Headlines

Διονύσης Αλέρτας βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά



Διονύσης Αλέρτας βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Ποία είναι η ηλικία του chef patissier; Πόσο χρονών είναι ο Διονύσης Αλέρτας; Εδώ και 15 χρόνια διαγράφει τη δική του επιτυχημένη καριέρα στο χώρο της ζαχαροπλαστικής. Έχει συνεργαστεί με βραβευμένα εστιατόρια όπως η «Σπονδή», το “Gaspar” και το “Balthazar”.

Σε ηλικία 24 ετών ο Διονύσης Αλέρτας εργάστηκε δίπλα στον γνωστό Γάλλο chef patissier Gilles Marchal στο εστιατόριο «Σπονδή».

Πλέον υποδέχεται τον κόσμο στον πιο υπέροχο gourmet pastry προορισμό που δεν είναι άλλος από το δικό του μαγαζί στην Κάτω Κηφισιά που λέγεται “Criollo”. Στο επίκεντρο των προσπαθειών τους βρίσκεται η επιθυμία τους να προσφέρουν γλυκό υψηλής ποιότητας. Για αυτό εστιάζουν με πάθος στο τρίπτυχο αγνές πρώτες ύλες κορυφαίας ποιότητας, κορυφαίο αισθητικό κριτήριο & πρωτοποριακή τεχνογνωσία, ώστε να απολαμβάνετε τις πιο ξεχωριστές γλυκές δημιουργίες.

Ο Διονύσης Αλέρτας είναι και καθηγητής Ζαχαροπλαστικής στα ΙΕΚ «Ακμή» όμως παραδίδει και σεμινάρια. Συνεργάζεται με πολλά μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα, ενώ έχει μόνιμη συνεργασία με κορυφαία, παγκόσμια εταιρεία σοκολάτας.

https://www.youtube.com/watch?v=NT81-xiCyD0

Διονύσης Αλέρτας Τα τατουάζ και τα σκουλαρίκια του
Στη δεξιά πλευρά του σώματός του βλέπουμε τατουάζ που είναι αφιερωμένα στη δουλειά του. Έχει κάνει τατουάζ με κορνέ, σοκολάτα, βανίλιες, μίξερ, ζυγαριά.. και την ημερομηνία που ξεκίνησε να δουλεύει ως ζαχαροπλάστης (το 1999), και η αριστερή πλευρά είναι αφιερωμένη στη ζωή του. Σε αριθμό τα τατουάζ του είναι περίπου 55 και τα σκουλαρίκια 40 και κάτι. Το αγαπημένο του τατουάζ γράφει “Out Of Order” και είναι πίσω από το αριστερό του αφτί. Αυτό το έκανε προκειμένου να διακωμωδήσει το γεγονός ότι δεν ακούει από αυτό, λόγω ενός ατυχήματος που είχε όταν ήταν 18 χρονών και το οποίο ήταν η αφορμή για τη σχέση του με τη ζαχαροπλαστική.

Dionysis Alertas Dancing With The Stars
Από όλα τα σχόλια που άκουσα κράτησα αυτό από τον @dr.lolis …”φιλαράκι εγώ είδα έναν άντρα να πηγαίνει κ να παίρνει να χορεύει μια πολύ ωραία γυναικά”
Όσο μπόρεσα να κουνηθώ το έκανα… #dwts6 #ant1
Διονύσης Αλέρτας Ηλικία Ημερομηνία γέννησης
Ο Διονύσης Αλέρτας σπούδασε διαιτολογία και μαγειρική. Η ζαχαροπλαστική τον κέρδισε λόγω της γνωριμίας του με τον Λουκά Ρούλια. Έχει γεννηθεί στις 3 Ιουλίου του 1980 και έχει μεγαλώσει στην Κηφισιά. Είναι 37 ετών.

Αυτό το μήνα είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε από κοντά ένα νέο και φιλόδοξο ζαχαροπλάστη. Ο λόγος για τον Διονύση Αλέρτα που δημιουργεί γλυκά – κομψοτεχνήματα στο ζαχαροπλαστείο Ivoire στο Χαλάνδρι! Μαζί είχαμε μια ωραία και χαλαρή συζήτηση, μας ξενάγησε στο εργαστήριό του και, φυσικά, μας κέρασε μερικά από τα νοστιμότατα γλυκά που ετοίμασε με τα χεράκια του…

Διονύσης & ζαχαροπλαστική… Πώς δημιουργήθηκε αυτή η σχέση;

dionisis-alertas-ivoireΖαχαροπλάστης από ανάγκη έγινα. Για να μπορώ να πληρώνω τη σχολή της διαιτολογίας. Αφού δοκίμασα πολλές δουλειές και δεν μου άρεσε καμιά, έτυχε να δουλέψω και ως βοηθός σε ζαχαροπλαστείο και τα κατάφερα. Αφού τελείωσα με τη σχολή της διαιτολογίας, πήγα και σε σχολή μαγειρικής -ενώ παράλληλα δούλευα ως ζαχαροπλάστης- για να αποκτήσω γνώσεις. Τότε πίστευα ότι μπορώ να κάνω και τα δύο ταυτόχρονα. Είδα όμως ότι αυτό δεν ήταν εφικτό. Ή θα ήμουν καλός σε ένα αντικείμενο ή μέτριος σε δύο. Οπότε εγώ επέλεξα να γίνω καλός στη ζαχαροπλαστική. Από τις 14/12/99 είμαι ζαχαροπλάστης. Συνεχίζω μέχρι και σήμερα με πολλή πίστη και πολλή αγάπη.

https://www.youtube.com/watch?v=t9IBcgqKoqQ

Το Ivoire πώς προέκυψε;

Με το Μανόλη τον Πετρόπουλο είχαμε συνεργαστεί και παλιότερα και το καλοκαίρι αποφασίσαμε να κάνουμε μια νέα προσπάθεια σχετικά με αυτό που ξέρω εγώ καλά. Και ο Μανόλης σαν επιχειρηματίας ανέλαβε να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Έτσι γεννήθηκε το Ivoire. Εδώ όλα τα γλυκά έχουν τη μορφή γλυκών εστιατορίων. Πολύ αφράτες και μαλακές κρέμες, χωρίς ζάχαρη, πολλή σοκολάτα όπου χρειάζεται… Κάθε μέρα βγαίνουν γλυκά ημέρας. Οπότε ο πελάτης δε βαριέται όταν μπαίνει εδώ. Αυτό είναι το κομμάτι της patisserie. Ακόμα υπάρχουν χειροποίητα κρουασάν βουτύρου, μπριός βουτύρου, σαμπλέ, παγωτά δικά μας, πραλίνα χειροποίητη και σοκολατάκια και φυσικά τα μακαρόν. Επίσης, δίνουμε την ευκαιρία στον πελάτη να αγοράσει την πρώτη ύλη και να δημιουργήσει τα δικά του γλυκά στο σπίτι και, αν χρειαστεί, μπορώ να του δώσω και συμβουλές που θα τον βοηθήσουν.

https://www.youtube.com/watch?v=O_9YbYVd_QQ

Τον τελευταίο καιρό ακούμε πολύ συχνά να χρησιμοποιούν τη στέβια ως γλυκαντικό. Ποια είναι η δική σου γνώμη για αυτή την τάση;

Για εμένα η στέβια είναι ωραία σε ένα αναψυκτικό, σε έναν καφέ. Στα γλυκά δε νομίζω ότι είναι απαραίτητη. Δοκίμασε να φτιάξεις ένα κέικ με στέβια και θα δεις ότι θα είναι σαν σφουγγάρι. Σίγουρα η ζάχαρη είναι βλαβερή, αλλά μπορεί κανείς να περιορίσει τις ποσότητες ζάχαρης που καταναλώνει. Η ζάχαρη δίνει υγρασία, δίνει δομή στο προϊόν που δεν μπορεί να αντικατασταθεί από τη στέβια. Βέβαια, αν είσαι διαβητικός, μπορείς να φας κάτι με σορβιτόλη. Εγώ δεν είμαι υποστηρικτής αυτής της τάσης.

Έχεις κάνει εμφανίσεις στην τηλεόραση. Πώς είναι αυτή η εμπειρία; Θα έκανες δική σου εκπομπή αν προέκυπτε μια ευκαιρία;

Έχω κάνει και μαγνητοσκοπημένο και ζωντανό. Απλά εγώ είμαι της φιλοσοφίας ότι πρέπει να μιλάω σε όλους σα να είναι βοηθοί μου. Οπότε ίσως καμιά φορά λέω στην τηλεόραση όρους επαγγελματικούς. Αν μου τύχαινε η ευκαιρία να κάνω μια δική μου εκπομπή, θα ήθελα να την κάνω όπως θέλω εγώ. Δε θα ήθελα να κάνω κάτι στημένο, θα ήθελα να κάνω κάτι που θα με εκφράζει. Σε καμία περίπτωση όμως δε θα έφευγα από το εργαστήριο μου, δε μπορώ να βγάλω την ποδιά μου. Το έχω ανάγκη να δουλεύω στο εργαστήριό μου.

Βιβλίο θα έγραφες;

Και βέβαια. Αλλά πάλι θα ήθελα να το κάνω με τον δικό μου τρόπο. Θα ήθελα να μάθω στον κόσμο τις τεχνικές, να μάθει να στήνει ένα γλυκό ωραία.

Γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα. Τι γλυκό θα πρότεινες στους ερωτευμένους να προτιμήσουν;

Πιστεύω ότι αν ένα ζευγάρι είναι ερωτευμένο, αν υπάρχει ερωτισμός ανάμεσά τους, ακόμα και μια σοκοφρέτα από το περίπτερο να έτρωγαν θα ήταν αρκετό. Σίγουρα πάντως σοκολάτα, φράουλες ή ίσως βανίλια…

Εσύ τι γλυκό θα ετοίμαζες για το άλλο σου μισό;

Εγώ στο άλλο μου μισό θα πάω εμένα…. (γέλια). Δύσκολα θα ετοίμαζα κάποιο γλυκό αποκλειστικά για μια κοπέλα. Έχει τύχει παλιότερα να ετοιμάσω σουφλέ σοκολάτας για μια κοπέλα και να μου πει «Λυπάμαι, δεν μου αρέσει το σουφλέ». Οπότε νομίζω πως δεν θα το ξαναέκανα.

Αν έπρεπε να παρομοιάσεις την ιδανική γυναίκα για εσένα με ένα γλυκό, ποιο θα ήταν αυτό και για ποιο λόγο;

Σίγουρα θα ήταν ένα γλυκό πολύ εμφανίσιμο. Να κρύβει πολλές εκπλήξεις όπως ένα γλυκό. Να είναι και τραγανό, να έχει και κρέμα και σοκολάτα και φρούτο. Για εμένα το ιδανικό γλυκό που περιλαμβάνει όλα τα παραπάνω είναι μια τάρτα με σοκολάτα, καραμέλα, αλάτι… Έτσι και μια γυναίκα πρέπει να είναι και όμορφη και έξυπνη και σέξι και γλυκιά… Άρα η ιδανική γυναίκα για εμένα, αν ήταν γλυκό, θα ήταν οπωσδήποτε μια τάρτα!

Όταν είσαι σπίτι σου τι γλυκό σου αρέσει να τρως;

Στο σπίτι μου δεν υπάρχει κανένα γλυκό – αυτό είναι και το παράπονο των δικών μου. Πάντως αν θελήσω να φάω γλυκό, παίρνω από το περίπτερο μια σοκολάτα bitter.

Ποια είναι τα σχέδιά σου για το μέλλον; Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 5 χρόνια από τώρα;

Να συνεχίσω να κάνω καλά γλυκά, να δίνω στον κόσμο ό,τι καλύτερο μπορώ, να γίνει το Ivoire μεγάλο, να συνεχίσω να έχω με τον Μανόλη μια καλή συνεργασία… Στην ουσία δεν κάνω όνειρα. Ό,τι στόχο έχω βάλει, τον έχω πετύχει και με το παραπάνω. Οπότε… μακάρι να μπορώ να διατηρήσω στο μέλλον αυτά που έχω τώρα! Σε 5 χρόνια από τώρα με φαντάζομαι ακόμα εργένη (γέλια), να κάνω ακόμα ωραία γλυκά, το μαγαζί να πηγαίνει πολύ καλά και να χαίρομαι τη ζωή όπως τώρα.

Τα ζωγραφισμένα με τατουάζ χέρια του κάνουν θαύματα: τραγανές τάρτες, ανάλαφρες κρέμες, αφράτα μακαρόν και βουτυρένια κρουασάν που είναι και η σπεσιαλιτέ του. Ο Διονύσης Αλέρτας -«ο ζαχαροπλάστης με τα τατουάζ», όπως έγινε γνωστός- μοιράζει τις ώρες του στις κουζίνες του «δικού» του «Ivoire», του «Gaspar», του «Δειπνοσοφιστήριον Catering» και των τηλεοπτικών πλατό των εκπομπών της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου και της Τατιάνας Στεφανίδου, όπου δείχνει τις συνταγές του. «Τα τατουάζ είναι η ζωή μου.

Ο,τι έχω πάνω μου είναι κομμάτι από μένα. Δεν είναι τίποτα τυχαίο. Εχω τέτοια τρέλα που στεναχωριέμαι επειδή δεν βλέπω τα τατουάζ μου στην πλάτη, που είναι σαν πίνακας», λέει ο Διονύσης Αλέρτας, ο οποίος εξηγεί ότι η δεξιά πλευρά του σώματός του είναι αφιερωμένη στη δουλειά του και η αριστερή στη ζωή του. Στο δεξί του χέρι μού έδειξε πρόθυμα τα κορνέ, τη σοκολάτα, τις βανίλιες, την ημερομηνία που ξεκίνησε να δουλεύει ως ζαχαροπλάστης (το 1999), το μίξερ και τη ζυγαριά που έχει χτυπήσει. «Μόνο ο φούρνος μου λείπει!» μου λέει γελώντας.

Θέλοντας να προλάβει την ερώτηση για το πώς προέκυψε όλη αυτή η δημοσιότητα, είπε: «Γνωρίζω ότι δουλεύω στην τηλεόραση γιατί γουστάρουν το στυλ μου και όχι τη δουλειά μου. Αυτό το κατάλαβα από την πρώτη μου εκπομπή. “Τι να φοράω”, τους λέω, “μπλούζα μαγειρικής;”. “Οχι, κοντομάνικο για να φαίνονται τα τατουάζ”, είπαν». Δεν τον ενοχλεί αν τα τατουάζ του είναι ο λόγος που βρίσκεται στην τηλεόραση. Εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι τα γλυκά που θα δείξει να αρέσουν στον κόσμο. «Αυτό που θέλω να λένε για μένα είναι ότι κάνω καλά γλυκά. Γι’ αυτό βγαίνω στην τηλεό­ραση. Ας γίνεται γύρω μου χαβαλές, ας γίνεται ό,τι θέλει! Εγώ είμαι εκεί για να δείξω τη συνταγή μου», λέει ο Διονύσης Αλέρτας.

Παραδέχεται ότι εκτός τηλεοπτικού αέρα δεν είναι για πολλά-πολλά και ότι η ενασχόλησή του με τον κόσμο της τηλεόρασης περιορίζεται σε αυτό που βλέπουμε: «Η τηλεόραση είναι πολύ πιο ψυχρή από αυτό που φαίνεται. Για παράδειγμα, με την Κωνσταντίνα (Σπυροπούλου) δεν έχουμε και πάρα πολλά. Ο,τι βλέπεις στην εκπομπή. Πιο πολύ με τα παιδιά της παραγωγής συναναστρέφομαι. Ας πούμε, πιο πολύ χαβαλέ κάνω με τη Ζήνα Κουτσελίνη παρά με αυτούς που βλέπεις στην τηλεόραση», λέει. Ακόμα ομολογεί πως δεν αισθάνεται άνετα με τον φακό και φοβάται τη στιγμή που θα πει στον αέρα αυτό που σκέφτεται: «Δεν είμαι στην εκπομπή αυτό που είμαι στη ζωή μου. Μαζεύομαι. Είμαι τόσο κάφρος που δεν θα με ξανακαλούσαν. Οχι μόνο θα με κόβανε, αλλά θα έτρωγα και πρόστιμο από το ΕΣΡ», λέει γελώντας.

Αν και στο παρελθόν έχει πληρώσει αυτή την ειλικρίνεια, δεν μπορεί να κάνει αλλιώς: «Είμαι πολύ χύμα στην προσωπική μου ζωή. Ο,τι σκεφτώ θα το πω. Και μετά δεν λέω, “ωχ, τι είπα!” ή “γιατί το είπα αυτό;”. Δεν γνωρίζω τι σημαίνει η λέξη διπλωματία. Δεν μπορώ σε καμία περίπτωση να σου το παίξω φίλος. Θα σου τα πω όπως έχουν. Είμαι γιδοβοσκός. Δεν έχω να κερδίσω κάτι από σένα. Δεν με νοιάζει να κερδίσω κάτι από σένα». Οσο για τις γυναίκες ή θα τον δεχτούν όπως είναι ή όχι: «Στις γυναίκες λέω “είμαι αυτό”. Δεν θα πάω πλαγίως. Καταρχάς είμαι τόσο καλά ψυχολογικά με τη δουλειά μου που δεν θα κάτσω να αναλωθώ για μια γυναίκα».

Οσο σκληρός μπορεί να φανεί στον περίγυρό του, το ίδιο σκληρός μπορεί να γίνει και με τον εαυτό του. Δεν θα τον ακούσεις ποτέ να μιλάει για θυσίες που έχει κάνει για τη δουλειά του, για στερήσεις, για κούραση, αλλά μόνο για την αγάπη που έχει για τη ζαχαροπλαστική. «Αν με έβαζες να δουλέψω 7 και 8 ώρες δεν θα είχε νόημα η ζωή μου. Γιατί να μιλήσω για στερήσεις; Τι στερήθηκα; Τους καφέδες; Να βγω με φίλους; Να βγω με μια γκόμενα; Στέρηση είναι αυτά; Εντάξει, ας πούμε ότι τα στερήθηκα. Τα απολαμβάνω τώρα!» δηλώνει ο Διονύσης Αλέρτας στο «thema people».

Ξεκίνησε να ασχολείται με τη ζαχαροπλαστική σε ηλικία 19 ετών για να βγάλει τα δίδακτρα της σχολής του: «Είχα ανάγκη να δουλέψω. Μετά έκανα όλα τα άλλα. Κάτι έπρεπε να κάνω για να βγάλω τη σχολή μου. Ποιος θα την πλήρωνε; Επειδή μεγάλωσα στην Κηφισιά σημαίνει ότι είχα και λεφτά; Αναγκάστηκα και έγινα ζαχαροπλάστης».

Στα 24 του δούλεψε στη «Σπονδή» δίπλα στον κορυφαίο Γάλλο chef pâtissier Ζιλ Μαρσάλ, ο οποίος είναι και το πρότυπό του. «Είναι ένας υπερβολικά έξυπνος άνθρωπος. Μου μετέδωσε την αγάπη και τη δημιουργικότητά του για τη ζαχαροπλαστική», θυμάται ο Διονύσης Αλέρτας από τη συνεργασία τους.

Αλλά δεν είναι ο μόνος δάσκαλός του. «Ο κυρ Στάθης, ο πρώτος chef με τον οποίο δούλεψα, με έμαθε να είμαι καλός άνθρωπος στη δουλειά μου. Είναι πολύ σημαντικό να είσαι καλός, να μη σε βρίζουν μόλις γυρνάς την πλάτη σου», τονίζει.

Στην κουζίνα του καταφέρνει να κρατάει τις ισορροπίες με το να είναι δίκαιος, φιλικός και να δουλεύει πιο πολύ απ’ όλους. Αν κάτι του τη σπάει, είναι η ακαταστασία στην κουζίνα, ενώ αυτό που τον βγάζει εκτός εαυτού είναι οι ευθυνόφοβοι συνεργάτες: «Νευριάζω όταν κάνει κάποιος ένα λάθος και πάει να δικαιολογήσει τον εαυτό του. Το λάθος δεν δικαιολογείται. Αν μου πεις “έκανα λάθος”, το βουλώνω». Τι άλλο του τη σπάει; Να τον λένε τον «Σκαρμούτσο της ζαχαροπλαστικής». «Οταν ο Δημήτρης βγήκε στην τηλεόραση εγώ είχα ήδη πολλά τατουάζ. Είναι λίγο άδικο, αλλά δεν με ενδιαφέρει. Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα. Αλλο ο Σκαρμούτσος, άλλο εγώ», λέει.

Η συζήτηση κατέληξε μοιραία στα γλυκά, για τα οποία μπορεί να μιλάει ώρες. Το γλυκό που του αρέσει περισσότερο να φτιάχνει είναι η τάρτα γιατί «τα περικλείει όλα. Και μπισκότο και κρέμα και φρούτο». Η σπεσιαλιτέ του είναι το κρουασάν, ένα γλυκό που λατρεύει λόγω της αυξημένης δυσκολίας του: «Απαιτεί τεχνική. Θέλει εξάσκηση και πάλι μπορεί να μην το πετυχαίνεις πάντα», ενώ το καλύτερό του, για να το τρώει, είναι το γαλακτομπούρεκο.

Δηλώνει κατά των γλυκών χωρίς ζάχαρη επειδή χαλάει η υφή τους, πράγμα που βρίσκει ασυγχώρητο. Αλήθεια πιστεύει ότι οι Ελληνες ξέρουμε να τρώμε γλυκά; «Νομίζω ότι σε εμάς μετράει το μέγεθος του γλυκού. Μας αρέσει το μπούγιο. Τα κερασάκια, τα σιρόπια, τα μπισκότα, τα πουράκια. Οπως σε όλα, έτσι και στη ζαχαροπλαστική μαϊμουδίζουμε», λέει.

https://freegossip.gr/

Slide Up
x