Κόσμος

Δημήτρης Κοντομηνάς βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, η καταγωγή, οι σπουδές, και το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Δημήτρης Κοντομηνάς βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, η καταγωγή, οι σπουδές, και το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ Δ

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου – Δημήτρης Κοντομηνάς και ΟΛΕΣ οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ!

Γέννηση 3 Ιουνίου 1939
Αθήνα
Θάνατος 10 Μαρτίου 2022
Αθήνα
Κατοικία Βαρυμπόμπη Αττικής
Θρησκεία Ορθόδοξος Χριστιανισμός
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες Ελληνικά
Σπουδές Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού
δεδομένα
Ο Δημήτρης Κοντομηνάς (Αθήνα, 3 Ιουνίου 1939 – Αθήνα, 10 Μαρτίου 2022) ήταν Έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιούνταν στο χώρο των ασφαλειών, της τηλεόρασης, των αιθουσών κινηματογράφου και του λιανικού εμπορίου. Είχε μία κόρη και δύο εγγόνια.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Ελένη Μενεγάκη, Δημήτρης Κοντομηνάς μαζί σε πρεμιέρα

Βιογραφία
Γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1939 στην Αθήνα. Σπούδασε στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού. Αρχικά εργάστηκε ως ασφαλιστής στην American Life (ALICO), ενώ το 1969 ίδρυσε μαζί με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά την ασφαλιστική εταιρία Interamerican. Απεβίωσε στις 10 Μαρτίου 2022, σε ηλικία 82 ετών[1]

Επιχειρήσεις
Πέρα από την Interamerican είχε ιδρύσει ή εξαγοράσει πλήθος άλλων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων:

την τράπεζα Interbank (το 1997 εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την τράπεζα Eurobank).
την Intertech (αποκλειστικός αντιπρόσωπος προϊόντων Panasonic στην Ελλάδα).
την Ευρωκλινική Αθηνών.
την τράπεζα Novabank (το 2006 μετονομάστηκε σε Millennium Bank και το 2013 εξαγοράστηκε και απορροφήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς).
το στόλο αεροσκαφών και ελικοπτέρων InterJet.
την εταιρία βιολογικής καλλιέργειας GreenFarm.

Δημήτρης Κοντομηνάς σχέσεις και γάμοι! Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Φρίντα Κοντομηνά, Μαίρη, Πόλυ Ζησοπούλου, Τζίνα Ξανθάκη και η Λόρι Χόλκομπ

για το διάστημα 1998–2001 ήταν ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας του Άρη Θεσσαλονίκης.
για μια εικοσαετία ήταν συνιδιοκτήτης και μετέπειτα ιδιοκτήτης του τηλεοπτικού Alpha και των ομότιτλων τοπικών ραδιοφωνικών σταθμών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.[2]
τις κινηματογραφικές αίθουσες Village Roadshow Greece.
το τηλεοπτικό Channel 9 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
της Mediterra Οινοποιητικής στην Κρήτη mediterrawines.gr
Είχε ανακηρυχθεί «Άρχων Μεγάλος Πρωτέκδικος του Οικουμενικού Θρόνου»[3] από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και «Μεγάλος Ευεργέτης» από τη Μεγάλη και Γεροντική Μητρόπολη Χαλκηδόνος.

Δημήτρης Κοντομηνάς: «Φέρτε τις κάμερες εδώ! Πού είναι η Ελένη;»

“Είμαστε στον αέρα και ετοιμαζόμαστε να πάμε στη μαγειρική και μπαίνει μέσα ο Δημήτρης Κοντομηνάς με τον Δήμο Βερύκιο τότε σαν σίφουνας”.

Ήταν στις 5 Οκτωβρίου 2016, όταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε προχωρήσει σε μια πρωτοφανή για τα ελληνικά τηλεοπτικά δεδομένα κίνηση, μπαίνοντας αιφνιδιαστικά στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη. Η παρουσιάστρια, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στην κουζίνα, είχε σοκαριστεί, ενώ ο τότε πρόεδρος του Alpha, συνοδευόμενος από τον Δήμο Βερύκιο, έπαιρνε το μικρόφωνο για να κάνει παρέμβαση για τις τηλεοπτικές άδειες.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου – Δημήτρης Κοντομηνάς: Ο ΕΡΩΤΑΣ με διαφορά ηλικίας και η ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΣΗ τους!

Στο Πρωινό της Πέμπτης, ο Τάσος Τεργιάκης θυμήθηκε εκείνες τις στιγμές και αποκάλυψε όλο το παρασκήνιο…

«Θυμάμαι να μπαίνει στον Alpha και να χαιρετά από την καθαρίστρια και τους ανθρώπους στην είσοδο, μέχρι τον τελευταίο εργαζόμενο. Δεν θα ξεχάσω τότε με τον νόμο που είχε έρθει για τις άδειες των καναλιών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είμαστε στον αέρα και ετοιμαζόμαστε να πάμε στη μαγειρική και μπαίνει μέσα ο Δημήτρης Κοντομηνάς με τον Δήμο Βερύκιο τότε σαν σίφουνας και λέει: «Φέρτε τις κάμερες εδώ. Πού είναι η Ελένη; Στη μαγειρική. Εγώ θα μιλήσω».

Και άρχισε να απαντά στην κυβέρνηση, στον κυβερνητικό εκπρόσωπο και να λέει «Αυτό που κάνετε είναι δικτατορία» και να βγάζει ένα διάγγελμα από την κουζίνα. Και να είμαστε όλοι, 50 άτομα, μαγκωμένοι να ακούμε τον Δημήτρη Κοντομηνά να στέλνει το μήνυμά του και να προσπαθεί να ανατρέψει αυτή την υπόθεση», ανέφερε ο Τάσος Τεργιάκης.Έχασε τη μάχη με τη ζωή το πρωί της Πέμπτης ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς σε ηλικία 83 ετών ο οποίος τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο δίνοντας μάχη για τη ζωή.Δημήτρης Κοντομηνάς βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ, η καταγωγή, οι σπουδές, και το ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς γεννήθηκε στις 3 Ιουνίου 1939 στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Ακαδημία Πλάτωνος. Η εποχή του εμφυλίου ήταν ιδιαίτερα σκληρή για την Ελλάδα. Σε όλη τη χώρα οι άνδρες ετοιμάζονταν για τον πόλεμο και οι γυναίκες μόνες αναλάμβαναν τη φροντίδα του σπιτιού. Ίδια μοίρα είχε και η οικογένεια Κοντομηνά. Ο πατέρας του, Παναγιώτης Κοντομηνάς, έφυγε για το μέτωπο και πίσω του έμεινε η σύζυγός του, Μαρία με ένα μωρό στην αγκαλιά. Ο Δημήτρης μεγάλωσε με δύο γυναίκες, τη μητέρα και τη γιαγιά του.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου - Δημήτρης Κοντομηνάς και ΟΛΕΣ οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ! 5
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου – Δημήτρης Κοντομηνάς και ΟΛΕΣ οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ! 5

Σπούδασε με υποτροφία στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυττού (AUB) όπου παρακολούθησε μεταπτυχιακά στο Marketing και πήρε το Masters. Αρχικά, εργάστηκε ως εκπαιδευόμενος διευθυντής ασφαλειών στα Γραφεία Μέσης Ανατολής της American Life (ALICO), ενώ το 1963 ίδρυσε και ανέλαβε τη διεύθυνση του υποκαταστήματος American Life στην Ελλάδα. Τον Ιανουάριο 1969 συνίδρυσε, με τον Αλέξανδρο Ταμπουρά, την ασφαλιστική εταιρία Interamerican.

Πέθανε ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς

Το 2005 αποχώρησε από την Interamerican αφού πρώτα διασφάλισε τη στρατηγική συνεργασία της εταιρίας με την κολοσσό εταιρία στον τομέα της ασφάλισης, Achmea (πρώην Eureko). Έκτοτε επέστρεψε στην ασφαλιστική αγορά μέσω της δημιουργίας στην Κύπρο και στην Ελλάδα της Prime Insurance και της My Direct, εταιρίας παροχής on line ασφάλισης.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς δραστηροποιήθηκε επίσης για πολλά χρόνια στον τραπεζικό τομέα όπου μαζί με την Γαλλική UAP (νυν μέλος της AXA) ίδρυσε στην Ελλάδα το 1987 την Interbank. Επίσης, το 1999 σε συνεργασία με την Πορτογαλική BCP ίδρυσε στην Ελλάδα την NovaBank, μετέπειτα Millenium bcp. Το 2009 απέκτησε την Village Roadshow Operations και την Village Films τις ελληνικές θυγατρικές του Αυστραλέζικου ψυχαγωγικού κολοσσού, Village Roadshow.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου - Δημήτρης Κοντομηνάς και ΟΛΕΣ οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ! 2
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου – Δημήτρης Κοντομηνάς και ΟΛΕΣ οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ! 2

Ο Alpha στα χέρια του Βαρδινογιάννη
Στις αρχές Δεκεμβρίου 2019, ανακοινώθηκε ότι ο Όμιλος Βαρδινογιάννη αποκτά το 100% των μετοχών του Alpha και την αποχώρηση του Δημήτρη Κοντομηνά από το κανάλι της Κάντζας. Πρόκειται για το τέλος μιας ολόκληρης εποχής που ξεκίνησε το 1998 με την πώληση του τότε ΣΚΑΪ από την οικογένεια Aλαφούζου αρχικά στον Στάθη Τσοτσορό και εν συνεχεία στον Δημήτρη Κοντομηνά με το κανάλι να μετονομάζεται σε Alpha Sky και τον Οκτώβριο του 1999 οριστικά σε Alpha. Δεν ήταν βέβαια αυτή η μόνη μετοχική αλλαγή στην σύνθεση του τηλεοπτικού σταθμού. Το 2008 ο Alpha καθώς και ο ραδιοφωνικός σταθμός Alpha 98,9 πέρασαν στην κυριότητα του γερμανικού μιντιακού κολοσσού RTL.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου - Δημήτρης Κοντομηνάς και ΟΛΕΣ οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ! 3
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου – Δημήτρης Κοντομηνάς και ΟΛΕΣ οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ! 3

Τέσσερα χρόνια αργότερα, το 2012 ο Δημήτρης Κοντομηνάς επανέκτησε τον μετοχικό έλεγχο του ραδιοτηλεοπτικού ομίλου. Στις 30 Οκτωβρίου του 2018 επισημοποιήθηκε η αγορά του 50,1% των μετοχών του καναλιού από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη (Motor Oil) ο οποίος έχει τον πλήρη έλεγχο του τηλεοπτικού καναλιού και του ραδιοφωνικού σταθμού Alpha.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου - Δημήτρης Κοντομηνάς και ΟΛΕΣ οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ! 1
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου – Δημήτρης Κοντομηνάς και ΟΛΕΣ οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ! 1

Η επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα
Τον Οκτώβριο του 2016, ο Δημήτρης Κοντομηνάς είχε «εισβάλλει» στο πλατό της Ελένης Μενεγάκη με αφορμή τον ντόρο που είχε δημιουργηθεί για τις τηλεοπτικές άδειες. «Ήρθα για να φάω εδώ σε σένα γιατί μου έκοψαν τη σύνταξη» είχε πει με χιούμορ μπαίνοντας στο πλατό και έδωσε ένα φιλί και μια μεγάλη αγκαλιά στην παρουσιάστρια του Alpha. Στη συνέχεια ανέφερε πως θέλησε να κοιτάξει την κάμερα και μέσα από αυτή τους τηλεθεατές, αλλά και τους 1500 εργαζόμενους που απασχολούσε και να τους πει ότι ο Alpha δεν θα κλείσει και δεν θα γίνει πραγματικότητα αυτό που επιδίωκε η κυβέρνηση Τσίπρα.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου - Δημήτρης Κοντομηνάς και ΟΛΕΣ οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ!
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου – Δημήτρης Κοντομηνάς και ΟΛΕΣ οι ΓΥΝΑΙΚΕΣ του ΠΡΟΕΔΡΟΥ!
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου - Δημήτρης Κοντομηνάς: Ο ΕΡΩΤΑΣ με διαφορά ηλικίας και η ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΣΗ τους!
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου – Δημήτρης Κοντομηνάς: Ο ΕΡΩΤΑΣ με διαφορά ηλικίας και η ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΧΕΣΗ τους!

«Το κανάλι δεν πουλιέται σε τρίτους. Το κανάλι ανήκει στον κόσμο μας. Στους εργαζόμενους και σε εμένα και σε όλο τον κόσμο που ακούει τις αλήθειες και θα λέμε τις αλήθειες και δε θα κλείσει κύριε Παππά, που ήσουν στην Αμερική και έφτιαξες σενάρια ότι σε παρακολουθούσαμε εμείς. Αλλά κάτι κρύβεις εσύ για να φωνάζεις» είχε επισημάνει, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος του Alpha. Ήταν η πρώτη φορά στην καριέρα της που η Ελένη Μενεγάκη είχε χάσει τα λόγια της και δεν ήξερε πώς να το διαχειριστεί όλο αυτό που της συνέβη στον αέρα.

Οι γυναίκες της ζωής του
Σε ένα πάρτι νέων, ο Δημήτρης Κοντομηνάς, σε ηλικία μόλις 20 ετών, ερωτεύεται σφόδρα τη Φρίντα η οποία βοήθησε πολύ τον νεαρό άντρα να μπει στους κύκλους της υψηλής κοινωνίας. Μαζί απέκτησαν μια κόρη, τη Μαρία. Μετά το χωρισμό τους, η ζωή έφερε στο δρόμο του επιχειρηματία την Ντίνα Πριτσιβέλη. Έζησαν έναν δυνατό έρωτα, αλλά δεν κράτησε για πολύ καιρό.

Στις αρχές της δεκαετίας του ‘90, ανέβηκε για δεύτερη φορά τα σκαλιά της εκκλησίας με τη Μαίρη. Ο γάμος τους, όμως, ήταν σύντομος και ένα πρόβλημα υγείας τον φέρνει σε επαφή με τη φυσιοθεραπεύτρια Πόλυ Ζησοπούλου, η οποία καταγόταν από την Λαμία. Έζησαν μαζί περισσότερο από επτά χρόνια. Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Κοντομηνάς γοητεύεται από τη Σίσσυ Παπαδήμα. Κουμπάροι στον γάμο γίνονται ο Αντρέας Μικρούτσικος και η Δήμητρα Ρουμπέση, αλλά έπειτα από τρία χρόνια σχέσης τραβούν ξεχωριστούς δρόμους. Εκείνη την εποχή, η Πόλυ Ζησοπούλου κλείνεται στον εαυτό της και αφιερώνεται ολοκληρωτικά στην Ευρωκλινική.

«Όλες οι γυναίκες της ζωής μου ήταν σημαντικές για την άνοδο και την εξέλιξη μου. Μου πρόσφεραν την παρουσία και τη συμπαράστασή τους» είχε παραδεχτεί σε συνέντευξή του.

Λόρι Χόλκομπ: Η τελευταία σύντροφος του Δημήτρη Κοντομηνά και τα 50.000 ευρώ/μήνα

Η Λόρι Χόλκομπ ήταν η τελευταία σύντροφος του ισχυρού άνδρα των media. Οι δύο τους είχαν σχέση για μερικά χρόνια, ενώ είχαν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης στην Αθήνα. Χώρισαν με άσχημο τρόπο μετά από μία σειρά πραγμάτων που έμαθε ο επιχειρηματίας, με τη Λόρι Χόλκομπ να αντιδρά έντονα και να προσφεύγει στα δικαστήρια, απαιτώντας διατροφή περίπου 50.000 ευρώ τον μήνα.

Τέλος, ο Δημήτρης Κοντομηνάς ήταν συλλέκτης έργων τέχνης, λάτρευε τα ρολόγια, τα σπάνια βιβλία και τα παλιά μοντέλα αυτοκινήτων. Από τα αγαπημένα του νησιά ήταν η Μύκονος, αγαπούσε το θέατρο και τα ταξίδια. Με τους Λάκη Λαζόπουλο και Ελένη Μενεγάκη υπήρχε πολύχρονη φιλία.

Related Articles

Back to top button