Hit enter after type your search item

Χρήστος Βαλαβανίδης βιογραφικό σήμερα! Η ηλικία, η ΚΟΡΗ, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Ο Χρήστος Βαλαβανίδης (21 Μαΐου 1944) είναι Έλληνας ηθοποιός και ποιητής. Γέννηση 21 Μαΐου 1944 (78 ετών) Αθήνα

Εθνικότητα Ελληνική
Χώρα πολιτογράφησης Ελληνική
Σπουδές Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου
Ιδιότητα ηθοποιός και ποιητής
Σύζυγος Ασπασία Κράλλη
Είδος τέχνης ηθοποιός, ποιητής

Ο Χρήστος Βαλαβανίδης (21 Μαΐου 1944) είναι Έλληνας ηθοποιός και ποιητής.

Χρήστος Βαλαβανίδης βιογραφικό σήμερα! Η ηλικία, η ΚΟΡΗ, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Χρήστος Βαλαβανίδης βιογραφικό σήμερα! Η ηλικία, η ΚΟΡΗ, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Βιογραφία
Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου το 1973. Συνεργάστηκε με πολλούς ιδιωτικούς θιάσους καθώς και με τις δύο κρατικές σκηνές, Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Υπηρέτησε όλα σχεδόν τα είδη της τέχνης του ηθοποιού: Αρχαίο δράμα, Αττική κωμωδία, Κωμειδύλλιο, Οπερέτα, σύγχρονο θέατρο, μουσικό θέατρο, Παντομίμα και Επιθεώρηση.

Μεταξύ άλλων έχει παίξει στις παραστάσεις: «Μορμόλης» και «Παπουτσωμένος gάτος», «Το ημέρωμα της στρίγγλας», «Τα οράματα της Σιμόν Μασάρ», «Άλκηστη – Κύκλωπας», «Κατζούρμπος», «Η tύχη της Μαρούλας”, «Η τρελή του Σαγιό», «Κύκλωπας – Εκάβη», «Αντώνιος και Κλεοπάτρα», «Ντόλλυ».

Στη συνεργασία του με το ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, έπαιξε τον Στέλιο στην “Αυλή των θαυμάτων” του Ιάκωβου Καμπανέλλη (σκην. Γιώργος Μιχαηλίδης).

Το 1996, μαζί με τη γυναίκα του, Ασπασία Κράλλη, δημιούργησαν το «Από Μηχανής Θέατρο» μετατρέποντας ένα παλιό εργοστάσιο σ’ έναν σύγχρονο, καλαίσθητο και λειτουργικό θεατρικό χώρο.

Καριέρα
Έπαιξε στις «Φυλλωσιές» του Λαρς Νορέν, στην «Αντίστροφη ψυχολογία», του Τσαρλς Λάντλαμ, στους «Σιδεράδες» του Μίλος Νίκολιτς (σκην. Κ. Αρβανιτάκης) και στην «Άτακτη τάξη» (παντομιμικό έργο σε συνεργασία κείμενο και σκηνοθεσία με την Ασπασία Κράλλη. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων Πολιτιστική Ολυμπιάδα – Θεατρικοί Μονόλογοι 2004, ερμήνευσε το μονόλογο του Γιοπ Άντμιραλ «Εγώ, η μάνα μου» (σκην. Α. Κράλλη)

Έπαιξε τον Άλφρεντ Χίτσκοκ στο έργο «Χίτσκοκ Μπλοντ» (Θ. Μουσούρη σκην. Α. Καλογρίδης) και τον αρχηγό της συμμορίας στο θεατροποιημένο «Ντόγκβιλ» του Λαρς φον Τρίερ (Εθνικό Θέατρο σκην. Α. Καλογρίδης). Συμμετέχοντας στην παράσταση του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Ρούμελης «Δωδέκατη νύχτα» του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, έπαιξε το ρόλο του σερ Τόμπυ (σκην. Ν. Χαραλάμπους). Στο «Τάνγκο» του Μρόζεκ (σκην. Σπύρος Ευαγγελάτος) έπαιξε το ρόλο του Στόμιλ. Το καλοκαίρι του 2006 έπαιξε στο Ηρώδειο για το Φεστιβάλ Αθηνών στους «Σφήκες» του Αριστοφάνη, το ρόλο του Βδελυκλέωνα (σκην. Σ. Ευαγγελάτος). Το χειμώνα 2006-2007 συμμετείχε στο μιούζικαλ «Το μαγαζάκι του τρόμου» στο ρόλο του Μούσνικ.

Χρήστος Βαλαβανίδης βιογραφικό σήμερα! Η ηλικία, η ΚΟΡΗ, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Σκηνοθέτησε τον «Παπουτσωμένο γάτο» στο ΚΘΒΕ (γράφοντας και τους στίχους των τραγουδιών της παράστασης) καθώς και την «Αντίστροφη ψυχολογία» του Λάντλαμ.

Έχει κάνει τη μουσική επιμέλεια στα έργα: «Λίστα γάμου», «Σιδεράδες», «Ο έρωτας δαγκώνει» και την ηχητική επένδυση στην παράσταση «Αναζητώντας τον Οιδίποδα».

Συνεργάστηκε συχνά με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση , παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλά σήριαλ και άλλες εκπομπές μεγάλης θεαματικότητας. (Το μινόρε της αυγής, Οι αυθαίρετοι, Σιγά, η πατρίδα κοιμάται, Οι άνδρες δεν υπάρχουν πια, Λίστα γάμου κ.ά.).

Έπαιξε στις ταινίες: Λούφα και παραλλαγή του Νίκου Περ\άκη, Η φωτογραφία του Νίκου Παπατάκη, Πάμπτωχοι Α.Ε., Το κλάμα βγήκε απ’ τον Παράδεισο των Ρέππα – Παπαθανασίου.

Χρήστος Βαλαβανίδης: «Ο Φιλιππίδης έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη όπως κλαίει τώρα στο εδώλιο»

Περιμένω την τελική απόφαση της δικαιοσύνης», λέει ο Χρήστος Βαλαβανίδης.

Συνέντευξη στο περιοδικό «Λοιπόν» και τον Γιώργο Μουλά έδωσε ο Χρήστος Βαλαβανίδης. Ο ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, και για τον Πέτρο Φιλιππίδη.

Οι μέχρι τώρα αποφάσεις της δικαιοσύνης για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη πώς σας φάνηκαν; Η επιστροφή του Κιμύλη στο θέατρο;

Περιμένω την τελική απόφαση της δικαιοσύνης. Περιμένω ειδικά για τον Πέτρο Φιλιππίδη. Ο Γιώργος Κιμούλης είναι άλλη περίπτωση. Είναι ένας καλός σκηνοθέτης, καλός ηθοποιός και μπορεί να έκανε κακή επιλογή για το πώς μπορεί να φέρεται στους συναδέλφους. Αυτό δεν με εκπλήσσει γιατί πάντα οι σκηνοθέτες μιλούσαν άσχημα στους ηθοποιούς.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έγινες παραβατικός γιατί δεν έλεγξε τη λίμπιντό του και την άφησε να υπάρχει επιθετικά μέσα στο επάγγελμα. Είχε αχαλίνωτη λίμπιντο. Δεν μπορούσε να το ελέγξει, αλλά δεν ζήτησε και συγγνώμη από τα θύματά του. Έπρεπε να ζητήσει ταπεινά συγγνώμη όπως κλαίει τώρα στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Είχατε γνώση ότι υπήρχαν τέτοια φαινόμενα στο χώρο;

Το είχα ακούσει, αλλά δεν το είδα. Στο θέατρο και γενικά στη ζωή τα κουτσομπολιά είναι κακό πράγμα.

Χρήστος Βαλαβανίδης: “Πριν το εγκεφαλικό ήμουν οξύθυμος, υβριστής και επιθετικός”

Ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης μίλησε το σοβαρό πρόβλημα υγείας που πέρασε, περιγράφοντας πώς άλλαξε ο χαρακτήρας του μετά το εγκεφαλικό.
news24723 Νοεμβρίου 2022 18:03
Καλεσμένος στην εκπομπή “Στούντιο 4” της ΕΡΤ βρέθηκε την Τετάρτη (23/11) ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Βαλαβανίδης, ο οποίος μίλησε για την καλλιτεχνική του πορεία, για την στροφή του στην ποίηση, αλλά και για το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπισε με την υγεία του και το οποίο του άλλαξε την ζωή.

Ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος πρόσφατα είχε δώσει συνέντευξη στο The Magazine, είπε για το εγκεφαλικό που έπαθε: “Πέρασα μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας και η ζωή μου μετά άλλαξε. Αυτό συνέβη στα καμαρίνια πριν από την παράσταση. Το κατάλαβα… Έχασα τον κόσμο, είδα τα πάνω κάτω και ζαλιζόμουν! Έπεσα σε μια γωνιά, με βούτηξε ο Κώστας Σπυρόπουλος, με πήγε στο νοσοκομείο και με έσωσε. Η παράσταση ήταν το “Toc Toc” και ήταν σημαντικό που δεν ήμουν μόνος, γιατί με πήγε εγκαίρως στο νοσοκομείο και με πρόλαβαν”.

Χρήστος Βαλαβανίδης βιογραφικό σήμερα! Η ηλικία, η ΚΟΡΗ, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Χρήστος Βαλαβανίδης βιογραφικό σήμερα! Η ηλικία, η ΚΟΡΗ, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Στη συνέχεια, ο ηθοποιός ανέφερε πως το περιστατικό άλλαξε τον χαρακτήρα του: “Δεν ξέρω πόσο τυχαία ή πόσο της μοίρας είναι κάποια πράγματα. Αυτό αλλοίωσε αρκετά τον χαρακτήρα μου και την συμπεριφορά μου. Ήμουν πολύ οξύθυμος, πάρα πολύ οξύθυμος πριν από το εγκεφαλικό”.

“Ήμουν υβριστής και γινόμουν έξαλλος με πράγματα που υποτιμούσαν την νοημοσύνη μου. Έβριζα, θύμωνα και ήμουν επιθετικός. Δεν έδειρα ποτέ κανέναν βέβαια ούτε και έδωσα ποτέ χαστούκι σε κανέναν παρόλο που θα ήθελα αλλά είχα πολύ αιχμηρή γλώσσα. Σπάει κόκαλα η γλώσσα ως γνωστόν. Από μόνη της έγινε η αλλαγή μετά, όχι μετά από σκέψη”, δήλωσε και πρόσθεσε:

“Από αυτό μπορεί να έχανα και φιλίες αλλά δεν με ένοιαζε. Είμαι λίγο αυτάρκης, αυτεξούσιος, εγωκεντρικός και το παραδέχομαι αλλά είμαι και καλό παιδί”.

Θυμάστε την τηλεοπτική κόρη του Χρήστου Βαλαβανίδη στους «Αυθαίρετους; Γιατί διέκοψε την καριέρα της ως ηθοποιός η Εμμανουέλα Αλεξίου;

Η Εμμανουέλα Αλεξίου, 30 χρόνια μετά το τέλος των Αυθαίρετων, παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή “Pop up”.

Η Εμμανουέλα μίλησε για την απόφασή της να αφήσει την καριέρα της στην υποκριτική ενώ αποκάλυψε με τι ασχολείται όλα αυτά τα χρόνια.

Βραβεύσεις
Βραβεύτηκε με το βραβείο Α’ ανδρικού ρόλου στο φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, για την ερμηνεία του στην ταινία του Νίκου Νικολαΐδη Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα. Συμμετείχε σε ξένες παραγωγές ταινιών, όπως: The First Olympics (σκην. Άλβιν Ράκοφ), My Family and other animals (σκην. Peter Barber-Fleming) «ΟΡΑ» (σκην. Udayan Prassad).

Ποιητικές συλλογές
Ο Χρήστος Βαλαβανίδης είναι λογοτέχνης – ηθοποιός, καθώς έχουν τυπωθεί ως τώρα τρεις ποιητικές συλλογές του. Η τρίτη και τελευταία ποιητική συλλογή του (εκδόσεις Καστανιώτη), περιλαμβάνει τα ανέκδοτα ποιήματα μιας δεκαετίας περίπου, καθώς και ένα αναδρομικό ανθολόγιο από προηγούμενες συλλογές και δημοσιεύσεις με ποιήματα που ο ποιητής θεωρεί ότι άντεξαν στο χρόνο. Ποιήματά του υπάρχουν τυπωμένα σε διάφορες ελληνικές και ξένες ανθολογίες. Συνεργάστηκε με πολλά λογοτεχνικά περιοδικά κι έχει συμμετάσχει κατά το ήμισυ στη συγγραφή δύο τηλεοπτικών σειρών που παίχτηκαν στην ιδιωτική τηλεόραση («Πλάκας Μέλαθρον», και «Οι Αθώοι της Πτέρυγας 5»).

Φιλμογραφία
Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Ρόλος
1978 Η ηλικία της θάλασσας
1979 Τα κουρέλια τραγουδάνε ακόμα [4] Χρήστος [5]
1980 Γεύση από Ελλάδα Κρίτων Φούφουτος
1981 Τα καμάκια [6] Μπέμπης
1983 Αλλού παπάς αλλού τα ράσα του αδελφός Ευσέβιος
Ντελίρο – Μια άλλη άποψη της βίας
1984 Λούφα και παραλλαγή ταγματάρχης Καραβίδης (φον Κανάρης) [7]
1985 Η γυναικάρα από το Κιλκίς Αχράντ

1986 Η φωτογραφία Αντώνης Δούκας
Αγάπησα έναν Πόντιο Γιωρίκας
1987 Made in Greece Χρήστος
Πατρίς, ληστεία, οικογένεια Χρήστος
2000 Πάμπτωχοι Α.Ε. [8] Νώντας Παπαδόπουλος
2001 Το κλάμα βγήκε απ’ τον παράδεισο [8] Χάινριχ φον Σνίτσελ
2005 Όπα! δήμαρχος [9]
2006 5 λεπτά ακόμα [10] Μιχαλάκης
2011 Ελένη αστυνόμος
2012 Μακαρισμοί κύριος Κ
2015 Ραντεβού στην Ελλάδα [11]

Βιντεοταινίες
Έτος Τίτλος
1985 Ο νταβατζής με τα ριγέ σώβρακα
1986 Ο Πιπίλας και ο Τορπίλας
1987 Τα ντερέκια
Λάκης ο πρώτος

Ελλάς Ελλήνων Παλαβών

Ένα αστέρι γεννιέται με καισαρική

Παπά Turbo : μας πήραν και τα ράσα

1988 Γάτα εσύ, γάτα εγώ
Οι νυαλοφυγόδικοι

Ο αγαπητικός της Δημητρούλας

1989 Ο κόσμος χάνεται κι η Μιμή χτενίζεται
Τηλεταινίες
Έτος Τίτλος Κανάλι
2005 Καρδιακός φίλος
Ντολμαδάκια στη Βουλή

ALTER
Τηλεοπτικές σειρές
Έτος Τίτλος Κανάλι
1972 Η γειτονιά μας ΥΕΝΕΔ
1979 Η δασκάλα με τα χρυσά μάτια ΕΡΤ
1983 Το μινόρε της αυγής
Κοχλίας: κεφάλια στη στεριά
1986 Μαντάμ Σουσού ΕΡΤ2
Καφενείο Εμιγκρέκ
1987 Σιγά, η πατρίδα κοιμάται ΕΤ1
1989 Οι αυθαίρετοι MEGA
1990 Ένα αστέρι γεννιέται
1991 Οι τρεις χάριτες
Ελλάς μπορείς να προκριθείς
1992 Πλάκας Μέλαθρον ΑΝΤ1
1993 Ανατομία ενός εγκλήματος
1994 Τμήμα ηθών

Ανατομία ενός εγκλήματος
Οι αθώοι της πτέρυγας 5 ΣΚΑΪ
1995 Μαγική νύχτα ΕΤ1
1998 Νυχτερινό δελτίο ΕΤ1
Οι άνδρες δεν υπάρχουν πια MEGA
2002 Η τράπεζα
2003 Λίστα γάμου ΝΕΤ
2004 Όλα στην ταράτσα ALPHA
2007 Το κόκκινο δωμάτιο MEGA
Τηλεοπτικό θέατρο
Έτος Τίτλος Κανάλι
1976 Το καφενείο ΕΡΤ
Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα

1978 Μαμά
1979 Σχολείο γυναικών
1980 Οι γυναίκες έχουν δίκιο ΥΕΝΕΔ
1981 Λευκές νύχτες ΕΡΤ
1983 Χαιρέτα μου τον πλάτανο ΕΡΤ2
1984 Το τέλος της αρχής ΕΡΤ2
1986 Μπράβο Κολλονέλο ΕΡΤ2
1995 Τα νεύρα, τα χάπια και ένα ταξί να φύγω MEGA
1998 Στη χάγη και στη φέξη ο στόλος θα φέξει STAR

2000 Φυλλωσιές ΕΤ1
2011 Κύκλωψ Βουλή
Άλκηστις
Ελεύθερο θέατρο
Έτος Τίτλος
1973 Ο Μορμόλης
1976 Καρέ του έρωτα
Τα οράματα της Σινόν Μασάρ

1980 Ντόλλυ
1982 Και το ΠΑΣΟΚ της Χάϊδως
1983 Το ΠΑΣΟΚ τους το χαβά
1991 Το έκτο πάτωμα
Ελλάς το καφενείο σου

1995 Δεν θα τα πάρεις μαζί σου
2012 Η άλωση της Κωνσταντίας
Εκπομπές
Έτος Τίτλος Κανάλι
1974 Τα μικροαστικά ΥΕΝΕΔ
1975 Λαβύρινθος ΕΡΤ
1977 Το μικρό τσίρκο ΕΡΤ
2001 Σαν παλιό σινεμά ΕΤ1
Μεταγλωττισμένες παραγωγές
Έτος Τίτλος Κανάλι

Νένα Μεντή ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: ΗΛΙΚΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ, η ΧΑΡΤΟΠΑΙΞΙΑ, Ο ΧΑΜΟΣ του 1ου ΑΝΤΡΑ και τα 40 χρόνια με τον ΝΥΝ ΣΥΖΥΓΟ!

1986 Πινόκιο ΕΡΤ2

Νένα Μεντή βιογραφικό! Η ηλικία, η καταγωγή, οι σπουδές, το ύψος και τα κιλά

Σοκ! Νένα Μεντή: ΠΕΘΑΝΕ ο 34χρονος άντρας της!!! Τι λέει η ίδια (βίντεο)

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :