Hit enter after type your search item
freegossip.gr

News, lifestyle, bio and…more

Γιάννα Αγγελοπούλου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη (Ηράκλειο Κρήτης, 12 Δεκεμβρίου 1955) είναι Ελληνίδα νομικός, επιχειρηματίας με κοινωνική δραστηριότητα, πρώην μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 στην Αθήνα. Την περίοδο 2019 – 2021 ήταν Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021».

Βιογραφικά στοιχεία
Γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης, από τους Φρίξο Δασκαλάκη-Φαζάκη[1] και Μαρίκα Παπαδάκη. Η καταγωγή της είναι από τον Έμπαρο Ηρακλείου[2] και την Αρκαδία.

Γιάννα Αγγελοπούλου: “Ο γιατρός φοβήθηκε, έλεγε ότι το αίμα μου είναι σαν νερό”

Τελείωσε με επιτυχία το Α΄ Λύκειο Θηλέων Ηρακλείου και σπούδασε στη Νομική Σχολή στο ΑΠΘ, από όπου αποφοίτησε το 1979. Παντρεύτηκε για πρώτη φορά τον επιχειρηματία Γιώργο Παρθένη και απέκτησε μαζί του μία κόρη, την Καρολίνα.

Την ενδιέφερε πρωτίστως η δράση σε πραγματικούς χρόνους και πραγματικά προβλήματα. Μότο της ήταν η έκφραση «στάση can-do», δηλ. μπορείς να κάνεις κάτι για να αλλάξεις αυτό που δεν σου αρέσει. Αυτή τη θεώρηση των πραγμάτων θέλησε να προβάλλει στη δημόσια καθημερινή ζωή και γιαυτό ενεπλάκη στη δρώσα πολιτική, στα μέσα της δεκαετίας του 1980 με το κόμμα της «Νέας Δημοκρατίας». Πρόεδρος της Ν.Δ. ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης (1984-1993), καταγόμενος από τα Χανιά της Κρήτης. Η γνωριμία τους ήταν αμιγώς θεσμική και η συναίνεση του να εκτεθεί η Γιάννα Δασκαλάκη στις Δημοτικές Εκλογές, του 1986, με τον συνδυασμό του Μιλτιάδη Έβερτ «Νέα Εποχή» στο Δήμο της Αθήνας, κάλυπτε τις ανάγκες του κόμματος της Ν.Δ. να υπάρχουν γυναίκες στα ψηφοδέλτια της.

Γιάννα Αγγελοπούλου βιογραφικό ΣΗΜΕΡΑ! Ηλικία, ύψος, γάμοι σπουδές, καταγωγή!

Είχε λάβει 4.645 σταυρούς προτίμησης, κατατασσόμενη στην 12η θέση ανάμεσα σε 40 υποψηφίους.[4] Το αποτέλεσμα της επιτυχίας της βρίσκεται πρωτίστως στην επιλογή του θέματος που επέλεξε να αναδείξει με την προεκλογική της καμπάνια: την ανατροπή της υποβαθμισμένης ποιότητας ζωής των Αθηναίων. Το πώς αντιλαμβανόταν αυτή την «ανατροπή» το έδειξε όταν στο πλαίσιο της αποστολής προεκλογικής υλικού σε εν δυνάμει ψηφοφόρους της επέλεξε να «τους ταχυδρομήσει σπόρους βασιλικού» εστιάζοντας στην ανάγκη για «πιο πράσινο μέλλον στην Αθήνα».

Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη: Το πρόβλημα υγείας και η δύσκολη στιγμή στον γάμο της

Στο Δήμο Αθηναίων της ανατέθηκαν τα καθήκοντα της Γραμματέως του Δημοτικού Συμβουλίου, θέση που την ενδιέφερε πολύ λιγότερο, από την εθελοντική δράση που ανέπτυξε στα θέματα παιδείας και θερινής κατασκήνωσης των παιδιών. Η ίδια θεωρεί τη δουλειά που έκανε για τα σχολεία των Αθηνών την «μεγαλύτερη επιτυχία» της τρίχρονης θητείας της στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας.

Τον Νοέμβριο του 1989 και το 1990, εκλέχθηκε βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην εκλογική περιφέρεια Α΄ Αθηνών. Είχε λάβει 28.625[5] και 35.868[6] σταυρούς προτίμησης (8η και 5η θέση) αντίστοιχα. Στις εκλογικές αναμετρήσεις είχε κατέλθει ως Γιάννα Δασκαλάκη-Παρθένη.

Το 1990, χώρισε από τον πρώτο της σύζυγο και παντρεύτηκε τον Θεόδωρο Αγγελόπουλο[7], γόνο γνωστής οικογένειας βιομηχάνων, με τον οποίο απέκτησε δύο γιους, τον Παναγιώτη και τον Δημήτρη.

Το 1996, ορίσθηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, πρόεδρος της επιτροπής διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1997, οι αγώνες ανατέθηκαν στην Αθήνα. Όμως, η Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη δεν ορίσθηκε πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής. Μετά από πιέσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τον Μάιο του 2000, η ελληνική κυβέρνηση άλλαξε την διοίκηση της οργανωτικής επιτροπής και η Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη ορίσθηκε τελικά πρόεδρος της επιτροπής.

Γιάννα Αγγελοπούλου: Αποκάλυψε ηλικία και πλαστικές – «Τα έχω κάνει όλα εκτός από λίφτινγκ»

Όσα ακολούθησαν από την ημέρα που η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη ορίσθηκε Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων του 2004 έως την λήξη των Ολυμπιακών Αγώνων από τον Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Jacques Rogge (1942-), με τη δημόσια διαπίστωσή του πως επρόκειτο για «αξέχαστους, ονειρεμένους αγώνες»[8], περιγράφονται στο βιβλίο της με τον ελληνικό τίτλο «Γιάννα» που κυκλοφόρησε το 2013, από τις εκδόσεις Λιβάνη.

Επίσης, το 1998 διορίσθηκε «Πρέσβης εκ Προσωπικοτήτων» της Ελλάδος.

Από το 1994 συμμετέχει ενεργά στις δραστηριότητες της Σχολής Διακυβερνήσεως Τζον Φ. Κένεντι του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και κατέχει τον τίτλο της Αντιπροέδρου του Πρυτανικού Συμβουλίου. Σε αυτό το πλαίσιο -σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κλίντον- έχει αναπτύξει πολλές πρωτοβουλίες όπως το Angelopoulos Global Leaders Program, στο οποίο πρώην επιτυχημένοι ηγέτες μοιράζονται τις εμπειρίες τους, διδάσκοντας στο Χάρβαρντ.

Από το 2013, το Ίδρυμα Γιάννας και Θεοδώρου Αγγελοπούλου έχει ιδρύσει ένα πρόγραμμα υποτροφιών (με οικονομική στήριξη πρωτοβουλιών και προτάσεων) για νέες και νέους φοιτητές από όλη την Ελλάδα, στο Clinton Global Initiative University που διοργανώνεται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ. Από το πλαίσιο της συνεργασίας της με το Kennedy School of Government του Χάρβαρντ, προέκυψε το βιβλίο με τον τίτλο «Ξαναδιαβάζοντας το ελληνικό παράδοξο», όπου αποτιμάται η απάντηση στο ερώτημα «Τι είναι το Ελληνικό Παράδοξο;» Είναι η διαπίστωση ότι παρατηρείται «ένα πολυσυζητημένο χάσμα ανάμεσα στην απεριόριστη υπόσχεση της Ελλάδας και στην κατά καιρούς απογοητευτική της επίδοση”.

Έχει τιμηθεί, το 2004 από την Ελληνική Δημοκρατία, με το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής και το 2008 από τη Γαλλική Δημοκρατία με το παράσημο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.

Επίσης, στο πανεπιστήμιο Harvard, σε συνεργασία του Kennedy School of Government Chan School of Public Health, ιδρύθηκε το 2008 η έδρα Αγγελοπούλου για τη Δημόσια Υγεία και τη Διεθνή Ανάπτυξη[10].

Το 2019 ιδρύθηκε το «Πρόγραμμα Γιάννας Αγγελοπούλου για τις Επιστήμες, την Τεχνολογία και την Καινοτομία» στο Πανεπιστήμιο Cambridge (GAPSTI-The Gianna Angelopoulos Programme for Science Technology and Innovation), το οποίο λειτουργεί στο πλαίσιο του γνωστού Maxwell Centre του Τμήματος Φυσικής (Cavendish Laboratory) του βρετανικού πανεπιστημίου.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην παραγωγική διασύνδεση επιστήμης και επιχειρηματικότητας και υποστηρίζει μεταπτυχιακούς φοιτητές και νέους επιστήμονες στην προσπάθεια εμβάθυνσης της εργασίας τους και ένταξής της στον παραγωγικό ιστό. Βασικό στοιχείο του Προγράμματος είναι η σύνδεσή του με την Ελλάδα, μέσω της καθιέρωσης διαρκών δεσμών συνεργασίας του Cambridge με ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Ελλάδα για την ανταλλαγή φοιτητών, προγραμμάτων και ιδεών και την παροχή εκπαιδευτικών και επαγγελματικών ευκαιριών σε Έλληνες μεταπτυχιακούς φοιτητές και ερευνητές.

Το 2006, η ίδια και ο δεύτερος σύζυγός της εξαγόρασαν την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ενώ ένα χρόνο αργότερα απέκτησαν και τον ραδιοσταθμό Planet 99,5, τον οποίο μετονόμασαν σε City 99,5. Στις 22 Ιουνίου 2009, ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά μαζί με το σύζυγό της πως αποχωρούν οριστικά από το χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης, προχωρώντας σε άμεση εκκαθάριση των εταιρειών στις οποίες ανήκαν τα δύο μέσα,[13] καλύπτοντας όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις τους προς όλους.

Το 2013, δημοσίευσε το βιβλίο “My Greek Drama: Life, Love, and One Woman’s Olympic Effort to Bring Glory to Her Country”, το οποίο βρέθηκε στις λίστες top Ten των ευπώλητων των New York Times, της Wall Street Journal και του amazon.com. Η ελληνική έκδοση – «Γιάννα» – βρέθηκε στην κορυφή των ευπώλητων στην Ελλάδα.

Γιάννα Αγγελοπούλου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Γιάννα Αγγελοπούλου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Τον Ιούλιο του 2019, της ανατέθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η προεδρία της επιτροπής “Ελλάδα 2021”, που αφορά τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (1821-2021).[14] Τέλη Δεκεμβρίου 2020, η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» έδωσε στη δημοσιότητα το πρόγραμμα των Δράσεων και Εκδηλώσεων για το επετειακό έτος 2021. Έχουν κατατεθεί 1827 προτάσεις εκδηλώσεων από την Ελλάδα και 319 προτάσεις από την Ομογένεια και από 46 χώρες του πλανήτη. Όταν η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) που στοχεύει ο εορτασμός των 200 χρόνων, απάντησε: «Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε την Ελληνική Επανάσταση ως γεγονός διεθνούς εμβέλειας, την πορεία των 200 ετών, αλλά και τη σύγχρονη Ελλάδα ως μια χώρα που κοιτάζει με αυτοπεποίθηση προς το μέλλον..»

Γιάννα Αγγελοπούλου: «Ο γιατρός φοβήθηκε, έλεγε ότι το αίμα μου είναι σαν νερό»

“Κοίτα λέω πόσα έχω περάσει και θα γίνει μια στραβή. Φοβήθηκα, υπήρχε κίνδυνος για όλα” ανέφερε η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Η Γιάννα Αγγελοπούλου θα είναι απόψε καλεσμένη στην εκπομπή Αυτός κι ο Άλλος μιλώντας για όλα. Απόσπασμα της συνέντευξης προβλήθηκε από το Mega Καλημέρα, όπου η ίδια αναφέρθηκε στην περιπέτεια με την υγεία της.

«Περάσαμε δύσκολες εποχές γιατί εντάξει ο Θόδωρος είναι ένας άνθρωπος που έχει πάρα πολλά καλά, ξαφνικά βρέθηκε στη σκιά κι όλοι μιλούσαν για την Γιάννα. Μια σχέση που είχαμε σφυρηλατήσει κι ήταν ισορροπημένη, ξαφνικά είχε φύγει. Αυτό συν το θέμα της υγείας μου, που ήρθε μόλις τελείωσαν οι Ολυμπιακοί. Πρέπει να έχεις το θάρρος να πεις το αντιμετωπίζω κι όχι ότι έτσι είναι η κατάσταση και χωρίζω. Το ξεπεράσαμε για να λέγομαι ακόμα για Αγγελοπούλου.

«Όταν μου είπαν έχεις αυτό και θα κοιτάξουμε να το προλάβουμε, ήταν οι πρώτες διακοπές που έκανα με τα παιδιά μου. Ο γιατρός φοβήθηκε, έλεγε ότι το αίμα της είναι σαν νερό. Πρέπει να την πάτε στο νοσοκομείο. Κοίτα λέω πόσα έχω περάσει και θα γίνει μια στραβή. Φοβήθηκα, υπήρχε κίνδυνος για όλα» ανέφερε η Γιάννα Αγγελοπούλου.

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :