Hit enter after type your search item
freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Γρηγόρης Βαλτινός βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Γέννηση 7 Αυγούστου 1955 (66 ετών)
Θεσσαλονίκη
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες Νέα ελληνική γλώσσα
Σπουδές Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα Ηθοποιός
Σκηνοθέτης
Γνωστός για Ανατομία ενός εγκλήματος
Η πρόβα του νυφικού

Έρωτας
Δίδυμα Φεγγάρια
Αστροφεγγιά
Ελευθέριος Βενιζέλος: 1910-1927
Οικογένεια
Σύζυγος Εύα Μπίθα (1989-)
Αξιώματα και βραβεύσεις
Βραβεύσεις Α’ Ανδρικός Ρόλος “ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΒΕΑΚΗΣ”

Ο Γρηγόρης Βαλτινός (7 Αυγούστου 1955) είναι Έλληνας ηθοποιός. Το πραγματικό του επώνυμο είναι Ιωακειμίδης.

Γρηγόρης Βαλτινός βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Γρηγόρης Βαλτινός βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Πρώτα χρόνια
Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Έχει καταγωγή από την Ξάνθη, όπου έζησε μέχρι τα οκτώ του χρόνια.[2][3] Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε με άριστα. Παρακολούθησε επίσης μαθήματα τραγουδιού και χορού. Ξεκίνησε την επαγγελματική του πορεία το 1980 και σαν νέος ηθοποιός συνεργάστηκε με όλους τους θιάσους των μεγάλων πρωταγωνιστών (Φέρτη-Μερκούρη, Βουγιουκλάκη, Καρέζη-Καζάκου, Αλεξανδράκη-Γαληνέα, Γκιωνάκη, Δανδουλάκη, Καλογεροπούλου, Ντενίση κ.ά.)

Σταδιοδρομία
Έχει πρωταγωνιστήσει σε όλα τα είδη θεάτρου, από το αρχαίο δράμα (Σοφοκλής, Ευριπίδης, Αριστοφάνης) ως την κωμωδία και από την πρόζα έως την επιθεώρηση και έχει διακριθεί για την ερμηνεία του, τόσο στο κλασικό όσο και στο σύγχρονο ρεπερτόριο: Ο Νηλ, Γουίλιαμς, Άλμπι, Μίλερ, Σνίτσλερ, Αντρέγιεφ, Τουργκένιεφ, Γκέρνι, Mάργκιουλις κ.ά. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με σκηνοθέτες όπως οι: Ζυλ Ντασέν, Ανδρέας Βουτσινάς, Φρανκ Χόζερ, Κώστας Τσιάνος, Σταμάτης Φασουλής, Βασίλης Παπαβασιλείου, Ρότζερ Ουίλιαμς, Γιώργος Θεοδοσιάδης, Διαγόρας Χρονόπουλος, Ντίνος Δημόπουλος, Σταύρος Τσακίρης.

Έχει πρωταγωνιστήσει επίσης σε μιούζικαλ (Ο βιολιστής στη στέγη, Τσέχωφ-το μιούζικαλ). Μάλιστα έχει τραγουδήσει τον ρόλο του Χριστού στην βυζαντινή όπερα του Γιάννη Μπουφίδη “Σταύρωση”, η οποία κυκλοφορεί και στη δισκογραφία, επίσης τον ρόλο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο ορατόριο του Γιώργου Χατζηνάσιου “Η άλωσις της Πόλεως” και τον ομώνυμο ρόλο στο ορατόριο του Μίμη Πλέσσα “Κοσμάς ο Αιτωλός”.

Συμμετείχε ως αφηγητής σε μεγάλα μουσικά έργα, όπως «Αξιον Εστί» των Μίκη Θεοδωράκη-Οδυσσέα Ελύτη, «Λειτουργία του Ορφέα» των Γιάννη Μαρκόπουλου-Πάνου Θεοδωρίδη, «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Γιάννη Μαρκόπουλου, σε ποίηση Διονύσιου Σολωμού, «Ωδή στον Μέγα Αλέξανδρο» των Γιώργου Χατζηνάσιου-Γιώργου Παπακώστα, «Ελλάδα- Γέννηση και Αναγέννηση των Αιώνων» των Πασχάλη Τόνιου-Γιώργου Παπακώστα.

Γρηγόρης Βαλτινός! Αυτή ειναι η ΣΥΖΥΓΟΣ του, Εύα Μπίθα και το ΣΠΙΤΙΚΟ τους
Γρηγόρης Βαλτινός! Αυτή ειναι η ΣΥΖΥΓΟΣ του, Εύα Μπίθα και το ΣΠΙΤΙΚΟ τους

Έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές σειρές, όπως: «Αστροφεγγιά», «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα», «Φάκελος Αμαζών», «Ανατομία ενός εγκλήματος», «Πρόβα νυφικού», «Ο μεγάλος θυμός», «Τα παιδιά της Νιόβης», «Έρωτας» κ.ά.

Διακρίσεις
Με την ερμηνεία του στον Οιδίποδα τύραννο του Σοφοκλή, που παρουσιάστηκε από το Εθνικό Θέατρο, γνώρισε ιδιαίτερη επιτυχία και διεθνή προβολή, καθώς η πρεμιέρα της παράστασης δόθηκε το καλοκαίρι του 2000 στο Κολοσσαίο της Ρώμης, που άνοιξε με αυτή την ευκαιρία τις πύλες του ύστερα από 1.500 χρόνια. Η ίδια παράσταση παίχτηκε στη Νέα Υόρκη και σε χώρες της Λατινικής Αμερικής, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Ως σκηνοθέτης
Από το 1990 και μετά έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Από τους θεατρικούς του ρόλους ξεχωρίζει εκείνος του Τζορτζ στο Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ του Ε. Άλμπι, έργο που σκηνοθέτησε και παρουσίασε στο θέατρο “ΛΑΜΠΕΤΗ” αλλά και σε περιοδεία. Επίσης οκτώ χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα του Βιολιστή στη στέγη ξανάπαιξε τον “Τέβγε” στο Ηρώδειο και κατόπιν σε μία μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα.

Το 2006 τιμήθηκε από το Θεατρικό Μουσείο με το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου “ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΒΕΑΚΗΣ” για την ερμηνεία του στο παραπάνω μιούζικαλ.

Φιλμογραφία
Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1975-1976 Ρωμαίος και Ιουλιέττα ’75 ΥΕΝΕΔ μαθητής Βασικό Καστ
1977-1978 Πορφύρα και αίμα ΥΕΝΕΔ Βασικό Καστ
1977-1980 Ο δρόμος ΥΕΝΕΔ Άγγελος Βασικό Καστ
1980 Αστροφεγγιά ΕΡΤ Αργύρης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Ρομαντικές ιστορίες ΥΕΝΕΔ Επεισόδιο: “Η Ανθούλα”
1982 Οι δικηγόροι ΕΡΤ Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1984 Χατζημανουήλ ΕΡΤ Θράσος Καστανάκης 2 επεισόδια

Γρηγόρης Βαλτινός! Αυτή ειναι η ΣΥΖΥΓΟΣ του, Εύα Μπίθα και το ΣΠΙΤΙΚΟ τους
Γρηγόρης Βαλτινός! Αυτή ειναι η ΣΥΖΥΓΟΣ του, Εύα Μπίθα και το ΣΠΙΤΙΚΟ τους

1987 Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα ΕΡΤ2 Ντίνος Νικόδημος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1988 Το κεφάλι της γάτας ΕΤ1 Μιχάλης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1989 Το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο σόου MEGA Ο Ίδιος Παρουσιαστής
1989-1990 Η δε πόλις ελάλησεν ΕΤ1 Ο Ίδιος Αφηγητής
1990 Οι τρεις Χάριτες MEGA Γιάννης Αλεξίου Επεισόδιο: “Ο άνδρας της διπλανής πόρτας”
1990-1991 Το γεγονός ΕΤ2 Ο Ίδιος Παρουσιαστής
1991-1992 Φάκελλος Αμαζών ANT1 Αλέκος Δελάνος Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1992 Show κι έγινε ANT1 Ο Ίδιος Παρουσιαστής
1992-1995 Ανατομία ενός εγκλήματος ANT1 Ο Ίδιος Αφηγητής
1993 Το πάθος ANT1 Μάριος Φράγκος Τηλεταινία, Πρωταγωνιστικός Ρόλος
Κωστής Παλαμάς ΕΤ1 Λορέντζος Μαβίλης 1 επεισόδιο
1994 Εσύ Αποφασίζεις MEGA διάφοροι ρόλοι 2 επεισόδια

Γρηγόρης Βαλτινός! Αυτή ειναι η ΣΥΖΥΓΟΣ του, Εύα Μπίθα και το ΣΠΙΤΙΚΟ τους
Γρηγόρης Βαλτινός! Αυτή ειναι η ΣΥΖΥΓΟΣ του, Εύα Μπίθα και το ΣΠΙΤΙΚΟ τους

1995-1996 Η πρόβα του νυφικού ANT1 Πέτρος Μανιάς Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1997 Διπλή αλήθεια ΕΤ1 Επεισόδιο: “Γαλάζιος άγγελος”
ΕΤ1 Σταύρος Βορίδης Επεισόδιο: “Εις σάρκα μίαν”
1998 Νυχτερινό Δελτίο ΕΤ1 υπουργός δημοσίας τάξεως 1 επεισόδιο
1998-1999 Ο μεγάλος θυμός MEGA Ασημάκης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1999 Βίος ανθόσπαρτος MEGA δήμαρχος 1 επεισόδιο
2004-2005 Τα παιδιά της Νιόβης ΝΕΤ Μιχαλάκης Αναστασιάδης Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2005 Η ρεμπέτικη ιστορία ΕΤ3 Ο Ίδιος Αφηγητής
2005-2008 Έρωτας ANT1 Έκτορας Αναγνώστου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2015-2017 Δίδυμα Φεγγάρια ANT1 Παύλος Ταξόπουλος Πρωταγωνιστικός Ρόλος

Γρηγόρης Βαλτινός! Αυτή ειναι η ΣΥΖΥΓΟΣ του, Εύα Μπίθα και το ΣΠΙΤΙΚΟ τους
Γρηγόρης Βαλτινός! Αυτή ειναι η ΣΥΖΥΓΟΣ του, Εύα Μπίθα και το ΣΠΙΤΙΚΟ τους

Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Κινηματογραφικής Ταινίας Ρόλος
1980 Ελευθέριος Βενιζέλος: 1910-1927 αστυνομικός
2004 Κρήτες Ολυμπιονίκες αφηγητής
2013 1866 Αντώνης Γιάνναρης
2021 Σμύρνη Δημήτρης Μπαλτατζής

Συνέντευξη Γρηγόρη Βαλτινού, 10 Οκτωβρίου 2009
Φιλμογραφία, 90 λεπτάΤον Γρηγόρη Βαλτινό τον γνώρισα στα πλαίσια μιας συνέντευξης που μου είχε κάνει την τιμή να μου παραχωρήσει. Με μιας είχα νιώσει μια γλύκα και μια οικειότητα που με έκανε να νιώσω πάρα πολύ άνετα. Ο άνθρωπος αυτός έχει τις σωστές αναλογίες χιούμορ, είναι πραγματικά ευγενής και το κυριότερο όλων ξέρει να σέβεται τον χρόνο και τη δουλειά σου. Δε διαθέτει το ύφος ενός ντίβου ίσως γιατί πατάει πολύ στέρεα στα πόδια του και έχει επίγνωση της αξίας του. Μέσα και από το βήμα αυτό θα ήθελα για μια ακόμη φορά να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου και να του ευχηθώ πολλές ακόμη επιτυχίες στο ενεργητικό του.

Ο άνθρωπος αυτός είναι σκεπτόμενος, έχει εξαιρετική εκφορά του λόγου, είναι συγκροτημένος και ποτέ μα ποτέ δεν πάτησε στη γοητευτική του παρουσία και στην έμφυτη γοητεία του για να ανελιχθεί . Απαντά σε ό,τι τον ρωτήσεις ενώ είναι απόλυτα μεστές και έντιμες οι απαντήσεις του.

Λίγα λόγια για τον Γρηγόρη Βαλτινό
Ο Γρηγόρης Βαλτινός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 7 Αυγούστου του 1955. Το πραγματικό του όνομα είναι Γρηγόρης Ιωακειμίδης. Είναι παντρεμένος με την δημοσιογράφο Εύα Μπίθακα και έχουν δύο γιους. Σπούδασε στη “Δραματική Σχολή” του “Εθνικού Θεάτρου”, από την οποία αποφοίτησε με άριστα.
Έχει καταγωγή από την Ξάνθη, όπου έζησε μέχρι τα οκτώ του χρόνια. Οι γονείς του χώρισαν ενώ έχει περάσει άσχημα παιδικά χρόνια και δε θέλει με τίποτα τα παιδιά του να έχουν τραυματικές εμπειρίες. Έδωσε εξετάσεις στην Νομική και φρόντισε βέβαια να μην περάσει αφού η αγάπη του για το θέατρο είχε ήδη προκαθορίσει την επιλογή του. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, ενώ έχει παρακολουθήσει μαθήματα τραγουδιού και χορού.

Δεν είχα άλλες επιλογές πέρα από το να πετύχω…
Η πορεία του στην υποκριτική μετρά σχεδόν πενήντα χρόνια λέγοντας μάλιστα πως τα κατάφερε όλα μόνος του χωρίς να έχει καμία γνωριμία. Ο Γρηγόρης Βαλτινός λέει χαρακτηριστικά: “Δεν είχα άλλες επιλογές πέρα από το να πετύχω, δεν ξέρω αν ακούγεται αλαζονικό. Αν δεν πετύχαινα σε αυτή τη δουλειά μέσα σε μια εβδομάδα θα έπρεπε να βρω άλλη δουλειά για να επιβιώσω. Χωρίς να έχω καμία γνωριμία, η μια δουλειά έφερνε την άλλη. Καμιά φορά μιλάμε για κυκλώματα, μιλάμε για γνωριμίας. Κάποιος που έχει όμως ταλέντο δε θα χαθεί με τίποτα”.

Ας θυμηθούμε κομβικά σημεία στην επαγγελματική του καριέρα του Γρηγόρη Βαλτινού
Έχει πρωταγωνιστήσει σε όλα τα είδη θεάτρου, από το αρχαίο δράμα (Σοφοκλής, Ευριπίδης, Αριστοφάνης) ως την κωμωδία και από την πρόζα έως την επιθεώρηση και έχει διακριθεί για την ερμηνεία του, τόσο στο κλασικό όσο και στο σύγχρονο ρεπερτόριο. Έχει πρωταγωνιστήσει επίσης σε μιούζικαλ (Ο βιολιστής στη στέγη, Τσέχωφ-το μιούζικαλ). Μάλιστα έχει τραγουδήσει τον ρόλο του Χριστού στην βυζαντινή όπερα του Γιάννη Μπουφίδη “Σταύρωση”, η οποία κυκλοφορεί και στη δισκογραφία, επίσης τον ρόλο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου στο ορατόριο του Γιώργου Χατζηνάσιου “Η άλωσις της Πόλεως” και τον ομώνυμο ρόλο στο ορατόριο του Μίμη Πλέσσα “Κοσμάς ο Αιτωλός”.

Συμμετείχε ως αφηγητής σε μεγάλα μουσικά έργα, όπως «Άξιον Εστί» των Μίκη Θεοδωράκη-Οδυσσέα Ελύτη, «Λειτουργία του Ορφέα» των Γιάννη Μαρκόπουλου-Πάνου Θεοδωρίδη, «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Γιάννη Μαρκόπουλου, σε ποίηση Διονύσιου Σολωμού, «Ωδή στον Μέγα Αλέξανδρο» των Γιώργου Χατζηνάσιου-Γιώργου Παπακώστα, «Ελλάδα- Γέννηση και Αναγέννηση των Αιώνων» των Πασχάλη Τόνιου-Γιώργου Παπακώστα.

Έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές σειρές, όπως: «Αστροφεγγιά», «Ο θάνατος του Τιμόθεου Κώνστα», «Φάκελος Αμαζών», «Ανατομία ενός εγκλήματος», «Πρόβα νυφικού», «Ο μεγάλος θυμός», «Τα παιδιά της Νιόβης», «Έρωτας» κ.ά.

Από το 1990 και μετά έχει σκηνοθετήσει πολλές παραστάσεις κλασικού και σύγχρονου ρεπερτορίου. Από τους θεατρικούς του ρόλους ξεχωρίζει εκείνος του Τζορτζ στο Ποιος Φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ του Ε. Άλμπι, έργο που σκηνοθέτησε και παρουσίασε στο θέατρο “ΛΑΜΠΕΤΗ” αλλά και σε περιοδεία. Επίσης οκτώ χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα του Βιολιστή στη στέγη ξανάπαιξε τον “Τέβγε” στο Ηρώδειο και κατόπιν σε μία μεγάλη περιοδεία ανά την Ελλάδα.

Το 2006 τιμήθηκε από το Θεατρικό Μουσείο με το βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου “ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΒΕΑΚΗΣ” για την ερμηνεία του στο παραπάνω μιούζικαλ.

Ο γάμος του μετρά 31 χρόνια και αποκαλύπτει τα μυστικά της επιτυχίας του αλλά και της επεισοδιακής τους γνωριμίας
Ο Γρηγόρης Βαλτινός και η σύζυγός του Εύα Μπίθα (δημοσιογράφος) αποτελούν ένα από τα πιο αγαπημένα της showbiz και είναι μαζί σχεδόν 31 χρόνια.

Έχει δηλώσει για το γάμο του: “Για να κρατήσει ένα γάμος πολλά χρόνια – ο δικός του μετρά 31 χρόνια – χρειάζονται πρωτίστως παραχωρήσεις και από τις δυο πλευρές, ανεκτικότητα και χιούμορ, ειδικά όταν το επάγγελμα επιτάσσει συχνή απουσία με αποτέλεσμα να χάνονται σημαντικές στιγμές. Φρόντιζα πάντα και ήμουν σπιτόγατος και πρόσθεσε “ήμουν πάντα εκεί όλες τις ώρες που δεν είχα πρόβα, θέατρο ή γύρισμα.

Η Εύα είναι ένας πολύ διακριτικός άνθρωπος και δεν της αρέσει καθόλου το lifestyle, όπως και εμένα. Δεν θέλησα ποτέ να βγάλω την προσωπική μου ζωή στη δημοσιότητα και ειλικρινά με ενοχλεί η έννοια του lifestyle, γιατί αισθάνομαι ότι είναι εντελώς άλλο επάγγελμα από το δικό μου. Μου φαίνεται τελείως ρηχό να ασχολούμαι με το πόσο βαθύ είναι το μπικίνι της μίας, ή πως πέρασε τις διακοπές της στο νησί των ανέμων. Για να καταλάβεις, στη Μύκονο είχαμε πάει μια φορά πριν από δεκαπέντε χρόνια με ένα φιλικό ζευγάρι και πραγματικά φρίκαρα με όλη αυτή την επιδειξιομανία. Μου φαινόταν αδιανόητο που στήνονται μπροστά στους φωτογράφους να βγουν μια φωτογραφία για να της δημοσιεύουν μετά τα περιοδικά”

Η πρώτη γνωριμία του ζευγαριού έγινε όταν εκείνη πήγε να του πάρει συνέντευξη
Το αστείο που τους έφερε πιο κοντά ήταν ότι το κασετοφωνάκι της δεν είχε γράψει τίποτα. Έτσι συναντήθηκαν και δεύτερη φορά.

Ο ίδιος θυμάται και γελά λέγοντας: “Είναι αλήθεια ότι είχαμε μια ατυχία με τις μπαταρίες αλλά σε καμία περίπτωση δεν το έκανε επίτηδες. Μ είχε βάλει στο μάτι, όπως βάζουν τα κορίτσια τον Τζορτζ Κλούνει, γιατί μου αρέσει να την πειράζω. Δεν ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Και ίσως γι’ αυτό ο Θεός προκάλεσε αυτό το μικρό ατύχημα με τις μπαταρίες γιατί κατάλαβε ότι χρειαζόμασταν και μια δεύτερη ματιά.

Ο γάμος μας πέρασε κάποια σκαμπανεβάσματα κατά καιρούς, αλλά ποτέ δεν φτάσαμε στο σημείο να πούμε ότι χωρίζουμε. Θεωρώ ότι είμαστε αρκετά ψύχραιμο ζευγάρι. Αν πραγματικά θέλεις να μείνεις μαζί με τον άνθρωπό σου, και ανέχεσαι πράγματα και φροντίζεις να διορθωθείς. Και τελικά μπορεί να σου κάνει καλό αυτή η άσκηση, γιατί βελτιώνεσαι. Από προσωπική εμπειρία μπορώ να σου πω ότι ο γάμος μου με έκανε πολύ καλύτερο άνθρωπο και σίγουρα σοφότερο”.

Οι κατακτήσεις του Γρηγόρη Βαλτινού στο αντίθετο φύλο
Λέει με έντονη αίσθηση του χιούμορ που είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που τον διακατέχουν: “Ξέρετε με τις μαμάδες τα πάω καλά. Τώρα κάνω μια μεγάλη προσπάθεια με τις κόρες. Η σύζυγός μου δεν είχε ποτέ πρόβλημα με αυτό. Αν μια σύζυγος έχει πρόβλημα με αυτό με έναν ηθοποιό θα υποφέρει πραγματικά. Θα πρέπει να το αποφασίσει πολύ νωρίς για να δει τι θα κάνει κι αυτή στη ζωή της”.

Το μήλο θα πέσει κάτω από τη μηλιά…λέει για τα παιδιά του
Ο μεγαλύτερος γιος του Γρηγόρη Βαλτινού, Νικήφορος αποφοίτησε πρόσφατα από κορυφαία σχολής σκηνοθεσίας στο Λος Άντζελες και επέστρεψε στην Ελλάδα.
Μάλιστα, έχει ήδη στο ενεργητικό του μία πολύ καλή δουλειά, αυτή στην ταινία του Νίκου Ζαπατίνα με τίτλο «Στα καλά καθούμενα». Σε αυτήν είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με μεγάλους πρωταγωνιστές όπως η Ζέτα Μακρυπούλια, ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η Μαρία Παπαχαραλάμπους.
Ο Γρηγόρης Βαλτινός έχει έναν ακόμη γιο, τον Γιάννη, φοιτητή της Παντείου.

Ο Γρηγόρης Βαλτινός είχε αρνηθεί το ρόλο του “Μαρκορά” στους “Δυο Ξένους”
O Γρηγόρης Βαλτινός θα ήταν ο «Κωνσταντίνος Μαρκοράς» της τηλεοπτικής σειράς “Δυο Ξένοι”. Είχε μάλιστα πει χαρακτηριστικά: “Όχι, δεν μετάνιωσα που δεν αποδέχτηκα το ρόλο. Ίσως είναι ένα είδος σίριαλ, το οποίο δεν μου πάει πάρα πολύ, δηλαδή θα ήθελα κάτι πιο ήπιο, από πλευράς κωμωδίας, κάποια κομεντί ας πούμε.

Όχι τόσο εκκωφαντικά αστείο. Μπορεί να το μετανιώσεις που δεν μπόρεσες να το κάνεις, αλλά αν το κρίνεις και το συγκρίνεις με τις συνθήκες τις εποχής, το ότι δεν μπορούσα να το κάνω, δεν το μετανιώνεις. Λες “έτσι έπρεπε να γίνει”.

Έπειτα, πιστεύω πως ότι είναι να γίνει, γίνεται. Το ένα τραβάει από εδώ, το άλλο τραβάει από εκεί, υποχρεώσεις, ο δρόμος ο διαφορετικός που πήρες, αυτά που θες να κάνεις. Είναι η συνισταμένη, ο συσχετισμός των δυνάμεων βγάζει τελικά αυτό που πρέπει να κάνεις και να επιλέξεις”.

Ας ευχηθούμε σύντομα να ανακοινώσει το επόμενο επαγγελματικό του βήμα γιατί με το lockdown μας έλειψε…

Γρηγόρης Βαλτινός! Αυτή ειναι η ΣΥΖΥΓΟΣ του, Εύα Μπίθα και το ΣΠΙΤΙΚΟ τους Ο Γρηγόρης Βαλτινός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 7 Αυγούστου 1955
Είναι 66 ετών
Το πραγματικό του επώνυμο είναι Ιωακειμίδης
Είναι παντρεμένος με την Εύα Μπίθα και έχουν δυο γιους
Έχει καταγωγή από την Ξάνθη, όπου έζησε μέχρι τα οκτώ του χρόνια
Ο Γρηγόρης Βαλτινός σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία αποφοίτησε με άριστα
Παρακολούθησε επίσης μαθήματα τραγουδιού και χορού

 

Γρηγόρης Βαλτινός | «Η γνωριμία με τη γυναίκα μου ήταν κινηματογραφική»

Δύο προσωπικότητες με σπουδαία πορεία στον χώρο της υποκριτικής, ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Ταμίλα Κουλίεβα, βρέθηκαν στο «Σημείο Συνάντησης» της ΕΡΤ1 και μίλησαν για τις πολυτάραχες και αντισυμβατικές ζωές τους. Τι θα άλλαζαν αν γυρνούσαν τον χρόνο πίσω και τι ονειρεύονται για το μέλλον;

Γρηγόρης Βαλτινός: «Βρήκα το άλλο μου μισό εδώ και χρόνια!»

Η Κατερίνα και ο Μελέτης θα υποδυθούν το πρωταγωνιστικό ζευγάρι της σειράς «Τα Καλύτερά μας Χρόνια» που θα παρακολουθούμε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες την ερχόμενη σεζόν στην ΕΡΤ και αυτή η συνεργασία τους γίνεται αφορμή για μία εκ βαθέων συζήτησή. Η Ταμίλα Κουλίεβα μάς μετατρέπει σε συνταξιδιώτες της ζωής της από τη Ρωσία μέχρι την Ελλάδα. Πώς ήταν η ζωή της στη Μόσχα και τι ρόλο έπαιξε ο έρωτας ώστε να έρθει να μείνει μόνιμα στην Αθήνα;

Επίσης, εξηγεί πώς νιώθει που φέρει μέσα της δύο πολιτισμούς, θυμάται τα πρώτα της επαγγελματικά βήματα και τις δυσκολίες που ξεπέρασε και δηλώνει περήφανη που κατάφερε να διακριθεί ως ηθοποιός. Τέλος, αναλύει γιατί ο ρόλος της μητρότητας αποτελεί για εκείνη το μεγαλύτερο βραβείο της ζωής της.

Γρηγόρης Βαλτινός! ΜΑΧΗ για ζωή του! “Στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους”

Ο Γρηγόρης Βαλτινός με άκρως ειλικρινή διάθεση θυμάται τα παιδικά του χρόνια που τον ωρίμασαν απότομα, τον τρόπο που τον επηρέασε το διαζύγιο των γονιών του και τονίζει ότι η υποκριτική αποτέλεσε τη μοναδική διέξοδο στα προβλήματά του.Γρηγόρης Βαλτινός! Αυτή ειναι η ΣΥΖΥΓΟΣ του, Εύα Μπίθα και το ΣΠΙΤΙΚΟ τους

Γρηγόρης Βαλτινός! Αυτή ειναι η ΣΥΖΥΓΟΣ του, Εύα Μπίθα και το ΣΠΙΤΙΚΟ τους
Γρηγόρης Βαλτινός! Αυτή ειναι η ΣΥΖΥΓΟΣ του, Εύα Μπίθα και το ΣΠΙΤΙΚΟ τους

Ο Γρηγόρης Βαλτινός ξεσπά: «Δεν μπορεί, κριτήριο να είναι πόσα likes έχεις…»

Μας περιγράφει την καρμική γνωριμία με τη δημοσιογράφο σύζυγό του, τι είναι αυτό που κάνει έναν γάμο να αντέξει τριάντα χρόνια και πώς νιώθει ως πατέρας δύο αγοριών. Τέλος, αναφέρει γιατί δεν έχει social media και τι πραγματικά πιστεύει γι’ αυτά

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner