freegossip.gr
freegossip.gr

News, Lifestyle

Hit enter after type your search item
freegossip.gr

News, Lifestyle

Νένα Μεντή ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: ΗΛΙΚΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ, η ΧΑΡΤΟΠΑΙΞΙΑ, Ο ΧΑΜΟΣ του 1ου ΑΝΤΡΑ και τα 40 χρόνια με τον ΝΥΝ ΣΥΖΥΓΟ! Συνέντευξη στην εκπομπή «Τι λες τώρα» και στη Νάντια Ρηγάτου έδωσε η Νένα Μεντή και αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές που έχει βιώσει πάνω στο θεατρικό σανίδι.

«Έχω παίξει στο θέατρο και με κολικό του νεφρού, ενώ το χειρότερο είναι να έχεις θάνατο. Και ο πατέρας μου και ο αδελφός μου όταν έφυγαν, το βράδυ εγώ έπαιξα. Ατυχήματα και έχω πάθει πράγματα που με έναν τρόπο τα έχω ελέγξει απευθυνόμενη και στον κόσμο. Για παράδειγμα, έπαθα το πόδι μου “σαν να το έσπασα” και έκλαιγα από τον πόνο σε όλη τη παράσταση», εξομολογήθηκε η σπουδαία ηθοποιός.

Έχει βιώσει ανταγωνισμό στην καριέρα της;

«Φυσικά και έχω βιώσει τον ανταγωνισμό αλλά δεν με ένοιαζε και πολύ. Ήμουν σκληρό καρύδι πάντα. Όλοι οι ηθοποιοί δεν αγαπιόμαστε μεταξύ μας, ούτε συμπαθιόμαστε… Άσε τι λέμε… Έχουμε ανταγωνισμούς και ζήλιες όπως όλοι οι άνθρωποι», δήλωσε η Νένα Μεντή.

Η Νένα Μεντή κατοικεί στο κέντρο.Στα πρώτα της χρόνια έμενε στο Λαύριο,επειδή ο πατέρας της ήταν εφοριακός και μετακόμιζαν συχνά.Επίσης, έχει ζήσει και στην Σπάρτη.

Την πρώτη της θεατρική εμφάνιση την πραγματοποίησε το ίδιο έτος με τον θίασο της Κατερίνας Ανδρεάδη στο έργο “Μαθήματα ηθικής” και ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του 1970. Πατέρας της ήταν ο συνθέτης Σπήλιος Μεντής και θείος της ο κωμικός ηθοποιός Κώστας Μεντής.

Από έξι χρονών πήγαινα σινεμά!

«Εγώ με τ’ αδέρφια μου μεγαλώσαμε μ’ ένα μεγάλο δέσιμο, είχε πει η Νένα Μεντή.

Νένα Μεντή βιογραφικό! Η ηλικία, η καταγωγή, οι σπουδές, το ύψος και τα κιλά

Μεγάλωσα μ’ έναν σπουδαίο πατέρα και μια σπουδαία μάνα, είχα αυτήν την τύχη. Έχω μαζέψει, λοιπόν, μια περιουσία τέτοια, από λόγια, από τραγούδια, από βιώματα, από μια ελευθερία που υπήρχε μέσα στο σπίτι. ‘‘Πάλι τον Καζαντζίδη ακούς Νενούλα;’’, με ρωτούσε ο πατέρας μου. ‘‘Ρε μπαμπά’’, απαντούσα, ήμουν τότε 8 χρόνων, ‘‘μ’ αρέσει η φωνή του’’. Δεν μου έφερνε αντίρρηση.

Από 6 χρόνων πήγαινα δυο φορές την εβδομάδα σινεμά.

Νένα Μεντή ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: ΗΛΙΚΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ, η ΧΑΡΤΟΠΑΙΞΙΑ, Ο ΧΑΜΟΣ του 1ου ΑΝΤΡΑ και τα 40 χρόνια με τον ΝΥΝ ΣΥΖΥΓΟ!
Νένα Μεντή ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: ΗΛΙΚΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ, η ΧΑΡΤΟΠΑΙΞΙΑ, Ο ΧΑΜΟΣ του 1ου ΑΝΤΡΑ και τα 40 χρόνια με τον ΝΥΝ ΣΥΖΥΓΟ!

Με επηρέασαν καθοριστικά αυτά. Είχα μια γιαγιά, του πατέρα μου τη μάνα, Ελένη Μεντή, η οποία ήταν ένας ρόλος τεράστιος.

Δηλαδή, η Εκάβη από το ‘‘Τρίτο Στεφάνι’’, η Ευτυχία, η Μαρίκα που έχω παίξει έχουν μέσα σπέρματα από τη γιαγιά μου. Έχω βαλιτσάκι που κουβαλάω. Η γιαγιά μου 85 χρόνων μου είχε πει: ‘‘Αχ, γιατί δεν έγινα ηθοποιός, αυτό ήθελα να κάνω στη ζωή μου’’ κι ανέβαινε στο μπαούλο κι έπαιζε ρόλο. 86 χρονών, πριν πεθάνει μου είπε: ‘‘Μωρέ όχι, δεν έπρεπε να γίνω ηθοποιός, πιλότος έπρεπε να γίνω’’».

Προσωπική ζωή

Η Νένα Μεντή υπήρξε σύζυγος του ηθοποιού Κώστα Στυλιάρη.

Σύντροφος της είναι ο επίσης ηθοποιός Σταύρος Μερμήγκης, με τον οποίο έχουν αποκτήσει μία κόρη, τη Μαρία που είναι χορεύτρια.

Το ζευγάρι είναι περίπου 40 χρόνια μαζί και έχουν αποκτήσει μία κόρη.

Οι δυο τους, όπως έχει πει η Νένα Μεντή, δεν έχουν παντρευτεί και για αρκετά χρόνια ζούσαν σε διαφορετικά σπίτια.

«Τον συστήνω ανεπιφύλακτα. Είμαστε 40 χρόνια μαζί και τα τελευταία 20 χρόνια μένουνε ξεχωριστά. Καμία κρίση, ήταν η ανάγκη να είμαστε καλά μεταξύ μας και να αγαπιόμαστε.

Νένα Μεντή για Τρεις Χάριτες: «Έχουμε χαθεί, δεν υπήρξε ποτέ σχέση πραγματική»

Η καθημερινότητα και η συμβίωση είναι πολύ κακό πράγμα και προσπαθώ όσο περνάει από το χέρι μου να το αποφεύγω», είχε πει η Νένα Μεντή.

“Όταν έχασα τον πρώτο μου άντρα, 34 χρονών…”

Από τα σκαμπίλια παίρνεις τα μεγάλα μαθήματα. Όταν έχασα τον πρώτο μου άντρα 34 χρονών…εκεί δεν υπάρχει περίπτωση να μην ισιώσεις.Τον κουβαλάω ακόμα μέσα μου αυτόν τον άνθρωπο. Δεν κόλλησα όμως στο πένθος. Δεν παθαίνω καταθλίψεις εγώ. Μόλις την δω να πλησιάζει, παίρνω την τσάντα μου και φεύγω και την αφήνω μόνη της, είχε πει η Νένα Μεντή σε συνέντευξή της.

Επαγγελματική πορεία

Σπούδασε το 1966 στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το ίδιο έτος με το θίασο της Κατερίνας Ανδρεάδη στο έργο “Μαθήματα ηθικής” και ξεκίνησε την καριέρα της τη δεκαετία του 1970. Πατέρας της ήταν ο συνθέτης Σπήλιος Μεντής και θείος της ο κωμικός ηθοποιός Κώστας Μεντής. Ξάδερφός της είναι ο Χρήστος Βαλαβανίδης.

«Έχω κάνει αηδίες στην τηλεόραση»

Τα πρώτα χρόνια της επαγγελματικής μου ζωής είχε πει η Νένα Μεντή έκανα και πράγματα που δεν μου άρεσαν, όχι τόσο στο θέατρο αλλά ιδίως στην τηλεόραση. Γλυκάθηκα κι εγώ με το χρήμα γιατί έχω περάσει πολύ δύσκολα στη ζωή μου.

Σοκ! Νένα Μεντή: ΠΕΘΑΝΕ ο 34χρονος άντρας της!!! Τι λέει η ίδια (βίντεο)

Δεν είχαμε οικονομική άνεση στο σπίτι. Καμιά φορά πιάνουμε την κουβέντα με τους θεατές στο καμαρίνι, τους λέω «έχω κάνει αηδίες στην τηλεόραση» και μου απαντάνε πως «δεν τα θυμόμαστε αυτά, θυμόμαστε μόνο τα καλά σας».

«Είμαι ειλικρινής μέχρι αηδίας κι αυτό δεν το αντέχουν οι άνθρωποι»

Η Νένα Μεντή είχε πει: Είμαι ειλικρινής μέχρι παρεξήγησης, στο θέατρο με λένε ξινή. Το θέμα βέβαια είναι γιατί γίνεται ξινός και αντιπαθής κάποιος. Όταν οι συνάδελφοι με ρωτούν αν μου άρεσε η παράστασή τους, τους ρωτώ: «Θέλετε κοσμική ή αληθινή απάντηση;».

«Είμαι μεγάλο χαρτόμουτρο»

«Εγώ είμαι μεγάλο χαρτόμουτρο είχε πει η Νένα Μεντή. Δεν παίζω πια, δυστυχώς. Έχουν διαλυθεί όλοι οι ήρωες της χαρτοπαιξίας και έχω μείνει μόνη μου».

Στον θάνατο του πρώτου της συζύγου, του ηθοποιού Κώστα Στυλιάρη, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία μόλις 34 ετών αναφέρθηκε με συγκίνηση η ηθοποιός Νένα Μεντή, που δηλώνει αισιόδοξη σαν άνθρωπος παρά τις δυσκολίες που έχει βιώσει στη ζωή και την καριέρα της. Όπως είπε στην εκπομπή «The 2night Show» με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1:

«Ο πρώτος μου άντρας (σ.σ. ο Κώστας Στυλιάρης, επίσης ηθοποιός) έφυγε σε ηλικία 34 ετών. Δεν υπάρχει αυτό το σοκ.

 

Δηλαδή ακόμα τώρα που έχουνε περάσει πάρα πολλά χρόνια, το αναπολώ, τη στιγμή… και δεν το χωράει το μυαλό μου καθόλου. Γερός άνθρωπος και πέθανε ξαφνικά».

«Εκείνη την περίοδο μόλις είχαμε γυρίσει τον “Θίασο” του Αγγελόπουλου, όπου έπαιζε και εκείνος. Εκείνος έπαιζε, εγώ λέω ένα τραγούδι… Μετά από έναν χρόνο και λιγότερο, πέθανε» συνέχισε στην εξομολόγησή της η Νένα Μεντή. Αποκάλυψε, μάλιστα, ότι για αρκετό καιρό δεν μπορούσε καν να πάει στο σινεμά.

Νένα Μεντή: «Με την ψωροσύνταξη που παίρνω δεν θα μπορούσα να ψωνίσω ούτε τα μακαρόνια του μήνα»

«Για δύο-τρία χρόνια δεν πήγα στο σινεμά (για να παρακολουθήσει την ταινία) κι όταν πήγα και τον είδα, δεν λιποθύμησα, αλλά έπεσα κάτω από το κάθισμα. Δεν το άντεχα. Γιατί ήταν πολύ νέος και πολύ ξαφνικό αυτό που είχε γίνει».

Ο ηθοποιός Κώστας Στυλιάρης ερμηνεύει τον ρόλο του φασίστα, που πυροβολεί στον αέρα στο τέλος της σκηνής.

 

Η Νένα Μεντή με χιούμορ σχολίασε ότι ο Αγγελόπουλος δεν της έκανε κοντινό πλάνο στη σκηνή: «είχαμε φιλική σχέση, του το έλεγα αλλά δεν ήθελε, ο Θόδωρος ήταν των μακρινών πλάνων». Δείτε στο βίντεο τη σκηνή στην οποία τραγουδά η Νένα Μεντή.

Νένα Μεντή: Το 1978 είχα αφήσει για 4 χρόνια το θέατρο, δεν το άντεχα

Το 1978 η ηθοποιός θα έβλεπε το άσχημο πρόσωπο του θεάτρου και θα έπαιρνε την απόφαση να αποσυρθεί. «Άφησα 4 χρόνια το θέατρο γιατί δεν το άντεχα. Ήταν το 1978, συνέβη κάτι, δεν έχει νόημα να το πω σε έναν θίασο, και είπα εγώ δεν έχω σχέση, έχω άλλα μυαλά και δεν μπορώ να προσαρμοστώ.

Με τον άνδρα μου ανοίξαμε μαγαζί αλλά κράτησε 3 μήνες, τα υπόλοιπα έπαιζα χαρτί, γιατί είμαι χαρτόμουτρο» είπε. Μιλώντας για τον χώρο του θεάτρου είπε: «Υπάρχει μια σοβαροφάνεια στη χώρα μας.

Το σοκ της Νένας Μεντή από τον θάνατο του άντρα της: «Ένιωθα να χάνω τα λογικά μου»!

Θεωρούμε ότι εμείς οι ηθοποιοί είμαστε κάτι ξεχωριστό. Έχω βρεθεί με υπερόπτες συναδέλφους. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι στον χώρο αυτό που συμβαίνει στον χώρο το τελευταίο καιρό».

«Ερωτεύτηκα και αγάπησα, είμαι της αγάπης πολύ».

 

Στην προσωπική της ζωή είναι ευτυχισμένη και πλήρης. Το μαρτυρούν τα 44 χρόνια πλάι στον αγαπημένο της, Σταύρο Μερμήγκη, ο οποίος όμως δεν θέλει να μιλά για εκείνον. Κάτι παράδοξο όμως στη σχέση τους είναι ότι έχουν αποφασίσει να ζουν χωριστά. «Έχω ένα σπουδαίο άνθρωπο. Ήμουν πολύ τυχερή. Νεότερο από εμένα αρκετά.

Δυνατό ηθοποιό. Έχουμε παίξει και μαζί και έτσι ερωτευτήκαμε. Με έχουν ερωτευτεί πολύ, αλλά ήμουν και λίγο δύσκολη.

Η Νένα Μεντή με τον σύντροφό της ηθοποιό Σταύρο ΜερμήγκηΗ Νένα Μεντή με τον σύντροφό της ηθοποιό Σταύρο Μερμήγκη

Ζήσαμε μαζί 25 χρόνια, μείναμε μαζί, κάναμε ένα παιδί, είμαστε αγαπημένοι, αλλά εδώ και 15 χρόνια μένουμε χώρια. Είμαστε μαζί, πολύ αγαπημένοι. Είμαστε και οι δυο στο ίδιο μήκος κύματος, δεν το “φόρεσε” κανείς στον άλλον.

Σας το συνιστώ, είναι he best. Αρκεί να έχεις μια προσωπικότητα γεμάτη και δεν αισθάνεσαι ανασφαλής».

Όσο για τον λόγο που δεν ενσάρκωσε την Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου στον κινηματογράφο – έναν ρόλο που έπαιξε με τρομερή επιτυχία στο σανίδι – αυτός ήταν ότι δεν της άρεσε το σενάριο στην πρόταση που της έγινε.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :