O Dior συνεργάζεται με το Μουσείο Μπενάκη για την παραδοσιακή ναυτική τραγιάσκα της συλλογής
Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021, 08:00
H καλλιτεχνική διευθύντριας του γαλλικού οίκου Dior, Maria Grazia Chiuri, θέλοντας να αναδείξει, μέσα από μια σειρά καλλιτεχνικών ανταλλαγών, το σύνολο της δημιουργικής σκηνής στην Ελλάδα συνεργάστηκε με τη νηματουργία Μέντης – Αντωνόπουλος (ΝΗ.Μ.Α.), για την παραγωγή του στριφτού χειροποίητου κορδονιού για τα καπέλα της συλλογής Cruise 2022.
Ανθή Φακιδάρη: Ο "άγγελος" της Victoria's Secret!
Δείτε το πλήρες βιογραφικό, την ηλικία και την απίστευτη διεθνή καριέρα του μοντέλου που κατακτά τον κόσμο.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟΜια επίσκεψη και ξενάγηση της Maria Grazia στην παραδοσιακή υφαντουργία της οδού Πολυφήμου στα Πετράλωνα, οδήγησε στην ανάθεση από τον οίκο των διακοσμητικών στοιχείων για τα καπέλα της επίδειξης, των οποίων την κατασκευή ανέλαβε το Εργαστήριο Τσαλαβούτας μια οικογενειακή επιχείρηση που ειδικεύεται στην κατασκευή ναυτικών καπέλων.
Συγκεκριμένα, το ΝΗ.Μ.Α. ανέλαβε την παραγωγή του στριφτού χειροποίητου κορδονιού για το γείσο της παραδοσιακής ναυτικής τραγιάσκας της συλλογής Cruise 2022.
Με την καθοδήγηση της υπεύθυνης της νηματουργίας ΝΗ.Μ.Α., εθνολόγου Βιργινίας Ματσέλη, σειρά αξεσουάρ δημιουργήθηκαν για τα καπέλα, υπό την επίβλεψη του Βρετανού Stephen Jones που ως καλλιτεχνικός διευθυντής καπέλων έχει ταυτιστεί με τον οίκο Dior για παραπάνω από 25 χρόνια.
Δείτε το νέο βιογραφικό της Ανθής Φακιδάρη (Victoria's Secret)
Το 2026 βρίσκει τον εντυπωσιακό "άγγελο" της Victoria's Secret στην κορυφή της βιομηχανίας της μόδας, με συμμετοχές σε εμβληματικά shows και συνεργασίες με τους μεγαλύτερους οίκους του εξωτερικού
Ο θρυλικός πιλοποιός, συγκινημένος μετά τη ξενάγησή του στους χώρους παραγωγής εξέφρασε την επιθυμία του για περαιτέρω συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη / ΝΗ.Μ.Α.
Ο Oίκος Dior κινηματογράφησε όλη τη διαδικασία παραγωγής όπως και τις συνεντεύξεις από τους μεταξουργούς στο ΝΗ.Μ.Α. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Μαριάννα Οικονόμου και την φωτογράφηση η Μυρτώ Παπαδοπούλου.
Κάντε like στη σελίδα μας στο Facebook και ακολουθήστε μας στο Instagram γιατί το freegossip.gr σας πηγαίνει παντού!

Πρέπει να έχετε συνδεθεί για να σχολιάσετε.