Λουκίλα Καρρέρ βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Λουκίλα Καρρέρ βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Η Λουκίλα Καρρέρ-Πλέσσα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά και Διοίκηση Επιχειρήσεων και αποφοίτησε με Άριστα. Τον Μάιο του 1988 ξεκίνησε ερασιτεχνικά μια σειρά εκπομπών στην Ελεύθερη Ραδιοφωνία, για να αξιοποιήσει την πολύ μεγάλη συλλογή δίσκων 78, 45 και 33 στροφών που είχε.
Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα ηλικία και η μεγάλη διαφορά με το Μίμη Πλέσσα!

Ενώ αρχικά οι εκπομπές ξεκίνησαν για λίγους μήνες, αφού τον Αύγουστο του 1988 επρόκειτο να φύγει και να συνεχίσει τις μεταπτυχιακές σπουδές της στα Οικονομικά στο Λονδίνο, τελικά το ραδιόφωνο την κέρδισε και από ερασιτέχνης έγινε επαγγελματίας.
Λουκίλα Καρρέρ: “Ο Δάκης είναι ήρεμος και γαλήνιος στο σπίτι του”
Οι πρώτες της εκπομπές ήταν «Νυχτερινό πεντάγραμμο», «50 χρόνια ελληνικό τραγούδι», «Το ελληνικό Top 20 της ΙFPI», «Της Εύας τα καμώματα», «Ένας ουρανός μ’ αστέρια» και το «Καρέ του άσου».

Συνεργάστηκε ραδιοφωνικά με το Κανάλι 1 του Πειραιά, τον Αntenna, τον Αθήνα 98,4, και τηλεοπτικά με το Mega Channel, τον Antenna, την ΕΡΤ 3 και, στο ξεκίνημα της διαδικτυακής τηλεόρασης, με τη Zougla Web Tv. Έχει συνεργαστεί με όλες τις δισκογραφικές εταιρείες ως παραγωγός και στιχουργός ελληνικού και αγγλικού στίχου.
«Δεν ισχύουν τα όσα τραγικά γράφονται για την υγεία του Δάκη»
Έχει επίσης επιμεληθεί την παραγωγή δεκάδων ηχογραφημάτων ελληνικού ρεπερτορίου, συλλογών, συλλεκτικών άλμπουμ, κασετίνων κ.λπ.

Έχει επιμεληθεί το υλικό λευκωμάτων και βιογραφιών (εκδόσεις Κάκτος και Άγκυρα), αλλά και το βιβλίο Μίμης Πλέσσας – Real Book (Νάκας), που περιέχει και ανέκδοτες φωτογραφίες-πορτρέτα του Συνθέτη που έχει τραβήξει η ίδια.
To καλοκαίρι του 2016 έγραψε τα κείμενα των μουσικών παραστάσεων του Μίμη Πλέσσα, που περιόδευε σε όλη την Ελλάδα με αφηγητή τον ηθοποιό Τάσο Χαλκιά. Επιμελήθηκε πλήθος μουσικών παραστάσεων στο Ηρώδειο, στο Βεάκειο, στο Θέατρο Badminton, στο Παλλάς,

Συντετριμμένος ο Μίμης Πλέσσας από τον ξαφνικό χαμό του Γιάννη Σπανού! (photos)
στη Λίμνη Βουλιαγμένης, στο HALF NOTE JAZZ CLUB και σε πολλές άλλες σκηνές στην Ελλάδα. Έχει βραβευτεί στο Eurosong Festival (1991) με το πρώτο βραβείο για το τραγούδι ΕΛΑ – LOVE ME, στο οποίο έγραψε ελληνικό και αγγλικό στίχο.

Τον Ιούνιο του 2005 ο Μητροπολίτης Βεροίας & Ναούσης κ.κ. Παντελεήμων της απένειμε το «Χρυσούν Μετάλλιο Α΄ Τάξεως». Το 2013 το Διοικητικό Συμβούλιο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Γαστουρίου «Ομόνοια» την ανακήρυξε «Επίτιμο Μέλος», αναγνωρίζοντας την αγάπη της για την Κέρκυρα και τη συμβολή της στην προβολή του νησιού. Τ
Ο Θάνατος; του συζύγου της και πσουδάιου συνθέητ μας Μίμη Πλέσσα:
Ο Μίμης (Δημήτριος) Πλέσσας γεννήθηκε στην Αθήνα στις 12 Οκτωβρίου 1924 και σε μία εβδομάδα θα γιόρταζε έναν αιώνα ζωής.
Τη θλιβερή είδηση έκανε γνωστή η σύζυγός του, Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα με μία συγκινητική ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα.
«Και ξαφνικά “Έπεσε βαθειά σιωπή…”…..”Κι εσύ δεν θα’σαι πλάι μου Αστέρι της Ζωής μου……” ….θά εισαι πάντα μέσα μου και θα με προστατεύεις από εκεί ψηλά…..μέχρι να ανταμώσουμε και πάλι Ψυχή μου. “Πέρασαν τόσα καλοκαίρια…βρεξαν τη στράτα μας φωτιές” σε αυτό το κοινό ταξίδι ΖΩΗΣ που έφτασε στο τέλος του μέχρι να ανταμώσουμε και να το ξανακάνουμε…. Ευγνώμων για όλα…. Σε ευχαριστώ για όλα…. Σε λατρεύω για πάντα…..Γιατί η Αγάπη δεν έχει ημερομηνία λήξης. Καλό ταξίδι Ψυχή μου …..Καλή μας Αντάμωση», έγραψε η Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα.
Ποιος ήταν ο Μίμης Πλέσσας
Ο Μίμης Πλέσσας γεννήθηκε στην Αθήνα. Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε Χημεία στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήγε στις ΗΠΑ για συνέχιση των σπουδών του. Σε μικρή ηλικία έγινε ο πρώτος σολίστ πιάνου στο Εθνικό Ίδρυμα Ραδιοφωνίας. Το 1952, σε ηλικία 28 ετών, τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο μουσικής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα και την επόμενη χρονιά κατετάγη πέμπτος πιανίστας στις ΗΠΑ. Το 1952 άρχισε την ενασχόληση του με τη σύνθεση και από το 1956 ως μαέστρος και συνθέτης.
Η καλλιτεχνική και συνθετική του δραστηριότητα κάλυπτε όλους τους τομείς της μουσικής, στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Συνεργάστηκε με πληθώρα κορυφαίων τραγουδιστών, πολλούς από τους οποίους ανέδειξε με τα τραγούδια του.
Ασχολήθηκε επίσης με τη σύνθεση μουσικής για ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, έχοντας στο ενεργητικό του 104 ταινίες και 70 παραστάσεις. Έγραψε επίσης τη μουσική και τα τραγούδια για την τηλεοπτική σειρά «Τα παιδιά της Νιόβης».
Κατά τη διάρκεια της τεράστιας καριέρας του διηύθυνε πολλές από τις μεγαλύτερες ορχήστρες στον κόσμο, σε έργα του και διακρίθηκε αφενός για τη θεατρική του προσφορά στο Παρίσι το 1958 και για την κινηματογραφική του στο Εδιμβούργο και τις ΗΠΑ το 1964 και 1965 αντίστοιχα. Αυτών ακολούθησαν πάμπολλες διακρίσεις ελληνικές και ξένες.
Ο Μίμης Πλέσσας υπήρξε ο παραγωγός της ιστορικής ραδιοφωνικής εκπομπής «Σε 30 δευτερόλεπτα» που ήταν μια εκπομπή βράβευσης γνώσεων με διάφορα δώρα (ραδιόφωνα και βιβλία), στη δεκαετία του 1960 – 1970. Συμμετείχε σε πλείστες διεθνείς και ελληνικές επιτροπές κρίσης καλλιτεχνικών γεγονότων.
Ήταν μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Θεατρικών Συγγραφέων, της Εταιρίας Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδος, της ΕΡΓΗΜ (σύγχρονης μουσικής) και πολλών άλλων καλλιτεχνικών συλλόγων. Επίσης, ομιλεί αγγλικά και γαλλικά και είναι μόνιμος κάτοικος της Αθήνας.
Από τις 4 Ιανουαρίου 1986 έως τις 20 Ιουλίου 1988 ήταν συμπαρουσιαστής μαζί με τον Κώστα Φέρρη και τον Βασίλη Τσιβιλίκα της εκπομπής της ΕΡΤ Καλλιτεχνικό καφενείο, όπου καλούνταν διάφορες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού και κοινωνικού χώρου και μοιράζονταν ιστορίες από το πώς ξεκίνησαν και τη ζωή τους γενικότερα. Ο Μίμης Πλέσσας με το άριστο παίξιμο του πιάνου συνόδευε συνήθως τους τραγουδιστές που ψυχαγωγούσαν τον καφενέ. Αυτή η εκπομπή είχε ιδιαίτερη επιτυχία.
Το 2010 αναγορεύθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ ήταν διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ.
Το 2016 ο Μίμης Πλέσσας, με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την εμφάνισή του στη δισκογραφία με τον δίσκο Ραντεβού στον αέρα για την ομώνυμη ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, παρουσίασε το τελευταίο πλήρες έργο του Διάφανος σταυρός με ερμηνευτή τον Θάνο Ολύμπιο. Ο δίσκος τους έγινε πλατινένιος.
Ήταν παντρεμένος με τη Λουκίλα Καρρέρ, με την οποία απέκτησε μια κόρη το 1998. Είχε αποκτήσει κι έναν γιο από προηγούμενο γάμο του, τον μουσικοσυνθέτη Αντώνη Πλέσσα.
Το 2015 τιμήθηκε από τον Δήμαρχο Κεφαλονιάς κ. Αλέξανδρο Παρίση με το «Μετάλλιο Αργοστολίου» για την αγάπη της στην Κεφαλονιά και την προβολή και τη στήριξη του νησιού μέσα από τις εκπομπές της.

Το 2017 η Ένωση Γυναικών Πάτρας τη βράβευσε για την κοινωνική της προσφορά. Στις 19 Μαρτίου 2018 σε ειδική τελετή στο Ίδρυμα Θεοχαράκη τιμήθηκε για τη συμβολή της στην ανάδειξη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς στη Χώρα μας από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής.
Μίμης Πλέσσας: Η συγκινητική έκπληξη που δέχτηκε για τα 95α γενέθλιά του!
Το 2018 η Γεννάδειος Σχολή τής απένειμε τιμητική πλακέτα για την πολύχρονη δημοσιογραφική και καλλιτεχνική της προσφορά. Το 2019 τιμήθηκε από την Ένωση Γυναικών Πάτρας με το «Αριστείο Ζωής» στο Βεάκειο Θέατρο.
Είναι παντρεμένη με τον Μίμη Πλέσσα κι έχουν μια κόρη, την Ελεάνα.
Μίμης Πλέσσας: Τα 50 χρόνια προσφοράς, η διαφορά 40 ετών με τη γυναίκα του, η προδοσία και τα 96 γενέθλια
Ο Μίμης Πλέσσας γεννήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1924 στην Αθήνα. Φοίτησε στο Λεόντειο Λύκειο και στη συνέχεια σπούδασε στη Φυσικομαθηματική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια πήγε στις ΗΠΑ για συνέχιση σπουδών.
Σε πολύ μικρή ηλικία έγινε ο πρώτος σολίστ πιάνου στην Ελληνική Ραδιοφωνία. Το 1952, σε ηλικία μόλις 27 ετών ο Μίμης Πλέσσας τιμήθηκε με το πρώτο βραβείο μουσικής του πανεπιστημίου της Μινεσότα, και την επόμενη χρονιά κατετάγη πέμπτος πιανίστας στις ΗΠΑ. Το 1952 άρχισε επίσης την ενασχόληση του με τη σύνθεση και από το 1956 ως μαέστρος και συνθέτης.
Τα 50 χρόνια προσφοράς στον πολιτισμό
Η καλλιτεχνική και συνθετική δραστηριότητα του Μίμη Πλέσσα καλύπτει, τα τελευταία 50 χρόνια, όλους τους τομείς της μουσικής, στο θέατρο, τον κινηματογράφο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Έχει συνεργαστεί με πληθώρα κορυφαίων τραγουδιστών, πολλούς από τους οποίους ανέδειξε μέσα από τα τραγούδια του. Ασχολήθηκε επίσης με τη σύνθεση μουσικής για ταινίες και θεατρικές παραστάσεις, έχοντας στο ενεργητικό του 104 ταινίες και 70 παραστάσεις.
Ο Μίμης Πλέσσας έγραψε, επίσης, τη μουσική και τα τραγούδια για την τηλεοπτική σειρά “Τα παιδιά της Νιόβης”. Έχει διευθύνει πολλές από τις μεγαλύτερες ορχήστρες στον κόσμο, σε έργα του και διακρίθηκε αφενός για τη θεατρική του προσφορά στο Παρίσι το 1958, και για την κινηματογραφική του στο Εδιμβούργο και τις ΗΠΑ το 1964 και 1965 αντίστοιχα. Αυτών ακολούθησαν πάμπολλες διακρίσεις ελληνικές και ξένες.
Ο Μίμης Πλέσσας υπήρξε ο παραγωγός της ιστορικής ραδιοφωνικής εκπομπής Σε 30 δευτερόλεπτα που ήταν μια εκπομπή βράβευσης γνώσεων με διάφορα δώρα, (ραδιόφωνα και βιβλία), στη δεκαετία του 1960 – 1970. Συμμετείχε σε πλείστες διεθνείς και ελληνικές επιτροπές κρίσης καλλιτεχνικών γεγονότων. Είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Θεατρικών Συγγραφέων, της Εταιρίας Μουσικοσυνθετών Στιχουργών Ελλάδος, της ΕΡΓΗΜ (σύγχρονης μουσικής) και πολλών άλλων καλλιτεχνικών συλλόγων. Επίσης, ομιλεί αγγλικά και γαλλικά και είναι μόνιμος κάτοικος της Αθήνας.
Από το 2010 έχει αναγορευτεί επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών ενώ είναι και διδάκτωρ Χημείας του Πανεπιστημίου Κορνέλ των ΗΠΑ
Το 2016 ο Μίμης Πλέσσας, με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την εμφάνισή του στην δισκογραφία με τον δίσκο Ραντεβού στον αέρα για την ομώνυμη ταινία του Γιάννη Δαλιανίδη, παρουσίασε το τελευταίο πλήρες έργο του Διάφανος Σταυρός με ερμηνευτή το Θάνο Ολύμπιο. Ο δίσκος τους έγινε πλατινένιος.
Ο μεγάλος έρωτας με τη δημοσιογράφο Λουκίλα Καρρέρ- Πλέσσα
Ο Μίμης Πλέσσας είναι παντρεμένος με την Λουκίλα Καρρέρ, με την οποία απέκτησε μια κόρη το 1998. Έχει, επίσης ένα γιο από προγενέστερο γάμο ( Αντώνης Πλέσσας).Ο χρόνος δεν υπήρξε εμπόδιο στη σχέση τους. Τι κι αν τους χωρίζουν περίπου τέσσερις δεκαετίες… Ευτυχισμένοι και γεμάτοι, ο Μίμης Πλέσσας και η Λουκίλα Καρρέρ. Μάλιστα η Λουκίλα είχε πει στο παρελθόν σε συνέντευξή της: « Ο Μίμης Πλέσσας είναι τα πάντα για μένα. Αγαπώ τη σοφία του, την ηρεμία του, την αρμονία του και το ότι είναι μπροστά από την εποχή του, πράγμα που τον κάνει τελικά να ενώνει τις γενιές. Είναι πολύ πιο κοντά στους νεότερους από μένα. Πολλές φορές εκείνος με σπρώχνει στο να κάνω ένα βήμα εμπρός, λ.χ. στην τεχνολογία ή στο να χρησιμοποιήσω όσα μου παρέχει ο υπολογιστής μου. Ανάμεσα στους δυο μας εγώ είμαι το φρένο.

Discover more from FreeGossip.gr Lifestyle News
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
