Hit enter after type your search item
freegossip.gr

News, Lifestyle

ΕΣΚΑΣΕ ΒΟΜΒΑ με την Επιδότηση ρεύματος! Έτσι ΘΑ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙΤΕ από τους ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ λογαριασμούς! Ένα τεράστιο ποσό -που εκτιμάται από 700 έως 800 εκατομμύρια ευρώ- προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα «αφαιρεθεί» από παρεμβάσεις που σχεδιάζονταν. Ζητούμενο είναι να βρεθεί η χρυσή τομή για ένα πακέτο παρεμβάσεων που θα είναι συμβατές αφενός με τις αντοχές της οικονομίας και αφετέρου με τις ανάγκες της κοινωνίας.

Διαβάστε παρακάτω αναλυτικά.

Επιδότηση ρεύματος: Πώς επηρεάζει την «ατζέντα» της ΔΕΘ

Από τον «καθαρό» δημοσιονομικό χώρο που θα υπολογιστεί βάσει του ύψους της ανάπτυξης για το δεύτερο 3μηνο του 2022, των φορολογικών εσόδων του Αυγούστου και των εσόδων από τον τουρισμό το καθοριστικό 2μηνο Ιουλίου-Αυγούστου θα κριθεί η «μαγιά» που θα κατευθυνθεί σε μέτρα ενίσχυσης των νοικοκυριών στη ΔΕΘ.

Και αυτό, διότι η ανάγκη για γενναία αύξηση των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς ρεύματος τον Σεπτέμβριο στενεύει τα περιθώρια για εφαρμογή μιας σειράς από κοστολογημένες παρεμβάσεις που έχει εισηγηθεί το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χάνονται 700-800 εκατ. ευρώ με την επιδότηση ρεύματος

Η ενίσχυση με 2 δισ. ευρώ των λογαριασμών ρεύματος με την επιδότηση ρεύματος, προκειμένου να αμβλυνθεί το υπέρμετρο κόστος που θα προέκυπτε για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, που ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, οδηγεί σε σημαντικό «κούρεμα» των τιμών.

Ωστόσο, από αυτό το κονδύλι ένα τεράστιο ποσό -που εκτιμάται από 700 έως 800 εκατομμύρια ευρώ- προέρχεται από τον κρατικό προϋπολογισμό και θα «αφαιρεθεί» από παρεμβάσεις που σχεδιάζονταν.

Άνοιξε νέο επίδομα 360 ευρώ: Πώς θα το πάρετε σχεδόν όλοι σήμερα κιόλας!

Στο υπουργείο Οικονομικών καθιστούν σαφές ότι όσο αυξάνεται η τιμή του αερίου και του ρεύματος και όσο απαιτούνται περισσότερα χρήματα για επιδοτήσεις λογαριασμών, τόσο θα περιορίζεται ο δημοσιονομικός χώρος για παροχές έως το τέλος του έτους -αν δεν θέλει να υπερβεί τον στόχο για το πρωτογενές έλλειμμα- αλλά και το 2023.

Επιδότηση ρεύματος: Τι αναμένεται να κοπεί

Mετά τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει το ράλι στον χώρο της ενέργειας, με τη χονδρεμπορική τιμή ρεύματος στη χώρα μας να εκτοξεύεται σήμερα σε νέο ρεκόρ, στα 616,38 ευρώ η μεγαβατώρα, και το αέριο να κλείνει χθες στα 295 ευρώ ανά μεγαβατώρα, στο οικονομικό επιτελείο πλέον βαδίζουν βάσει του δυσμενούς σεναρίου για τη διαμόρφωση των τιμών, επιδιώκοντας παράλληλα να κρατήσουν εφόδια για ακόμα πιο δυσμενείς εξελίξεις τον χειμώνα.

επίδομα

To πιο δυσμενές σενάριο που είχε εκπονήσει μέχρι τώρα το Γενικό Λογιστήριο προέβλεπε ότι στην περίπτωση που η χονδρική τιμή του ρεύματος φτάσει στα 600 ευρώ, θα απαιτηθούν 2,1 δισ. ευρώ, ήτοι πάνω από 420 εκατομμύρια ευρώ τον μήνα για επιδοτήσεις λογαριασμών. Η πραγματικότητα αποδεικνύεται ακόμα πιο οδυνηρή.

Άγνωστο επίδομα 600 ευρώ με taxisnet απευθείας στο IBAN – Αίτηση ΕΔΩ και ΤΩΡΑ!

Zητούμενο είναι να βρεθεί η χρυσή τομή για ένα πακέτο παρεμβάσεων που θα είναι συμβατές αφενός με τις αντοχές της οικονομίας και αφετέρου με τις ανάγκες της κοινωνίας. Σε αυτό το πλαίσιο, θα στηριχθούν με… μέτρο, κυρίως τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες δυσκολίες.

Κλάρα Κία Μαρτί -Πικέ! Δούλευαν μαζί σε εκδηλώσεις, ετσι γνωρίστηκαν

Το πιο πιθανό σενάριο προβλέπει τη χορήγηση επιταγής ακρίβειας στις πλέον ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται περισσότερο από τις αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες και τη διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης. Αντίθετα, φαίνεται να απομακρύνεται αυτή τη στιγμή το σενάριο για χορήγηση Fuel Pass 3, καθώς οι τιμές στα καύσιμα έχουν αποκλιμακωθεί και εκτιμάται ότι θα μειωθούν περαιτέρω.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΛΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ! Η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΖΩΗ, Η ΗΛΙΚΙΑ, ΤΟ ΥΨΟΣ, Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ, ΟΙ ΣΠΟΥΔΕΣ, ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΛΑ

Γεμίζουν τα ταμεία με 2 δις. μέχρι το τέλος του χρόνου

Fuel Pass 2: Ανοίγει ΜΕΘΑΥΡΙΟ το vouchers.gov.gr! Πάρτε όλο το επίδομα ΒΕΝΖΙΝΗΣ!

Στις 7 Σεπτεμβρίου η ΕΛΣΤΑΤ θα ανακοινώσει τα πρώτα στοιχεία για το ΑΕΠ του β’ τριμήνου, ήτοι των μηνών Απριλίου-Μαΐου-Ιουνίου, όταν ήταν σε πλήρη εξέλιξη ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι παρενέργειες στις οικονομίες πολύ έντονες λόγω των αβεβαιοτήτων. Στο υπουργείο Οικονομικών εκτιμούν ότι τα νέα θα είναι καλά και θα οδηγήσουν σε αναθεώρηση της πρόβλεψης για τη φετινή ανάπτυξη από το 3,1% σε επίπεδα κοντά στο 4%.

Κέισι Μίζιου! Το αλαβανικής καταγωγής μοντέλο με… δείγμα μαγιό

Μαζί με τις προβλέψεις για νέο ρεκόρ εσόδων στον τουρισμό, εκτιμάται ότι θα δημιουργηθεί ένας δημοσιονομικός χώρος που μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 2 δισ. ευρώ έως το τέλος του έτους. To ερώτημα βέβαια είναι μέχρι πού φτάνουν οι δυνατότητες του κρατικού προϋπολογισμού εάν οι τιμές του φυσικού αερίου συνεχίσουν αυτό το ράλι, αφού ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να επιδοτεί με τόσο μεγάλα ποσά επί μήνες τους λογαριασμούς.

Άνοιξε νέο επίδομα 360 ευρώ: Πώς θα το πάρετε σχεδόν όλοι! Όλα τα ΟΦΕΛΗ!
Άνοιξε νέο επίδομα 360 ευρώ: Πώς θα το πάρετε σχεδόν όλοι! Όλα τα ΟΦΕΛΗ!

Ρεύμα: Ποιες οι τιμές ανά πάροχο για το Σεπτέμβριο
– ΔΕΗ: Η τελική χρέωση διαμορφώνεται στα 14,9-16,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα (αρχική τιμή 78,8 λεπτά για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και 80 λεπτά για τις επόμενες, μείον 63,9 λεπτά που είναι η επιδότηση). Η ίδια τελική χρέωση ίσχυσε τον Αύγουστο, όταν η αρχική τιμή της ΔΕΗ ήταν 48,6 λεπτά για τις πρώτες 500 κιλοβατώρες και 49,8 για τις επόμενες, μείον 33,7 λεπτά που ήταν η επιδότηση.

Κλείδωσε επίδομα 600 ευρώ με taxisnet απευθείας στο IBAN – Αίτηση ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!

«Αναπάντεχο» επίδομα 1000 ευρώ

– Protergia: Η αρχική τιμή είναι 78,213 λεπτά ανά κιλοβατώρα και μειώνεται στα 14,313 μετά την επιδότηση, έναντι 21,213 που ήταν τον Αύγουστο. Για το νυχτερινό ρεύμα η χρέωση είναι 77,855 λεπτά και με την επιδότηση μειώνεται στα 13,955.

– Ήρων: Η αρχική τιμή στο πρόγραμμα Generous είναι 75 λεπτά και διαμορφώνεται στα 60 λεπτά με την έκπτωση συνέπειας (20% ή 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα). Με την αφαίρεση και της επιδότησης που είναι 63,9 λεπτά, το τιμολόγιο για τους συνεπείς πελάτες μηδενίζεται.

ΒΙΚΥ ΚΑΒΟΥΡΑ: ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ…ΤΙΠΟΤΑ! ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΙΤΑ ΤΗΣ!

επίδομα 360 ευρώ

Η επιπλέον διαφορά των 3,9 λεπτών θα αφαιρεθεί από το πάγιο, διευκρίνισαν στο ΑΠΕ πηγές της εταιρείας. Μηδενίζεται μόνο η χρέωση της ενέργειας ενώ οι λοιπές για δίκτυα, ΥΚΩ, δημοτικά τέλη κλπ. ισχύουν κανονικά. Η χρέωση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα τον Αύγουστο ήταν 13,9 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

– Elpedison: Η αρχική τιμή κυμαίνεται από 1,0804 – 1,1344 ευρώ ανά κιλοβατώρα και μειώνεται στα 4,14-9,54 λεπτά μετά την αφαίρεση της επιδότησης και του loyalty pass (0,4 ευρώ ανά μεγαβατώρα) που εφαρμόζει η εταιρεία.

– NRG: Αρχική τιμή 74,8-76,8 λεπτά ανά κιλοβατώρα, μειώνεται σε 10,9- 12,9 λεπτά με την επιδότηση, έναντι 16,2-23,2 λεπτών που ήταν η χρέωση για τον Αύγουστο.

Άνοιξε νέο επίδομα 360 ευρώ: Πώς θα το πάρετε σχεδόν όλοι τώρα!..με 2 κινήσεις!

– Watt+Volt: Αρχική τιμή 78,4 λεπτά, μειώνεται σε 14,5 λεπτά με την επιδότηση έναντι 28,3 που είναι το οικιακό τιμολόγιο για τον Αύγουστο.

– Φυσικό Αέριο Ελλάδος: Αρχική τιμή 67,9 λεπτά, μειώνεται σε 4 λεπτά μετά την επιδότηση και σε 2 λεπτά ανά κιλοβατώρα για τους συνεπείς πελάτες, έναντι 22,6 – 24,6 λεπτών τον Αύγουστο, με και χωρίς την έκπτωση συνέπειας αντίστοιχα.

– Volterra: Αρχική τιμή 77,8 λεπτά, τελική μετά την επιδότηση 13,9 λεπτά (έναντι 29,3 λεπτών τον Αύγουστο).

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :