freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Μαρία Κατσανδρή βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Η Μαρία Κατσανδρή είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Βιογραφικό
Γεννήθηκε στο Σικάγο ενώ μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Κάρολος Κουν ενώ τελειώνοντας δούλεψε για λίγο στο θέατρο και μετά εγκαταστάθηκε στο Παρίσι για σπουδές.

Στην τηλεόραση έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη σειρά Τα πέτρινα λιοντάρια το 1994. Ο ρόλος που την έκανε γνωστή στο ευρύ κοινό ήταν αυτός της Αλίκης στην αισθηματική σειρά Καρέ της Ντάμας στο Mega Channel. Εκεί από τo 1997 μέχρι το 2000 πρωταγωνίστησε μαζί με την Τζόυς Ευείδη, τη Χρύσα Σπηλιώτη και τη Μαίρη Σταυρακέλη, υποδυόμενες τέσσερις παιδικές φίλες που μοιράζονται στιγμές τη ζωής τους μαζί. Ακολούθησαν συμμετοχές στις σειρές Εγκλήματα, 10 Λεπτά Κήρυγμα, Επτά Θανάσιμες Πεθερές ενώ την περίοδο 2005-2007 εμφανίστηκε στη δραματική σειρά Δυο μέρες μόνο.

Στον κινηματογράφο έκανε την πρώτη της εμφάνιση στη ταινία Αθήνα το 1990.

Μαρία Κατσανδρή βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Μαρία Κατσανδρή βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

«Λύγισε» η Μαρία Κατσανδρή – Αυτό ήταν το τελευταίο της τηλεφώνημα στην Χρύσα Σπηλιώτη

Η Μαρία Κατσανδρή έδωσε συνέντευξη στο Open Weekend και στην Πένυ Καβέτσου και μίλησε τόσο για όσα βγήκαν στο φως με τον Πέτρο Φιλιππίδη, όσο και για την τραγική απώλεια της ηθοποιού, Χρύσας Σπηλιώτη, στις πυρκαγιές στο μάτι.

Μαρία Κατσανδρή βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Μαρία Κατσανδρή βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

«Είδα μπροστά στα μάτια μου τον Πέτρο Φιλιππίδη να χτυπάει τον Γιώργο Ψάλτου στην παράσταση Φον Δημητράκης. Αν θα φτάσει στα δικαστήρια, θα είμαι μάρτυρας υπεράσπισης του Γιώργου Ψάλτου. Όταν είσαι μπροστά, πρέπει να πεις την αλήθεια», είπε η Μαρία Κατσανδρή και συμπλήρωσε πως υπάρχουν Φιλιππίδηδες σε όλους τους χώρους. Ακόμα, η ταλαντούχα ηθοποιός είπε πως η τελευταία φορά που μίλησε με τη Χρύσα Σπηλιώτη ήταν εκείνο το καλοκαίρι του 2018. Τέλος, μίλησε για τη δραματική σχολή, αλλά και για το «Καρέ της ντάμας».

«Το Καρέ της Ντάμας ήταν μια πολύ ευτυχισμένη στιγμή για όλους μας και τώρα είναι μια πτυχή λύπης. Με την Χρύσα δεν ήμασταν μόνο συνάδελφοι, γνωριζόμασταν και πριν το Καρέ. Το τελευταίο τηλεφώνημα ήταν λίγο πριν εκείνο το καλοκαίρι, που της είπα Χρύσα μου, δεν πρόλαβα να έρθω να σε δω γιατί δούλευα. Μου είπε έλα ρε Μαράκι του χρόνου. Από τότε έχω πει ότι ποτέ δεν θα λέω του χρόνου, δεν υπάρχει. Δεν μπορώ να ξαναδώ το «Καρέ της Ντάμας». Όλοι θα πεθάνουμε, το θέμα είναι το πως» είπε η Μαρία Κατσανδρή.

Φιλμογραφία
Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1994 Τα πέτρινα λιοντάρια ΕΤ1 Σοφία Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1997 Διπλή Αλήθεια ΕΤ1 Αλεξάνδρα Επεισόδιο: “Αγνώστου πατρός”
1997-2000 Το Καρέ της Ντάμας MEGA Αλίκη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1999 Εγκλήματα ANT1 Έρρικα 1 επεισόδιο
2002 Δέκα Λεπτά Κήρυγμα MEGA 3 επεισόδια
2004 Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Επεισόδιο: “Η χήρα πεθερά”
2005 Κανείς δε λέει σ’ αγαπώ MEGA Πλουμίδου

2005-2006 Δυο μέρες μόνο MEGA Μαρία 6 επεισόδια
2006-2007 Πάλι από την αρχή MEGA μητέρα Ιοκάστης 5 επεισόδια
2007 Μαζί σου MEGA 1 επεισόδιο
Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Λίτσα Μπόλου Επεισόδιο: “Η Καλαματιανή Πεθερά”
2007-2008 Big Bang MEGA Αθηνά Βενέτη 5 επεισόδια
2008 Σε είδα ALPHA Επεισόδιο: “1500 Κινέζοι”
Άγρια Παιδιά MEGA Ρίτα Επεισόδιο: “Ο τρίτος ναυαγός”
2009 Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Μαριγώ Επεισόδιο: “Η Θανάσιμη Πεθερά”
2014-2015 Τρίχες ANT1 κυρία Πολυκάρπου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2016-2017 Daddy Cool ANT1 Ρόζα 3 επεισόδια

Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Κινηματογραφικής Ταινίας Ρόλος
1990 Αθήνα αφηγήτρια (φωνή)
2004 Ουτοπία
2005 Η γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος
2006 Απολιπήν ο θεός Ιωάννα
2007 @thens blogs
2008 Αυστηρώς κατάλληλο Αλεξάνδρα
2012 Μακαρισμοί σύζυγος
2014 Smerdaki δασκάλα
2016 Ρισάλτο μητέρα / γιαγιά
2019 The Interrogation Ρέα

Ρένια Λουιζίδου βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Άννα Τσουκαλά βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Αλεξάνδρα Παντελάκη ”Έπεσα όμως σε καλά χέρια, ξεκίνησα με τον Πάνο Κοκκινόπουλο”

Η Μαρία Κατσανδρή είναι ηθοποιός και σκηνοθέτις.

Κάποτε μια φίλη της τής είπε ότι μόνο ηθοποιός θα μπορούσε να είναι στη ζωή της. Η Μαρία Κατσανδρή έβαλε στοίχημα ότι αυτό ήταν κάτι που δεν μπορούσε να συμβεί. Το στοίχημα το έχασε. Μια μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία έκανε την φιγούρα της αναγνωρίσιμη στο ευρύ κοινό, αλλά αυτό το βήμα της είναι μόνο μια μικρή παρένθεση στο βιβλίο της ζωής της. Ακολούθησαν άλλα, ακόμα πιο συναρπαστικά βήματα.

Η Μαρία Κατσανδρή πάει κόντρα στο φόβο, που όπως δηλώνει στο bovary.gr, είναι «της μόδας» και σκέφτεται τι ωραία που είναι η ζωή. Φέτος, πρωταγωνιστεί στην παράσταση «Ψέμα στο Ψέμα», αλλά στην ίδια δεν αρέσουν καθόλου τα ψέματα. Κυρίως αυτά που οι άνθρωποι συνηθίζουν να λένε στον εαυτό τους.

«Γεννήθηκα στο Σικάγο αλλά από κει έχω μόνο μνήμες μυρουδιών και ήχους, αφού ο μπαμπάς μου είχε σνακ μπαρ. Ήμουν 17 μηνών όταν ήρθα στην Ελλάδα. Μεγάλωσα στο πατρικό της μαμάς μου στο Λόφο Σκουζέ.

Πέρασα στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης αλλά και στο Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν. Στη Θεσσαλονίκη δεν πήγα ούτε για την εγγραφή. Τα χρόνια της, που δεν ήταν μόνο η σχολή, ήταν τα πιο καθοριστικά και ουσιαστικά της θεατρικής μου ζωής. Το πρωί πρόβα, το μεσημέρι σχολή και το βράδυ παράσταση. Μεγάλο μάθημα. Μετά, ακολουθώντας τον αγαπημένο, πήγα Παρίσι. Έμεινα εκεί τρία χρόνια. Άλλο μάθημα. Πάλι τα μαθήματα που ακολουθούσα ήταν 10ωρα ή 8ωρα. Δεν ξεχνιούνται αυτά τα χρόνια.

Το θέατρο το αγαπούσα από μικρή. Πήγαινα με τη μαμά μου στο Εθνικό, στο Ηρώδειο, ώσπου στα 15 πήγα εγώ τη μαμά μου στο Θέατρο Τέχνης. Από τότε δεν έχασα καμιά παράσταση αλλά δεν έβλεπα ποτέ τον εαυτό μου πάνω στη σκηνή, αυτό που ήθελα ήταν να σπουδάσω φιλοσοφία και να το προσεγγίσω θεωρητικά. Και τότε, όταν έδινα εισαγωγικές, ήρθε το στοίχημα. Μια φίλη επέμενε ότι μόνο ηθοποιός μπορούσα να γίνω. Για την πείσω ότι κάνει λάθος έδωσα εξετάσεις. Ε! Μάλλον είχε δίκιο. Εχασα το στοίχημα».

Μαρία Κατσανδρή βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

«Απ΄τον Κάρολο Κουν θυμάμαι τα πάντα. Πώς να ξεχαστεί άλλωστε; Αλλά αυτά που με καθόρισαν ήταν η μεγάλη του αγάπη για τον ηθοποιό, για το θέατρο, η αφοσίωσή του, η πίστη του.

Η ζωή στο Παρίσι

Έμεινα στο Παρίσι τρία υπέροχα χρόνια. Εχω κρατήσει στη μνήμη μου το μουσείο Ροντέν, τη βροχή, το Μπομπούρ, το ποτάμι. Τις άπειρες ώρες στη Σινεματέκ…

Το πρώτο βήμα

Η πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση έγινε στα Πέτρινα Λιοντάρια στην ΕΡΤ. Μετά από πολλά χρόνια ήρθε το Καρέ της Ντάμας. Τα πάντα θυμάμαι και με νοσταλγία και κυρίως με αγάπη.

Γιατί και στη μια και στην άλλη δουλειά, κυρίως στο Καρέ της Ντάμας, αγαπιόμασταν πραγματικά, δύο χρόνια κάθε μέρα μαζί δεν είναι και λίγο. Αυτό που κάναμε γινόταν με κέφι, με όρεξη, με αγάπη».

Φυσικά και υπάρχει φιλία στο χώρο μας. Οι φίλοι μου από το χώρο του θεάτρου είναι αν είσαι από τα 18 σου κλεισμένος σε μια σχολή, σε μια σκηνή κι αυτό να συνεχίζεται μέσα στα χρόνια, από πού αλλού να είναι οι φίλοι σου;

Δεν υπάρχει ένα μόνο γεγονός που μπορεί να άλλαξε καθοριστικά τη ζωή μου. Μάλλον ο χρόνος είναι αυτός που αλλάζει τη διαχείριση των γεγονότων. Για μένα λοιπόν δεν είναι τα γεγονότα που σου αλλάζουν τη ζωή, είναι ο τρόπος διαχείρισής τους.

Κάθε συνεργασία αφήνει κάτι. Κάτι που είναι σαν θησαυρός. Και μετά ανοίγεις το μπαουλάκι και θαυμάζεις και μαθαίνεις και όλα αυτά αποτελούν την ιστορία σου. Και κάθε συνεργασία αφήνει το δικό της ανεξίτηλο σημάδι. Ακόμα και οι αδιάφορες αφήνουν το «σημάδι» της αδιαφορίας. Είναι κι αυτό όμως ένα μάθημα.

«Νοσταλγώ πάντα τη θάλασσα κι ας είμαι κάποιο χρόνο δίπλα της. Τη νοσταλγώ πάντα. Έχω μετανιώσει για αρκετά πράγματα στη ζωή μου. Τι να σας λέω τώρα. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Έτσι δεν είναι ;

Αφού αγαπώ τον χρόνο, αφού με αγαπώ, μια χαρά σχέση έχω με τη εξωτερική μου εμφάνιση που ούτως ή άλλως είναι αντανάκλαση της εσωτερικής συνθήκης. Κι αν έχω κάποια ανασφάλεια αυτή δεν αφορά σε κάτι εξωτερικό αλλά στο αν είμαι την κάθε στιγμή «Εκεί» με την καρδιά μου. Κι αν έχω κάποιο «δυνατό» όπως λέτε «σημείο» μάλλον θα πρέπει να είναι ότι κοιτάζω τους ανθρώπους στα μάτια όταν μου απευθύνονται. Μάλλον αυτό».

Έχω μετανιώσει για αρκετά πράγματα στη ζωή μου. Τι να σας λέω τώρα. Αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Έτσι δεν είναι ;

Μια συμβουλή που πήρε και την ακολουθεί πάντα

Από τον πατέρα μου: «Μη κάνεις ποτέ αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν» αλλά την έχω συμπληρώσει αυτή τη συμβουλή: «Μην κάνεις ούτε αυτό που δεν θέλει ο άλλος».

Ένα μεγάλο απωθημένο:

Να ζήσω σε ένα ιστιοφόρο.

Τι σκέφτεται όταν κοιτάζεται στον καθρέπτη

«Ωραία που είναι η Ζωή! Πάμε!»

Τι θα ήθελε να αλλάξει στη ζωή της

«Αν αλλάξω εγώ θα αλλάξει και η ζωή μου. Οχι πως έχω παράπονο. Δόξα τω Θεώ. Κι αν έχω Ελπίδα, -που έχω-, κι αν έχω Πίστη, -που έχω-, τότε όλα θα γίνουν καλύτερα.

 

 

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner