freegossip.gr

Breaking news,news,lifestyle,

Σμαράγδα Καρύδη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά Γέννηση 9 Αυγούστου 1969[1]
Αθήνα
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Εκπαίδευση και γλώσσες
Ομιλούμενες γλώσσες Ελληνικά
Σπουδές Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου
Πληροφορίες ασχολίας
Ιδιότητα ηθοποιός

Σμαράγδα Καρύδη: Η ηλικία, οι σπουδές και η αγαπημένη γωνιά του σπιτιού της

παρουσιάστρια
Αξιοσημείωτο έργο Σιγά… η πατρίδα κοιμάται
Βαμμένα κόκκινα μαλλιά
Ανατομία ενός εγκλήματος
Οι Χρηματιστές
Το Χρώμα του Φεγγαριού

Λόγω τιμής
Διπλή αλήθεια
Μια νύχτα σαν κι αυτή
Για σένα
Νυχτερινό Δελτίο
Το φτερούγισμα του γλάρου
Ερόικα
Αθώος ή ένοχος
Κόκκινος Κύκλος
Κόλπο Γκρόσο
Αχ! Και Να Ξερες
Λευκός οίκος
Η Νταντά
Babalou
Επτά Θανάσιμες Πεθερές
Safe Sex
Στο Παρά 5
Γιούγκερμαν
Φίλα τον βάτραχό σου
Ο πόλεμος των άστρων
Πίσω στο Σπίτι

Δια Ταύτα
Εθνική Ελλάδος
Νότα Μία
MadWalk – The Fashion Music Project
Μην αρχίζεις τη μουρμούρα (8ος κύκλος)
Ένα Εκατομμύριο Yen
Οι Απίθανοι
Πέμπτη & 12
Celebrity Game Night
Οικογένεια
Γονείς Ντίνος Καρύδης και Τζούλια Αργυροπούλου

Η Σμαράγδα Καρύδη (Αθήνα 9 Αυγούστου 1969) είναι Ελληνίδα ηθοποιός,σκηνοθέτιδα και παρουσιάστρια.

Βιογραφία
Γεννήθηκε στην Αθήνα.

Γονείς της είναι οι επίσης ηθοποιοί Ντίνος Καρύδης και Τζούλια Αργυροπούλου.

Μετά το σχολείο φοίτησε στην Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, από την οποία και αποφοίτησε.

Ξεκίνησε την καριέρα της στο χώρο της υποκριτικής όταν ήταν ακόμη παιδί και, συγκεκριμένα, το ντεμπούτο της έγινε το 1972, σε ηλικία μόλις 3 ετών, μέσα από την κινηματογραφική ταινία Ερωτική συμφωνία, στο πλευρό της Τζένης Καρέζη και του Κώστα Καζάκου. Στην εν λόγω ταινία συμμετείχε και ο πατέρας της.

Πέρα απο ηθοποιός είναι σκηνοθέτιδα και παρουσιάστρια.

Το τηλεοπτικό της ντεμπούτο έγινε το 1992, σε ηλικία 23 ετών, μέσα από τη σειρά του ΑΝΤ1 Βαμμένα κόκκινα μαλλιά, ενώ ακολούθησαν κάποια guests στις σειρές Ανατομία ενός εγκλήματος και Το χάραμα. Τη σεζόν 1996-1997 πρωταγωνίστησε στη σειρά Το χρώμα του φεγγαριού, ενώ παράλληλα εμφανίστηκε και στις σειρές Λόγω τιμής και Διπλή αλήθεια. Το 1997 συμμετέχει στη σειρά Για σένα και την επόμενη χρονιά στη σειρά Το φτερούγισμα του γλάρου. Συμμετείχε σε πολλές τηλεοπτικές σειρές όπου ενσάρκωνε ρόλους περισσότερο δραματικούς, μέχρι και την συμμετοχή της στη σειρά Στο παρά 5 (2005), όπου μέσα από τον ρόλο της Ντάλιας κατέστη μια από τις πιο αγαπημένες κωμικές ηθοποιούς της χώρας .

Τη σεζόν 2007-2008 πρωταγωνίστησε στη σειρά «Γιούγκερμαν» και την επόμενη, στη σειρά Φίλα το βάτραχο σου μαζί με τον Θοδωρή Αθερίδη.[2]Το 2014, αναλαμβάνει τη παρουσίαση της ψυχαγωγικής εκπομπής Celebrity Game Night στο ΜΕGA η οποία προβλήθηκε μέχρι το 2016, ενώ το 2015 πρωταγωνίστησε στην Εθνική Ελλάδος με τους Γιώργο Καπουτζίδη, Κατερίνα Παπουτσάκη κ.ά.

Εμφανίστηκε επίσης στις ταινίες Θηλυκή εταιρεία του Νίκου Περάκη (1999) και Ο καλύτερός μου φίλος (2001) του Λάκη Λαζόπουλου και του Γιώργου Λάνθιμου. Το 2007 πρωταγωνίστησε στην κινηματογραφική μεταφορά του θεατρικού έργου του Θοδωρή Αθερίδη “Μια μέλισσα τον Αύγουστο”. Στη συνέχεια, πρωταγωνίστησε στην ταινία Η κληρονόμος που έκανε πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2009. To 2014, πρωταγωνιστεί στη κινηματογραφική μεταφορά του πρώτου θεατρικού έργου του Θοδωρή Αθερίδη Από έρωτα ταινία που τιμήθηκε με το βραβείο κοινού της Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η τελευταία κινηματογραφική της δουλειά είναι οι Τέλειοι ξένοι (2016) σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη.

Οι εμφανίσεις της στο θέατρο ξεκίνησαν το 1989 μέσα από τις συμμετοχές της σε παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου[3] και αργότερα στο Ανοιχτό Θέατρο του Γ. Μιχαηλίδη. Έκτοτε ακολούθησαν συμμετοχές σε πολλές παραστάσεις όπως “Οι δούλες” (1997-1998), “Αnorexia Nevrosa” (1999-2000) , “Το πάρτι” (2002-2003) κ.α. Επίσης, έχει πρωταγωνιστήσει σε δύο μιούζικαλ, το “Chicago” (2012-2013) και το “Sweet Charity” (2016). Την σεζόν 2019-2020 πρωταγωνίστησε αλλά και σκηνοθέτησε την κωμωδία “Του Κουτρούλη ο γάμος”.

Σμαράγδα Καρύδη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Βραβεία
Έτος Βραβείο Θεσμός
2002 Βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου Βραβεία Πρόσωπα
2005 Βραβείο Καλύτερου ηθοποιού Βραβεία Leaders of the year – ALPHATV
2006 Βραβείο Καλύτερου ηθοποιού Βραβεία Leaders of the year – ALPHATV
Βραβείο Αγαπημένης ηθοποιού κοινού Βραβείο Πρόσωπα – ΑLPHATV
Βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου Βραβεία Πρόσωπα – ΑLPHATV
Βραβείο καλύτερης ηθοποιού Βραβεία Γυναίκες της χρονιάς
Βραβείο Αγαπημένης ηθοποιού Βραβεία Τηλεφίλ Κύπρου

2007 Βραβείο Αγαπημένης ηθοποιού Βραβεία Τηλεφίλ Κύπρου
Βραβείο Λαμπερής προσωπικότητας της χρονιάς Βραβεία Prix de Beaute
Βραβείο Αγαπημένης ηθοποιού κοινού Βραβεία Πρόσωπα – ΑLPHATV
Βραβείο Α’ Γυναικείου ρόλου Βραβεία Πρόσωπα – ΑLPHATV
Βραβείο καλύτερης ηθοποιού Βραβείο Γυναίκες της χρονιάς – ΑLPHATV
2008 Βραβείο Αγαπημένης ηθοποιού Βραβεία Τηλεφίλ Κύπρου
2007 Βραβείο Αγαπημένης ηθοποιού Βραβεία Πρόσωπα
(βραβεία του περιοδικού TV Έθνος)

2009 Βραβείο Αγαπημένης Πρωταγωνίστριας Κωμωδίας Βραβεία The Twenty
(βραβεία για τα 20 χρόνια του MEGA)

2015 Βραβείο Αγαπημένης παρουσιάστριας Βραβεία Τηλεφίλ Κύπρου
Βραβείο Best Actress London Greek Film Festival
Φιλμογραφία
Τηλεόραση
Έτος Τίτλος Προγράμματος Κανάλι Ρόλος Σημειώσεις
1989 Σιγά… η πατρίδα κοιμάται ΕΤ1 Επεισόδιο: “Τέλος… ή τέλος πάντων;”
1993 Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά ΑΝΤ1 Λίτσα 4 επεισόδια
Ανατομία ενός εγκλήματος Ειρήνη Δεληγιάννη Επεισόδιο: “Τυφλή αφοσίωση”
1994 Δάφνη Γεωργιάδη Επεισόδια : “Kλειστό κύκλωμα”

Οι Χρηματιστές MEGA Μόνικα Μάνεση 1 επεισόδιο
1996-1997 Το χρώμα του φεγγαριού ANT1 Μαρουσώ Σταθακάκη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1997 Λόγω τιμής MEGA Χλόη 8 επεισόδια
Διπλή αλήθεια ΕΤ1 Αλεξία Επεισόδιο: “Εις σάρκα μίαν…”
πόρνη Επεισόδιο: “Η ώρα των ίσκιων”
Έρση Επεισόδιο: “Λάθος ελπίδες”
Μια νύχτα σαν κι αυτή ANT1 Ρένα Επεισόδιο: “Αβάδιστα μονοπάτια”
Ελένη Μιχαλοπούλου Επεισόδιο: “Για την καρδιά του Αχιλλέα”
1997-1998 Για σένα MEGA Ελβίρα Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1998 Νυχτερινό Δελτίο ΕΤ1 Νένα Ντελοπούλου 2 επεισόδια

1998-1999 Το φτερούγισμα του γλάρου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
1999 Ερόικα θεατρίνα 1 επεισόδιο
2000-2001 Αθώος ή ένοχος ANT1 Ελένη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2001 Κόκκινος Κύκλος ALPHA Αγγελική Επεισόδιο: “Η μέρα της γυναίκας”
Κατερίνα Σταυροπούλου Επεισόδιο: “Οι επαγγελματίες”
Κατερίνα Επεισόδιο: “Παράδεισος”
Ελένη Επεισόδιο: ” Χρόνια Πολλά”
2001-2002 Κόλπο Γκρόσο Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2002-2003 Αχ και να ξερες Λίτσα Φαναριώτη
2003 Λευκός Οίκος ANT1 Δανάη
2004 Η Νταντά MEGA Ντέμη Ζαχαροπούλου 1 επεισόδιο
2004-2005 Babalou ALPHA Χριστίνα Πρωταγωνιστικός Ρόλος

Σμαράγδα Καρύδη η ΗΛΙΚΙΑ που δεν θα ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ

2005 Επτά Θανάσιμες Πεθερές MEGA Τζο Επεισόδιο: ” H Πολίτισσα Πεθερά ”
Safe Sex TV Stories Σάντρα Επεισόδιο: “Η Μπαρμπαρέλα πέθανε”
2005-2007 Στο Παρά Πέντε Ντάλια Χατζηαλεξάνδρου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2007 Γιούγκερμαν ΑΝΤ1 Κατερίνα Μακ Κλι 4 επεισόδια
2007-2009 Φίλα τον βάτραχό σου Όλγα Παυλίδου Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2010 Ο πόλεμος των άστρων Τζούλια Παπαφλωράτου Επεισόδιο: “Αιγώ και αυτός”
2012 Πίσω στο Σπίτι MEGA Αλέκα Γκιουλέκα Επεισόδιο: “Διαγώνισμα στ’ αρχαία”
2014 Δια Ταύτα Λιλίκα Επεισόδιο: “Ο Μπάμπης”
2015 Εθνική Ελλάδος Νίκη Αγγελίδη Πρωταγωνιστικός Ρόλος
2017-2018 Νότα Μία ALPHA Η Ίδια Παρουσιάστρια

Σμαράγδα Καρύδη ” Δεν ήθελα να παντρευτώ, ούτε να κάνω παιδιά.”

2018 MadWalk – The Fashion Music Project Ερμηνεία
2020-2021 Μην αρχίζεις τη μουρμούρα Νανά Καλούμπα Guest Εμφανίσεις
Ένα Εκατομμύριο Yen MEGA Η Ίδια Παρουσιάστρια
2014-2016-2021 Celebrity Game Night
Κινηματογράφος
Έτος Τίτλος Κινηματογραφικής Ταινίας Ρόλος
1972 Ερωτική συμφωνία μωρό
1993 Έναστρος θόλος Ισμήνη
1994 Το χάραμα πλούσια πελάτισσα
1996 Προς την ελευθερία Guest
1999 Θηλυκή εταιρεία Άντζελα Παππά
2000 Αιώνιος φοιτητής τζογαδόρος
2001 Ο καλύτερος μου φίλος Άντρεα
2004 Οι Απίθανοι Έλεν Παρ/Ελαστίνα (Φωνή)

2005 Η γυναίκα είναι σκληρός άνθρωπος Φανή
2007 Μια μέλισσα τον Αύγουστο Μαρία Γιανναδουδάκη
2008 Μπολτ Μήτση (Φωνή)
2009 Η Κληρονόμος Βέρα Σκαρίμπα
2014 Πέμπτη και 12 Αδαμαντία Φουντούκη
Με χωρίς γυναίκες Νάντια
2015 Aπό έρωτα Άννα
2016 Τέλειοι Ξένοι Έρση
Θεατρογραφία
Έτος Τίτλος Συνεργάτες Χώρος
1989-1990 Δον Χουάν: o απατεώνας της Σεβίλλης Δήμητρα Χατούπη
Τάκης Μόσχος

Εθνικό Θέατρο
1990-1991 Το στοιχειωμένο σπίτι Κάρμεν Ρουγγέρη Εθνικό Θέατρο
1991-1992 Το γαλάζιο πουλί Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης
Βίκυ Βολιώτη

Κώστας Φαλελάκης

Ανοιχτό Θέατρο Γ. Μιχαηλίδη
1992-1993 Άμλετ Μηνάς Χατζησάββας
Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

Χρύσα Σπηλιώτη

Ανοιχτό Θέατρο Γ. Μιχαηλίδη
1993-1994 Εκκλησιάζουσες Άννα Συνοδινού
Γιώργος Αρμένης

Κάρμεν Ρουγγέρη

Εθνικό Θέατρο/Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου
Τα κόκκινα φανάρια Σταύρος Ζαλμάς
Νατάσα Μανίσαλη

Θέατρο Αλάμπρα
1994-1995 Οι τελευταίοι του Γκόρκι Δημήτρης Παπαμιχαήλ
Ξένια Καλογεροπούλου

Κλέων Γρηγοριάδης

Θέατρο Πόρτα
1995-1996 Αγών Αντιγόνη Αλικάκου
Κατερίνα Λέχου

Ελένη Κοκκίδου

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
Η Βενετσιάνα Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης Τεχνοχώρος υπό σκιάν
1996-1997 Ελένη Καρυοφυλλιά Καραμπέτη
Άρης Λεμπεσόπουλος

Λευτέρης Βογιατζής

Αρχαίο θέατρο Επιδαύρου
1997-1998 Oι δούλες Βίκυ Βολιώτη
Βασιλική Δήμου

Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
1999-2000 Αnorexia Nervosa Μπεάτα Ασημακοπούλου
Γιώργος Χρανιώτης

Κώστας Κάππας

Θέατρο Ήβη
2000-2002 Μικρά εγκλήματα μεταξύ φίλων Χριστόφορος Παπακαλιάτης
Γιώργος Πυρπασόπουλος

Θέατρο Χώρα
2002-2003 Το πάρτυ Εβελίνα Παπούλια
Τάνια Τρύπη

Γεράσιμος Σκιαδαρέσης

Θέατρο Βεάκη
2003-2004 Από έρωτα Θοδωρής Αθερίδης
Αλίνα Κωτσοβούλου

Θέατρο Αθηνών
2004-2006 Μια μέλισσα τον Αύγουστο Θοδωρής Αθερίδης
Αντώνης Λουδάρος

Βίκυ Βολιώτη

Θέατρο Αθηνών
2006-2008 Συνέβη και όποιος θέλει το πιστεύει Θοδωρής Αθερίδης
Βίκυ Βολιώτη

Μιχάλης Μαρίνος

Θέατρο Μικρό Παλλάς
2008 (καλοκαίρι) Ελένη Γιάννης Βούρος
Θοδωρής Αθερίδης

Γιώργος Καπουτζίδης

Περιοδεία
2008-2010 Από μακριά Θοδωρής Αθερίδης
Βίκυ Βολιώτη

Γιώργος Καπουτζίδης

Θέατρο Μικρό Παλλάς
2010-2011 Το Ημέρωμα της Στρίγγλας Θοδωρής Αθερίδης
Στέλιος Γούτης

Νάστια Βραχάτη

Θέατρο Μικρό Παλλάς
2011 (καλοκαίρι) Οθέλλος Γιώργος Κιμούλης
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Αλέξανδρος Μπουρδούμης

Περιοδεία
2011-2012 Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης Αριέττα Μουτούση
Βίκυ Σταυροπούλου

Αντώνης Φραγκάκης

Θέατρο Μικρό Παλλάς
2012-2013 Chicago Τάνια Τρύπη
Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης

Αντώνης Λουδάρος

Θέατρο Παλλάς
2014-2015 Συρανό ντε Μπερζεράκ Βασίλης Χαραλαμπόπουλος
Όμηρος Πουλάκης

Θέατρο Παλλάς
2015-2016 Sweet Charity Σταύρος Ζαλμάς
Μέμος Μπεγνής

Ντορέττα Παπαδημητρίου

Θέατρο Badminton
2016-2018 Το ψέμα Θοδωρής Αθερίδης
Μυρτώ Αλικάκη

Κώστας Κάππας

Θέατρο Μικρό Παλλάς
2018-2019 Οι Μάγισσες της Σμύρνης Μαρία Καβογιάννη
Μίρκα Παπακωνσταντίνου

Μελέτης Ηλίας

Θέατρο Παλλάς
Γαλάζιο Πουλί Νίκος Κουρής Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
2019-2020 Του Κουτρούλη ο γάμος Νίκος Κουρής
Ευγενία Σαμαρά

Σπύρος Χατζηαγγελάκης

Θέατρο Κατερίνα Βασιλάκου

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :
WordPress Cookie Plugin by Real Cookie Banner