρο, και τα παιχνίδια. Με δύο λόγια, αγαπώ τη Ζωή.”

Καλωσορίσατε!

Για να βρίσκεστε εδώ, μάλλον αναζητάτε κάτι – ίσως βοήθεια για κάποια δυσκολία που βιώνετε, θεραπεία για μια διαταραχή, συμβουλή για ένα πρόβλημα – ή ακόμα έναν καλό λόγο, λίγη ενθάρρυνση, λίγη  θετική ενέργεια για να συνεχίσετε να αγωνίζεστε για μια καλύτερη ζωή.

Σε τελική ανάλυση, μάλλον αναζητάτε και εσείς -όπως εγώ, όπως όλοι μας- τρόπους για να μειώσετε τη δυστυχία, και να αυξήσετε την αίσθηση της πληρότητας, της ευχαρίστησης, της εσωτερικής γαλήνης που ονομάζουμε Ευτυχία.

Σε αυτήν ακριβώς την καλύτερη διαχείριση των προβλημάτων και την αναζήτηση της προσωπικής ικανοποίησης είναι αφιερωμένη η ιστοσελίδα αυτή.

Καλωσορίσατε λοιπόν στο συναρπαστικό ταξίδι προς την εσωτερική ωρίμανση, την προσωπική ανάπτυξη, και την καλλιέργεια της ευτυχίας.

Η ψυχολογία της ευτυχίας και εγώ

Συχνά οι άνθρωποι συνδέουν την ευτυχία με τις εξωτερικές συνθήκες. Έτσι, όταν οι συνθήκες της ζωής επιδεινώνονται, η ευτυχία μοιάζει άπιαστο όνειρο για τους περισσότερους. Πολλοί άνθρωποι, σήμερα, κλείνονται στον εαυτό τους, παραιτούνται, βουλιάζουν στις φοβίες και την παθητικότητα.

Προσπαθώντας να αντιδράσω σε όλα αυτά, τόσο για μένα προσωπικά όσο και για τους θεραπευόμενούς μου, άρχισα να ασχολούμαι πιο συστηματικά με έναν κλάδο της ψυχολογίας που έχει αναπτυχθεί σχετικά πρόσφατα, την Ψυχολογία της Ευτυχίας.

Μέσα από την προσωπική μου αναζήτηση και τις επαγγελματικές μου εμπειρίες, έχω πλέον καταλήξει στη βασική θέση ότι η ευτυχία δεν εξαρτάται μόνο από τις εξωτερικές συνθήκες, αλλά και από τον τρόπο που εμείς τις αντιλαμβανόμαστε και αντιδρούμε σε αυτές. Έτσι, αν θέλουμε να φτιάξουμε μια ικανοποιητική ζωή είναι απαραίτητο να ασχοληθούμε όχι μόνο με τη βελτίωση των εξωτερικών συνθηκών αλλά και με το εσωτερικό μας τοπίο, με το μυαλό και την ψυχή μας. Γι’ αυτό, η ευτυχία δεν είναι αποτέλεσμα μόνο τύχης ή παροχών από άλλους, αλλά και σκληρής δουλειάς. Τη δουλειά αυτή σας καλώ να κάνουμε μαζί.

Ιωάννα Ασημακοπούλου! Η ηλικία, η σχέση, ο γάμος, ο σύζυγος, τα παιδιά και το ύψος

Ποιά είμαι;

Είμαι ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος και συστημική οικογενειακή θεραπεύτρια, και διατηρώ γραφείο στη Γλυφάδα όπου δουλεύω θεραπευτικά με ενήλικους, παιδιά, οικογένειες και ζευγάρια που θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους.  (περισσότερες πληροφορίες για μένα θα βρείτε στο «Λίγα λόγια για μένα»).

Τι θα βρείτε στην ιστοσελίδα μου;

Στην ιστοσελίδα αυτή, λοιπόν, θα βρείτε:

  • Πληροφορίες για μένα, τα βιβλία μου και τη δουλειά μου
  • Ενημέρωση για Δραστηριότητες που οργανώνονται -στο γραφείο μου ή σε άλλους χώρους, από μένα ή από συνεργάτες- με στόχο την προσωπική ανάπτυξη και την επίτευξη της ευτυχίας
  • Άρθρα κυρίως γραμμένα από μένα, αλλά ενίοτε και από άλλους επιστήμονες, πάνω σε θέματα που μας απασχολούν όλους στην καθημερινή ζωή μας, πάντα από την οπτική γωνία της προσωπικής ανάπτυξης και της επίτευξης της ευτυχίας.

βιβλία

Γονείς, ακούστε μας!

Μαμά φοβάμαι… Κι εγώ παιδί μου

Σοφία-Ανδρεοπούλου-ψυχολόγος-παιδοψυχολόγος-Η-ηλικία-το-βιογραφικό-οι-σπουδές-και-η-καταγωγή

Slide Up
x
This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views :