Hit enter after type your search item

Σοφία Αρβανίτη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά
Γέννηση 4 Μαΐου 1968 (53 ετών)
Αθήνα, Ελλάδα
Εθνικότητα Ελληνική
Χώρα πολιτογράφησης Ελλάδα
Ιδιότητα τραγουδιστής και μουσικός ηχογραφήσεων
Όργανα φωνή
Είδος τέχνης Τραγούδι
Καλλιτεχνικά ρεύματα Ποπ, Μοντέρνα Ποπ, Λαϊκό, Μοντέρνο λαϊκό

Η Σοφία Αρβανίτη (γενν. 4 Μαΐου 1968[εκκρεμεί παραπομπή]) γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και μεγάλωσε, και είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, αρχικά της ποπ και αργότερα και του λαϊκού ρεπερτορίου. Στο διάστημα 1985-2007, έχει συνεργαστεί με γνωστούς τραγουδιστές, όπως η Άννα Βίσση, η Σοφία Βόσσου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Μαντώ και άλλοι, αλλά και με συνθέτες, όπως ο Μιχάλης Ρακιντζής, ο Νίκος Καρβέλας και ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος.Η Σοφία Αρβανίτη γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Μαΐου του 1968. Στο διάστημα 1985-2007, έχει συνεργαστεί με γνωστούς τραγουδιστές, όπως η Άννα Βίσση, η Σοφία Βόσσου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, η Μαντώ και άλλοι, αλλά και με συνθέτες, όπως ο Μιχάλης Ρακιντζής, ο Νίκος Καρβέλας και ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος.

Είναι ένα υπέροχο ζεστό πλάσμα, δοτικό που τα λέει χύμα όταν πρέπει και όποτε κάναμε συνέντευξη πάντοτε ήταν ιδιαιτέρως ευγενής και με διάθεση να μιλήσει και να δημοσιοποιήσει τα σχέδιά της.Σοφία Αρβανίτη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Γεννήθηκα σε μια οικογένεια με Μικρασιατική καταγωγή, βιοπαλαιστές οι γονείς μου…
Η Σοφία Αρβανίτη είχε πει για την παιδική της ηλικία και την οικογένειά της: “Μεγάλωσα σε μια γειτονιά προσφύγων Μικρασιατών στο Χαλάνδρι, έτσι ζυμώθηκα μέσα σε μια κουλτούρα ανθρώπων που πάλευαν. Στο δημοτικό, μέσω της νονάς μου που ήταν μια κοσμική μοδίστρα, με έστειλαν να σπουδάσω μπαλέτο. Το ήθελα πολύ, οι γονείς μου αρχικά αρνούνταν, όμως τελικά σπούδασα για δέκα χρόνια με υποτροφία, γιατί είδαν ότι έχω ταλέντο”.

Σοφία Αρβανίτη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Εργάστηκα μια χρονιά ως χορεύτρια στο Μόστρου στην Πλάκα
“Ήθελα να έχω το χαρτζιλίκι μου, να είμαι ανεξάρτητη, είχε πει η Σοφία Αρβανίτη. Παρόλο που οι γονείς μου ήταν αυστηροί, έκοψα τον ομφάλιο λώρο. Είχα τσαμπουκά, καβαλούσα τη μηχανή μου που την αγόρασα με δικά μου χρήματα, ευτυχώς δεν έμπλεξα γιατί είχα όραμα. Αμέσως μετά το μπαλέτο, σπούδασα φωνητική και πιάνο. Πήγαινα το απόγευμα στη σχολή του Κλάβα κι έκανα μαθήματα ρεπερτορίου και πιάνου και μετά πήγαινα να χορέψω για να πληρώνω τα μαθήματα και τα γραμμάτια της μοτοσικλέτας”.

Σοφία Αρβανίτη βιογραφικό σήμερα! Η προσωπική ζωή, η ηλικία, το ύψος, η καταγωγή, οι σπουδές, και τα κιλά

Η γνωριμία με τον Μιχάλη Ρακιντζή
Η Σοφία Αρβανίτη και ο Μιχάλης Ρακιντζής ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά ζευγάρια της δεκαετίας του ενενήντα, όπως ο Νίκος Καρβέλας με την Άννα Βίσση, τόσο στη μουσική σκηνή, όσο και στη ζωή. Το πρώτο αποτέλεσμα της συνεργασίας τους ήταν ο χρυσός δίσκος “Μη μου μιλάς για καλοκαίρια”, που έκανε το ομώνυμο τραγούδι επιτυχία. Άλλα πετυχημένα τραγούδια από τον ίδιο δίσκο ήταν τα “Δεν μένει εδώ”, “Σαν πρώτη φορά”, “Έτσι κι αλλιώς”, “Κάπου κάπου” και άλλα.

Η Σοφία είχε πει σχετικά για τη γνωριμία και τη διάλυση της σχέσης τους: “Με είχε δει στην τηλεόραση σε ένα χριστουγεννιάτικο σόου που φορούσα ένα καυτό μαύρο παγέτα και λικνιζόμουν στο ”Σοκολατί”. Όπως έμαθα αργότερα, ο Ρακιντζής έκανε περιοδεία και τηλεφώνησε στον μάνατζερ μου: ”Βρες μου την Αρβανίτη, τη θέλω παρτενέρ στις συναυλίες μου”. Πήγα μαζί του τρελαμένη, σκίσαμε, πέφτανε στάδια! Μετά μου έγραψε τους δίσκους μου, που έγιναν πλατινένιοι.

Είχαμε κάνει έναν Λυκαβηττό και κρέμονταν σαν τα τσαμπιά οι άνθρωποι να μας ακούσουν”! Για το γάμο και τη δημιουργία οικογένειας με τον Μιχάλη Ρακιντζή είχε πει η Σοφία: “Εγώ κάθε άντρα που έχω ερωτευθεί, ήθελα να είναι ο πατέρας των παιδιών μου, γιατί αυτή είναι και η φύση της γυναίκας, να ακούει το βιολογικό ρολόι, το τσιπάκι πού’χει μέσα της. Μετά όμως κάτι πάει στραβά, υπάρχουν συγκρούσεις και χωρίζεις. Όταν χωρίσαμε με τον Μιχάλη κάναμε πέντε χρόνια να ξαναμιλήσουμε. Μην κοιτάς τώρα που πίνουμε ρακές και πάμε βόλτες. Όταν είσαι πιτσιρίκι, έχεις τον εγωισμό σου παραμάσχαλα, είναι και πάλι ενεργειακό το θέμα. Όταν χαλαρώσει το ερωτικό μετά από χρόνια, φεύγουν τα απωθημένα, μιλάς πάλι για μουσική, γνωρίζεις έως και τις σχέσεις του πρώην σου”.

Η Σοφία Αρβανίτη κάνει αναδρομή στις συνεργασίες της που άφησαν εποχή

Η απόσυρση στην Ανάβυσσο, η λατρεία στα σκυλιά , ο γάμος και το come back στη μουσική
Η Σοφία Αρβανίτη είχε πει σε συνέντευξή της: “Είχα αποσυρθεί αυτά τα χρόνια στην Ανάβυσσο στο εξοχικό μου, μάζευα σκυλιά από τους δρόμους, έκανα τη νοικοκυρά, έκανα την αγρότισσα, έκανα πολλούς ρόλους. Κλείστηκα λίγο, αλλά ήθελα να το δοκιμάσω. Μια περίοδο ήμουν παντρεμένη (Νάσος Νικολαΐδης), ήθελα να κάνω οικογένεια, αλλά τώρα πια έχω φύγει απ’ αυτό. Μέσα από συγκυρίες οδηγήθηκα και πάλι στη μουσική.

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με ενθάρρυνε πολύ. Εμένα η οικογένειά μου είναι η μουσική”.

«Δεν θέλω να τον ξεχάσω – Μιλάω μαζί του και πιστεύω ότι με βοηθάει» είχε πει για τον αδελφό της
Ο Κώστας Αρβανίτης πέθανε τον Αύγουστο του 2019, μετά από μάχη που έδινε με τον καρκίνο. Μάλιστα, η σύζυγός του είχε αναφέρει πως τις δύσκολες εκείνες ώρες που πάλευε να σώσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους μπορούσε από την πυρκαγιά στο Μάτι, «φώναζε με όση δύναμη του είχε αφήσει ο καρκίνος».

Σοφία Αρβανίτη: Γιατί εγκατέλειψε το τραγούδι;

Η Σοφία Αρβανίτη είχε πει με πόνο ψυχής: «Είμαι πολύ περίεργα. Βιώνω μία τελείως καινούργια κατάσταση, λόγω της απώλειας του αδερφού μου. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Τα βλέπω όλα θολά, λίγο απόκοσμα, μέσα από ένα πέπλο. Αποφάσισα να μη χάσω ποτέ το κοριτσάκι που κρύβω μέσα μου!» είχε τονίσει η Σοφία Αρβανίτη και είχε προσθέσει: «Δεν θέλω να τον ξεχάσω. Θέλω κάθε μέρα να τον σκέφτομαι, όπως γίνεται και μέχρι τώρα. Μιλάω μαζί του και πιστεύω ότι με βοηθάει. Έχω δει αλλαγές στη ζωή μου. Ακόμη και αν αυτό είναι ένα παραμύθι που μου αρέσει να το συντηρώ… θέλω να νιώθω ότι υπάρχει ένας άνθρωπος στον ουρανό που μας προσέχει.

Δύσκολες ώρες για τη Σοφία Αρβανίτη

Αναφερόμενη στην ηρωική πράξη του κατά την διάρκεια της φονικής πυρκαγιάς, είχε πει: «Ο αδερφός μου, την ημέρα των γενεθλίων του, στις 23 Ιουλίου του 2018, έσωσε 73 ανθρώπους στη φονική πυρκαγιά στο Μάτι. Ήμασταν καλεσμένοι από τον ίδιο και την οικογένειά του, τον γιο του και τη γυναίκα του, να περάσουμε και αυτά του τα γενέθλια στο σπίτι του στη Νέα Μάκρη. Και με παίρνει τηλέφωνο και μου λέει ‘μην ξεκινήσεις με τη μαμά να έρθετε, γιατί η περιοχή στο Μάτι έχει πάρει φωτιά και θα φύγουμε με τον Ταξιάρχη (σ.σ. το αλιευτικό σκάφος που είχε) να πάμε να σώσουμε τον κόσμο που έχει φύγει από τον χώρο της πυρκαγιάς και πάει προς τη θάλασσα’».

Τέλος,είχε προσθέσει: «Το να σώζεις 73 ανθρώπους και σκυλιά και ζώα, να τους παίρνεις πάνω στο σκάφος, να τους πηγαίνεις σε ασφαλές σημείο και να ξαναγυρνάς για να πάρεις κι άλλο κόσμο δείχνει ότι ο αδερφός μου ήταν ένας ήρωας. Η κηδεία του έγινε δημοσία δαπάνη και το θεωρώ ύψιστη τιμή για έναν άνθρωπο αυτό και είμαι περήφανη», είχε δηλώσει η ερμηνεύτρια.

Συγκλονίζει η Σοφία Αρβανίτη για το θάνατο του αδελφού της: «Τον ήθελα κοντά μου!»

Πλέον η Σοφία Αρβανίτη προσπαθεί να σταθεί δυνατή στο πλευρό της μητέρας τους, της συζύγου του και του αγαπημένου της ανιψιού, να επουλώσει τις πληγές της και να μας εκπλήξει για ακόμη μια φορά καθώς τα καλύτερα καλλιτεχνικά έρχονται! Προσωπικά, της εύχομαι τα καλύτερα γιατί είναι ένα άτομο που της αξίζει η ευτυχία και η επιτυχία 100%.

Τα πρώτα χρόνια (1978-1984)
Το 1978 ξεκίνησε μαθήματα ορθοφωνίας και κλασικού χορού. Σε μια παράσταση το 1984, της έγινε επίσημη πρόταση να εμφανιστεί σε δημόσιο χώρο και να τραγουδήσει.

Η αρχή της καριέρας της (1985-1990)
Τα 80’s και ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος
Ένα χρόνο μετά, δηλαδή το 1985, έκανε την πρώτη της εμφάνιση σε μια μπουάτ στην Πλάκα. Αργότερα, ξεκίνησαν οι συνεργασίες με δημοφιλείς καλλιτέχνες των 80’s, όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιάννης Γιοκαρίνης, η Άννα Βίσση και ο Νίκος Καρβέλας. Ο Κώστας Χαριτοδιπλωμένος, με πολλές επιτυχίες δικές του (“Lost in the night”, “Τούρτα σοκολάτα”, “Ζωή και κότα”, “Λούκυ”) και άλλων καλλιτεχνών (Αλέξια- “Τα κορίτσια ξενυχτάνε”, “Σταλιά σταλιά”, “Αγάπη καλοκαιρινή”, Πωλίνα-“Πάμε για τρέλες στις Σεϋχέλλες”, “Ροζ Μπικίνι”, Μαντώ-“Αυτό το καλοκαίρι”, “Fill me up”, και πολλά άλλα), αποφάσισε να γράψει τα τραγούδια του πρώτου της δίσκου, “Τ’ όνομά μου είναι Σοφία”, με κυριότερη επιτυχία το τραγούδι “Σοκολατί”. Μετά από αυτήν την επιτυχία, η Σοφία Αρβανίτη δεχόταν μεγαλύτερες προτάσεις από νυχτερινά κέντρα. Η πιο χαρακτηριστική της εμφάνιση ήταν στον “Διογένη” με τον Νίκο Καρβέλα, την Πωλίνα, την Αλέξια και τον Δάκη.

Η συνεργασία με τον Μιχάλη Ρακιντζή (1990-1992)
“Μη μου μιλάς για καλοκαίρια” (1990) Η Σοφία Αρβανίτη και ο Μιχάλης Ρακιντζής ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά ζευγάρια της δεκαετίας του 1990, όπως ο Νίκος Καρβέλας με την Άννα Βίσση, τόσο στη μουσική σκηνή, όσο και στη ζωή. Το πρώτο αποτέλεσμα της συνεργασίας τους ήταν ο πλατινένιος δίσκος “Μη μου μιλάς για καλοκαίρια”, που έκανε το ομώνυμο τραγούδι επιτυχία. Άλλα πετυχημένα τραγούδια από τον ίδιο δίσκο ήταν τα “Δεν μένει εδώ”, “Σαν πρώτη φορά”, “Έτσι κι αλλιώς”, “Κάπου κάπου” και άλλα.

“Παράφορα” (1992)
Το επόμενο αποτέλεσμα της συνεργασίας Μιχάλης Ρακιντζής-Σοφία Αρβανίτη ήταν ο δίσκος “Παράφορα”. Η Σοφία Αρβανίτη ήθελε να πειραματιστεί σε μια νέα μόδα, που είχε μόλις αρχίσει να γίνεται όλο και πιο δημοφιλής: το λαϊκό. Ο Μιχάλης Ρακιντζής ικανοποίησε την επιθυμία της στα τραγούδια “Φύγαμε” (ελαφρώς λαϊκή ενορχήστρωση) και “Αυτόφωρο” (με ανατολίτικα στοιχεία), πράγμα που όμως δεν έφερε την αναμενόμενη επιτυχία. Άξια αναφοράς είναι η συμμετοχή της Bonnie Tyler / Μπόνι Τάιλερ στο κομμάτι “Πεθαίνω στην ερημιά (The desert is in your heart)”, ένα κομμάτι με ροκ και ανατολίτικα στοιχεία, που ήταν από τους παράγοντες που έκανε το δίσκο πλατινένιο. Ένας άλλος ήταν το κομμάτι “Μπλέχτηκα”, για το οποίο γυρίστηκε βίντεο κλιπ με την Σοφία Αρβανίτη και τον Μιχάλης Ρακιντζής. Το βίντεο αυτό παίχτηκε στα κανάλια μόνο μια φορά. Μετά όμως ήρθε ο χωρισμός των δύο καλλιτεχνών και η BMG το απέσυρε και γύρισε άλλο βίντεο, μόνο με τη Σοφία Αρβανίτη. Ο χωρισμός αυτός ήταν το τέλος της ελαφριάς ποπ γα την Σοφία Αρβανίτη.

Η αρχή της στροφής (1993)
“Ζωή σαν πορτοκάλι” (1993)
Συνεργάστηκε με τον Σπύρο Πάζιο, γνωστό από το δίσκο “Νερομπογιές” της Αλέξιας (1992) και τη συμμετοχή του στο συγκρότημα Μουσικές Ταξιαρχίες με το Τζίμη Πανούση, που είχε να κάνει κι αυτός με πιο ελαφρά τραγούδια. Το αποτέλεσμα της συνεργασίας με τον Πάζιο ήταν ο καλοκαιρινός δίσκος της Αρβανίτη “Ζωή σαν πορτοκάλι”, τον Ιούνιο του 1993. Η μία επιτυχία του δίσκου ήταν το τραγούδι “Ζωή σαν πορτοκάλι”, μια μπαλάντα, και η άλλη ήταν “Το ξύλινο πάτωμα”, ένα τραγούδι με περισσότερο λαϊκά στοιχεία. Στο δίσκο συμμετείχε και ο στενός της συνεργάτης και φίλος Γιώργος Πανταλός, που έκανε τη σύνθεση και την ενορχήστρωση του τραγουδιού “Ποιος ξέρει αύριο”, σε στίχους της Σοφίας.

Επιστροφή στην ποπ (1994)
“Τα ντουέτα” του Κώστα Τουρνά (1994)
Η τελευταία απόπειρα της Σοφίας Αρβανίτη να επιστρέψει στην ελαφρά ποπ που θύμιζε 1980’s έγινε το 1994, όταν συμμετείχε στον δίσκο “Ντουέτα” του Κώστα Τουρνά. Στον δίσκο αυτό υπήρχαν δώδεκα τραγούδια από τη δισκογραφία του Κώστα Τουρνά, διασκευασμένα και με τη συμμετοχή γνωστών καλλιτεχνών: Ελένη Δήμου (“Δεν μετανιώνω”), Χρήστο Δάντη (“Λεν'”), Καίτη Γαρμπή (“Στιγμές”), Σταμάτη Κραουνάκη (“Ο Αχιλλέας απ’ το Κάιρο”), Σοφία Βόσσου (“Όπου φυσάει ο άνεμος”), Χάρη Κατσιμίχα (“Κυρίες και κύριοι”), Αλέξια (“Αν ο έρωτας ζει”), Βίκυ Κουλιανού (“Δύο σ’ ένα”), Κώστα Χατζή (“Άνθρωπε αγάπα”), Σοφία Αρβανίτη (“Μην της το πεις”). Στα τραγούδια αυτά συμμετείχε και ο ίδιος ο Κώστας Τουρνάς.

Η ολοκληρωτική μεταστροφή (1995-1999)
“Η αγάπη τα πάντα νικάει” (1995)
Μετά το 1994, η Σοφία Αρβανίτη έκανε ολοκληρωτική στροφή στην καριέρα της και συνεργάστηκε με τον λαϊκό συνθέτη Αλέκο Χρυσοβέργη, ο οποίος έγραψε τα περισσότερα κομμάτια του πέμπτου προσωπικού της δίσκου, “Η αγάπη τα πάντα νικάει”, που κυκλοφόρησε το 1995. Ο δίσκος έβγαλε αρκετές επιτυχίες: “Η αγάπη τα πάντα νικάει” (Αλέκου Χρυσοβέργη), “Χτύπα” (Αλέκου Χρυσοβέργη), “Το άρωμα” (Γιάννη Δεληγιάννη). Ακόμη, στο δίσκο συμμετείχε στιχουργικά η Ειρήνη Χρυσοβέργη σε αρκετά κομμάτια. Ο μαέστρος της και στενός φίλος Γιώργος Πανταλός συμμετείχε σαν συνθέτης με το κομμάτι “Περιμένω”, το οποίο θύμιζε περισσότερο την “παλιά” Σοφία Αρβανίτη, στα πιο pop ακούσματα. Ο Κωνσταντίνος Παντζής συνέθεσε το σουξέ “Έστω μια νύχτα” (στίχοι Ναταλίας Γερμανού). Ο ίδιος έγραψε αργότερα τραγούδια για γνωστούς καλλιτέχνες (Αντώνης Ρέμος, Καίτη Γαρμπή, Νατάσα Θεοδωρίδου, Έλλη Κοκκίνου, κ.α.). Αυτό ήταν το πρώτο βήμα της Σοφίας Αρβανίτη στο λαϊκό ρεπερτόριο. Ήταν όμως αρκετό για να εμφανιστεί για πρώτη φορά σε μεγάλο νυχτερινό κέντρο, με τον γνωστό λαϊκό τραγουδιστή Νότη Σφακιανάκη και την τότε άγνωστη Πέγκυ Ζήνα.

“Καινούρια μέρα” (1996)
Καινούρια μέρα ξημέρωσε στη Σοφία Αρβανίτη το 1996, όταν γνώρισε τον συνθέτη Γιώργο Μουκίδη, ο οποίος έγινε και σύντροφός της. Συνεργάστηκαν το 1996 στον έκτο προσωπικό της δίσκο, με τίτλο “Καινούρια μέρα”, που περιείχε έντεκα λαϊκά τραγούδια. Στο δίσκο συμμετείχε συνθετικά ο Κωνσταντίνος Παντζής, που έγραψε κι άλλη επιτυχία (“Δως μου ένα φιλί”) και ο Γιώργος Αλκαίος στο κομμάτι “Άλλα μάτια”. Τρεις άλλες επιτυχίες έγραψε και ο Γιώργος Μουκίδης, το “Όποιος δεν είδε”, “Τίποτα” και το ομώνυμο κομμάτι, “Καινούρια μέρα”. Η ίδια η Αρβανίτη έγραψε το κομμάτι “Όλα είσαι εσύ”.

“Στον αέρα” (1997)
Επιτυχημένη θεωρείται και η συνεργασία της Σοφίας Αρβανίτη με την Σοφία Βόσσου και την στιχουργό Εύη Δρούτσα. Η συνεργασία μαζί τους έγινε στον δίσκο της Αρβανίτη “Στον αέρα”, που κυκλοφόρησε το 1997. Η Σοφία Αρβανίτη στον δίσκο αυτό συνεχίζει στο λαϊκό ύφος του Κωνσταντίνου Παντζή, αλλά αυτή τη φορά το συνδυάζει με την ποπ μουσική της Σοφίας Βόσσου. Συγκεκριμένα, το κομμάτι “Κόκκινη κόλαση”, σε στίχους Εύης Δρούτσα, βρίσκεται στα τοπ τεν. Την ίδια επιτυχία γνώρισαν και τα κομμάτια “Όχι” και το ομώνυμο “Στον αέρα”, σε μουσική Σοφίας Βόσσου και στίχους Εύης Δρούτσα, η οποία στη δεκαετία του ενενήντα είχε χαρίσει επιτυχίες σε πολλούς καλλιτέχνες (Μαντώ, Γιάννη Πάριο, Κωνσταντίνα).

“Κόκκινη κλωστή” (1998)
Η “Κόκκινη κλωστή” της Σοφίας Αρβανίτη είναι ένας δίσκος που περιέχει ακούσματα ελαφρολαϊκά ή και λαϊκά. Την μουσική και τους στίχους υπογράφει ο Ανδρέας Μπονάτσος, ενώ σε λίγα τραγούδια, οι στίχοι είναι του Σπύρου Γκέκα. Αρκετά τραγούδια ακούστηκαν, τα περισσότερα λαϊκά. “Κόκκινη κλωστή”, “Μην ανάβεις το τσιγάρο” (με δημοτικά στοιχεία), “Δεν το συζητώ” (ντουέτο με τον Γιώργο Μουκίδη, με τον οποίο είχε χωρίσει η Αρβανίτη), ήταν οι κύριες επιτυχίες του δίσκου αυτού. Άλλες είναι: “Σου μιλάω ελληνικά”, “Όλα τα είδα”, “Όσο σ’ αγάπησα”, κ.α.

Η νέα δεκαετία (2000 – 2008)
“Καλοκαίρι και χειμώνα μου” (2000)
Το Cd single “Καλοκαίρι και χειμώνα μου” κυκλοφόρησε στις αρχές του 2000 και περιείχε τέσσερα κομμάτια, σε μουσική και στίχους του Ανδρέα Μπονάτσου. Τα δύο που ξεχώρισαν ήταν το ομώνυμο ποπ κομμάτι και το “Τώρα νιώθω πόσο μ’ αγαπάς (Το νιώθω)”, ένα λαϊκό κομμάτι.

“Συμπτωματικά” (2000)
Το καλοκαίρι του 2000, κυκλοφόρησε ο δίσκος “Συμπτωματικά”, με τη συνεργασία πολλών συνθετών, ανάμεσα στους οποίους, για μία ακόμη φορά, ήταν ο Μιχάλης Ρακιντζής. Τα τραγούδια “Καλοκαίρι και χειμώνα μου” του Αντρέα Μπονάτσου και “Όλα σου τα δίνω” και “Με εξουσιάζεις” του Αντώνη Σκόκου έγιναν μεγάλες επιτυχίες του καλοκαιριού. Ακόμη, ο τίτλος του τραγουδιού “Λέω να πάω μέχρι τα αστέρια” προοριζόταν ως τίτλος της διασκευής παραδοσιακού ινδικού τραγουδιού, που θα γινόταν ντουέτο με τον Μιχάλη Ρακιντζή, αλλά τελικά η ιδέα ναυάγησε, παρ’ όλο που το τραγούδι είχε ηχογραφηθεί. Καθώς επίσης το ίδιο έγινε και με το τραγούδι “Εμείς οι δύο” ντουέτο με το Μιχάλη Ρακιντζή παρ’ όλο που και αυτό το τραγούδι είχε ηχογραφηθεί) To 2001, η Σοφία Αρβανίτη πηγαίνει για περιοδεία στην Αμερική με τον Βασίλη Καρρά, όπου έτυχε θετικής υποδοχής από την ομογένεια.

“Δύναμη” (2002)
Το Δύναμη είναι το τρίτο κατά χρονολογική σειρά Cd-single της Σοφίας Αρβανίτη και αποτελεί το τελευταίο της δισκογραφικό δείγμα από το 2002 μέχρι το 2007.

Το σινγκλ αυτό κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2002 και περιείχε πέντε κομμάτια: 1ον, το κομμάτι Να μην φύγεις ποτέ του Ελληνοαμερικάνου Morin Marc που έγινε χιτ της εποχής, 2ον, το κομμάτι Δεν βρίσκω τη δύναμη του Μιχάλη Ρακιντζή , που έγινε το σήμα του σινγκλ, 3ον, το κομμάτι Έναν άντρα αγαπάω του ίδιου συνθέτη , που έγινε ραδιοφωνική επιτυχία έναν χρόνο μετά(!), 4ον, το κομμάτι Cabrio των Θανάση Βήχου και Δανάη Βαλιάνου, και 5ον, το θρυλικό Μη μου μιλάς για καλοκαίρια του Μιχάλη Ρακιντζή σε διασκευή των Positive energy και έγινε για άλλη μια φορά επιτυχία.

2003 – 2009
Από το 2003 ως το 2007, η Σοφία Αρβανίτη δεν είχε δώσει δείγματα δισκογραφικής δουλειάς. Μετά την απρόσμενη και καθυστερημένη επιτυχία του “Έναν άντρα αγαπάω” το 2003, αποσύρθηκε για ένα διάστημα από τα δισκογραφικά δρώμενα και έκτοτε εμφανιζόταν σε μικρές μουσικές σκηνές, όπως το Πέτρινο Θέατρο (2006).

Η αρχικά της επιστροφή έγινε τον Ιανουάριο του 2007, όταν ντύνει μουσικά τη βραδιά Κυπριακής γιορτής. Η δυναμική επιστροφή της συμβάινει το Νοέμβριο στο “Athens on the rocks”:

Στο “Athens on the rocks” (Πρώην “13 Φεγγάρια”), νυχτερινό κέντρο της Αθήνας, από 7/11/2007 εμφανιζόταν σε εναλλακτικό πρόγραμμα μεζί μετον Πασχάλη Αρβανιτίδη και τη Μαντώ. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν η κόρη του Πασχάλη, Ζίνα Αρβανιτίδη, και ο πρωτοεμφανιζόμενος Γιώργος Παπαδόπουλος. Ακόμη, το πρόγραμμα συμπληρώνουν αξέχαστα ελληνικά τραγούδια, όπως “Τα κορίτσια ξενυχτάνε” της Αλέξιας και το “Τσικαμπούμ” του Γιάννη Κούτρα και του Γιάννη Γιοκαρίνη.

Το καλοκαίρι του 2008 ηχογραφεί ένα ντουέτο έκπληξη με τον Κωνσταντίνο Παππα, στο τραγούδι “Μπόρα”.

(2009 – 2017)
Από τις αρχές του 2010, παρουσιάζει δίωρη εκπομπή στο διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό e-Rock.gr.

“Χωρίς Retouche” (2009)
Το άλμπουμ “Χωρίς Retouche”, κυκλοφόρησε στα μέσα του Αυγούστου 2009. Περιέχει 12 τραγούδια που 5 από αυτά, υπογράφει ο Ανδρέας Λάμπρου. Το πρώτο τραγούδι ονομάζεται “Παίξε Μουσική Δυνατά”, σε μουσική και στίχους του Γιάννη Μιχαήλ, με τη συμμετοχή της Μαντούς στα φωνητικά. Περιέχει ένα ντουέτο με τον σύζυγό της, Νάσο Νικολαΐδη, με τίτλο “Κλείνω τα μάτια”. Έχει εμφανιστεί με την Ερασμία Μάνου και τους Rocky Roads.

“Αλαβαρντάχαλα (Τραγούδια Των Καιρών) ” (2017)
Το 2017 κυκλοφορεί απο την εταιρεία General Music ο δίσκος της Σοφίας Αρβανίτη “Αλαβαρντάχαλα (Τραγούδια Των Καιρών)” σε μουσική Δημήτρη Λιόλιου, Χρήστου Τσουκαλά, Βασίλη Αβραμίδη, Ανδρέα Κατσιγιάννη, Ζωής Τηγανούρια και σε στίχους – κυρίως – δικούς της.

Δισκογραφία
Αναλυτικά:Σοφία Αρβανίτη (δισκογραφία)
Προσωπικά άλμπουμ
Τ’ όνομά μου είναι Σοφία (1989) (album)
Μη μου μιλάς για καλοκαίρια (1990) (album) (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή)
Παράφορα (1992) ft Bonnie Tyler / Μπόνι Τάιλερ και ο Μιχάλης Ρακιντζής (album) (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή)
Ζωή σαν πορτοκάλι (1993) (album)
Στον αέρα (1994) (album)
Η αγάπη τα πάντα νικάει (1995)(album)
Καινούρια μέρα (1996) (album)
Κόκκινη κλωστή (1998) (album)
Συμπτωματικά ft Μιχάλης Ρακιντζής (2000) (ο Μιχάλης Ρακιντζής συνέθεσε 2 τραγούδια του album: “Σε πάω όπως είσαι” & “Συμπτωματικά”, συμμετέχει ο ίδιος και στο τραγούδι (Ακόμη, ο τίτλος του τραγουδιού “Λέω να πάω μέχρι τα αστέρια” προοριζόταν ως τίτλος της διασκευής παραδοσιακού ινδικού τραγουδιού, που θα γινόταν ντουέτο με τον Μιχάλη Ρακιντζή, αλλά τελικά η ιδέα ναυάγησε, παρ’ όλο που το τραγούδι είχε ηχογραφηθεί.Καθώς επίσης το ίδιο έγινε και με το τραγούδι “Εμείς οι δύο” ντουέτο με το Μιχάλη Ρακιντζή παρ’ όλο που και αυτό το τραγούδι είχε ηχογραφηθεί) (album)
Χωρίς Retouche (2009) (album) ft Μαντώ
Αλαβαρντάχαλα (Τραγούδια Των Καιρών) (2017) (album)

Cd-singles
“Πεθαίνω στην ερημιά”/”The desert is in your heart” (1992) ft Bonnie Tyler / Μπόνι Τάιλερ και ο Μιχάλης Ρακιντζής (όλο το άλμπουμ είναι σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή)
“Καλοκαίρι και χειμώνα μου” (2000)
“Δύναμη” (2002) (σε σύνθεση του Μιχάλη Ρακιντζή)
“Μπόρα (DJ Nycos Official Remix)” (2008)
Συμμετοχές
Τα ντουέτα του Κώστα Τουρνά (1994)
Μια μέρα του Κωνσταντίνου Παππά (2008)
“Back To The Φuture” του Μιχάλη Ρακιντζή (2011)

This div height required for enabling the sticky sidebar
Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views : Ad Clicks : Ad Views :