Κώστας Χαρδαβέλλας βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Κώστας Χαρδαβέλλας βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Ο Κώστας Χαρδαβέλλας είναι Έλληνας δημοσιογράφος, με πολυετή καριέρα στον Τύπο και στην τηλεόραση.

Βιογραφία
Γεννήθηκε στον Πειραιά, στις 5 Σεπτεμβρίου[1] 1945 και σπούδασε δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Πρωτοεμφανίστηκε στη δημοσιογραφία κατά την περίοδο της Χούντας, όταν προσλήφθηκε ως δημοσιογράφος στην εφημερίδα Έθνος. Η πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση έγινε το 1977, με την παρουσίαση της εκπομπής Πρόσκληση στο στούντιο στην ΕΡΤ. Από τότε απέκτησε μεγάλη δημοφιλία, λόγω της πρωτοτυπίας που είχαν οι εκπομπές του. Συμμετείχε στην ψυχαγωγική εκπομπή Σάββατο πρωί, Κυριακή βράδυ το 1978, ενώ μαζί με τους δημοσιογράφους Γιάννη Δημαρά και Γιώργο Λιάνη παρουσίαζε την πετυχημένη και πολυσυζητημένη εκπομπή της εποχής εκείνης Ρεπόρτερς, στην ΥΕΝΕΔ το 1982 και μετέπειτα στην ΕΡΤ2.

Κώστας Χαρδαβέλλας καρκίνος: Ο επιθετικός καρκίνος, η μετάσταση και το θαύμα της Παναγίας

Με αυτούς τους δύο δημοσιογράφους συμμετείχε και στην επετειακή εκπομπή της ΕΡΤ2 για το κλείσιμο των 20 χρόνων από τη δημιουργία της ελληνικής τηλεόρασης. Το 1993 μετά το άνοιγμα της ιδιωτικής τηλεόρασης, έφυγε από την κρατική και πήγε στο Mega, όπου παρουσίαζε δύο τηλεοπτικές εκπομπές: το 60 λεπτά χωρίς ρεπορτάζ και το Ρεπορτάζ στην ομίχλη η οποία μετετέθη το 1994 στον τότε ΣΚΑΪ και το 1995 στο Star, όπου παρέμεινε μέχρι το 1999. Τον ίδιο χρόνο ξεκινά να παρουσιάζει για λίγο καιρό, την ψυχαγωγική εκπομπή Πρεμιέρα. Το 2000 πηγαίνει στον ΑΝΤ1 και παρουσιάζει την ενημερωτική εκπομπή 9η Εντολή, ενώ τον επόμενο χρόνο επιστρέφει στην κρατική τηλεόραση και συγκεκριμένα στην ΕΤ1, όπου παρουσίασε την ενημερωτική εκπομπή www.άνθρωποι.gr.

https://www.youtube.com/watch?v=Y3fyv_OTAt8

Το 2002 μετακινείται στο Alter, όπου παρουσίαζε, μέχρι το κλείσιμο του, τρεις ενημερωτικές εκπομπές: το Χωρίς ρεπορτάζ ΙΙ, την εκπομπή Ο Αθέατος Κόσμος και την εκπομπή Οι Πύλες του ανεξήγητου. Το 2011, με το κλείσιμο του Alter, έμεινε για λίγο χωρίς τηλεοπτική στέγη. Το 2013 εντάσσεται στο δυναμικό του τηλεοπτικού σταθμού GR TV, όπου συνέχισε να παρουσιάζει τον Αθέατο Κόσμο. Λίγο αργότερα πηγαίνει στο Extra 3, επίσης με τον Αθέατο Κόσμο.

Καθηλώνει ο Κώστας Χαρδαβέλλας – “Τα νούμερα τηλεθέασης μου έφεραν τον καρκίνο”

Λίγο μετά, εντάσσεται στο δυναμικό του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon TV[2][3], όπου παρέμεινε μέχρι το 2016, παρουσιάζοντας για λίγο καιρό το Κεντρικό δελτίο του σταθμού[4][5] και δύο εκπομπές: για λίγους μήνες την ενημερωτική Εξελίξεις[6] και την ψυχαγωγική Όλοι οι καλοί χωράνε[7]. Ταυτόχρονα από το 2011, αρθρογραφεί στην εφημερίδα Real News και στο ενημερωτικό ιστότοπο Newsbomb, ενώ τα Σαββατοκύριακα, παρουσιάζει ενημερωτική εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM 97.8

Το 2009, ο Κώστας Χαρδαβέλλας, αποκάλυψε ότι έπασχε από καρκίνο[9], από τον οποίο κατάφερε να απαλλαγεί το 2010[10]. Είναι παντρεμένος με την επίσης δημοσιογράφο, Μαρία Παναγοπούλου και έχει 1 γιο.

Καριέρα
Έτος Τίτλος προγράμματος Κανάλι Σημειώσεις
1978 Σάββατο βράδυ, Κυριακή πρωί ΥΕΝΕΔ Συμμετοχή
1981-1988 Ρεπόρτερς ΥΕΝΕΔ, ΕΡΤ2 Παρουσίαση
1985 20 χρόνια τηλεόραση ΕΡΤ2

Κώστας Χαρδαβέλλας: “Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα με νικήσει ο καρκίνος”

1993-1995 60 λεπτά χωρίς μοντάζ Mega
1993-1999 Ρεπορτάζ στην ομίχλη Mega, ΣΚΑΪ, Star
1995 Πρεμιέρα Star Channel
1999-2000 9η Εντολή ΑΝΤ1
2000-2001 www.άνθρωποι.gr ΕΤ1
2002-2013 Ο Αθέατος Κόσμος Alter, GR TV, Extra 3
2003-2004 Χωρίς ρεπορτάζ ΙΙ Alter
2004-2011 Οι Πύλες του ανεξήγητου
2014-2016 Όλοι οι καλοί χωράνε Epsilon TV
2015 Εξελίξεις
Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων E TV

Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας: Στο νοσοκομείο ο γιος του γνωστού δημοσιογράφου – Φωτογραφία

Με φωτογραφία μέσα από το δωμάτιο του νοσοκομείου ο Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας ενημέρωσε για την περιπέτεια με την υγεία του.

Ο γιος του γνωστού δημοσιογράφου, Κώστα Χαρδαβέλλα, τις τελευταίες ημέρες ένιωθε έντονη αδυναμία λόγω αρκετών υποχρεώσεων, κάτι που έκανε τον οργανισμό του να καταρρεύσει όπως αναφέρει ο ίδιος στην ανάρτησή του.

Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας – Η φωτογραφία και το μήνυμα στο facebook

«Ένα μικρό εμπόδιο στο δρόμο είχαμε αυτές τις μέρες αλλά όλα πηγαίνουν καλύτερα. Δεν είναι Covid για όσους αναρωτιέστε, είναι η κόπωση και το άγχος των τελευταίων μηνών, τα οποία κακώς αγνόησα. Σε μια προσπάθεια να είμαι ταυτόχρονα παντού, ο οργανισμός μου κατέρρευσε και κάπως έτσι βρισκόμαστε εδώ με διαφορά σωληνάκια στο χέρι.

Ο κυρίως λόγος που το ανεβάζω αυτό είναι για να πω σε όλους ότι τίποτα δεν αξίζει να θυσιάζουμε την υγεία μας. Να ακούτε το σώμα σας γιατί αυτό ξέρει πότε είναι η ώρα να κάνετε διάλλειμα. Και αν όχι για εσάς, κάντε το για τα άτομα που σας αγαπάνε και θα ανησυχήσουν αν σας συμβεί κάτι.

https://www.instagram.com/p/CZrLj0YrJJi/

Όσο για μένα, κάνω μια μικρή επαναφορά του συστήματος και θα επιστρέψω σύντομα τόσο στo Δήμο Παλαιού Φαλήρου όσο και στο διαιτολογικό γραφείο μου, καθώς βέβαια και στο New York College και τους μαθητές μου», έγραψε ο Κωνσταντίνος Χαρδαβέλλας με τους διαδικτυακούς του φίλους να του εύχονται περαστικά.