“ΓΥΜΝΟΣ” ο Άκης Πετρετζίκης! Όπως θα ΗΘΕΛΕΣ να τον ΔΕΙΣ!!!

“ΓΥΜΝΟΣ” ο Άκης Πετρετζίκης! Όπως θα ΗΘΕΛΕΣ να τον ΔΕΙΣ!!! Το αγαλματένιο κορμί του…Απολώνειου σεφ! Όπως δεν το έχεις ξαναδεί. Μοναδικές φωτογραφίες. Σπάνιο υλικό. Όχι από την κρεβατοκάμαρα του. Από την παραλία απλά. Όπως όλοι όσοι κάνουν ένα μπάνιο στην θάλασσα. Ο έχων όμως πάνω του τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και πάνω από μια δεκαετία και παρά το μικρό της ηλικίας του Άκης Πετρετζίκης, είναι λογικό να ενδιαφέρει περισσότερο από κάποιον που εργάζεται σε πόστο δίχως προβολή.

 

Από ένα σχετικά μακρινό καλοκαίρι λοιπόν, ορίστε μερικά καρέ από το γυμνασμένο, καλογυμνασμένο και με ιδανική διατροφή απ όσο βλέπουμε, κορμί του κούκλου μάστε σεφ!

 

ΓΥΜΝΟΣ ο Άκης Πετρετζίκης! Όπως θα ΗΘΕΛΕΣ να τον ΔΕΙΣ!!!
ΓΥΜΝΟΣ ο Άκης Πετρετζίκης! Όπως θα ΗΘΕΛΕΣ να τον ΔΕΙΣ!!!
ΓΥΜΝΟΣ ο Άκης Πετρετζίκης! Όπως θα ΗΘΕΛΕΣ να τον ΔΕΙΣ!!!
ΓΥΜΝΟΣ ο Άκης Πετρετζίκης! Όπως θα ΗΘΕΛΕΣ να τον ΔΕΙΣ!!!

Διαβάστε ακόμα, το…βιογραφικό του Άκη Πετρετζίκη!

Ο Γιώργος (Άκης) Πετρετζίκης (Θεσσαλονίκη, 4 Μαρτίου 1984) είναι Έλληνας μάγειρας. Έγινε αρχικά γνωστός το 2010, όταν κέρδισε τον τίτλο του πρώτου Έλληνα MasterChef στην πρώτη σεζόν της ομώνυμης σειράς. Στα επόμενα χρόνια έγινε ακόμα πιο δημοφιλής μέσω των πολλών τηλεοπτικών του εκπομπών, της διαδικτυακής του παρουσίας, των βιβλίων μαγειρικής του και των εστιατορίων του.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Εκεί εργαζόταν στην οικογενειακή επιχείρηση μέχρι τα 16 του χρόνια. Στα 18 του μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει λογιστική, στο ΤΕΙ Λογιστικής Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, το 2004 ξεκίνησε και τις σπουδές του στη σχολή μαγειρικής Le Monde.

Πίνακας περιεχομένων
1 Καριέρα
2 Τηλεόραση
3 Εκδόσεις
4 Βραβεύσεις
5 Εργογραφία
6 Παραπομπές
7 Εξωτερικοί σύνδεσμοι

Καριέρα

Το καλοκαίρι του 2004 εργάστηκε ως σεφ στο Myconian Ambassador Relais & Chateux στη Μύκονο και από τον Σεπτέμβριο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2005 ως Chef de Partie στο εστιατόριο 8 the Plate στην Αθήνα.

Τον Φεβρουάριο του 2005 εργάστηκε ως Head Chef στο Saint Nicolas Bay στην Κρήτη, ενώ τον Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ως Head Chef στην παμπ James Joyce, στην Αθήνα.

Το 2006, μετακόμισε στην Μεγάλη Βρετανία και συγκεκριμένα στο Λονδίνο.

Την ίδια χρονιά ξεκίνησε να εργάζεται ως Chef de Partie στο εστιατόριο Havana στο Μπράιτον, ενώ από το 2008 έως το 2010, εργάστηκε ως Chef de Partie στο ξενοδοχείο The Goring.

Το 2010, ο Πετρετζίκης επέστρεψε στην Ελλάδα προκειμένου να συμμετάσχει στο τηλεπαιχνίδι MasterChef και έξι μήνες μετά αναδείχτηκε ως ο πρώτος Έλληνας Master Chef.[2]

 

Την ίδια χρονιά ξεκίνησε η πρώτη τηλεοπτική του εμφάνιση στην καθημερινή στήλη μαγειρικής στην εκπομπή Πρωινό mou,[3] η οποία προβαλλόταν μέχρι το 2014.

Από το 2012 έως το 2014 εργάστηκε ως Head Chef στο εστιατόριο του chef Μισέλ Ρου – το Avenue Bistro στο Metropolitan Hotel. Το 2014, ξεκίνησε την εβδομαδιαία διαδικτυακή εκπομπή Kitchen Lab στο ελληνικό του κανάλι στο YouTube, αλλά και την εκπομπή Akis Kitchen στο αγγλικό κανάλι, στην οποία ο μοιράζεται τις συνταγές του στα αγγλικά.

Από το 2014 μέχρι και σήμερα, ακολούθησαν διάφορες τηλεοπτικές παραγωγές στις οποίες ο Άκης Πετρετζίκης ήταν ο κεντρικός παρουσιαστής: Καν’ το όπως ο Άκης (2014-2016), Ιστορίες από την Λίστα (2014-2015), Μια Βαλίτσα Γεύσεις (2016-2017), Ready Steady Cook (2016-2017), Kitchen Lab (2017-Μέχρι και σήμερα) και Akis’ Food Tour (2020-Μέχρι και σήμερα).

“ΑΦΡΑΓΚΟΣ” ο Άκης Πετρετζίκης! Έμεινε με το βρακί στο ΧΕΡΙ!!!

 

Το 2015, ξεκίνησε τη συνεργασία του με την εταιρεία Fresh One Productions, η οποία επισφραγίστηκε με την ανάρτηση ενός βίντεο με συνταγή του Άκη, στο δίκτυο του Food Tube του Τζέιμι Όλιβερ.

Από τότε, ο Πετρετζίκης είναι ένας από τους 15 επίσημους συνεργάτες του δικτύου. Από το 2013, ο Πετρετζίκης είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Άκης Πετρετζίκης ΜΟΝ ΕΠΕ – μίας εταιρίας η οποία περιλαμβάνει εκδόσεις περιοδικών και βιβλίων, τηλεοπτικές και ηλεκτρονικές μαγειρικές εκπομπές, χώρους εστίασης και ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στο οποίο πωλούνται οικιακά, κουζινικά και είδη δώρων, σχεδιασμένα από τον ίδιο.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ με την…Αλβανική ΚΑΤΑΓΩΓΗ του Άκη Πετρετζίκη!!!

Το 2016, άνοιξε το μαγαζί Kitchen Lab Café στην Αγία Παρασκευή. Την ίδια χρονιά, άνοιξε το μαγαζί μπέργκερ Burger AP. Το 2017, εγκαινίασε ένα ακόμα Kitchen Lab Café στη Γλυφάδα, ενώ το 2020 άνοιξαν τα εστιατόρια Kitchen Lab και Burger AP Corner στο κέντρο της Αθήνας.[4]

Στις 13 Ιουνίου 2019, ο Άκης Πετρετζίκης κατέρριψε ένα ρεκόρ Γκίνες στην Θεσσαλονίκη, φτιάχνοντας 3.378 μπέργκερ σε 1 ώρα (προηγούμενο ρεκόρ 2220 μπέργκερ – Ισπανία 2016). Το 2019 δέχτηκε την πρόταση του βρετανικού τηλεοπτικού σταθμού BBC One, για την συμμετοχή στην εκπομπή Ready Steady Cook το 2020.

Τηλεόραση

Μετά από το The Master Chef, ακολούθησε η καθημερινή στήλη μαγειρικής του στην πρωινή εκπομπή του MEGA Το Πρωινό Μου, η οποία διήρκησε από το 2010 έως το 2014.

Από το 2014 έως το 2016, ο Πετρετζίκης παρουσίαζε στο MEGA την καθημερινή εκπομπή Κάν’ το όπως ο Άκης[5] ως κεντρικός παρουσιαστής.

Την πρώτη χρονιά προβολής της εκπομπής, ο Άκης μαγείρευε σε κάθε επεισόδιο από δύο έως τρεις συνταγές, προτείνοντας εύκολα και οικονομικά πιάτα με απλά υλικά, δίνοντας ταυτόχρονα χρήσιμες και πρακτικές συμβουλές για την παρασκευή τους.

ΒΟΜΒΑ! “ΑΛΒΑΝΟΣ” στην ΚΑΤΑΓΩΓΗ ο Άκης Πετερετζίκης

Τη δεύτερη χρονιά, ο Άκης φιλοξενούσε και έναν καλεσμένο – επαγγελματία ή σπουδαστή σεφ ο οποίος, με τη βοήθειά του, ετοίμαζε τη δεύτερη συνταγή της εκπομπής.

Από το 2014, ο Πετρετζίκης παρουσιάζει στο ελληνικό κανάλι του στο YouTube την εβδομαδιαία εκπομπή του με τίτλο Kitchen Lab. Επίσης, διατηρεί την αγγλόφωνη εκπομπή Akis Kitchen, στο αγγλικό κανάλι του στο ΥouΤube.

Το 2015 ξεκίνησε τη συνεργασία του με την εταιρεία Fresh One Productions, η οποία επισφραγίστηκε με την ανάρτηση ενός video[6] με συνταγή του Άκη, στο δίκτυο του Food Tube του Τζέιμι Όλιβερ.

Από τότε ο Πετρετζίκης

είναι ένας από τους 15 επίσημους συνεργάτες του δικτύου.

Τον Νοέμβριο του 2014, έκανε πρεμιέρα στο MEGA η βραδινή εκπομπή του Πετρετζίκη Ιστορίες από την λίστα. Ο Άκης, ανακαλύπτοντας ένα παλιό σημειωματάριο, στο οποίο σημείωνε μέρη και ανθρώπους που είχε επισκεφτεί αλλά και γεύσεις που του είχαν μείνει αξέχαστες, ξεκινούσε κάθε φορά ένα μοναδικό ταξίδι στην Ελλάδα προκειμένου να ξαναβρεί όλα όσα είχε καταγράψει.

Δύο χρόνια μετά, το 2016, ο Πετρετζίκης ταξίδεψε στην Κύπρο για την απογευματινή εκπομπή Μια βαλίτσα γεύσεις, που προβλήθηκε στο ΣΙΓΜΑ TV της Κύπρου.

To 2017, παρουσίαζε την εκπομπή Kitchen Lab, η οποία μεταδόθηκε μέσα από την τηλεοπτική συχνότητα του ΣΚΑΪ. Κάθε Σάββατο και Κυριακή ο Άκης Πετρετζίκης μαγείρευε στο δικό του εργαστήριο, στο Kitchen Lab.

Εκεί, δημιουργούσε τις συνταγές του, ενώ στο τέλος κάθε επεισοδίου έλυνε τις μαγειρικές απορίες του κοινού μέσα από το social wall της εκπομπής. Το 2018 η εκπομπή μεταφέρθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha TV, όπου συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Την ίδια χρονιά, ξεκίνησε να προβάλλεται καθημερινά το τηλεπαιχνίδι μαγειρικής Ready Steady Cook, με παρουσιαστή τον Πετρετζίκη, το οποίο μεταδόθηκε από τον ALPHA.

Δύο ομάδες, η ομάδα της «Ντομάτας» και η ομάδα της «Πιπεριάς», γίνονται στρατοί της κουζίνας και δίνουν τη μάχη για τη νίκη έχοντας ως μοναδικά όπλα τους τις συνταγές τους και μόλις 20΄για να τις μαγειρέψουν. Έξι γνωστοί σεφ διαγωνίζονται, ανά δύο, σε κάθε επεισόδιο με πέντε μόνο υλικά, οι: Ανδρέας Καβάζης, Κωστής Καμπάς, Αθηναγόρας Κωστάκος, Βαγγέλης Λεούσης, Εύα Μονοχάρη και Γιώργος Παπακώστας. Η νικήτρια ομάδα αναδεικνύεται μετά από ψηφοφορία του κοινού.

Το 2020 και το 2021 συμμετείχε στην εκπομπή Ready Steady Cook στον βρετανικό τηλεοπτικό σταθμό BBC One.

Εκδόσεις
Το 2014, κυκλοφόρησε το πρώτο του περιοδικό μαγειρικής με τίτλο Menu από τον Άκη Πετρετζίκη, ενώ μέχρι το τέλος της ίδιας χρονιάς, εκδόθηκε και το πρώτο του βιβλίο μαγειρικής με τίτλο Αυτό πρέπει να το δοκιμάσεις, το οποίο απέσπασε το βραβείο κοινού στην κατηγορία Ευ Ζην το 2015. Τον Νοέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο Mόνο Σοκολάτα. Το 2017, κυκλοφόρησε το τρίτο βιβλίο του Piece of Cake, με θέμα τα κέικ. Την ίδια χρονιά, κυκλοφόρησε από τις Αττικές Εκδόσεις το νέο του τριμηνιαίο περιοδικό μαγειρικής το οποίο φέρει ως τίτλο το όνομά του.[7]

Το 2018 κυκλοφόρησε ένα ακόμα βιβλίο με τίτλο «Η δική μου ελληνική κουζίνα», ,…

το οποίο περιλαμβάνει παραδοσιακές και άλλες συνταγές δανεισμένες από τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας, αλλά και τις γιορτές, τις παραδόσεις και τις οικογενειακές στιγμές των Ελλήνων, ενώ έναν χρόνο μετά το ίδιο βιβλίο κυκλοφόρησε και στην αγγλική γλώσσα με τον τίτλο «Greek Comfort Food».

Την ίδια χρονιά (2019), κυκλοφόρησε ακόμα ένα βιβλίο του Άκη Πετρετζίκη με τίτλο «Street Food». Στις σελίδες του, μπορεί κανείς να βρει 120 συνταγές χωρισμένες σε 12 ενότητες -ανάλογα με το βασικό χαρακτηριστικό τους- οι οποίες καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα επιλογών σε κρέας, ψάρι, ζυμαρικά, ψωμιά, γλυκά κ.λπ.

Οι συνταγές αυτές, έρχονται από διάφορες περιοχές του πλανήτη και αναλαμβάνουν να φέρουν το street food στην κουζίνα του αναγνώστη.

Τέλος, το 2021, ο Άκης Πετρετζίκης, μοιράστηκε με τους φίλους του πάνω από 140 νηστίσιμες και

χορτοφαγικές συνταγές μέσα από το νέο του βιβλίο με τίτλο «Το Απόλυτο Βιβλίο της Νηστείας».

Συνταγές για ορεκτικά, σαλάτες, κυρίως γεύματα και σνακ. Για πεντανόστιμα γλυκά, σος ικανές να νοστιμίσουν οποιοδήποτε πιάτο, αλλά και meat free παραλλαγές φαγητών τα οποία -παραδοσιακά- περιέχουν το κρέας ανάμεσα στα βασικά συστατικά τους.

Βραβεύσεις

Έτος Θεσμός Βραβείο

2019 Guinness World Records Τα περισσότερα μπέργκερ που έχουν στηθεί σε 1 ώρα, έγινε στην Θεσσαλονίκη με 3.378 μπέργκερ

2018 Tasty Awards Καλύτερο brunch της Αθήνας, για το brunch του Kitchen Lab
Καλύτερο μπέργκερ της Αθήνας, για το burger του Burger AP

2017 Social Media Awards Greece Χρυσό βραβείο για την πιο αποτελεσματική χρήση του Instagram (Best Overall Presence on Instagram)

Πλατινένιο βραβείο για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη παρουσία στο Instagram

Χρυσό βραβείο για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη παρουσία στο Facebook (Best Overall Presence on Facebook)

Χρυσό βραβείο για την καλύτερη και πιο ολοκληρωμένη παρουσία στο YouTube (Best Overall Presence on YouTube)

Αργυρό βραβείο για την καλύτερη αξιοποίηση των Social Media για ενέργειες Marketing που σχετίζονται με την επικαιρότητα και με τρέχοντα γεγονότα (Best Real-Time Marketing)

Χάλκινο βραβείο για την ομάδα του Άκη Πετρετζίκη, για τη συνολική δουλειά στα Social Media, με βάση τη δημιουργικότητα και την αποτελεσματικότητα (In-house Client Social Media Team)

2016 Dime Awards Best Vertical Thematic Site/Cooking

Best Use of YouTube

Ermis Awards Ermis Design “The Crumbsies”
Red Dot Award The Crumbsies gift packaging
2015 Public Publishing House Greece 1st Prize Audience Award
Εργογραφία
Έτος Τίτλος Κανάλι Σημειώσεις
2010-2011 MasterChef MEGA Διαγωνιζόμενος / Νικητής
2010-2014 Πρωινό mou Παρουσιαστής Στήλης Μαγειρικής
2014-2015 Ιστορίες από τη Λίστα Παρουσιαστής
2014-2016 Κάν’ το όπως ο Άκης

2015-2017 Akis on Food Tube Jamie Oliver’s Food Tube (YouTube)

2015-ακόμη Kitchen Lab Akis Petretzikis (YouTube) Δημιουργός, παρουσιαστής, παραγωγός
Η διατροφή του Άκη

Taste the day
Celebrity Cooking
askAki

LIVE Home Cooking
Food for Thought
Miscellaneous
2017 Ready Steady Cook ALPHA Παρουσιαστής
2017-2018 Kitchen Lab ΣΚΑΪ
2018-2019 Bake Off Greece ALPHA Κριτική Επιτροπή
2018-ακόμη Kitchen Lab Παρουσιαστής
2019 Akis’ Food Tour
2020 Ready Steady Cook BBC One Συμπαρουσιαστής

 

tvtrela1990 (2013-05-18), MASTER CHEF (72ο επεισόδιο) – 1ος κύκλος, ανακτήθηκε στις 2018-06-06
«MEGA TV COOK – Πίτσα σοκολάτας». MEGA TV COOK/http://www.megatv.com/cook. Ανακτήθηκε στις 6 Ιουνίου 2018.[νεκρός σύνδεσμος]

«Ο Chef». Άκης Πετρετζίκης. Ανακτήθηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2021.

«MEGA TV ΚΑΝ’ ΤΟ ΟΠΩΣ Ο ΑΚΗΣ». MEGA TV ΚΑΝ’ ΤΟ ΟΠΩΣ Ο

ΑΚΗΣ/http://www.megatv.com/kantooposoakis. Αρχειοθετήθηκε από το πρωτότυπο στις 1 Ιουνίου 2018. Ανακτήθηκε στις 6 Ιουνίου 2018. Εξωτερικός σύνδεσμος στο |website= (βοήθεια)

Jamie Oliver (2015-05-02), How To Make Greek Moussaka | Akis Petretzikis, ανακτήθηκε στις 2018-06-06
«Περιοδικά». Άκης Πετρετζίκης. Ανακτήθηκε στις 10 Μαρτίου 2019.