Hit enter after type your search item

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ! Πως θα ΠΑΡΕΤΕ τα 200 ευρώ ΟΛΟΙ οι δικαιούχοι!!! Πότε θα γίνουν ανακοινώσεις; Εφόσον μιλάμε πλέον για «έκτακτο φθινοπωρινό επίδομα», τότε είναι εξαιρετικά πιθανό, τις εξαγγελίες να κάνει για μια ακόμα φορά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της ΔΕΘ στις αρχές Σεπτεμβρίου.
Είναι οριστικό, ανακοινώνεται η νέα οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ. Ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

Νέο πακέτο μέτρων έρχεται το Φθινόπωρο από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να στηριχθούν τα νοικοκυριά από το κύμα της ακρίβειας που χτυπά ανελέητα τα νοικοκυριά.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ! Πως θα ΠΑΡΕΤΕ τα 200 ευρώ ΟΛΟΙ οι δικαιούχοι!!!

Ηδη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης έχει προαναγγείλει το ενδεχόμενο να δοθεί επιταγή ακρίβειας.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά.

Κλείδωσε η επιταγή ακρίβειας 2 – Ποιοι παίρνουν 200 ευρώ
Νέο πακέτο μέτρων έρχεται το Φθινόπωρο από την κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να στηριχθούν τα νοικοκυριά από το κύμα της ακρίβειας που χτυπά ανελέητα τα νοικοκυριά.

Στο πλαίσιο αυτό το οικονομικό επιτελείο γράφει και σβήνει, ετοιμάζοντας την εισήγηση του προς τον πρωθυπουργό. Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το τελευταίο 10ημερο του Αυγούστου και οι επίσημες ανακοινώσεις με τα νέα μέτρα να αναμένεται να ανακοινωθούν στη ΔΕΘ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ανάμεσα στα μέτρα που βρίσκονται στο τραπέζι του κυβερνητικού σχεδιασμού είναι και η χορήγηση νέας επιταγής ακρίβειας. Ηδη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης έχει προαναγγείλει το ενδεχόμενο να δοθεί επιταγή ακρίβειας.

Αυτή τη φορά υπάρχει η σκέψη στην κυβέρνηση να μην είναι ενιαίο το ποσό για όλους, δηλαδή τα 200 ευρώ. Και αυτό όχι μόνο για να διευρυνθεί η περίμετρος των δικαιούχων, αλλά και για να στηριχθούν τα πιο ευάλωτα νοικοκυριά. Δηλαδή να υπάρχουν ζώνες που θα ξεκινούν από τα 100-130 ευρώ και θα φτάνουν τα 200 με 230 ευρώ.

Επιταγή ακρίβειας 2 – Οι λεπτομέρειες
Πρόκειται για ένα επίδομα στο μοντέλο που δόθηκε το Πάσχα. Στόχος είναι σε πρώτη φάση να στηριχθούν με το ποσό των 200 – 230 ευρώ οι ευάλωτοι πολίτες και όσοι πλήττονται περισσότερο από το τσουνάμι της ακρίβειας και σε δεύτερη φάση η οικονομική ενίσχυση, η οποία μπορεί να είναι μικρότερη των 200 ευρώ, να χορηγηθεί σε περισσότερα νοικοκυριά με την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων.

Υπενθυμίζουμε ότι την πρώτη «επιταγή ακρίβειας» το Πάσχα είχαν πάρει τότε οι εξής πέντε κατηγορίες:
676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι
166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα
34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες
625.000 οικογένειες με παιδιά (επίδομα Α21)
241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος
Τα 200 ευρώ μπήκαν στους λογαριασμούς των τριών πρώτων κατηγοριών, ενώ οι τελευταίες δύο πληρώθηκαν μία επιπλέον δόση

Στη βάση των παραπάνω δεδομένων το υπουργείο Οικονομικών, προετοιμάζεται για την κατάθεση δεύτερου συμπληρωματικού προϋπολογισμού. Οι νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για πρόσθετες δαπάνες στην περιοχή των 2 δισ. ευρώ χωρίς να μεταβάλλεται ο στόχος για το φετινό πρωτογενές έλλειμμα (2% του ΑΕΠ).

Το ακριβές ύψος των πρόσθετων δαπανών που θα εγγραφούν με τη μορφή του συμπληρωματικού προϋπολογισμού θα κλειδώσει μέσα στον Αύγουστο αφού νωρίτερα το υπουργείο Οικονομικών αποκτήσει πλήρη εικόνα για την πορεία των εσόδων και τον Ιούλιο.

Με τα στοιχεία έως το τέλος Ιουνίου, τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού έφτασαν τα 26,259 δισ. ευρώ με υπέρβαση 2,079 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο και τα φορολογικά έφτασαν τα 24,673 δισ. ευρώ με υπέρβαση 3,584 δισ. ευρώ σε σχέση με το στόχο της εισηγητικής έκθεσης του προϋπολογισμού.

Η κατάθεση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού αναμένεται στις αρχές Σεπτέμβρη και οι πρόσθετες δαπάνες είναι αυτές οι οποίες θα δώσουν «αέρα» παροχών στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης οι οποίες παροχές αναμένεται να δοθούν στους δικαιούχους είτε στα τέλη Σεπτεμβρίου, είτε στις αρχές Οκτωβρίου με την «επιταγή ακρίβειας» να αποτελεί το βασικό όπλο για την στήριξη των νοικοκυριών.

Παράλληλα εξετάζεται και το ενδεχόμενο να δοθούν και οι εξής πρόσθετες παροχές:

Fuel pass 3: Επέκταση ή ενδεχομένως και ενίσχυση του επιδόματος καυσίμων μέχρι το τέλος του έτους.
Επίδομα θέρμανσης: Εξετάζεται ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης με αύξηση των κονδυλίων ή και αύξηση του αριθμού των δικαιούχων.

Ποιοι πολίτες δικαιούνται 200 ευρώ

Την κατάθεση ενός νέου, συμπληρωματικού προυπολογισμού, προκειμένου να αναχαιτιστεί το κύμα ακρίβειας που αναμένεται τον προσεχή χειμώνα λόγω της ενεργειακής κρίσης, εξετάζει το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών.

Οι ενισχύσεις που έχουν προϋπολογιστεί ήδη φτάνουν μέχρι σήμερα στα 8,5 δισ. ευρώ και αφορούν την περίοδο έως το τέλος του έτους για ρεύμα, φυσικό αέριο και καύσιμα.

 

Για το δεύτερο εξάμηνο είχαν προϋπολογιστεί 1,1 δισ. ευρώ δαπάνες για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, ενώ ήδη τον Αύγουστο δόθηκαν κοντά στα 200 εκατ. ευρώ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί επιταγή ακρίβειας, ωστόσο διευκρίνισε ότι δεν είναι κάτι ανακοινώσιμο μέχρι το φθινόπωρο.

Όπως όλα δείχνουν, το νέο έκτακτο επίδομα, εκτιμάται ότι θα είναι στα 200 ευρώ, με το τελικό ύψος να διαμορφώνεται βάσει των δημοσιονομικών περιθωρίων μετά τα τέλη Αυγούστου.

 

Στόχος, σύμφωνα με πηγές, είναι να στηριχθούν οι ευάλωτοι πολίτες και όσοι πλήττονται περισσότερο και επίσης εξετάζεται η διεύρυνση του αριθμού των δικαιούχων.

Προς το παρόν το οικονομικό επιτελείο εξετάζει όλα σενάρια για νέες παρεμβάσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια.

 

Ωστόσο, τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο προς το παρόν και δεν αποκλείεται να αποκαλυφθεί, σύμφωνα με αρμόδιους παράγοντες, από τον Σεπτέμβριο και πιθανότατα από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως το καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος θα επιστραφεί στους πολίτες στο σύνολό του, ενώ τη δύναμη πυρός συμπληρώνουν και οι πόροι από το Ταμείο Μετάβασης. Το οικονομικό επιτελείο κινείται πάντα σε συνάρτηση της πορείας των τιμών φυσικού αερίου τιμές και προχωρά σε έναν σχεδιασμό που αφορά δύο περιόδους: την πρώτη έως τα Χριστούγεννα και τη δεύτερη έως το επόμενο Πάσχα.

Τι άλλα επιδόματα εξετάζονται

Έξετάζονται τα εξής μέτρα:

Επιταγή Ακρίβειας 2: Θα αφορά μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων. Το ποσό υπολογίζεται στα 200 ευρώ και δεν αποκλείεται να έχει κλίμακες.

Fuel pass 3: Επέκταση ή ενδεχομένως και ενίσχυση του επιδόματος καυσίμων μέχρι το τέλος του έτους.

Επίδομα θέρμανσης: Εξετάζεται ενίσχυση του επιδόματος θέρμανσης με αύξηση των κονδυλίων ή και αύξηση του αριθμού των δικαιούχων.

Η μεγάλη αλλαγή στη νέα επιταγή ακρίβειας

Ο στόχος του οικονομικού επιτελείου, εφόσον βγουν τελικά τα νούμερα, είναι να δοθεί ένα έκτακτο επίδομα σε όσο το δυνατόν περισσότερους. Στην τελευταία του αναφορά για το θέμα, ο κ. Σταϊκούρας είχε τονίσει ότι το καλοκαίρι θα δημιουργηθεί πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος, ο οποίος και πάλι θα επιστραφεί στους πολίτες στο σύνολό του.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο, λέγοντας, μάλιστα, ότι θα έρθει με διευρυμένα κριτήρια για να τη λάβουν όσο το δυνατόν περισσότεροι δικαιούχοι.

Ένα σενάριο, λοιπόν, είναι να μην δοθούν 200 ευρώ σε όλους τους δικαιούχους, αλλά να δοθεί ένα ποσό κλιμακωτά, ανάλογα με εισοδηματικά κριτήρια, για να το πάρουν περισσότεροι.

Να υπάρχουν δηλαδή μικρότερα ποσά -για παράδειγμα 100 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε κατηγορίες που είχαν συμπεριληφθεί στο έκτακτο επίδομα το Πάσχα ήταν:
676.735 χαμηλοσυνταξιούχοι είχαν πάρει 200 ευρώ

625.000 οικογένειες με παιδιά είχαν λάβει μιάμιση δόση έξτρα του επιδόματος παιδιού
241.281 δικαιούχοι εγγυημένου εισοδήματος είχαν λάβει διπλή δόση

166.982 άτομα με αναπηρία που εισπράττουν προνοιακό επίδομα είχαν λάβει 200 ευρώ
34.964 ανασφάλιστοι υπερήλικες είχαν πάρει 200 ευρώ

Διαβάστε ακόμα:

ΔΕΗ: Κλικ εδώ για επιδότηση 500 ευρώ σε λογαριασμό ΤΩΡΑ!!! Με το myHome HeatPump+ κερδίζετε επιβράβευση 500€ στον λογαριασμό σας, ως κίνητρο εξοικονόμησης ενέργειας για την αγορά αντλίας θερμότητας μέσω της λύσης myEnergy HeatPump, και επιπλέον επωφελείστε από:Eιδικό προϊόν ρεύματος για εγκατάσταση αντλίας θερμότητας με το ΔΕΗ myEnergy HeatPump.

ΔΕΗ: Κλικ εδώ για επιδότηση 500 ευρώ σε λογαριασμό ΤΩΡΑ!!!

To ΔΕΗ myHomeHeatPump+ είναι το νέο προϊόν της ΔΕΗ που απευθύνεται σε οικιακούς πελάτες που επιλέγουν εγκατάσταση αντλίας θερμότητας μέσα από την ολοκληρωμένη λύση ΔΕΗ myEnergy HeatPump.

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ με την Επιδότηση ρεύματος! Έτσι ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ από τους ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ λογαριασμούς!

Έκπτωση 5% στις χρεώσεις ενέργειας ημέρας για νέους πελάτες

Επιτάχυνση της αποπληρωμής της επένδυσής σας

Το ρεύμα σας γίνεται πράσινο, με την ενσωματωμένη υπηρεσία GreenPass

Σταθερότητα τιμών, χωρίς ρήτρα αναπροσαρμογής

Επιπλέον έκπτωση συνέπειας 5% στις χρεώσεις προμήθειας του λογαριασμού για το χρονικό διάστημα ισχύος της σύμβασης

Έκπτωση 2% σε περίπτωση αυτόματης πληρωμής λογαριασμών με πάγια εντολή

Το ΔΕΗ myHome HeatPump+ είναι εμπορικά διαθέσιμο στις 08.07.2022.

Ρεύμα: Οι νέες αρχικές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας για τον Σεπτέμβριο πριν την κρατική επιδότηση
Σε υψηλά επίπεδα, όπως αναμενόταν διαμορφώνονται τα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος για τον Σεπτέμβριο που ανακοινώνουν από αργά χθες το βράδυ οι προμηθευτές. Το ενδιαφέρον στρέφεται τώρα στο ύψος της επιδότησης που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση για τον επόμενο μήνα με την οποία επιδιώκεται η διατήρηση των τελικών τιμών καταναλωτή κοντά στο επίπεδο του Αυγούστου.

Οι τιμές που δόθηκαν ενδεικτικά από προμηθευτές είναι:

ΔΕΗ:
0,788 ευρώ ανά κιλοβατώρα για κατανάλωση έως 500 κιλοβατώρες το μήνα και 0,8 ευρώ για πάνω από 500 κιλοβατώρες. Η χρέωση για το νυχτερινό τιμολόγιο είναι 0,747 ευρώ. Πάγιο 3,5 ευρώ το μήνα.

Protergia: 0,78213 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,77855 για το νυχτερινό τιμολόγιο. Πάγιο 5 ευρώ το μήνα.

Ήρων: 0,750 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,6 με έκπτωση συνέπειας 20 %. Πάγιο 3 ευρώ το μήνα.

Elpedison: τα τιμολόγια ανάλογα με το πρόγραμμα κυμαίνονται από 1,0864 έως 1,1367 ευρώ ανά κιλοβατώρα ενώ προβλέπεται επιστροφή (loyalty pass) τον επόμενο μήνα η οποία για τον Αύγουστο καθορίστηκε σε 0,4 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

NRG: 0,748-0,768 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 1,8-5 ευρώ το μήνα.

Zenith: 0,687 – 0,697 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Πάγιο 4-4,5 ευρώ το μήνα.

Η τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας στο Χρηματιστήριο διαμορφώνεται σήμερα σε υψηλά επίπεδα (377,72 ευρώ ανά μεγαβατώρα) παρά τη μειωμένη ζήτηση και την αυξημένη (20,9%) συμμετοχή του λιγνίτη στο ενεργειακό μείγμα.

Ενεργειακή κρίση: Μεγάλη επιδότηση στο ρεύμα από την κυβέρνηση

Μία επιδότηση… μαμούθ που φθάνει στα 63,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τα οικιακά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας για το Σεπτέμβριο.

 

Η κρατική επιδότηση αφαιρείται από τα ονομαστικά τιμολόγια ρεύματος που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές τις προηγούμενες ημέρες, μειώνοντας δραστικά την τελική τιμή που καταβάλουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Για παράδειγμα, από τα 78,8 – 80 λεπτά ανά κιλοβατώρα που είναι η τιμή που ανακοίνωσε η ΔΕΗ για τον Σεπτέμβριο, μετά την αφαίρεση της επιδότησης περιορίζεται στα 14,9-16,1 λεπτά.

 

Αντίστοιχα διαμορφώνεται η εικόνα για τους λοιπούς προμηθευτές που έχουν ανακοινώσει χρεώσεις από 69 λεπτά και πάνω.

Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση φθάνει στα 67,7 λεπτά ανά κιλοβατώρα, για τις επαγγελματικές παροχές ισχύος μέχρι 35kVA στα 60,4 λεπτά, για τις υπόλοιπες εμπορικές και βιομηχανικές παροχές στα 34,2 λεπτά και για το αγροτικό τιμολόγιο στα 63,9 λεπτά.

Με τις επιδοτήσεις αυτές απορροφάται από το 89 % έως και το 100 % της αύξησης στα τιμολόγια.

 

Το συνολικό ύψος των επιδοτήσεων στην ηλεκτρική ενέργεια το Σεπτέμβριο φθάνει στο 1,9 δισεκ. ευρώ.

Θα έχουμε έναν χειμώνα γεμάτο δυσκολίες, είπε ξεκινώντας τις ανακοινώσεις ο Κώστας Σκρέκας.

 

Πρόσθεσε ότι οι ανακοινώσεις της Gazprom ότι θα διακόψει την παροχή έχει εκτινάξει τις τιμές του φυσικού αερίου. Εχουμε εξασφαλίσει επάρκεια σε φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια, τόνισε.

Τίθενται σε ισχύ νέα ρυθμιστικά μέτρα, διαφάνεια στις τιμές που ανακοινώνονται και διευκόλυνση καταναλωτών.

Επίσης, υπάρχει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα δράσεων όπως η Ρεβυθούσα, η Αλεξανδρούπολη, η αύξηση στις ΑΠΕ και την δημιουργία ταμείου μετάβασης.

«Ο συνεχιζόμενος πόλεμος επιδεινώνει δραματικά την ενεργειακή κρίση και οι πρόσφατες ανακοινώσεις της Gazprom ότι θα σταματήσει εντελώς τη ροή φυσικού αερίου για τρεις ημέρες λόγω συντήρησης, από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου, επιτείνουν περαιτέρω το πρόβλημα, με αποτέλεσμα οι τιμές του φυσικού αερίου χθες να κινηθούν πάνω από τα 270 ευρώ/MWh.»

«Στην Ελλάδα, σε αυτό το δυσμενές περιβάλλον, προνοήσαμε έγκαιρα και αποτελεσματικά, κινούμενοι σε δύο κατευθύνσεις.

 

Εξασφαλίζοντας την επάρκεια εφοδιασμού σε φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια και δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο πλέγμα ενεργειών για την έμπρακτη στήριξη των νοικοκυριών και των επαγγελματιών απέναντι στην τροφοδοτούμενη ενεργειακή ακρίβεια.»

ΔΕΗ: Αυτά τα επιτυγχάνουμε, κινούμενοι σε τρεις άξονες:

Θέτοντας σε ισχύ νέα ρυθμιστικά μέτρα, όπως το μηχανισμό ανάκτησης των υπερεσόδων από την ηλεκτροπαραγωγή, τη διαφάνεια στις τιμές που ανακοινώνονται από τους προμηθευτές και τη διευκόλυνση των καταναλωτών στην αλλαγή παρόχου αζημίως.

 

Προωθώντας ένα φιλόδοξο πρόγραμμα υποδομών και δράσεων, όπως η νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα, ο νέος πλωτός τερματικός σταθμός αεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη, η αλματώδης αύξηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και ο διπλασιασμός της λιγνιτικής παραγωγής.

 

Δημιουργώντας το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, προκειμένου να λαμβάνουμε μέτρα οικονομικής στήριξης όλων των νοικοκυριών και των επαγγελματιών σε μηνιαία βάση.

 

Ήδη κατά τις πρώτες 41 ημέρες λειτουργίας του Νέου Μηχανισμού ανάκτησης των υπερεσόδων από τις εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εισπράξαμε 1 δισ., 21 εκατ. ευρώ τα οποία κατευθύνθηκαν στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για την ενίσχυση των επιδοτήσεων στους καταναλωτές.

 

Λευτουργία Νέου Μηχανισμού ανάκτησης των υπερεσόδων

«Ήδη κατά τις πρώτες 41 ημέρες λειτουργίας του Νέου Μηχανισμού ανάκτησης των υπερεσόδων από τις εταιρίες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εισπράξαμε 1 δισ., 21 εκατ. ευρώ τα οποία κατευθύνθηκαν στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης για την ενίσχυση των επιδοτήσεων στους καταναλωτές.»

 

«Παράλληλα, δημιουργούμε από το Σεπτέμβριο, ένα μόνιμο μηχανισμό αντιστάθμισης κινδύνου, ο οποίος θα τροφοδοτείται από ένα νέο αποθεματικό λογαριασμό.

 

Σε αυτόν θα κατευθύνεται μια εισφορά η οποία θα περιλαμβάνεται στους λογαριασμούς ΥΚΩ και δεν θα ξεπερνά το 1 λεπτό/KWh για τους οικιακούς καταναλωτές.

Με αυτό το εργαλείο αντιστάθμισης κινδύνου, θωρακίζουμε και προστατεύουμε τους Έλληνες από μελλοντικές επώδυνες ενεργειακές κρίσεις.

 

Ταυτόχρονα όμως προχωρούμε και σε εξορθολογισμό των χρεώσεων ΥΚΩ, καθώς μειώνουμε έως 70% την επιβάρυνση σε οικιακά τιμολόγια που έχουν αυξημένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας, επειδή -για παράδειγμα- έχουν αντικαταστήσει το πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο με ρεύμα, για τη θέρμανσή τους.

 

Θα πρέπει επίσης να συνυπολογιστεί ότι με την ολοκλήρωση της μεγάλης διασύνδεσης της Κρήτης, θα μειωθούν οι χρεώσεις ΥΚΩ.

Είναι αντιληπτό ότι διανύουμε μια περίοδο διεθνούς κρίσης που έχει εκτινάξει τις τιμές ενέργειας σε όλη την Ευρώπη σε πρωτόγνωρα επίπεδα, με αποτέλεσμα να απειλείται η κοινωνική συνοχή των ευρωπαϊκών κρατών, συνεπώς και της χώρας μας.

 

Για αυτό, η δέσμευση της Κυβέρνησής μας και του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ένα δίχτυ προστασίας που θα βοηθήσει τους Έλληνες καταναλωτές να αντιμετωπίσουν αυτές τις εξαιρετικές καταστάσεις, συνεχίζεται και τον μήνα Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα για αυτό τον μήνα η Κυβέρνηση θα διαθέσει 1,9 δισ. ευρώ, για να επιδοτήσει τους λογαριασμούς ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

 

Η επιδότηση αφορά σε όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου. Αφορά σε περίπου έξι εκατομμύρια οικιακές παροχές.

• Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο απορροφούμε το 94% της αύξησης στα νοικοκυριά με την επιδότηση να φθάνει τα 639 ευρώ/MWh.
• Η μέση μηνιαία ενίσχυση για το ΚΟΤ ανέρχεται στα 677 ευρώ τον Σεπτέμβριο απορροφώντας σχεδόν το 100% της αύξησης.

Νοικοκυριά

Το συνολικό ποσό της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Σεπτέμβριο, ανέρχεται στα 748 εκατ. ευρώ.

ΔΕΗ: Β! Ηλεκτρική Ενέργεια – Επιδότηση σε μη Οικιακά Τιμολόγια

Για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με παροχή ισχύος μέχρι 35kVA και για όλα τα αρτοποιεία ανεξαρτήτως ισχύος παροχής η επιδότηση ορίζεται για τον Σεπτέμβριο στα 604 ευρώ/MWh απορροφώντας το 89% της αύξησης.

Το μέτρο αυτό αφορά σε 1.250.000 επαγγελματικές παροχές επιχειρήσεων όπως εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα, περίπτερα, ψιλικά, κομμωτήρια, γραφεία, αρτοποιία κλπ και υπολογίζεται στα 401 εκατ. ευρώ για τον Σεπτέμβριο.

Για όλες τις υπόλοιπες εμπορικές και βιομηχανικές παροχές με ισχύ > 35kVA η επιδότηση ανέρχεται στα 342 ευρώ/MWh.
Για το Αγροτικό Τιμολόγιο η επιδότηση προσδιορίζεται στα 639 ευρώ/MWh απορροφώντας το 90% της αύξησης.

Η απλή ανάγνωση των αριθμών καταδεικνύει την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση, η οποία εξαντλεί κάθε οικονομική δυνατότητα, προκειμένου να συγκρατήσει το ενεργειακό κόστος και να προστατεύσει το εισόδημα των πολιτών, απέναντι σε μια πρωτοφανή σε μέγεθος και άγνωστη σε διάρκεια ενεργειακή κρίση που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη.

Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε αυτή την πολιτική θωράκισης των καταναλωτών, η οποία καθίσταται δυνατή χάρη στη συνετή και αποτελεσματική οικονομική πολιτική που ακολουθούμε και τον μηχανισμό στήριξης των πολιτών που έχουμε θέσει σε λειτουργία.

 

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ με την Επιδότηση ρεύματος! Έτσι ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ από τους ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ λογαριασμούς! Ένα τεράστιο ποσό -που εκτιμάται από 700 έως 800 εκατομμύρια ευρώ- προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα «αφαιρεθεί» από παρεμβάσεις που σχεδιάζονταν. Ζητούμενο είναι να βρεθεί η χρυσή τομή για ένα πακέτο παρεμβάσεων που θα είναι συμβατές αφενός με τις αντοχές της οικονομίας και αφετέρου με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά.

Επιδότηση ρεύματος: Πώς επηρεάζει την «ατζέντα» της ΔΕΘ

Από τον «καθαρό» δημοσιονομικό χώρο που θα υπολογιστεί βάσει του ύψους της ανάπτυξης για το δεύτερο 3μηνο του 2022, των φορολογικών εσόδων του Αυγούστου και των εσόδων από τον τουρισμό το καθοριστικό 2μηνο Ιουλίου-Αυγούστου θα κριθεί η «μαγιά» που θα κατευθυνθεί σε μέτρα ενίσχυσης των νοικοκυριών στη ΔΕΘ.

Και αυτό, διότι η ανάγκη για γενναία αύξηση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος τον Σεπτέμβριο στενεύει τα περιθώρια για εφαρμογή μιας σειράς από κοστολογημένες παρεμβάσεις που έχει εισηγηθεί το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χάνονται 700-800 εκατ. ευρώ με την επιδότηση ρεύματος

Η ενίσχυση με 2 δισ. ευρώ των λογαριασμών ρεύματος με την επιδότηση ρεύματος, προκειμένου να αμβλυνθεί το υπέρμετρο κόστος που θα προέκυπτε για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οδηγεί σε σημαντικό «κούρεμα» των τιμών.

Ωστόσο, από αυτό το κονδύλι ένα τεράστιο ποσό -που εκτιμάται από 700 έως 800 εκατομμύρια ευρώ- προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα «αφαιρεθεί» από παρεμβάσεις που σχεδιάζονταν.

Άνοιξε νέο επίδομα 360 ευρώ: Πώς θα το πάρετε σχεδόν όλοι σήμερα κιόλας!

Στο υπουργείο Οικονομικών καθιστούν σαφές ότι όσο αυξάνεται η τιμή του αερίου και του ρεύματος και όσο απαιτούνται περισσότερα χρήματα για επιδοτήσεις λογαριασμών, τόσο θα περιορίζεται ο δημοσιονομικός χώρος για παροχές έως το τέλος του έτους -αν δεν θέλει να υπερβεί τον στόχο για το πρωτογενές έλλειμμα- αλλά και το 2023.

Επιδότηση ρεύματος: Τι αναμένεται να κοπεί

Mετά τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει το ράλι στον χώρο της ενέργειας, με τη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στη χώρα μας να εκτοξεύεται σήμερα σε νέο ρεκόρ, στα 616,38 ευρώ η μεγαβατώρα, και το αέριο να κλείνει χθες στα 295 ευρώ ανά μεγαβατώρα, στο οικονομικό επιτελείο πλέον βαδίζουν βάσει του δυσμενούς σεναρίου για τη διαμόρφωση των τιμών, επιδιώκοντας παράλληλα να κρατήσουν εφόδια για ακόμα πιο δυσμενείς εξελίξεις τον χειμώνα.

επίδομα

To πιο δυσμενές σενάριο που είχε εκπονήσει μέχρι τώρα το Γενικό Λογιστήριο προέβλεπε ότι στην περίπτωση που η χονδρική τιμή του ρεύματος φτάσει στα 600 ευρώ, θα απαιτηθούν 2,1 δισ. ευρώ, ήτοι πάνω από 420 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα για επιδοτήσεις λογαριασμών. Η πραγματικότητα αποδεικνύεται ακόμα πιο οδυνηρή.

Άγνωστο επίδομα 600 ευρώ με taxisnet απευθείας στο IBAN – Αίτηση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!

Zητούμενο είναι να βρεθεί η χρυσή τομή για ένα πακέτο παρεμβάσεων που θα είναι συμβατές αφενός με τις αντοχές της οικονομίας και αφετέρου με τις ανάγκες της κοινωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο, θα στηριχθούν με… μέτρο, κυρίως τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Κλάρα Κία Μαρτί -Πικέ! Δούλευαν μαζί σε εκδηλώσεις, ετσι γνωρίστηκαν

Το πιο πιθανό σενάριο προβλέπει τη χορήγηση επιταγής ακρίβειας στις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται περισσότερο από τις αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες και τη διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης. Αντίθετα, φαίνεται να απομακρύνεται αυτή τη στιγμή το σενάριο για χορήγηση Fuel Pass 3, καθώς οι τιμές στα καύσιμα έχουν αποκλιμακωθεί και εκτιμάται ότι θα μειωθούν περαιτέρω.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΛΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ! Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ, Η ΗΛΙΚΙΑ, ΤΟ ΥΨΟΣ, Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΛΑ

Γεμίζουν τα ταμεία με 2 δις. μέχρι το τέλος του χρόνου

Fuel Pass 2: Ανοίγει ΜΕΘΑΥΡΙΟ το vouchers.gov.gr! Πάρτε όλο το επίδομα ΒΕΝΖΙΝΗΣ!

Στις 7 Σεπτεμβρίου η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει τα πρώτα στοιχεία για το ΑΕΠ του β’ τριμήνου, ήτοι των μηνών Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου, όταν ήταν σε πλήρη εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι παρενέργειες στις οικονομίες πολύ έντονες λόγω των αβεβαιοτήτων. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι τα νέα θα είναι καλά και θα οδηγήσουν σε αναθεώρηση της πρόβλεψης για τη φετινή ανάπτυξη από το 3,1% σε επίπεδα κοντά στο 4%.

Κέισι Μίζιου! Το αλαβανικής καταγωγής μοντέλο με… δείγμα μαγιό

Μαζί με τις προβλέψεις για νέο ρεκόρ εσόδων στον τουρισμό, εκτιμάται ότι θα δημιουργηθεί ένας δημοσιονομικός χώρος που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 2 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους. To ερώτημα βέβαια είναι μέχρι πού φτάνουν οι δυνατότητες του κρατικού προϋπολογισμού εάν οι τιμές του φυσικού αερίου συνεχίσουν αυτό το ράλι, αφού ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να επιδοτεί με τόσο μεγάλα ποσά επί μήνες τους λογαριασμούς.

Άνοιξε νέο επίδομα 360 ευρώ: Πώς θα το πάρετε σχεδόν όλοι! Όλα τα ΟΦΕΛΗ!
Άνοιξε νέο επίδομα 360 ευρώ: Πώς θα το πάρετε σχεδόν όλοι! Όλα τα ΟΦΕΛΗ!

Ρεύμα: Ποιες οι τιμές ανά πάροχο για το Σεπτέμβριο
– ΔΕΗ: Η τελική χρέωση διαμορφώνεται στα 14,9-16,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα (αρχική τιμή 78,8 λεπτά για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και 80 λεπτά για τις επόμενες, μείον 63,9 λεπτά που είναι η επιδότηση). Η ίδια τελική χρέωση ίσχυσε τον Αύγουστο, όταν η αρχική τιμή της ΔΕΗ ήταν 48,6 λεπτά για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και 49,8 για τις επόμενες, μείον 33,7 λεπτά που ήταν η επιδότηση.

Κλείδωσε επίδομα 600 ευρώ με taxisnet απευθείας στο IBAN – Αίτηση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

«Αναπάντεχο» επίδομα 1000 ευρώ

– Protergia: Η αρχική τιμή είναι 78,213 λεπτά ανά κιλοβατώρα και μειώνεται στα 14,313 μετά την επιδότηση, έναντι 21,213 που ήταν τον Αύγουστο. Για το νυχτερινό ρεύμα η χρέωση είναι 77,855 λεπτά και με την επιδότηση μειώνεται στα 13,955.

– Ήρων: Η αρχική τιμή στο πρόγραμμα Generous είναι 75 λεπτά και διαμορφώνεται στα 60 λεπτά με την έκπτωση συνέπειας (20% ή 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα). Με την αφαίρεση και της επιδότησης που είναι 63,9 λεπτά, το τιμολόγιο για τους συνεπείς πελάτες μηδενίζεται.

ΒΙΚΥ ΚΑΒΟΥΡΑ: ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ…ΤΙΠΟΤΑ! ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ ΤΗΣ!

επίδομα 360 ευρώ

Η επιπλέον διαφορά των 3,9 λεπτών θα αφαιρεθεί από το πάγιο, διευκρίνισαν στο ΑΠΕ πηγές της εταιρείας. Μηδενίζεται μόνο η χρέωση της ενέργειας ενώ οι λοιπές για δίκτυα, ΥΚΩ, δημοτικά τέλη κλπ. ισχύουν κανονικά. Η χρέωση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τον Αύγουστο ήταν 13,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

– Elpedison: Η αρχική τιμή κυμαίνεται από 1,0804 – 1,1344 ευρώ ανά κιλοβατώρα και μειώνεται στα 4,14-9,54 λεπτά μετά την αφαίρεση της επιδότησης και του loyalty pass (0,4 ευρώ ανά μεγαβατώρα) που εφαρμόζει η εταιρεία.

– NRG: Αρχική τιμή 74,8-76,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα, μειώνεται σε 10,9- 12,9 λεπτά με την επιδότηση, έναντι 16,2-23,2 λεπτών που ήταν η χρέωση για τον Αύγουστο.

Άνοιξε νέο επίδομα 360 ευρώ: Πώς θα το πάρετε σχεδόν όλοι τώρα!..με 2 κινήσεις!

– Watt+Volt: Αρχική τιμή 78,4 λεπτά, μειώνεται σε 14,5 λεπτά με την επιδότηση έναντι 28,3 που είναι το οικιακό τιμολόγιο για τον Αύγουστο.

– Φυσικό Αέριο Ελλάδος: Αρχική τιμή 67,9 λεπτά, μειώνεται σε 4 λεπτά μετά την επιδότηση και σε 2 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τους συνεπείς πελάτες, έναντι 22,6 – 24,6 λεπτών τον Αύγουστο, με και χωρίς την έκπτωση συνέπειας αντίστοιχα.

– Volterra: Αρχική τιμή 77,8 λεπτά, τελική μετά την επιδότηση 13,9 λεπτά (έναντι 29,3 λεπτών τον Αύγουστο).

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :